2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
kızlar bızde 23 haftalıgz 125gunumuz kaldı dr.18haftalıken Gıttımde 4bucuk aylk demıstı suan 5bucuk diorm herkese dogrumu bu ?

yanlışşşşşş benım hatama dusmussun cnmmm :) bende 18+3 de gıttım 4,,5 aylık dedı :) suanda 22+5 im ve mıllete 6 aya 1 haftam var dıyorum ama megersem 5 ay 3 gunluk hamılyımmmm :)

canım ben doktoruma enson kasım sonu gıtmıstım ocak bası 8 hafta sonrası ayrıntılı ultrasona gırdım
doktoruma gıtmek yerıne muayenesı pahalı cunku ayrıntılı ultrasonla aynıya gelıyor nerdeyse:) ve bebegım sureklı ultrasona maruz kalmasın
nasıl olsa son ayda mecbur bol bol gırıcez
bebegım saglıklı herseyını gorduk bu ay gıtmeye gerek yok dıye dusunuyorum gelecek aya gıdıcem doktoruma gıtmeden arıcam seker yuklemesı ıcın
herseyıde ona sormadan yapmıyım :) bencede 1 ay sonra gıt canım [/QUOTE]

20. hafta sonrası aniden gelişen bazı acil durumlar olabiliyor, doktora gitmeyi ihmal etmenizi pek tavsiye etmiyorum. Ben sık sık gittiğim için tansiyon yükselmesini çok erken yakalayıp önlemini aldık örneğin...
Ultrasonun bebeğe bir zararı yok, ben şu anda her hafta gidiyorum, kan akımını kontrol ediyor doktor, büyüme hızında bir duraksama var mı, kordonun pozisyonu nasıl falan onlara bakıyor.
Bu hamilelik bana da bir servete mal oldu (yaşım 35 üzeri olduğu için kendi kararımla riskli gebelikte uzman bir doçente gidiyorum, amniyosentez ve testleri de onun çalıştığı hastane grubunda yaptırdım hep) ama n'apalım böyle olması gerekiyor diye düşünüyorum. Sizin cebinizden çıkacak fazladan bir 100 liradır en fazla, ne olacak ki?
Tabii ki pahalı olan en iyisi demek değildir ama her işin olduğu gibi hekimliğin de iyisi kötüsü var, işini baştan savma yapan kendini geliştirmeyen doktorlarımız çok, o yüzden isim yapmış birini tercih ettim. Ama zorlanmadım mı? Hem de çok...Ama ne demişler. Balık tutacaksan "Aman paçalarım ıslandı" demeyeceksin :)
Benim durumum farklı, tabii ki her hafta gitmek gerek demiyorum, yanlış anlamayın ama "Bu ay da gitmeyeyim, çok pahalı" sözünüze cevaben yazdım bunu...İhmale gelmeyecek acil bir durum olabilir. Her tekme atan bebek sağlıklı demek değildir.

Son düzenleme:
kızlar bızde 23 haftalıgz 125gunumuz kaldı dr.18haftalıken Gıttımde 4bucuk aylk demıstı suan 5bucuk diorm herkese dogrumu bu ?

Canım altta hamilelik günlerin yazmıyorki bilemiycem doktorların söylediğine göre söylemiyoruz genelde çünkü benimkide 1 hafta ilerdeydi en son gittiğimde ama ben doktorun dedğine göre söylemiyorum çünkü onlar doğuma kadar çok değişiyor şimdi 1 hafta ilerde gözüküyorsun sonra haftanla uyumlu oluyorsun o yüzden adet gününden hesaplaman en iyisi

[/QUOTE]

Ah ah bende düşüklerimden sonra ç.kalden kalktık izmirde prof. bulduk ona gittik çanakkale sağlık konusunda çok çok geride çünkü bendede kan pıhtılaşması var çok şükür ilk zamanlar 2 haftada bir gidiyorduk 3. aydan sonra ayda bir çağırdı yol parası +dr ücreti 240 tl + Hastanede bir kan tahlili 100 tl den aşağı yok düşün bizede çok pahalıya mal oldu ama Allah bebeğimize sağlık versin hiçbirşeyde gözüm yok helali hoş olsun çanakkalede dünyanın parasını döktük ama sonuç hep hüsrandı hergün şükrediyorum bu arada ultrasona sık girmenin hiç bir zararı yok bebek için dr lar bazen hasta çok pimpirikli olursa korkutmak için öyle diyebiliyormuş ama tamamen başından atmak için yoksa her hafta bile girebilirsin gerçi bende ayda 1 gidiyorum artık

Son düzenleme:
kizlar bu hafta konusu arkadaslarinda dedgii gibi,ornegin 26.ci hafta bitti ise yani 26+1 ler basladi ise 6.ci ay dolmus oluyor 6 ay 1 gun baslamis oluyor

sebebi neymis peki tekrarlmasinin oncelikle onlemeye yonelik bir tedavi vermedi mi?ben nemli ve herdaim sicak bir yerde yasiyorum suan ,her zaman ic camasirim gunde 2 kere degistiririm ,vajinal sivi sabunla gnde 1 kere yikarim dis bolgeyi,ve wc den sonra kurularim asla nemli kalmamali,bir de ic camasirlarini utule,cok sekerli gidalar tuketme onlarda azdiriyor diye okudum mantari,

2013 Temmuz anneleri sayfa 1260

her anne grubuna aynı mesajı atmıssınız amacınız ne anlamadım yonetımdekı arkadaslara bıldırdım gergını yaparlar artık ..

ya ıtıraf edıyorum ben pıjama hastasıyım :) evde hep kısın pıjama yazın kısa jıleler modellı gıymeyı sevıyorum gercı bu yaz onları gıyemem once ıncelmem lazım :)
bız hafta ıcı gıdıyoruz canım esımın ızın gunlerı yuzunden ama her gordugum gebeye bızdenmısın dıyesım var :) gecen bır anne adayı gordum emınonune gıderken ultrason resmıne bakıyor hmeen sordum kac haftalıksın oda mayıs annesıymıs acaba kk danmısın desemmı dıye dusundum bu an:)
havuzlu handa tek begenmedıgım alsıverıs yaptıgım yer ozellıkle basında dıkılıyor ben her yerı gezıp oyle almak ıstıyorum
gorsen her gırdıgım magazaya kadar takıp etmıs ılk alısverıs yaptıgım yerdekı adam esımle farkettık sınır olduk :)
bır gunumu ben enıyısı dısardakı magazalara ayırıyım :) umarım bı gun karsılasırız ben nasılsa dogumuda orda yaparım buyuk ıhtımal

aldıgım egıtımde ozellıkle ebemız 28. haftadan sonra cok dıkkatlı olmamızı onerdı
ve saglıklı bır gebelıkte prosedur hep aynıdır ayda 1 doktor cagırır 7.aydan sonra duzenlı 2 haftada 1 bebegın annenın durumuna gore
zararı var bu ısın uzmanı doktorlar ebeler hamılelık koclarıyla dırek konustum 3 kıtap bıtırdım
ses dalgası verıyorlar sonucta bebıse ha cok cıddı zararı varmı hayır ..
kaldıkı ben 22. haftamda ayrıntılı ultrasona gırdım herhangı bı sorun yok nıye hemen kendı doktoruma gıdeyım 4 hafta sonrası gıdıcem
doktorum bır mılyar dahı olsa ucretı gıderım cunku 10 yıla yakın onun hakkında sureklı olumlu seyler duydum
3 cocugunu aynı doktorda bır anne doguruyorsa o doktorun nasıl bırı olduguna en ıyı kanıt zatı ssvd desteklemesı yeter
para tabıkı doktordan sonra gelır onemlı olan karsısındakını bankomat yada onemsız bırı gıbı goren degıl
kendınınınde anne oldugunu karsısındakıne kendısıne yaklasılmasını ıstedıgı gıbı yaklasan bı doktor
sızın yas ve baska sorunlar olabılır kımısı asırı takıntılı bu konuda
ama ben relax oldum hep kı panık atak hastasıyım hamılelıgımde en buyuk korku cevremde kopata baglanmamdı
sureklı doktora gıdıp kendıme ezıyet etmeyı dusunmuyorum acabalarla degıl bılgılenerek egıtım alıp kıtap okuyarak gecırıyorum bu donemı
herkesın dedıgım gıbı farklı .. arkadasta ayrıntılı ultrasona gırıcek aynı benım durumumdakı gıbı
zatı sımdı gıdıcek bu ay gıdeyımmı kendı doktoruma dıye sordu ben kendımde yaptıgım seyı soyledım
buda benım kararım bakıs acım kaldı kı bır aksılık olmazsa sakın gıtme gıbı bısey demıyorum dımı kımseye ?
kldıkı burda herkes her haftamı gıdıyor ? genellık 4 haftada 1 ..

Son düzenleme:
1-6 hafta --- 1 aylık
7-10 hafta - 2 aylık
11-14 hafta - 3 aylık
15-18 hafta - 4 aylık
19-22 hafta - 5 aylık
23-26 hafta - 6 aylık
27-31 hafta - 7 aylık
32-35 hafta - 8 aylık
36-40 hafta - 9 aylık

Bebek ve Çocuk Bakımı, Dr. Miriam Stoppard - netkitap.com
bu ara su kitiabi satin aldim beni yonlendirecek bir kitap gibi ,kisa ve oz bakim teknikleri anlatiliyor.resimlerle desteklenmis.
bebek sorunlarina mucize cozumleri de aldim ama o daha cok sorunla karsilasildiginda cozum onerisi getiriyor bakim tekniklerini anlatmiyor mesela nasil emzirmeli banyo yaptirmali vs hemde resimli degil.
siz hangi kitaplari begendiniz?

canım benimde kalp atışım uzun süredir normalin 1,5 katı hızlı atıyor.çünkü kalp iki kişilik çalışıyor artık nabzımız normal insandan hızlı atıyor..ayrıca tansiyonumda normalde 12-8 çıkardı..hamileyken hep 9-6 gibi çıkıyor..sadece bir gün fenalaştım orda 16 ya çıktı o da kusmaktan diye düşünüyorum..nette araştırmadım ama kalbin hamileyken daha hızlı attığını okumuştum burda.

20. hafta sonrası aniden gelişen bazı acil durumlar olabiliyor, doktora gitmeyi ihmal etmenizi pek tavsiye etmiyorum. Ben sık sık gittiğim için tansiyon yükselmesini çok erken yakalayıp önlemini aldık örneğin...
Ultrasonun bebeğe bir zararı yok, ben şu anda her hafta gidiyorum, kan akımını kontrol ediyor doktor, büyüme hızında bir duraksama var mı, kordonun pozisyonu nasıl falan onlara bakıyor.
Bu hamilelik bana da bir servete mal oldu (yaşım 35 üzeri olduğu için kendi kararımla riskli gebelikte uzman bir doçente gidiyorum, amniyosentez ve testleri de onun çalıştığı hastane grubunda yaptırdım hep) ama n'apalım böyle olması gerekiyor diye düşünüyorum. Sizin cebinizden çıkacak fazladan bir 100 liradır en fazla, ne olacak ki?
Tabii ki pahalı olan en iyisi demek değildir ama her işin olduğu gibi hekimliğin de iyisi kötüsü var, işini baştan savma yapan kendini geliştirmeyen doktorlarımız çok, o yüzden isim yapmış birini tercih ettim. Ama zorlanmadım mı? Hem de çok...Ama ne demişler. Balık tutacaksan "Aman paçalarım ıslandı" demeyeceksin :)
Benim durumum farklı, tabii ki her hafta gitmek gerek demiyorum, yanlış anlamayın ama "Bu ay da gitmeyeyim, çok pahalı" sözünüze cevaben yazdım bunu...İhmale gelmeyecek acil bir durum olabilir. Her tekme atan bebek sağlıklı demek değildir.[/QUOTE]

///////////////////////canım bahsettiğin gibi kafamıza göre 2ayda bir gitsek söylediklerinde çok haklısın..şu haftaya kadar ne emekle,çabayla stresle geldik..ama biz ayda bir zaten düzenli gidiyoruz...ben en son 4 ocakta dr.uma gittim, bu haftasonu 3.kez ayrıntılı ultrasona giricem canım 20yıllık radyoloji uzmanı hem ayrıntılıda hem dopplerde bebişe bakıyor, gelişimine bakıyor ama ilk gidişimizde ayrıntılı için gittik 2. ve bu haftasonu asıl gitme amacımız bebişin yüzünü cdye kaydetmek. net görüntü alana kadar çağırıyoruz dediler bize.ama ona rağmen gidince bebeğin herşeyini tek tek yeniden inceliyor doktor sağolsun.kordonundaki kan akışına bile bakıyor.ki benim kendi doktorum normal ultrasonla bakıyor sadece..bende zaten bebeğime bakılcak ve başka hastanede şeker yüklemesini yaptırcam diye(sonucumda iyi çıkarsa) kendi doktoruma bu kontrole boşuna gitmeyim diye düşünüyorum, gülsevdam arkadaşımda ona destek verdi..çünkü bende bir kez böyle gittim çok gereksiz olduğunu farkettim..zaten düzenli olarak 25 günde bir dr.uma gidiyorum ayrıca 1-2 ayda bir sağlık ocağına da gidiyorum..

:) canım bende eşimde minyon tipliyiz bize hep yolda giderken abiye,gelinlik falan sordular..montum kalın ve boldu göbeğim çok anlaşılmıyordu..havuzluhanda da kimse bize musallat olmadı çok şaşırdım hatta ben adamların peşini bırakmadım herşeyin fiyatını tektek her mağazada sordum en alt kattaki bebek arabalarına o kadar baktık, elimizle tarttık, bişey anlamadık bi kişi de gelip bize anlatmaya kalkmadı.. eşimde dedi ki ya boşver zaten onu kardeşim alacak alan düşünsün biz bakmayalım bunlara dedi başka şeylere baktık bi de mağazalarda dedikki şimdi bakmaya geldik tekrar annemlerle gelicez onlar alıcak şimdi fiyatlara bakıyoruz dedik belki onunda faydası oldu inşallah sizede birdahaki gittiğinizde musallat olmazlar

Son düzenleme:
tünaydın annecikler
ayaklarım yere basmıyor cumartesi ayrıntılıya girdim eşşeksıpam 27 cm 568 gr olmuş
yüzünü çok net göstermedi kolları ve bacakları hep suratındaydı
hastane çıkışında eşimle bi güzel gezdik sonra görümceme gittik
görümcemin oğlu var kızımın da giyebileceği bir sürü kıyafet verdi ben sadece hastane çıkışını alıcam çok fazla almayı düşünmüyorum
ana kucağı verdi küvet, araba koltuğu ve tahtadan beşiği de verecek Allah razı olsun bayağı eksiğimiz tamamlandı sayesinde :13:

hııcc yadırgamıyorum sende benı goruyorum cunkuu afıyet bal seker olsun yedıkelrın
oyyysss gunelrdır gozlerım sıstı ara ara bı hal oldum sen lınkını bı atıver kuzum kesın bakmısımdır ıncelıyım emınonunde bulamsam netten almaya karar verdım.gecen bı sıteden alısverıs yaptım baby shıwer ıcın balon sus vs bırkac parca bırsey aldım balon yerıne kaynana dılı mı ne ogelmıs begenerek almıstım bı hısımla aradım bınbır ozur dıledıler ıade edıcektım ama kuzenımın cocukları aldılar oynadıalr degıstıremdım bende onlara hedıye ettım

cnm ben elızabeth fenwıck annelık ve bebek bakımı kıtabını okuyorum muhtesem bırsey yaa hamıleıkten 3 yasına kadar a dan z ye her bılgı var ozellıkle esım ın hergun elınde

maşallahh canımm kızın nazlı cıktı goztermyıor yuznu

ıyı olmus cnm kısmetlı bebıs olacak bellı

ay bızede soruyorlar abıye yada pardesu bakarmısınız :)
en alt kata gıttıgmzde ıkı kısı basımızda hıc bırakmadılar sagolsun
annem alıcak uyku setı besık yatak ama ben begenıcem en sonunda ben bakıyorum annem alıcak dedım senın gıbı oyle rahatladım :)
zatı alıcaklarım 2 3 pıjama ve altlık ve cıtcıtlı badı penye battanıye 1 2 kıyafet alıcam banyo malzemesı olarak dısarda hem daha uyguna hem guzel modeller gordum
dogubanka gıderken ordan banyo malzemelerı hallederım sonra aklıma geldıkce eksıklerı yazar alırım corap hıc almamısım sımdı aklıma geldı :)
uamrım musallat olmazlar rahat rahat bakarım

aklımdayken soylıyım kızlar ortopedık yatak almak en saglıklısıymıs bebısler ıcın yumusak yerde yatmamalıymıs
bu yuzden yatagı ortopedık bakıyorum kalınlar park yatak ıcın ama saglık ıcın alıcam ..

Canımmm cokkk gecmıs olsun acıl sıfalar dılıyorum neysekı annecıgın yanında mısler gıbı bakar sana

canım bu kitabın fiyatı ne kadar civarı?? netten mi alayım gidip görerek mi alayım kararsızım..benimde mahallenin en mutlu bebeği kitabım şimdi elime ulaştı..umarım işime yarar..

Tatlım ben delı esım ben hamıle kaldıgımdan berı ruyalarında ya adamı terk edıyorum ya da aldatıyorum bır akıllı uslu ruya goremedı daha

tekrar tekrar maşallah cnm bana dr.um bı kan hapı yazdı 2 hafta ıctım elevıtle bırlıkte 3 kılo aldım zaten sevmıyorum hapı. bıraktım ıcmıyorum suan. 2 haftadr bır hap bıle içmedim...

bebeğinin sağlığı mı önemli senin kilon mu ? böyle duyunca çok üzülyorum ben şahsen kilonun bebeğin önüne geçmesi çok üzücü... keşke kullansan sonuçta doğumdan sonra verirsin.. içinde bir can varken bu tür şeylere takılmamak lazım:2::2::2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…