- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #26.261
kızlar bızde 23 haftalıgz 125gunumuz kaldı dr.18haftalıken Gıttımde 4bucuk aylk demıstı suan 5bucuk diorm herkese dogrumu bu ?
kızlar bızde 23 haftalıgz 125gunumuz kaldı dr.18haftalıken Gıttımde 4bucuk aylk demıstı suan 5bucuk diorm herkese dogrumu bu ?
20. hafta sonrası aniden gelişen bazı acil durumlar olabiliyor, doktora gitmeyi ihmal etmenizi pek tavsiye etmiyorum. Ben sık sık gittiğim için tansiyon yükselmesini çok erken yakalayıp önlemini aldık örneğin...
Ultrasonun bebeğe bir zararı yok, ben şu anda her hafta gidiyorum, kan akımını kontrol ediyor doktor, büyüme hızında bir duraksama var mı, kordonun pozisyonu nasıl falan onlara bakıyor.
Bu hamilelik bana da bir servete mal oldu (yaşım 35 üzeri olduğu için kendi kararımla riskli gebelikte uzman bir doçente gidiyorum, amniyosentez ve testleri de onun çalıştığı hastane grubunda yaptırdım hep) ama n'apalım böyle olması gerekiyor diye düşünüyorum. Sizin cebinizden çıkacak fazladan bir 100 liradır en fazla, ne olacak ki?
Tabii ki pahalı olan en iyisi demek değildir ama her işin olduğu gibi hekimliğin de iyisi kötüsü var, işini baştan savma yapan kendini geliştirmeyen doktorlarımız çok, o yüzden isim yapmış birini tercih ettim. Ama zorlanmadım mı? Hem de çok...Ama ne demişler. Balık tutacaksan "Aman paçalarım ıslandı" demeyeceksin :)
Benim durumum farklı, tabii ki her hafta gitmek gerek demiyorum, yanlış anlamayın ama "Bu ay da gitmeyeyim, çok pahalı" sözünüze cevaben yazdım bunu...İhmale gelmeyecek acil bir durum olabilir. Her tekme atan bebek sağlıklı demek değildir.
kızlar size birşey sorucam. ben hamileliğimin başından beri mantar sorunu yaşıyorum:) bu güne kadar doktorum 3 defadır fitil verid ama 10 gün geçip sonra tekrar oluyor. cuma günü doktora gittiğimde tekrar fitil verdi ve reçetesinde kategorisi c yazıyor. Doktora mantarın zararı olur mu diye sorduğumuzda erken doğumu tetikleyebilir, enfeksiyon ilerlerse keseye de zarar verebilir demişti.
ya ben çok kararsız kaldım ilac kullanıp kullanmamakta. baştan beri sürecimi takip eden doktor hamile olduğumu bile bile zararlı ilaç verir mi? daha önce olduğu gibi 10 gün sonra tekrar nüksederse tekrar mı ilaç kullanıcam? ilaç kullanmazsam da dediği olumsuz şeyler olursa falan bir sürü soru var kafamda.:18: Çok kararsız kaldım. ne yapsam bilemiyorum. siz olsanız ne yapardınız ?
2013 Temmuz anneleri sayfa 1260
canım ya çok iyi oldu söylediğin bende eve gidince bakayım iki üç tane badi almıştım kaç çıtçıtı var..bi de ben en altın bir üst katından sanırım aldım badisini önünde ayıcıklı arma var sevi bebe sanırım markası onun kalitesi diğerlerine göre güzel gibi geldi..o mağazada çok kaliteli şeyler vardı..bir kutu içinde hastane çıkışı vardı çekmeceliydi fiyatı 120-150 arası birşeydi..çok güzeldi bir dahaki gidişime içeriğine iyice bakıcam çok parçalıydı sanki..bende önümüzdeki hafta sonu yada ondan sonraki hafta sonu gidicem belki karşılaşırızda tanımayız bile birbirimizi dimi
canım havuzlu handa güzeller varda ama beğenemedim bende bir türlü..maviyi dışarda yol üzerindeki pijamacılardan aldım iki katlı bir yerdi girdik sonra alt kata indik..mahmutpaşanın girişinden yada oraya giden sokaktan almış olabiliriz tam iyi bilmiyorum sokakları..birdahaki gidişime bütün pijamacılara giricem 3. aldığımı daha süslü ağır birşey istiyorum..geceliği doğum sancısı için, pijamalarııda ortama göre yada lekelenirse değşmek için 2 tane götürcem..
dr.konusunda aynen canım senin gibi düşünüyorum bende..26sında bebeğe bakacaklar zaten, şeker yüklememde iyi çıkarsa(daha uygun olan hastanede yaptırcam) bir sıkıntım olmazsa 16 yada 23 şubatta giderim dr.uma yanii 28-29 haftalıkken
20. hafta sonrası aniden gelişen bazı acil durumlar olabiliyor, doktora gitmeyi ihmal etmenizi pek tavsiye etmiyorum. Ben sık sık gittiğim için tansiyon yükselmesini çok erken yakalayıp önlemini aldık örneğin...
Ultrasonun bebeğe bir zararı yok, ben şu anda her hafta gidiyorum, kan akımını kontrol ediyor doktor, büyüme hızında bir duraksama var mı, kordonun pozisyonu nasıl falan onlara bakıyor.
Bu hamilelik bana da bir servete mal oldu (yaşım 35 üzeri olduğu için kendi kararımla riskli gebelikte uzman bir doçente gidiyorum, amniyosentez ve testleri de onun çalıştığı hastane grubunda yaptırdım hep) ama n'apalım böyle olması gerekiyor diye düşünüyorum. Sizin cebinizden çıkacak fazladan bir 100 liradır en fazla, ne olacak ki?
Tabii ki pahalı olan en iyisi demek değildir ama her işin olduğu gibi hekimliğin de iyisi kötüsü var, işini baştan savma yapan kendini geliştirmeyen doktorlarımız çok, o yüzden isim yapmış birini tercih ettim. Ama zorlanmadım mı? Hem de çok...Ama ne demişler. Balık tutacaksan "Aman paçalarım ıslandı" demeyeceksin :)
Benim durumum farklı, tabii ki her hafta gitmek gerek demiyorum, yanlış anlamayın ama "Bu ay da gitmeyeyim, çok pahalı" sözünüze cevaben yazdım bunu...İhmale gelmeyecek acil bir durum olabilir. Her tekme atan bebek sağlıklı demek değildir.
canım benimde kalp atışım uzun süredir normalin 1,5 katı hızlı atıyor.çünkü kalp iki kişilik çalışıyor artık nabzımız normal insandan hızlı atıyor..ayrıca tansiyonumda normalde 12-8 çıkardı..hamileyken hep 9-6 gibi çıkıyor..sadece bir gün fenalaştım orda 16 ya çıktı o da kusmaktan diye düşünüyorum..nette araştırmadım ama kalbin hamileyken daha hızlı attığını okumuştum burda.valla bilemiyorum ki benim mi bebeğimin mi ama kalp atışını duyduğum zaman nabzım da yüksek çıkıyor sabah ölçtüğümde 99 du ondan olabilir dediler şu an yok mesela ama uzun zamandır kalkmadım oturuyorum belki de ondan açıkcası kalkmaya korkuyorum.
canım ben doktoruma enson kasım sonu gıtmıstım ocak bası 8 hafta sonrası ayrıntılı ultrasona gırdım
doktoruma gıtmek yerıne muayenesı pahalı cunku ayrıntılı ultrasonla aynıya gelıyor nerdeyse:) ve bebegım sureklı ultrasona maruz kalmasın
nasıl olsa son ayda mecbur bol bol gırıcez
bebegım saglıklı herseyını gorduk bu ay gıtmeye gerek yok dıye dusunuyorum gelecek aya gıdıcem doktoruma gıtmeden arıcam seker yuklemesı ıcın
herseyıde ona sormadan yapmıyım :) bencede 1 ay sonra gıt canım
ya ıtıraf edıyorum ben pıjama hastasıyım :) evde hep kısın pıjama yazın kısa jıleler modellı gıymeyı sevıyorum gercı bu yaz onları gıyemem once ıncelmem lazım :)
bız hafta ıcı gıdıyoruz canım esımın ızın gunlerı yuzunden ama her gordugum gebeye bızdenmısın dıyesım var :) gecen bır anne adayı gordum emınonune gıderken ultrason resmıne bakıyor hmeen sordum kac haftalıksın oda mayıs annesıymıs acaba kk danmısın desemmı dıye dusundum bu an:)
havuzlu handa tek begenmedıgım alsıverıs yaptıgım yer ozellıkle basında dıkılıyor ben her yerı gezıp oyle almak ıstıyorum
gorsen her gırdıgım magazaya kadar takıp etmıs ılk alısverıs yaptıgım yerdekı adam esımle farkettık sınır olduk :)
bır gunumu ben enıyısı dısardakı magazalara ayırıyım :) umarım bı gun karsılasırız ben nasılsa dogumuda orda yaparım buyuk ıhtımal
aldıgım egıtımde ozellıkle ebemız 28. haftadan sonra cok dıkkatlı olmamızı onerdı
ve saglıklı bır gebelıkte prosedur hep aynıdır ayda 1 doktor cagırır 7.aydan sonra duzenlı 2 haftada 1 bebegın annenın durumuna gore
zararı var bu ısın uzmanı doktorlar ebeler hamılelık koclarıyla dırek konustum 3 kıtap bıtırdım
ses dalgası verıyorlar sonucta bebıse ha cok cıddı zararı varmı hayır ..
kaldıkı ben 22. haftamda ayrıntılı ultrasona gırdım herhangı bı sorun yok nıye hemen kendı doktoruma gıdeyım 4 hafta sonrası gıdıcem
doktorum bır mılyar dahı olsa ucretı gıderım cunku 10 yıla yakın onun hakkında sureklı olumlu seyler duydum
3 cocugunu aynı doktorda bır anne doguruyorsa o doktorun nasıl bırı olduguna en ıyı kanıt zatı ssvd desteklemesı yeter
para tabıkı doktordan sonra gelır onemlı olan karsısındakını bankomat yada onemsız bırı gıbı goren degıl
kendınınınde anne oldugunu karsısındakıne kendısıne yaklasılmasını ıstedıgı gıbı yaklasan bı doktor
sızın yas ve baska sorunlar olabılır kımısı asırı takıntılı bu konuda
ama ben relax oldum hep kı panık atak hastasıyım hamılelıgımde en buyuk korku cevremde kopata baglanmamdı
sureklı doktora gıdıp kendıme ezıyet etmeyı dusunmuyorum acabalarla degıl bılgılenerek egıtım alıp kıtap okuyarak gecırıyorum bu donemı
herkesın dedıgım gıbı farklı .. arkadasta ayrıntılı ultrasona gırıcek aynı benım durumumdakı gıbı
zatı sımdı gıdıcek bu ay gıdeyımmı kendı doktoruma dıye sordu ben kendımde yaptıgım seyı soyledım
buda benım kararım bakıs acım kaldı kı bır aksılık olmazsa sakın gıtme gıbı bısey demıyorum dımı kımseye ?
kldıkı burda herkes her haftamı gıdıyor ? genellık 4 haftada 1 ..
hııcc yadırgamıyorum sende benı goruyorum cunkuu afıyet bal seker olsun yedıkelrındün bi tepsi yedim bugün farklı tatlara yöneldim anneme sipariş verdim yapacak ancak biter o kadar yemek pilav soslu tavuk kızartması sütlaç salata çorba ama ne çorbası olduğuna karar veremedim cacık falan bu liste uzuyor işte böyle millet yağmur yağsa iştahı kaçar benim açılıyor nasıl insanım ben yaaaaa
oyyysss gunelrdır gozlerım sıstı ara ara bı hal oldum sen lınkını bı atıver kuzum kesın bakmısımdırSenin eşinde bir alemm
Şişen, ağzı burnu karışan, eşine istekli olmayan ben olunca dedim vicdan yapıyorum herhalde
Ama erkekte görüyorsaa demek ki hamilelik rüyaları bu
Bencede en iyisi eminönü ama bu süsleme ıvır zıvır gibi şeyler içinse ben bir site buldum mevlütte, hastanede dağıtcağımız cicileri aynı eminönü fiyatına dağıtıyor en pahalı ürünü 1.10 tl düşün diğerleri ne kadar ama biraz daha inceleyip paylaşağım sizinle
Aman tatlım bencede cengaverliğe hiç gerek yok 2 toz benim evladımdan önemli değil, bende son 2ay almaya başlıcam kadın
Kuzum beşik hediye geldiSitesinde de yazmıyor bende baktım meraktan Eşime sordum belki o öğrenmiştir diye ama oda beleş tl dedi
Canım geçmiş olsun kendinee dikkat et
Annecinde yanındaymışş , mis gibi yemeklerden yapsında,doyursun yavrusunu ve yavrusunun yavrusunuu
Bebek ve Çocuk Bakımı, Dr. Miriam Stoppard - netkitap.com
bu ara su kitiabi satin aldim beni yonlendirecek bir kitap gibi ,kisa ve oz bakim teknikleri anlatiliyor.resimlerle desteklenmis.
bebek sorunlarina mucize cozumleri de aldim ama o daha cok sorunla karsilasildiginda cozum onerisi getiriyor bakim tekniklerini anlatmiyor mesela nasil emzirmeli banyo yaptirmali vs hemde resimli degil.
siz hangi kitaplari begendiniz?
tünaydın annecikler
ayaklarım yere basmıyor cumartesi ayrıntılıya girdimeşşeksıpam 27 cm 568 gr olmuş
yüzünü çok net göstermedi kolları ve bacakları hep suratındaydı
hastane çıkışında eşimle bi güzel gezdik sonra görümceme gittik
görümcemin oğlu var kızımın da giyebileceği bir sürü kıyafet verdi ben sadece hastane çıkışını alıcam çok fazla almayı düşünmüyorum
ana kucağı verdi küvet, araba koltuğu ve tahtadan beşiği de verecekAllah razı olsun bayağı eksiğimiz tamamlandı sayesinde :13:
:) canım bende eşimde minyon tipliyiz bize hep yolda giderken abiye,gelinlik falan sordular..montum kalın ve boldu göbeğim çok anlaşılmıyordu..havuzluhanda da kimse bize musallat olmadı çok şaşırdım hatta ben adamların peşini bırakmadım herşeyin fiyatını tektek her mağazada sordumen alt kattaki bebek arabalarına o kadar baktık, elimizle tarttık, bişey anlamadık bi kişi de gelip bize anlatmaya kalkmadı.. eşimde dedi ki ya boşver zaten onu kardeşim alacak alan düşünsün biz bakmayalım bunlara dedi başka şeylere baktık bi de mağazalarda dedikki şimdi bakmaya geldik tekrar annemlerle gelicez onlar alıcak şimdi fiyatlara bakıyoruz dedik belki onunda faydası oldu inşallah sizede birdahaki gittiğinizde musallat olmazlar
günaydın annecikler sonunda nazar ettik kendimize yatak yorgan yatıyoruz.. grip boğazlarım şiş kulağım ağrıyor...bildiğiniz perte ayrıldım.. kocam da dalga geçiyor anama diyor ki garantisi doldu al götr.. herkes kendi kızına baksın... hiç halim yok cevap vermeye eşşeğe .. ayyyyy tırnaklarım ağrıyor saçlarım ağrıyor ama iştahım yerinde sütlaç istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tavuk istiyorum salata istıyorum insan bu kadar hastayken bu kadar iştahlı nasıl olur beeeee
hııcc yadırgamıyorum sende benı goruyorum cunkuu afıyet bal seker olsun yedıkelrın
cnm ben elızabeth fenwıck annelık ve bebek bakımı kıtabını okuyorum muhtesem bırsey yaa hamıleıkten 3 yasına kadar a dan z ye her bılgı var ozellıkle esım ın hergun elınde
tekrar tekrar maşallah cnm bana dr.um bı kan hapı yazdı 2 hafta ıctım elevıtle bırlıkte 3 kılo aldım zaten sevmıyorum hapı. bıraktım ıcmıyorum suan. 2 haftadr bır hap bıle içmedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?