- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #26.201
yanı anlam veremıyorum bende asırlardr bılınen 9 ay 10 gun burada 10. ayı dolduruyoruz. anlamıyorum.. esım mayıstan once dogurrsun oyle sacmalıkmı olur dıyor. ama gelışımımız buradakı haftalara gore gıdıyor. brısı soruyor kac aylık oldun dıyor. ben ne dıyecegımı sasırıyorum 22 haftalıgım dıyorum yanı kaç ay dıyorlar 5,5 desem 3,5 ayın klamış dıyecekler ama tam 4 ayım kalmış oluyor. off karman corman yaa
heheeevet o canım..maaşallah sübhanallah hafızaya bak bide hamile olacak :13:
ayy aynen canım..benimde 24 bitti soranlara 6ay diyorum herkes 3 ay sonra doğurcam sanıyo..halbuki 3,5 aydan fazla varbi de tekrar tekrar açıklama yapmak zorunda kalınıyo..haftayı söylüyorum ondan anlamam kaçıncı ay diyorlar
git canım bencede sonraya bırakma..ordan içine sinenleri alırsın..eşimin arkadaşıda civil mağazalarının çok uygun olduğun söylüyor..daha orayı gezmedimher gezdiğimiz yerden bir alacak çıkar nasılsa
aslında bebek arabalarıda çok çeşit vardı ama adamakıllı bakamadım onlara üzerlerinde ağırlıkları falan yazmıyordu..
evet birisi bu hafta ay olayına bi çözüm getirse çok iyi olacak:)benimde kafam karışıyor.
benim eşim de oldukça dertli bu konudayanı anlam veremıyorum bende asırlardr bılınen 9 ay 10 gun burada 10. ayı dolduruyoruz. anlamıyorum.. esım mayıstan once dogurrsun oyle sacmalıkmı olur dıyor. ama gelışımımız buradakı haftalara gore gıdıyor. brısı soruyor kac aylık oldun dıyor. ben ne dıyecegımı sasırıyorum 22 haftalıgım dıyorum yanı kaç ay dıyorlar 5,5 desem 3,5 ayın klamış dıyecekler ama tam 4 ayım kalmış oluyor. off karman corman yaa
Canım eşinin eliyle hissettiği senin kendi kalp atışın bebeğin kalp atışını siz dışardan duyamazsınız sağlık ocaklarındaki doplerle bile arayarak bulur ebeler kalp atışını siz dışardan hissedemezsiniz muhtemelen arkadaşın sıkıntısıda çarpıntı gibi bir şikayet bendede var bu haftalarda bebişler diyaframa baskı yaptığı için nefes darlığı oluyor özellikle geceleri çarpıntı oluyor ama normal artık bunlar yazılanlara göre
gunaydın kuzummmGünaydınn güzel annelerinn kıpııırr kıpııırr melekleeeriii
1 hafta daha büyümüş olarak geldik huzurlarınızaa
Güzel bir hafta olup cabucak geçsin inşAllah şu şeker yükleme kabusumda bitsin
Biz cumartesi-pazar non stop yoğunduk teyzelerr
Cumartesi günü misafirim vardı
Eşim güya cumadan silmiş viledalamışş eviiYerseeen
Kalktım süpürge vileda banyo cifle takımları değiş, oturma odamdaki perde gözüme takılıp cıktım koltuğun koluna onuda söktüm attım makinaya
Hacıyatmazım yaa düşmem diye holduru holduru attım kendimi tepeleree
Sonra elimde süpürge oturdum laptopa bebek kordondan cıkarsa nasıl anlaşılır
Bebeğin emzikliği kopar mı :44: (Allah korusun ) diye diye netlere bakındım arada sizlere bakındım ama dahil olamadım
Marabalığım bitince geçtim bu sefer mamamiyaaa aşçılığımaaYaptım yapıştırdımm Herkes üzerinize afiyet pek beğendii
Kii her şeye maydonoz eşimin arkadaşı bile bişiii demedii okadaaan güzel yaptımCaydı ikramdı kekdi derken ben bitmiş, belim bitmiş, bebeğim bithap düşmüş şekilde
Gece saat 3de yatağa attık kendimiziiBuseferde kabustu, kramptıı sabahlaar olmasın dedim Eşim beni ruslarla aldatıyordu gidip gelip kadını yanıma oturtuyordu sarışın çırpıyıı
Bende aldatmayı geçmişimm aayyy nasıl zayıf diye ağlıyorumŞişip, kafayı sıyırmak böyle bişey sanırsam Onun akabinde 2 de çakmışım kocama tabiii
Sabah gelmiş ne vuruyorsun bana diyorr bidee azgınn tekeSen gece boyunca neler cektim ben biliyormusun diye 2 daha çaktım
Pazar sabahıda dayak yemiş gibi kalktım görümceme kahvaltıya gittik, yedik içtik sonra bebe mobilyacımız geldi eve gectik ölçü aldı çizdi mobilyaları gösterdimm
Sanırım anlaştık vee inanılmaz güzel bir fiyata (nazar değmesin diye söylemeyim) 1 ay sonra biter dedi ama bugün anlattığımı cizipte getircek bakalım ne olcak
Buarada yatak odası için olan beşiğim geldi gayet sade ve düz (hediyedir) bide teyzeler ciciler getirmiş bebeğimee ilk bebeğim diye kitap geldi ben pek içeriğini hayal ettiğim gibi bulamadım ama saolsun almış bende 2. alsam gereksiz olur dimi :44:
Sabahta işe gelince ördekli olan takımım gelmiş kırmızı kırmızıBi açtım bizim 5li takım 3lü olmuş mu tulum, eldiven ve şapka var- önlük ve patikleri yok
Eeee malum karga kahvaltısını yaparken işe başlayınca malum açmamış minimoy bende gözüm saatte elim telefonda 9:01de aradımm bi bayan cıktı böyle böyle dedim
Ahmet beye aktarıyım dedim Ahmet beyde gayet kibar ve profesyonel biri olarak hemen ilgilenip arıyorum ben sizi ama eksikler gönderim olacak merak etmeyin dedii
Bende kuzu kuzu kapadım 5 dakika geömedi aradı Ahmet bey dedi pekbicici hanım kutunun altında beyaz bölme gizli bölüm var bakarmısınız dedii
Hemen kutuya yapışmam ben alt taban sandığım kutunun altı meğersem bizim kaçak önlük ve patik için olan bölümmüşAma ahmet beyde benim sayemde öğrenmiş yoksa tüm ürünleri toplamıştık dedi Velhasıl bizim hazine kutusu hazırlanmışş miiiss gibi ördekimizdee geldi
Şuanlık sakin ve huzurluyuzz, oğluştaa uyuyor sanırım, işlere yoğunlaşmadan haberler veriyim dedim
Sizlerde iyisinizdir umarım canlarımm
Eki Görüntüle 611716 Eki Görüntüle 611715
Beşiğimiz bu (çilek mobilya), ben bide cibinlik yaptıracağım kısmetse
slm cnm bu hafta olayını bizde dun akşam esımle konustuk . oda hesaplıyor 22 haftalıksın ve mayısın sonunda dogum yapacaksın dıyor 5,5 aylıksın suan mayısın sonuna kadar 10 aylık oluyorsun. bu nasıl oluyor cnm dıyor mantıklı bırsey soyleyemedm oda sen nısanda dogrrsun kk dakı takvımın yanlış devemı doguruyorsun dıyor 10 ay mantıksız dıyor. hanı 9 ay dı dıyor. ses cıkaramadm.. :) güldüm sadece :)
canım benim güle oğluşun oynaya yatsın içinde,Günaydınn güzel annelerinn kıpııırr kıpııırr melekleeeriii
Kalktım süpürge vileda banyo cifle takımları değiş, oturma odamdaki perde gözüme takılıp cıktım koltuğun koluna onuda söktüm attım makinaya
Bebeğin emzikliği kopar mı :44: (Allah korusun ) diye diye netlere bakındım arada sizlere bakındım ama dahil olamadım
Marabalığım bitince geçtim bu sefer mamamiyaaa aşçılığımaaYaptım yapıştırdımm Herkes üzerinize afiyet pek beğendii
Kii her şeye maydonoz eşimin arkadaşı bile bişiii demedii okadaaan güzel yaptımCaydı ikramdı kekdi derken ben bitmiş, belim bitmiş, bebeğim bithap düşmüş şekilde
Gece saat 3de yatağa attık kendimiziiBuseferde kabustu, kramptıı sabahlaar olmasın dedim Eşim beni ruslarla aldatıyordu gidip gelip kadını yanıma oturtuyordu sarışın çırpıyıı
Bende aldatmayı geçmişimm aayyy nasıl zayıf diye ağlıyorumŞişip, kafayı sıyırmak böyle bişey sanırsam Onun akabinde 2 de çakmışım kocama tabiii
Sabah gelmiş ne vuruyorsun bana diyorr bidee azgınn tekeSen gece boyunca neler cektim ben biliyormusun diye 2 daha çaktım
Pazar sabahıda dayak yemiş gibi kalktım görümceme kahvaltıya gittik, yedik içtik sonra bebe mobilyacımız geldi eve gectik ölçü aldı çizdi mobilyaları gösterdimm
Sanırım anlaştık vee inanılmaz güzel bir fiyata (nazar değmesin diye söylemeyim) 1 ay sonra biter dedi ama bugün anlattığımı cizipte getircek bakalım ne olcak
Buarada yatak odası için olan beşiğim geldi gayet sade ve düz (hediyedir) bide teyzeler ciciler getirmiş bebeğimee ilk bebeğim diye kitap geldi ben pek içeriğini hayal ettiğim gibi bulamadım ama saolsun almış bende 2. alsam gereksiz olur dimi :44:
Sabahta işe gelince ördekli olan takımım gelmiş kırmızı kırmızıBi açtım bizim 5li takım 3lü olmuş mu tulum, eldiven ve şapka var- önlük ve patikleri yok
Eeee malum karga kahvaltısını yaparken işe başlayınca malum açmamış minimoy bende gözüm saatte elim telefonda 9:01de aradımm bi bayan cıktı böyle böyle dedim
Ahmet beye aktarıyım dedim Ahmet beyde gayet kibar ve profesyonel biri olarak hemen ilgilenip arıyorum ben sizi ama eksikler gönderim olacak merak etmeyin dedii
Bende kuzu kuzu kapadım 5 dakika geömedi aradı Ahmet bey dedi pekbicici hanım kutunun altında beyaz bölme gizli bölüm var bakarmısınız dedii
Hemen kutuya yapışmam ben alt taban sandığım kutunun altı meğersem bizim kaçak önlük ve patik için olan bölümmüşAma ahmet beyde benim sayemde öğrenmiş yoksa tüm ürünleri toplamıştık dedi Velhasıl bizim hazine kutusu hazırlanmışş miiiss gibi ördekimizdee geldi
Şuanlık sakin ve huzurluyuzz, oğluştaa uyuyor sanırım, işlere yoğunlaşmadan haberler veriyim dedim
Eki Görüntüle 611651 Eki Görüntüle 611649 kızlar mavi olan eminönünden 50 tl aldığm, kırmızı olanda loya mağazasından 25 tl indirimli aldığım gecelikler..ikiside üstte güzel görünüyorlar..bir tanede ağır ve şık görünen birşey almak istiyorum..
canım haftalık hesapladığında 28 günden hesaplandığı için öyle çıkıyor 9 ay 10 günü 30 günle çarp 280 gün tam oluyor sen kendin gün olarak hesapla tam ayını bulursun yani 30 günden mesela aşağıda kalan gününü 280 den çıkar 30 a böl kaç aylık olduğun çıkar
zamani kisaltma cabasi var hepimizde sanirim :)
bana da dun bir tanidik sordu 7 ayligim dedim :)
martta dogum yaptin mi diye sorarsa bakalim ne diycem :))
esime de hep zamnai kisaltiyorum bence nisanda olacak su zamanlarda diyorum yole geliyor icimden
40 hafta=280 gün=9 ay 10 gün.
Modern tıbba göre yıllardır kural budur: Son adet tarihinin ilk gününden itibaren bu süre dolduğu zaman doğumun olması gerekir. (Fakat beklenen günde doğum olma ihtimali çok azdır)
Haftanın aya çevrilmesi ise şöyle hesaplanır: Hafta x 7 / 30
Mesela ben bugün 26 haftamı tamamladım yani anlamayanlara 6 aylık hamile olduğumu söylüyorum.
Umarım yardımcı olmuşumdur.
benim kociş dün işi romantiğe bağladı. elinde çiçekle geldi. 3 tane gül: kırmızı-beyaz-mavi.
üzerinde de bir not: (Oğlumuzun adı Gökay olcak ya):
Gök: Mavi + Ay:Beyaz
Sen: Kırmızı
Ben: Kırmızı + Mavi + Beyaz
Bir de oğlumuz çok tatlı olsun diye, çikolata almış...
benim eşim de oldukça dertli bu konuda
normalde gebelik 40 hafta sürermiş bu da 280 gün eder.
ay hesabı yapmak için haftanızı 7 ile çarpın, gününüzü ekleyin ve çıkan rakamı 30a bölün kaç aylık olduğunuzu bulursunuz.
mesela 23+3 günlük hamiş biri:
23*7=161 161+3=164 günlük hamile oluyor.
164 ü 30 a böldüğümüzde 5,46666 gibi bi rakam çıkıyor yani yaklaşık 5 buçuk aylık. ya da tam olarak söylemek gerekirse 150 gün olunca 5 ay oluyor, geriye 14 gün kalıyor. yani 5 ay 14 günlük yani yine nerdeyse 5 buçuk aylık hamile oluyor :)
iyi ama göbeğimde yada nerdeyse kasığımda kalp atışı olmazki, ben doktoruma da sordum.hızlı hızlıysa klap atışıdır. aralıklıysa bebek hıçkırıyordur dedi.
gunaydın kuzummm
okurken benyoruldum yaayormussun kendını tabı kabuslar gorursun
besıgın cok guzel cnm jokerde gormustum aynısınıı
canım benim güle oğluşun oynaya yatsın içinde,
ben bunu çok beğeniyorum. daha dün annnemle baktık.harika.bakalım biz alabilecek miyiz? malum büyüyen beşik ve şifonyer aldık.masraf da çok bu ara( adama birşey diyemiyorum artık....
Günaydınn güzel annelerinn kıpııırr kıpııırr melekleeeriii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?