2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
ayy ne zamandır girememiştim foruma,okudum okudum okudum yazdıklarınızı yoldaşlarım benim:)bizim oğluş da kocaman oldu ama ben çok hastayım ilaç kullanıorum başta tereddüt ettim antibiotik falan var diye ama doktor içmem gerektiğini söledi,grip olmuşumaman dikkat edin kendinize ama iştahım da bişi yok maşallah,hem hasta hem de iştahlı olduğum zaman başka olmıcak herhalde:)tosuncum yedirio da yedirio bana,kilo da aldırdı saolsun ama olsun değer oğluma:)

çok geçmiş olsun canım inşallah bir daha yaşamazsın. sirkeli suyu bende yapıyorum kaşıntıyı kesmekte kesinlikle çok etkili. doktorun sana verdiği ilacın ismi neydi?

çok geçmiş olsun canım inşallah bir daha yaşamazsın. sirkeli suyu bende yapıyorum kaşıntıyı kesmekte kesinlikle çok etkili. doktorun sana verdiği ilacın ismi neydi?

hiç hatırlamıyorum ama öyle krem kıvamında eriyenler gibi değil aspirin gibi toz kıvamda fitildi..karbonatlı su daha etkili onu dene bir de..

Canım bır donem benımde yogun mantarım vardı bekarken doktor antıbıyotık tdavısı verdı o gunler cok zordu ama sukur bıttı doktorum o donem ılerıkı donmelerde gecmezse hamıleyken de devam ederse normal dogum yapamazsın bebek dogarken mantar gozune agzına bulasabılır o rısk alınmaz demıstı ıns tez zamanda sıkıntın gecerrr

Masallah kucuk hanıma ben daha bu tarz seylerı ayırt edemıyorum sıpam sureklı vurdugu ıcın neye tepkı verıyo bılmıorummmm

merhaba cnm hosgeledın

gecmıs olsun bende ılk grıp oldugumda mecburen kullanmıstım antıbıyotık bız ıyı olmalıyızkı bebeklerımızde ıyı olsunlar

yaa bıde ne dıcem kac gundurben karnımın ust taraflarına yanı gogus altı dıyım bole kasınınca fln sankı orası uyusmus gıbı gelıyo bana sız hıc hıssettınızmı bole bısı

Canım merhaba,
bende baya şaşırıyordum sana haftaların ay karşılığını yazayım inşallah işine yarar :)
4-7=1
8-11=2
12-14=3
15-18=4
19-22=5
23-26=6
27-30=7
31-34=8
35-40=9

Canım aynısı oğluma masal okurken benim de başıma geliyor gerçekten ben de çok şaşırıyordum demekki yalnız değilmişim. Abisi kucağıma oturunca da başlıyor kızım tekmelemeye Allah' ın mucizesi daha anne karnındayken anlıyorlar herşeyi

hic sorma annelik tarifi olmayan bisi allahın izniyle carsamba gunu detaylı ultarsonumuz var cok heycanlıym oglusumu gorcem :)

hic sorma annelik tarifi olmayan bisi allahın izniyle carsamba gunu detaylı ultarsonumuz var cok heycanlıym oglusumu gorcem :) kalbim nasl carpıo

hayirli gunler anneler ve bebislerbende gecen cuma dr a gittigimde 26-5 gunluk dedi bende artik 7 aylik diyebilirmiyim diyince mutlu olacaksaniz soyleyin dedi ama bende anlamiyorum pek cunku hamile kaldigim gunu biliyorum ama son adeti hesapliyo dr ayyy kafam karisti hem benimki buyuk ihtimalle sezeryan olacak 3 ncu sezeryanim olacak herhalde

oyyyy bende cok ozledım subat bası gıbı gıdıcez ınsallahhh neden o kadar bekletıyorkııı

sorma buraya gelince doktorum kontrollerimiz ayda bir dedi surat astim hemen :) beklemek zor baya
simdi 3 hafta sonra gitmis olucam haftaya pazartesi cok mutluyum detaylu usg sonrasi seker yukleme icin cagirdi
yuzunu merak ediyorum oglusun umarim guzelce gosterir fotolar aliriz

22 Haftalık Gebelik: Yolculuk
Dilerseniz 22 Haftalık Gebe olarak içindeki ”balınıza” doğru bir yolculuk yapalım.Bebek Büyüyor(22+0-22+6.gün)
Gözlerimizi kapatıyor, ellerimizi karnımızın üstünde birleştiriyoruz ve onu hayal etmeye başlıyoruz. Rahminizin içinde tam bir ‘’C’’ şeklinde oturmuş sizi bekliyor! Bacaklarını göğsüne yaslamış ve kafası da ayak bileklerine değdiriyor.Kirpikleri, göz kapakları ve saçı iyiden iyiye belirmiş; kalp atışlarını duyabiliyorsunuz. Ellerini yüzüne dokunduruyor; sanki bunu da hissederek yapıyor. Burnu ve ağzı adeta küçük düğmecikler haline gelmiş . Büyümüşte küçülmüş gibi duruyor. Aslında tam bir bebeğe benziyor ama biraz minyatür tabii ki.Onu şimdilik orada bırakalım nasıl olsa yaklaşık 18 Hafta sonra yine görüşeceğiz. O da bu sürede büyümeye devam etsin; bu aralar özellikle pankreası çok hızlı gelişiyor. Bu organı ileride ona hormonlarını sağlayacak. Kızlarda yumurtalık ve vajina; erkeklerde ise testisler gelişmekte.
”İçinizdeki balınız” bu hafta itibariyle 27,9 cm boyunda ve 422 gram ağırlığında. Bir Patlıcan Boyunda…
Vücudunuzdaki Değişiklikler:Kilo aldıkça bel kavisiniz kayboluyor değil mi? Bu durum, birçok anne adayına kabuslar yaşatıyor, bunu iyi biliyoruz. Ama inanının vücudunuzun bu mucizeyi yaşamasına ihtiyacı var. Her kadın doğurmak ister. Doğum sonrasında düzenli bir diyet ve egzersiz yardımıyla eski seksi görüntünüze ulaşmanız hiç de zor değil. Ebru Şallı ve Çağla Şikel gözlerinizin önünde ve biraz da abartarak çok hızlı eski formlarına kavuştular.Öneri Listemiz :
Hamileliğiniz boyunca günlük tutmanızı tavsiye ederiz. Hayatınızın bu en önemli günlerinde yaşadıklarınızı gün gün not etmenizin birçok faydası olacaktır. On yıl sonra belki kızınızla bir kahve içerken bu notlara bir göz atmak hormon seviyenizi yine arttıracaktır. Panik yok ! bu kez hormonlar mutluluk getirecek.Kadın Doğum Uzmanınızı ziyaretinizde ultrason görüntülerinin çıktılarını alın ve bunlarla bir albüm oluşturmaya başlayın. Bebeğinizin doğum sonrası ilk fotoğrafı da bu albümde bir yer edinmek isteyecektir.Hamile giyimi artık dert değil. Kıyafet konusunu çok iyi yönetmenizi sağlayacak imkanlar var artık. Gebe olmak kadınlığınızdan vazgeçmek anlamına da gelmemeli. Birbirinden güzel kombinler yapabilir ve neşenizi geri kazanabilirsiniz.Eşinizin bebeğinize yakınlaşmasına yardımcı olun. Anne adayları yaşadıkları fiziksel değişimle bebeği daha kolay yaşayabiliyor, babaların ise böyle bir imkanları yok. Onun göbeğinize masaj yapması hem size hem de baba adayına son derece iyi gelecektir.
Bilgi Hapı
Hamile kaldığınız günden bugüne kadar toplam 6 kilo civarında bir kilo artışı yaşamış olabilirsiniz. Normal şartlar altında 9 ayda kilo aldığınıza göre doğumdan sonra da 9 ayda bu kiloları vermek için uygun zamandır. İki-üç ay içinde eskiye dönek pek sağlıklı gelmiyor bize.Emzirmek ve bebek bakım işleri, doğumdan sonra sizin eski kilonuza dönmeniz için en iyi egzersizler olacaktır.Anne sütünün hem bebeğe, hem de anneye olan mücizevi etkisini size bir kez daha hatırlatmak isteriz. Ülkemiz diğer ülkelerle karşılaştırıldığında anne sütüyle beslenmeye başlama konusunda oldukça ileri durumda. Ancak bizim sorunumuz çok erken pes etmek. Tüm uluslararası kuruluşlar bangır bangır ”ilk 6 ay anne sütü,2 yaşına kadar da destek olarak anne sütü” diye bağırıyorlar. Ama bağıran başkaları da var. Birileri sürekli sütünüz yetiyor mu diye sizi tahrik edecektir? Anne sütü rakipsizdir ve kafanızı kurcalayanlara kulağınızı tıkayın. Bir annenin hayatında bize göre 3 mucizesi vardır. 1.Gebe kalma anında yumurta ve spermin müthiş flörtü, 2.si doğum, 3.ise anne sütüdür.Anne sütü sağlıklı çocuk ve sağlıklı anne için(sağlıklı toplum) her platformda desteklenmelidir.
ALINTIDIR...

Son düzenleme:
23 Haftalık Gebelik: Tam Yarım Kilo!
Tebrikler bebeğiniz tam 517 gram , boyu 29,3 cm ve dakikada yaklaşık 120 kez atan bir de kalbi var. Bir lahana kadar olana bebeğe ve size 41 kere Maaşallah. Bebek Büyüyor(23+0-23+6.gün)
23 haftalık bebeğiniz halen transparan bir görüntüdedir! Vücut derisi çok incedir ve bu nedenle iç organları görünebilmektedir. Bu haftalardan itibaren hızla artan deri altı yağ dokusuyla bu görüntü yavaşça kaybolacaktır.Tırnakları hızla büyümektedir. Bu o kadar şaşırtıcıdır ki, bazı bebeklerin doğum sonrası tırnağını kesmek gerekebiliyor… El, ayak ve parmak hareketlilikleri devam etmektedir. Bu nedenle bu haftadan itibaren içinizdeki parçanızı daha çok hissetmeye başlamanız normaldir. Bakın aşağıdaki ultrason görüntüsünde nasıl da büyümüş gözükmekte!
23 haftalık gebe doğum yaparsa dahi bebeğin yaşatılması mümkün olabilmektedir. Ancak bu tür erken doğumlar bir takım anormallikler doğurmaktadır. Bebeğin anne rahminde mümkün olduğu kadar uzun süre kalması ,onun güven içinde gelişebilmesi demektir. Anne karnı, onun için gerekli tüm maddeleri sağlamaktadır. O nedenle bir gün dahi onu içeride tutmanın ona vereceği hediyeleri unutmayın. Bu önerimize önümüzdeki haftalarda daha çok kulak kabartacağınızdan eminiz.
Eğer çoğul gebeliğiniz varsa iç hareketliliğiniz de daha çok olacaktır.
Vücudunuzdaki Değişiklikler
Kaygı, stres, kramplar, sık idrar veya mide yanmanız varsa uyku sizin için biraz daha zordur. Aşağıdakileri denemekte fayda var :
Yan yatmayı denemelisiniz. Bu bebeğinize daha fazla alan tanıyacaktır. Bacaklarınız arasına alacağınız bir minder size denge getirecektir,
Ilık bir banyo iyi gelebilir,Rahatlatıcı bir kitap okuyabilirsiniz,
Eğlenceli bir film (korku filmi asla!),Slow müzik dinlemek kaçan uykunuzu yakalamanızı sağlayacaktır. Hatta bunu eşinizle birlikte yapmanızı da öneririz. Biraz romantizm her zaman iyidir!Hamileliğinizin ilk döneminde nasıl folik asit ihtiyacınız varsa, şimdi de ciddi bir demir vitamini desteğine gereksiniminiz var. Kanınızdaki demir minerali, kaslarınıza ve bebeğinize güç getirmekle görevlidir. Kırmızı et veya demir vitaminince zengin bitki tüketiminiz (fasulye,fındık,ıspanak gibi) yetersizse kendinizi çok yorgun hissedebilirsiniz. Demir takviyesi yapmakta fayda var. Ülkemiz demir eksikliği açısından risk altında bir konumdadır. Dolayısıyla bu konuda çok bilinçli davranmak zorundayız.Vitamin rehberimize göz atabilirsiniz.Yanınızda bulunduracağınız sağlıklı küçük atıştırmalıklar ve su size soluk getirecektir. Midenizi boş bırakmamak ve kısa aralıklarla yemekte fayda var. İşten eve dönerken yanınızda bulunduracağınız su ve fındık gibi kuruyemişler sizi baygınlık hissinden dahi kurtarabilir.Alerjik hastalıklarınız varsa, gebeliğinizin bunları tetikleyebileceğini unutmayın. Özellikle çiçek tozlarına alerjiniz varsa bahar aylarında dışarı çıkmek biraz daha zor olacaktır. Kitapların bol olduğu, tüylü tekstil ürünlerinin olduğu bir odada uyumamaya çalışın. Ev temizliğine yardımcı almanız gerekecektir. Alerjik durumunuzu mutlaka doktorunuzla paylaşın ve bilinçsiz ilaç kullanmayın.
Bilgi Hapı:
Bir çok hamile, hamile kıyafeti satan mağazalarda bunalıma girer.”uff ! ben bu formumu nasıl tekrar kazanacağım, ben kendime ne yaptım böyle” der ve resmen dövünür.Bu stresli ortamın üzerine bir de hormonal denge nedeniyle sıcak basması yaşarsınız ve alışveriş sizin için eziyete dönüşüverir. Bunu kendinize ve bebeğinize yapmayın.Araştırmalara göre anne karnındaki fetüs, annenin sinirli halinden veya örneğin çok yemek yiyen halinden kesinlikle etkileniyor. Eğer abur cubur tüketen bir hamileyseniz bebek bunu kıtlık sinyali olarak yorumluyor.”Hımm demek ki sürekli tıkınmak lazım, yemek lazım, ileride savaş çıkarsa böylece hazırlıklı olmuş olurum” diye yorumluyor. Yada ”Hımm çabuk sinirleniyor olmak işleri daha kolay çözüyor galiba, baksana anne de öyle yapıyor” diye düşenebilir. Üstelik bu düşünceleri sadece anne karnında değil tüm yaşamı boyunca taşıyor olacak!
ALINTIDIR...

Son düzenleme:
24 Haftalık Gebelik: Ona Mektup Yazın!
Bebek Büyüyor(24+0-24+6.gün)
Bebek bu haftalarda adeta su altı balesi yapmaktadır. Beyin, kaslar, kol ve bacak arasındaki koordinasyon gayet gelişmiştir. İç kulak da gelişimini hızlandırmıştır; bu da bebeğin denge mekanizmasını sağlamaktadır.24 Haftayı geride bırakan bebek anne rahminde düz mü yoksa ters mi durduğunu bile anlayacak kapasitededir!! Aman Allahım!Bebek içeride sesleri duyabilmektedir. Sizin kendi sesiniz artık ona tanıdık gelmektedir. Araştırmalar lisan öğrenme sürecinin dahi, daha bu aşamalarda başladığını göstermektedir. O halde babasının da onunla konuşmasına izin verin. Tabii şimdilik ana dilini öğrenmesi yeterli, yabancı dili daha sonra öğrenebilir.”Marul Boylu” tepeden tırnağa 30,7 cm boyunda ve 613 gram ağırlığında,Vücudunuzdaki Değişiklikler
Gebeliğin 24.ve 28. Haftası arasında doğum uzmanınız size şeker testi yapacaktır. Anne adaylarımız bu teste genelde ”şeker yüklemesi” adını vermektedirler. Bir miktar glikozlu su içmeniz sonrasında vücudunuzdan kan alınır ve sonuçlara bakılır.Gebelikte diyabet hastalığı hamilelik sonrasında %99 oranında geçmektedir. Ancak doktorunuz sizde normalden fazla şeker saptadıysa gebeliğiniz boyunca daha düzenli kontrolden geçmelisiniz. Ayrıca söylemeye gerek var mı bilmiyorum ama kilo alımına çok daha fazla dikkat etmelisiniz.Bebeğiniz içeride sık sık uyuyor. Onun uyanık olup olmadığını siz de hissedebilirsiniz. Hatta ”birlikte kestirmeyi” deneyin deriz biz.
Rahminizin veya karnınızın kasıldığını ve gerildiğini hissedebilirsiniz. Tıpta ”Braxton Hicks” diye adlandırılan bu ağrılar doğuma hazırlık ağrılarıdır. Bir çok anne adayı bu sancıları ilk duyduğunda ”acaba bebek geliyor mu” diye endişe yaşarlar. Korkmayın doğum yapmayacaksınız. Doğa gelişimini yavaş yavaş sürdürür. Vücut da her şeyi yavaş yavaş yapıyor. Bu ağrılar geldiğinde pozisyon değiştirmeyi, su içmeyi ve kısa yürüyüşlerde bulunmayı denemelisiniz.Peki ”Bebenize ” mektup yazmayı hiç denediniz mi? Bir çok hamile bunu duygularını ifade etmek için son derece faydalı bulur.Onu nasıl hayal ettiğinizi,İleride nasıl bir insan olmasını istediğinizi,Rüyalarınızı, umutlarınızı ,Onu dışarıda nasıl bir dünyanın beklediğini ve sizin onun için neler yapacağınızı,Babasının onu nasıl sevdiğini anlatabilirsiniz. Bu mektubu etrafınızla paylaşın ve saklayın.Hatta bize gönderin yayınlayalım.Bilgi Hapı:
Bu haftalarda bir hamilelik öncesi kursuna kayıt olabilirsiniz. Ülkemizde hamile eğitim merkezleri son yıllarda çoğaldı ve az da olsa ilgi görmeye başladı. Az da olsa diyoruz ,çünkü Avrupa ülkeleri bu konuda bizden çok ileride. Özellikle İngiltere’deki hamilelik kurslarıyla ilgili anlatmak istediğimiz bir durum var,Bu ülkedeki her gebe, devlet tarafından ücretsiz olarak sağlanan ”hamile eğitim merkezine” gidip eğitim alabilmektedir. Hamilelik ve bebek bakımı konusunda annelik içgüdüsü birçok problemi çözer; ancak tam bir öğrenci gibi öğrenilmesi gereken unsur sayısı hiç de az değildir. Bu eğitimler sizi doğuma ve bebek bakımına karşı bilinçli yapacaktır. Umarız bizim ülkemizde de bir gün devletimiz anneleri doğada kendileriyle baş başa bırakmaktan vazgeçer !Eskiden kurslar mı vardı demeyin. Eskiden bir bebek sadece 2 kişilik bir aileye gelmezdi.Evin içinde babaanneler, teyzeler, halalar ve mahalledeki komşular hamileye ve daha sonrasında bebeğe bakmak için inanılmaz bir emek sarfederdi. Halen Afrikada ”Bir bebek için, bir köye ihtiyaç vardır” diye bir atasözü var. Modern hayatla biz bu sosyal destek unsurlarını maalesef kaybettik.Ama siz İnternette yapacağınız kısa bir araştırma veya çevrenize sorarak bu hamile eğitim merkezleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Bir çok kadın doğum uzmanı, ebe ve hemşire bu eğitimler için kurslar düzenlemektedir. Hatta siz de hamile eğitim merkezleri konusunda kendi bilgilerinizi yorumlar kısmında diğer hamilelere aktarabilirsiniz.
Eğitimlerini, tecrübelerini ve bilgilerini insanlığın hizmetine sunan ve bizleri aydınlatan bu eğitmenlerin değerini bilmemiz gerekiyor.
”Yeryüzündeki alimler, gökteki yıldızlar gibidir.”
ALINTIDIR...

Son düzenleme:
25 Haftalık Gebelik: Cevap Var!!
Anneciğim;

Geçen hafta bana yazdığın mektubu aldım. Çok Teşekkür ederim. Benim için sıcacık bir minik ev yapmışsın burada. Ayrıca bana çok iyi bakıyorsun. Biraz yoruyorum seni biliyorum ; ama söz ileride kendimi affettireceğim.
Bazen seni hüzünlü görüyorum; neden anneciğim? Ben senin üzülmeni istemiyorum.Bir defasında çok duygulandığını, gözlerinden yaş geldiğini bile hissettim; ellerimi uzatıp gözyaşlarını silmek istedim; ama yapamadım.Bazen de neşeli oluyorsun ya, sen gülümseyince ben kahkahalar atıyorum buralarda .Babamın sesi de bana huzur veriyor anne; hele benim hakkımda konuşuyorsanız.
Kendinize iyi bakın , benim size çok ihtiyacım var.
Sizi, çok ama çok seviyorum anneciğim, yakında görüşmek üzere…
Bebek Büyüyor(25+0-25+6.gün)
”Duygusal miniğinizin” beyni büyüyor. Tat alma duyusu da son derece gelişti. Yediklerinizi ayırt etmek artık onun için hiçte zor değil. Damaklarında ana dişleri bile hazır. Ama önce süt dişlerinin çıkıp dökülmesini bekleyecek.
25 Haftalık gebelerin bebekleri daha ”oyuncudur” . Şimdilik tek oyuncağı göbek bağınız. Allah’tan bu bağ çok sağlam. Şimdi fiziken sizi ona bağlayan bu bağ, ileride duygusal bir bağa dönüşecek. Ayrıca minik sportmen el ve ayaklarıyla da oynayarak bol zaman geçirmektedir.
Bebek bu hafta itibariyle 33,9 cm boyunda ve 706 gram ağırlığında. 3 adet turp ağırlığı.
Vücudunuzdaki Değişiklikler
Kabızlığınız devam mı ediyor? Büyüyen rahminiz, bağırsaklarınızın çalışma temposuna biraz sıkıntı verebilir. Ayrıca rahmin aşağıya doğru yaptığı baskı da hemoroide yol açabilir. En iyisi kabız kalmamaya dikkat etmek. Bol su içmek ve lifli gıdalar tüketmek kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.Göbeğiniz artık ne yapsanız gizleyemeyeceğiniz kadar büyüktür! Hem neden gizlemek istiyorsunuz ki onu? İçeride yeni bir canlıya yer açma faaliyetleri var. Unutmayın bu bir mucize ve siz bu mucizenin başrolünde oynuyorsunuz. Yardımcı aktör veya aktris ise şimdilik içeride. Diğer aktörü de unutmayın deriz biz: babalar.
Bebeğinizle müzik dinleme seansları yapmayı denediniz mi? Bu ikinize de iyi gelecektir. Ayrıca Farkında mısınız artık ne çok şeyi birlikte yapmaktasınız. Hatırlarsanız geçen hafta itibariyle aynı anda uyumaya başlamıştınız. Bu haftalardan itibaren doğum sonrası kariyer yaşamınızın nasıl devam edeceği sorusu kafanızı kurcalamaya başlayabilir. Bu konuda tek başınıza karar vermeniz, en son yapmanız gerekendir. Eşinizle oturup iş yaşamına devam edip etmeyeceğinizi, ücretsiz izin kullanıp kullanmayacağınızı ve hatta kısa bir ara verip vermeyeceğinizi konuşmalısınız.
Bilgi Hapı:
Eminiz ki, ”karnınızdaki eserinizi” çok seviyorsunuz. Size tekmeler savurdukça eliniz karnınızın üstüne yerleştiriyor ve onunla sohbet etmeye başlıyorsunuz. Onunla aranızdaki görünmeyen bağ doğumdan sonra daha da derinleşecek .

Peki, size mektup bile yazabilen bebeğinizi severken ona nasıl sesleniyorsunuz? Kelebek, fasulye veya mercimek ?….
ALINTIDIR...

Son düzenleme:
kızlar hsonu otobuste bi hemşireyle tanıştım.fazla ultrasona girmek doğum sancısını azaltıyor dedi. eli ayağı düzgün mü baksınlar baska girmeyin dedi..sonra sezeryanla dogum yapılıyor dedi.
dogru mudur sizce.. biz elimizden gelse hergün gircez :18::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…