- 14 Ekim 2011
- 4.576
- 4.242
- 173
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #26.221
zamani kisaltma cabasi var hepimizde sanirim :)
bana da dun bir tanidik sordu 7 ayligim dedim :)
martta dogum yaptin mi diye sorarsa bakalim ne diycem :))
esime de hep zamnai kisaltiyorum bence nisanda olacak su zamanlarda diyorum yole geliyor icimden
Beşik için teşekkür ederiz canım
Bende cok yoruldum ama tembelliğide attım üzerimden
Bide hello babye gittik buarada pazar günü mobilyacı gidince ama yine boş çıktımSıra vardı yine yaa eşimde 2 zıbın için girmem ben bu sıraya dedii
Bide benim aldığım 12,99 tl bebe chocolate takımın aynısını hello babyde vardı kutusuna kadar hepsi aynıydı ve fiyatı 45,80 tl idi
Ve hello bayde bakarsanız benim almış olduğum hamile yastığı (22 tl) orda 68 tl
Pekte ucuz değil bu hello baby dimi :44:
Teşekkür ederiz canım
İnşşallahhh gönlüne göre en güzelini alırsınnBende odasına beşik yaptırıyorum ama yatak odası içinde cok gerekli oda hediye oldu Allah razı olsun
Günaydınn güzel annelerinn kıpııırr kıpııırr melekleeeriii
1 hafta daha büyümüş olarak geldik huzurlarınızaa
Güzel bir hafta olup cabucak geçsin inşAllah şu şeker yükleme kabusumda bitsin
Biz cumartesi-pazar non stop yoğunduk teyzelerr
Cumartesi günü misafirim vardı
Eşim güya cumadan silmiş viledalamışş eviiYerseeen
Kalktım süpürge vileda banyo cifle takımları değiş, oturma odamdaki perde gözüme takılıp cıktım koltuğun koluna onuda söktüm attım makinaya
Hacıyatmazım yaa düşmem diye holduru holduru attım kendimi tepeleree
Sonra elimde süpürge oturdum laptopa bebek kordondan cıkarsa nasıl anlaşılır
Bebeğin emzikliği kopar mı :44: (Allah korusun ) diye diye netlere bakındım arada sizlere bakındım ama dahil olamadım
Marabalığım bitince geçtim bu sefer mamamiyaaa aşçılığımaaYaptım yapıştırdımm Herkes üzerinize afiyet pek beğendii
Kii her şeye maydonoz eşimin arkadaşı bile bişiii demedii okadaaan güzel yaptımCaydı ikramdı kekdi derken ben bitmiş, belim bitmiş, bebeğim bithap düşmüş şekilde
Gece saat 3de yatağa attık kendimiziiBuseferde kabustu, kramptıı sabahlaar olmasın dedim Eşim beni ruslarla aldatıyordu gidip gelip kadını yanıma oturtuyordu sarışın çırpıyıı
Bende aldatmayı geçmişimm aayyy nasıl zayıf diye ağlıyorumŞişip, kafayı sıyırmak böyle bişey sanırsam Onun akabinde 2 de çakmışım kocama tabiii
Sabah gelmiş ne vuruyorsun bana diyorr bidee azgınn tekeSen gece boyunca neler cektim ben biliyormusun diye 2 daha çaktım
Pazar sabahıda dayak yemiş gibi kalktım görümceme kahvaltıya gittik, yedik içtik sonra bebe mobilyacımız geldi eve gectik ölçü aldı çizdi mobilyaları gösterdimm
Sanırım anlaştık vee inanılmaz güzel bir fiyata (nazar değmesin diye söylemeyim) 1 ay sonra biter dedi ama bugün anlattığımı cizipte getircek bakalım ne olcak
Buarada yatak odası için olan beşiğim geldi gayet sade ve düz (hediyedir) bide teyzeler ciciler getirmiş bebeğimee ilk bebeğim diye kitap geldi ben pek içeriğini hayal ettiğim gibi bulamadım ama saolsun almış bende 2. alsam gereksiz olur dimi :44:
Sabahta işe gelince ördekli olan takımım gelmiş kırmızı kırmızıBi açtım bizim 5li takım 3lü olmuş mu tulum, eldiven ve şapka var- önlük ve patikleri yok
Eeee malum karga kahvaltısını yaparken işe başlayınca malum açmamış minimoy bende gözüm saatte elim telefonda 9:01de aradımm bi bayan cıktı böyle böyle dedim
Ahmet beye aktarıyım dedim Ahmet beyde gayet kibar ve profesyonel biri olarak hemen ilgilenip arıyorum ben sizi ama eksikler gönderim olacak merak etmeyin dedii
Bende kuzu kuzu kapadım 5 dakika geömedi aradı Ahmet bey dedi pekbicici hanım kutunun altında beyaz bölme gizli bölüm var bakarmısınız dedii
Hemen kutuya yapışmam ben alt taban sandığım kutunun altı meğersem bizim kaçak önlük ve patik için olan bölümmüşAma ahmet beyde benim sayemde öğrenmiş yoksa tüm ürünleri toplamıştık dedi Velhasıl bizim hazine kutusu hazırlanmışş miiiss gibi ördekimizdee geldi
Şuanlık sakin ve huzurluyuzz, oğluştaa uyuyor sanırım, işlere yoğunlaşmadan haberler veriyim dedim
Sizlerde iyisinizdir umarım canlarımm
Eki Görüntüle 611716 Eki Görüntüle 611715
Beşiğimiz bu (çilek mobilya), ben bide cibinlik yaptıracağım kısmetse
kızlar size birşey sorucam. ben hamileliğimin başından beri mantar sorunu yaşıyorum:) bu güne kadar doktorum 3 defadır fitil verid ama 10 gün geçip sonra tekrar oluyor. cuma günü doktora gittiğimde tekrar fitil verdi ve reçetesinde kategorisi c yazıyor. Doktora mantarın zararı olur mu diye sorduğumuzda erken doğumu tetikleyebilir, enfeksiyon ilerlerse keseye de zarar verebilir demişti.
ya ben çok kararsız kaldım ilac kullanıp kullanmamakta. baştan beri sürecimi takip eden doktor hamile olduğumu bile bile zararlı ilaç verir mi? daha önce olduğu gibi 10 gün sonra tekrar nüksederse tekrar mı ilaç kullanıcam? ilaç kullanmazsam da dediği olumsuz şeyler olursa falan bir sürü soru var kafamda.:18: Çok kararsız kaldım. ne yapsam bilemiyorum. siz olsanız ne yapardınız ?
nihayet ben gelebildim :)
hafta ay hesaplama konusulmus :)
ılk zamanlar cok kafaya takıyordum cunku sat ıle ılk ılıskı arası enaz 2 hafta var nıye 2 hafta fazla hesaplıyor doktor dıye
esıme gore sattan sonrasını hesaplar hep :) yengemde sattan sonrakı tarıhını vermıstı doktora
ve buna ragmen gununden bır kac gun sonra dogum yaptı
gunun gectı dıye hemen sezeryana alıyorlar daha 9 ay dolmadan ama benım doktorum bu konuda normal dogumu destekledıgı ıcın rahatım
ıster 2 hafta onde olsun ıster gerı takvım yeterkı 40 hafta doldu aa hadı doguma demesınler yuvarlak hesap suan 5.ayımdayım dıyorum
günaydın annecikler sonunda nazar ettik kendimize yatak yorgan yatıyoruz.. grip boğazlarım şiş kulağım ağrıyor...bildiğiniz perte ayrıldım.. kocam da dalga geçiyor anama diyor ki garantisi doldu al götr.. herkes kendi kızına baksın... hiç halim yok cevap vermeye eşşeğe .. ayyyyy tırnaklarım ağrıyor saçlarım ağrıyor ama iştahım yerinde sütlaç istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tavuk istiyorum salata istıyorum insan bu kadar hastayken bu kadar iştahlı nasıl olur beeeee
günaydın annecikler sonunda nazar ettik kendimize yatak yorgan yatıyoruz.. grip boğazlarım şiş kulağım ağrıyor...bildiğiniz perte ayrıldım.. kocam da dalga geçiyor anama diyor ki garantisi doldu al götr.. herkes kendi kızına baksın... hiç halim yok cevap vermeye eşşeğe .. ayyyyy tırnaklarım ağrıyor saçlarım ağrıyor ama iştahım yerinde sütlaç istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tavuk istiyorum salata istıyorum insan bu kadar hastayken bu kadar iştahlı nasıl olur beeeee
yaptım cnm 5,3 cıktı yanı 5 ay 3 haftalık hamıleyım ve 1 hafta sonra 6 mı oluyorum. ama doğum mayısta nasıl olacak... 22 mayısta dogum gorunuyor. esımde boyle hesaplıyor ben 5,5 aylık hamıleyım dıyınce oda sınırlenıyor. o zaman mayısa kadar say bakalım ustune ekleyıp 10 aylık oluyorsun dıyor. :) :) :)
günaydın fıstıklar iyi haftalar hepinizi öpüyorum..ofisteki kız yine sıktı bi ton parfüm ne kadar düşüncesiz ya parfüm toplu odada bu kadar bol sıkılır mı?? yani duydum 6-7 kez sıktıı ne derdi varsa...zaten bu kokudan kurtulmak için pencereyle cebelleşirken düşmüş göbeğimi çarpmıştım hatırlarsınız, söylesem alınacak bilemiyorum zor bi durum..
cumartesi günü eminönüye gittik..hemen unutmadan aklımda kalan fiyatları yazayım kızlar güncel fiyatlargitmeyi düşünenler mutlaka okuyunnn...nakit fiyatlarını yazıyorum belki toplu alımda insiyatiflerine göre az daha indirim yapabiliyorlar..
sebamed 500 ml şampuan skt:2015 20tl
lansinosh göğüs kremi 18 tl
chicco bebek parfümü 15 tl
banyo küveti küçük 15 tl büyük 20 tl
3 adet ayaklı pijama 10tl
3 adet çıtçıtlı body 10 tl
alt açmalar (kaliteye güzelliğine göre değişiyor) 20-35-45 tl civarı
battaniyeler (kaliteye güzelliğine göre değişiyor) 20-35-60 tl civarı
hastane çıkışları 40 ile 90 tl arası (kaliteye güzelliğine göre değişiyor)
bebedor manuel göğüs pompası içinde biberonu var 23 tl
avent gaz önleyici yenidoğan biberon 18 tl sanırım?
bebek bel koruyucu 7 tl
emzirme yastıkları 30 tl
chicco 3lü çıtçıtlı body 34 tl (kalıpları küçük ve birkaç ay kullanılcağı için bu paraya değmez)
unibaby ıslak pamuk 3lü paket 10,80 tl
lansinosh 24lü göğüs pedi 4 tl
havlu ayaklı pijama altı 3 tl
yenidoğan pijama takımı 7-7,5 tl
eğimli göbek destek minderi(hamile için)10tl
bebek sepetleri, arabalı sepetler 20-25tl, bebek şekerleri güzel olanlar adet 1 tl den en pahalısını 2,80 tl ye sordum.
kapı süsleri 10-20-30 tl
pijamalar ve gecelikler normal çarşı fiyatlarından uygun..ben internette 89 tl ye gördüğüm spor bir lohusa pijama takımını mahmutpaşaya giden yol üzerinden 50 tl ye aldım..30 tl ye de lohusa pijama takımları vardı..
aklımda kalanları yazdım kızlar..düşündükçe aklıma gelirse yazarım..ben az bişey aldım çünkü annem ve kayınvalidemle birer kez daha çarşıya çıkıcaz onlarla alırım diye çok almadım..pijama,chicco parfüm,bebek bel koruyucu,lansinosh göğüs pedi ve kremi, 1tk pijama,2 çıtçıtlıbody,1 ayaksız/2ayaklı alt,göbek destek minderi aldım..göbek destek minderini kullandım rahat bulmadım sert geldi onu değiştiricem geri alırlarsa emzirme minderi alıcam bakalım..
Eki Görüntüle 611651 Eki Görüntüle 611649 kızlar mavi olan eminönünden 50 tl aldığm, kırmızı olanda loya mağazasından 25 tl indirimli aldığım gecelikler..ikiside üstte güzel görünüyorlar..bir tanede ağır ve şık görünen birşey almak istiyorum..
kızlar bi de bende ateş basmaları başladı...ellerim ayaklarım yanıyo sürekli gece üstümü falan zorla örtüyorum heryer çok sıcak geliyor..sizde de başladı mı..iyiki yazın hamile kalmamışım yoksa napardım..:78:
bu arada bu haftasonu şeker yüklememi yaptırcam yani 24+5 iken..sonrada dr.uma gidip gösterecektim..önümüzdeki haftada ayrıntılı ultrasona gittiğim yere gidecektim bebeğin net görüntüsünü bir türlü alamadılar 3.kez çağırıyorlar öyle bir prensipleri var iyi bir cd hazırlamak istiyorlar..bende az su içen biri olduğum için su dolayısıyla iyi görüntü alamamıştık..ordaki radyoloji uzmanı sağolsun gitmişken bebeğede bakıyor renkli dopplerle ve ultrasonla..bende düşündüm bu hafta sonu şeker yüklemesini yaptırıp ayrıntılı ultrason yaptığım yere gideyim doktoruma da sonucum iyi çıkarsa sonucu mail atarım böylece hem iki kez bebeğim ultrasona girmez hemde gereksiz yere muayene ücreti ödemem..çünkü bu haftalarda bildiğim kadarıyla başka bir tahlil olmayacak dimi kızlar..?? kilomu zaten biliyorum gidince şikayetin varmı diye soruyor tartıyor bebeğe bakıyor kritiğini yapıyor konuşuyor ve birsonraki muayene gününü veriyor..sizcede kendi dr.uma 1 ay sonra mı gideyim??
canımbu maviyi ben de almak istiyorumnetten guvenilir bir link bulamadim ama bulsam hemen alicam benim de hosuma gitti bu pijama
gule gule kullan
çok şeker ya, çok hoşuma gitti maaşallah size..benim kociş dün işi romantiğe bağladı. elinde çiçekle geldi. 3 tane gül: kırmızı-beyaz-mavi.
üzerinde de bir not: (Oğlumuzun adı Gökay olcak ya):
Gök: Mavi + Ay:Beyaz
Sen: Kırmızı
Ben: Kırmızı + Mavi + Beyaz
Bir de oğlumuz çok tatlı olsun diye, çikolata almış...
kızlar size birşey sorucam. ben hamileliğimin başından beri mantar sorunu yaşıyorum:) bu güne kadar doktorum 3 defadır fitil verid ama 10 gün geçip sonra tekrar oluyor. cuma günü doktora gittiğimde tekrar fitil verdi ve reçetesinde kategorisi c yazıyor. Doktora mantarın zararı olur mu diye sorduğumuzda erken doğumu tetikleyebilir, enfeksiyon ilerlerse keseye de zarar verebilir demişti.
ya ben çok kararsız kaldım ilac kullanıp kullanmamakta. baştan beri sürecimi takip eden doktor hamile olduğumu bile bile zararlı ilaç verir mi? daha önce olduğu gibi 10 gün sonra tekrar nüksederse tekrar mı ilaç kullanıcam? ilaç kullanmazsam da dediği olumsuz şeyler olursa falan bir sürü soru var kafamda.:18: Çok kararsız kaldım. ne yapsam bilemiyorum. siz olsanız ne yapardınız ?
cook gecmıs olsun cnm yıne basladık hastalık gunlerı
hanıı borek ıstemıyormusun bu gun senn
günaydın cnmm cok gecmış olsun... dıkkat et kendıne yaa... ama iştahınada maşallah... :)
Hayır canı bak benimkini hesaplayayım 280-124= 156 gün geçirmişim 156/30=5.2 günlük oluyor 5 ay 2 günlük oluyor
doğuma kalan gün sayın 100 olunca tam dolu dolu 6 ay olup 7. aydan gün almaya başlıyorsun 280-100=180 180/30= 6 ay
Aşağıda yazan doğuma kalan gün sayın 100 olunca 6. ayını bitiriyorsun yani tabi bu 40 hafta yani sezeryan olacaklar falan 38 haftalık doğum yapıyor sezeyansan eğer 15 gün azaltabilirsin bu hesaplamadan
Hayır canı bak benimkini hesaplayayım 280-124= 156 gün geçirmişim 156/30=5.2 günlük oluyor 5 ay 2 günlük oluyor
doğuma kalan gün sayın 100 olunca tam dolu dolu 6 ay olup 7. aydan gün almaya başlıyorsun 280-100=180 180/30= 6 ay
Aşağıda yazan doğuma kalan gün sayın 100 olunca 6. ayını bitiriyorsun yani tabi bu 40 hafta yani sezeryan olacaklar falan 38 haftalık doğum yapıyor sezeyansan eğer 15 gün azaltabilirsin bu hesaplamadan
maşallah iştahıma nazar değmeyen tek huyum etmeye çalışıyorum ama yokkk bu sefer sobeledi beni yaaaaa
bende oyle yapıcam da esımın aılesı akrabaları nerdeyse hangı gun bırlıkte olduguma kadar hesaplayacaklar. o derece meraklılar ve o derecedetaycılar. bende en ıyısı 5 aylık dıyım gecım. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?