2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Canım gecmıs olsun ıyıkı gaz sızıntısını farketmıssın ya da sen eve gırıp yattıgında sızıntı olsaydı

evet canım ocaklarda sık sık oluyor sanırım..ben 3 yıllık evliyim bu kadar sürede bile boru yada conta deforme olabiliyor demekki..rabbim hepimizi korusun..
canım zeynep kamil haftasonu da eğitim veriyor mu?? bende çok katılmak istiorum bir yer buldum aslında ama ücretli ücreti de az değil..
benim de ablam erdemde doğum yaptı..normal doğum oldu memnun kaldı..bencil doktorlardan korusun rabbim bizi..nasıl bir kadınmış o, nasıl böyle düşünmeden bir kadını sancı verip doğurtamayıp sezeryana mahkum edebiliyor..benim ablamda ilk doğumunu numune hastanesinde yapmıştı, bebek erken geliyor diye özel hastane oraya yönlendirmişti..kız ölümden döndü neler yaptılar anlatmak bile istemiyorum..kızın altını bile yamuk dikmişlerdi çıkıntı kalmıştı da ikinci doğumda düzelttiler.. hala unutamıyoruz o günleri..rabbim hepimizi böyle insanların eline düşürmesin amin..haklısın galiba canım ben de medicanayı tercih edicem sanıyorum..bir cep telefonuna, bilgisayara bir sürü para veriyoruz..doğum çok önemli bundan kısmamalıyız parayı..sağlıklı doğum yapmak, iyi bir yerde yapmak gerçekten çok önemli..
Canım gecmıs olsun ıyıkı gaz sızıntısını farketmıssın ya da sen eve gırıp yattıgında sızıntı olsaydı

sağol canım evet bizi rabbim korudu..ama aslında sabah uyandığımda yatak odasında aldım kokuyu hamilelikten hassasiyetimden sandım..eşimde dedi akşam bende koku aldım falan dedi..solumuşuz sabaha kadar ama rabbim bizi korumuş..sabah camı falan açınca hemen dağıldı koku kahvaltı hazırladım ocağı falan yaktım.. ne kadar aptalmışım diyorum iyiki bir patlama falan olmamış..gelen görevli dediki hisseder hissetmez arayın bizi hiçbirşeyi çalıştırmayın dedi..aman aklınızda kalsın kızlar size de olursa hemen arayın..ben dışarı çıkıp gelmeseydim o yoğun kokuyu anlayamazdım..bi de giderken vanayı kapattık ona rağmen nasıl yoğunmuş koku..verilmiş sadakamız varmış..annem geldi sonra heryeri açtı nasıl duruyorsun bu kokuda diye..halbuki havalandırmıştım evi...

Allah korumus canim ya sadaka falan verin olmazsa bayagi sizmis demekki kokusu cok olduguna gore

canım erkek dediyse sorun yok..Doktorum kız denilen bebeklerde olabiliyor böyle yanılmalar dedi..

ben de bacagimi yukari kaldirirsam
bagdas kurarsam
ya da sola donukken azicik karimin uzerine yatar gibi olursam
rahatsiz pozisyonlarda direk tekme geliyor oglumdan
ama sanki iki uc gundur cok nadir cok hareketli degil bebisim
bizimkiside sıkışınca hemen atıyor bi tekme..helede çömelip iş yapıyorsam rahatsız oluyor beyimiz..

kızlar uyku bastırdı azcık uzanayım ben çok öpüyorum sizi..1 ay sonra 2 haneli sayılara gecicez inşallah o zaman günler daha çabuk geçecek gibi

Sağol canım benim inşallah sadece olasılıkta kalır...

Canım gecmis olsun böyle zamanlarda senin gibi bilinçli olmak kurtarıyor gercekten..

Yemek yedık karnım az bucuk doydu ama cokkk uykum geldı mutfak toplanacak daha oglum da tekmelıyor sagolsun

dusumu aldım
zeytınyagımı surdum
gobegimi eldivenle temizledim
kaymak gibi oldu
kendimi daha iyi hissediyorum artik, cok guzel gorunuyor karnim
umarim cogalarak boy gostermezler bir daha doktorum alma demisti ama aldim
ayy benımkıler kapkara olduuu cook kotu bı goruntusu var esım karnımı acıp sevdıgınde utanıyorum dıyorumm elımlekapatıyorum sacmalama ne var onda dıyo ama hıc ıcım rahat etmıyo ama ben almayı dusunmuyorumbugun kuaforumde ılla sacını boyayaylım bıtkıselle dedı ama dogm yapana kadar dusunmuyorum sonucta cok sukur beyazlarım yok ıdare edıyorum boyle saclarım kendıne gelsın:)
çok gecmıs olsun cnm
tekmeler hergun aynı olmuyor cnm sabırlı ol bıkac zaman sonra duzenlı olucak sanırım:)
çok gecmıs olsun canımm

maşallahh dıyım melegıne dee bende ıstıyorum pazartesı gelsın hemeennn
cok tesekkur ederım cnm benım cok sukur bıraktı bakalım ıns baslamaz

snowcum benim gobek deligi cevresinde vardi ama cok kalin degildi
eldivenle alinca simdi oyle guzel oldu ki
acip acip bakiyorum karnima :)
normalde almamak iyi ama eger benden yeniden cikmazsa ya da cikan da ince olursa yine soylerim sana cok rahatsiz olursan eldivenle sen de alirsin
ben bir test edeyim bakalim yeniden cikacak mi

ama sac boyatma bosver bitkisel de deseler bilemezsin icerigini
ben sicak bakmiyorum pek
benim de saclar guzellesti eskiye nazaran sarilar indikce daha dogal gorunmeye basladi gozume batmiyor hic
ben kestirdim bir de toparladi, duyan da neden kestirdin diyor ama saclar cok yipranmisti gerekiyordu:44:

kalın degılde canım sıyahlastı tuy gıbıydı ılk zamanlar cok uzun degııl allahtan

yok cnm boyatmıcam ıstemıyorum ya aslında arada boyatsam ıyı olur dıyorum sonra dogumdan sonra 40 ına yakın degısık bı renk ıstıyorumaslında o zmn da zararlı ama o zmn boyatırım sanırım
bende sac kestıemek ıstıyorum hatta bugun acaba kestırsemmı dedım su batıl ınanc aslında amabı yanım bosver dıyodogum dan sonra buyuk degısıklık yapıcam kendımde onu beklyıorum

birisi kıl tüy mü dedi
bikini üstü yani tam çamaşır lastiği yeri ve göbeğe doğru tüylenme oldu
eskiden de vardı ama şimdi bildiğin arttı
bunu oğluşlar mı yapıyor bize
büyüyünce epilasyon paralarını peşin peşin alıcam ondan

bir ara gozumu kararttim ve kestirdim
cunku obur turlu upuzun bakimsiz saclairm olacakti ve dokulmekten iyice kel kalacaktim :44:

hatta ikinci kes kestirmeyi planliyorum onumuzdeki ay iyice toparlasin diye
dogumdan sonra top top dokuluyor diyorlar hazirlikli olsun saclar

ah ah malesef ebe ıstekte bulunun saglık bakanlıgına dedı hafta sonu olsaydı eslerde gelırdı onlarında gelmesını ıstıyor
hafta ıcı sımdılık malesef canım 13 16 arası .. ıkıncı ders dogum oncesı egsersızlerı bebegın kanala gırmesı ıcn vs... o derse bıle gelebılsen cok ıyı olurdu :)
ablana cok uzuldum ya ablamdan beter seyelr cekmıs yengemde dogum yaptı ya 2 hafta once dıkıslerı begenmemıs doktor
kendı bıdaha dıkmıs son anda ılacların etkısı gıdınce yengemde hıssetmıs Allahım kımseyı hastaneye dusurmesın duruncude
işin ehli insaflı ınsanlarla karsılastırsın
benım az cok maddı yonden dıkkat ettıgmı farketmıssınızdır kıyafet bebek arabası herseyın uygununa bakıyorum
doktorum pahalı ama dedıgın gıbı saglık olunca esımde aynısını dıyor para umurumuzda degıl
doktor en basta cok onemlı sonra ekıbı bu semıner okadar ıse yarıyorkı lıste yapıcam once doktorumun goruslerını alıcam bakalım nasıl dusunuyor
sonra ısteklerımı sıralayıp dogum yaıcagım hastanenın dogum ekıbını tanımak ıstıcem bılınclı anne olmak ablam ve yengemın yasadıgını yasamak ıstemıyorum .

canım erkek dediyse sorun yok..Doktorum kız denilen bebeklerde olabiliyor böyle yanılmalar dedi..

yengem annem esım kızıyor bu supheme aynen dedıgını dıyorlar ama ıste kesın bıleyımde alısverıse oyle baslıyım dıyorum
bukadar zaman sıktım dişimi 4.5 gun kaldı sunun surasında

herhalde oyle canim ya
erkek bebislerimiz yapiyor
ama kiz annelerinde de oldu sanirim topicteki
ben aldim ama hizla cikar cogalir diye tirsiyorum:18: ama eldivenle aldim inceydi herhalde cikmazlar

alintidir

GEBELİKTE ANNE KARNINDAKİ BEBEĞE MÜZİK DİNLETMEK
Anne karnındaki bebeğe çeşitli müzikler, şarkılar dinletmenin etkileri özellikle son yıllarda merak edilir olmuştur ve araştırılmaya başlanmıştır. Öncelikle şunu bilinen bir gerçek ki anne karnındaki bebek (özellikle 5. aydan sonra) sesleri duyabilir. Tabi hanilelikte anne karnındaki bebeğin duyması normal insaların duyması kadar net değildir, sesleri daha boğuk ve uğultulu şekilde duyar. Bebek anne karnında dışarıdan gelen sesleri ve gürültüleri duyar, annenin kalp atış sesini, büyük damarlardan geçen kan sesini duyar, etraftaki insanların sesilerini duyar ancak anne karnındaki bebeğin en net duyduğu ses annesinin sesidir. Çünkü annesinin sesi bebeğe direkt olarak kemik ve dokulardan iletilir, dışarıdaki havadan ve anne karın dokusundan geçerek bebeğe ulaşmak zorunda değildir. Bu nedenle anne karnındaki ve yeni doğan bebeğin en alışık olduğu sesin annesinin sesi olduğu, annesinin sesini doğumdan hemen sonra bile tanıdığı ve başkalarının seslerini verdiğinden farklı tepkiler verdiği bilinen bir gerçektir. Gebelikte bebeğin müzik dinlemesi için kulaklığı annenin kanına dayamak gerekmez, bebek müzik çalardan gelen sesleri de duyabilir.

Gebelikte bebeğe müzik dinletmek gelişimini ve zekasını etkiler mi?
Hamilelik döneminde bebeğe müzik dinletmek bebeğin gelişmesini ve zekasını etkilemez. Bunu gösterecek araştırmalar yoktur. Ancak müzik normal insanlarda olduğu gibi anne karnındaki bebek üzerinde de sakinleştirici bir etki yapabilir, tab, bu etki uygun ritm ve tempodaki müziklerle olur. Bunun için en çok önerilen klasij müzik, klasik türk müziği gibi yavaş tempolu müziklerdir. Hızlı müzikler uygun değildir. Çünkü bebek anne karnında en çok annesinin kalp atım ritmine alışkındır ve bu ritme yakın müziklerden "hoşlanabilir", bu ritmin dışındaki hızlı müzikler yabancı gelebilir ve rahatsız edebilir. Her insanda olduğu gibi anne karnındaki bebekte de alışkanlıklar vardır. Bu nedenle bebek alışkın olduğu sesleri ve müzikleri duyduğunda sakinleştirici etki oluşabilir ve en önemlisi de bebek doğumdan sonra aynı müzikleri duyduğunda tanır ve hoşlanır, sakinleşir. Doğumdan sonra annesinin sesini tanıması gibi gebelik sırasında duyduğu müzikleri de tanıdığı ve bunlar çalındığında sakinleştiği, ağlamayı kestiği gözlenir.

Müzik dinletmenini bebeğimn zeka ve vücut gelişimi, dil öğrenmesi, motor becerisi üzerine etkisi pek beklenmese de ilerleyen yıllarda bunlarla ilgili yeni araştırmalar yapıldıkça bilgiler netleşecektir. Ancak kesin birşey var ki hem normal insanlar hem hamileler üzerinde sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi olan müziğin bebek üzerinde de kötü bir etkisi beklenmez tersine bebek üzerinde sakinleştirici ve doğumdan sonra da aynı müziği hatırlayarak rahatlatıcı, güven verici bir etki gösterecektir. Ayrıca müzik annenin de hamilelik döneminde rahatlamasını ve stresten uzak durmasını sağlar bu açıdandan faydalıdır, stresin gebelikte uzak durulması gereken bir etken olduğu bilinmektedir.

slm kızlar. güya gidip çıkrıkçılar yokuşunda fiyat araştırması yapacaktım. hava baya soguktu o sebeple ankamall e gidip alışveriş yaptık annemle. bizim kız için güzel ciciler aldık. şu anda en uygun yer joker mağazası. soobe ürünleri satıyor genelde. özellikle başka yerlerde 30 lira olan penye battaniyeyi 10 liradan aldım ve 2 tane aldım almışken. annemle çıktık, 15 parça ürüne 250 Tl verdim geldim.

herhalde oyle canim ya
erkek bebislerimiz yapiyor
ama kiz annelerinde de oldu sanirim topicteki
ben aldim ama hizla cikar cogalir diye tirsiyorum:18: ama eldivenle aldim inceydi herhalde cikmazlar

sekıl 1*a bendenız
cınsıyet tahmını yapmanın bılımsel belırtılerınden bırıymıs
bı bebek bakım ansıklopedısınde okumustum
erkek bebegın gelısımı sırasında salgılanan testesteron hormonu
annede tuylenme yaparmıs
benımde gobegımde tuyler cogaldı ve renklerı koyulastı
normalde hıc tuyum yoktur bnm gobegımde
hatta bunu gorunce acaba erkekmı bebek dıye dusunmustum baslarda
ama doktorum kız oldugu konusunda kararlı sımdılık
ctesı ayrıntılı var boyle bı surprız olmaz dımı

yok cnm ya sanmiyorum bence kiz erkek farketmiyor
hamilelik hormonlarimizin vucudumuza yaptigi degisiklikler bunlar
kiz bebek annelerinde de oluyrmus
hatta kizi olan brinin tum gobegi tamamen killarla dolmus.
daha ne degisiklikler oluyor

hayırlı olsun aldıkların yavrun guzel gunlerde saglıkla kullansın inşallah :) fotolarını beklıyoruz canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…