- 9 Kasım 2010
- 8.410
- 32
- 358
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #26.281
canım bu kitabın fiyatı ne kadar civarı?? netten mi alayım gidip görerek mi alayım kararsızım..benimde mahallenin en mutlu bebeği kitabım şimdi elime ulaştı..umarım işime yarar..
bebeğinin sağlığı mı önemli senin kilon mu ? böyle duyunca çok üzülyorum ben şahsen kilonun bebeğin önüne geçmesi çok üzücü... keşke kullansan sonuçta doğumdan sonra verirsin.. içinde bir can varken bu tür şeylere takılmamak lazım:2::2::2:
1-6 hafta --- 1 aylık
7-10 hafta - 2 aylık
11-14 hafta - 3 aylık
15-18 hafta - 4 aylık
19-22 hafta - 5 aylık
23-26 hafta - 6 aylık
27-31 hafta - 7 aylık
32-35 hafta - 8 aylık
36-40 hafta - 9 aylık
evet sehriban ya
ben de okudum yorumunu yazacaktim sonra ciktim
dogru demis dsde
eskiden annelerimiz kullanmamis ama eskiden katki yokmus ki yenilen icilende
simdi hersey yapay alamiyoruz yetmiyor dogal organik beslenmeye calissak da ne kadar guvenicez yediklerimize
vitamin ve kan hapi mecburen vazgecilmezimiz bebegin icin annesi
sen iyi beslen iyi ye, saglikli seylerden ye, zararli seylerden uzak kal bebisin icin ve kendin icin, yine de kilo alirsan hic dusunme bile bunu
kızlar şimdi kampanyalarda bir nevresim tk. gördüm çok beğendim boyu 100-150 cm. Park yatak yada karyola da yatak ölçüleri değişiyor muu? bu ölçüdeki nevresimler büyük yataklara göre mi??:44:
sebebi neymis peki tekrarlmasinin oncelikle onlemeye yonelik bir tedavi vermedi mi?ben nemli ve herdaim sicak bir yerde yasiyorum suan ,her zaman ic camasirim gunde 2 kere degistiririm ,vajinal sivi sabunla gnde 1 kere yikarim dis bolgeyi,ve wc den sonra kurularim asla nemli kalmamali,bir de ic camasirlarini utule,cok sekerli gidalar tuketme onlarda azdiriyor diye okudum mantari,
selamlar şanslı anneler ve melekleri
biz hafta sonu park yatagımızı aldık , bebişimizin ilk eşyası ve bence ilk etapta en gereklisi bide biz gerekliyiz zaten doyurmaya :))
hastalara şifa diliyoruz, mutluluklarımız hergün kat ve kat artsın inşallah....
şimdi park yatagı aldık, yatagınıda bizimkinin boyutu 60*120 park yataklarda değişiyor boyutlar yatagıda ona göre aldık gelsin bir görelim ona göre nevresim vs alacağım....
yatağımız bu hesaplı olsun dedik birazda hoş olsun belki almayanlara fikir olur....
bu yatağımız :
Air Comfort Kuş Tüyü Sünger Bebek Yatak-Oyun Parkı Star - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
bu da park yatagımız:
Eki Görüntüle 611874
Mercury Bablo Titreşimli Lüx Oyun Parkı / Lacivert Kırmızı - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
ırsı belkıde
Bende gobek vardı zaten bende herladeo yuzden dıye dusunyuorum:)
günaydınn güzel annelerinn kıpııırr kıpııırr melekleeeriii
1 hafta daha büyümüş olarak geldik huzurlarınızaa
Güzel bir hafta olup cabucak geçsin inşallah şu şeker yükleme kabusumda bitsin
Biz cumartesi-pazar non stop yoğunduk teyzelerr
cumartesi günü misafirim vardı
eşim güya cumadan silmiş viledalamışş eviiYerseeen
Kalktım süpürge vileda banyo cifle takımları değiş, oturma odamdaki perde gözüme takılıp cıktım koltuğun koluna onuda söktüm attım makinaya
hacıyatmazım yaa düşmem diye holduru holduru attım kendimi tepeleree
sonra elimde süpürge oturdum laptopa bebek kordondan cıkarsa nasıl anlaşılır
bebeğin emzikliği kopar mı :44: (allah korusun ) diye diye netlere bakındım arada sizlere bakındım ama dahil olamadım
marabalığım bitince geçtim bu sefer mamamiyaaa aşçılığımaaYaptım yapıştırdımm Herkes üzerinize afiyet pek beğendii
kii her şeye maydonoz eşimin arkadaşı bile bişiii demedii okadaaan güzel yaptımCaydı ikramdı kekdi derken ben bitmiş, belim bitmiş, bebeğim bithap düşmüş şekilde
gece saat 3de yatağa attık kendimiziiBuseferde kabustu, kramptıı sabahlaar olmasın dedim Eşim beni ruslarla aldatıyordu gidip gelip kadını yanıma oturtuyordu sarışın çırpıyıı
bende aldatmayı geçmişimm aayyy nasıl zayıf diye ağlıyorumşişip, kafayı sıyırmak böyle bişey sanırsam Onun akabinde 2 de çakmışım kocama tabiii
sabah gelmiş ne vuruyorsun bana diyorr bidee azgınn tekeSen gece boyunca neler cektim ben biliyormusun diye 2 daha çaktım
Pazar sabahıda dayak yemiş gibi kalktım görümceme kahvaltıya gittik, yedik içtik sonra bebe mobilyacımız geldi eve gectik ölçü aldı çizdi mobilyaları gösterdimm
sanırım anlaştık vee inanılmaz güzel bir fiyata (nazar değmesin diye söylemeyim) 1 ay sonra biter dedi ama bugün anlattığımı cizipte getircek bakalım ne olcak
Buarada yatak odası için olan beşiğim geldi gayet sade ve düz (hediyedir) bide teyzeler ciciler getirmiş bebeğimee ilk bebeğim diye kitap geldi ben pek içeriğini hayal ettiğim gibi bulamadım ama saolsun almış bende 2. Alsam gereksiz olur dimi :44:
Sabahta işe gelince ördekli olan takımım gelmiş kırmızı kırmızıBi açtım bizim 5li takım 3lü olmuş mu tulum, eldiven ve şapka var- önlük ve patikleri yok
eeee malum karga kahvaltısını yaparken işe başlayınca malum açmamış minimoy bende gözüm saatte elim telefonda 9:01de aradımm bi bayan cıktı böyle böyle dedim
ahmet beye aktarıyım dedim ahmet beyde gayet kibar ve profesyonel biri olarak hemen ilgilenip arıyorum ben sizi ama eksikler gönderim olacak merak etmeyin dedii
bende kuzu kuzu kapadım 5 dakika geömedi aradı ahmet bey dedi pekbicici hanım kutunun altında beyaz bölme gizli bölüm var bakarmısınız dedii
hemen kutuya yapışmam ben alt taban sandığım kutunun altı meğersem bizim kaçak önlük ve patik için olan bölümmüşAma ahmet beyde benim sayemde öğrenmiş yoksa tüm ürünleri toplamıştık dedi Velhasıl bizim hazine kutusu hazırlanmışş miiiss gibi ördekimizdee geldi
şuanlık sakin ve huzurluyuzz, oğluştaa uyuyor sanırım, işlere yoğunlaşmadan haberler veriyim dedim
sizlerde iyisinizdir umarım canlarımm
Canım masallah heryan mıs olmus ustune mısafır olmasaymıss pekbi iyi olurmu hanıııı negerek vardı onlara kıyamam sana cok yrulmusun
neysekıı guzel gecmıs memnun kalınmıs oda keyıf verır ınsana yogunlugu hafıfletır.
Perdelerı falan mumkunse sen sokmee canım lutfen rıca edıyorummmm
Kocalar ne güne duruyor cıksın soksun taksın bıtek maınaya atalım bız
yenı cıcılerındee sorun ramak kala donmene de sevındım tekrar kargo ezıyetı vs ugrasmamıs olursun en azındann
Eki Görüntüle 611716 Eki Görüntüle 611715
beşiğimiz bu (çilek mobilya), ben bide cibinlik yaptıracağım kısmetse
nihayet ben gelebildim :)
hafta ay hesaplama konusulmus :)
ılk zamanlar cok kafaya takıyordum cunku sat ıle ılk ılıskı arası enaz 2 hafta var nıye 2 hafta fazla hesaplıyor doktor dıye
esıme gore sattan sonrasını hesaplar hep :) yengemde sattan sonrakı tarıhını vermıstı doktora
ve buna ragmen gununden bır kac gun sonra dogum yaptı
gunun gectı dıye hemen sezeryana alıyorlar daha 9 ay dolmadan ama benım doktorum bu konuda normal dogumu destekledıgı ıcın rahatım
ıster 2 hafta onde olsun ıster gerı takvım yeterkı 40 hafta doldu aa hadı doguma demesınler yuvarlak hesap suan 5.ayımdayım dıyorum
kızlar size birşey sorucam. Ben hamileliğimin başından beri mantar sorunu yaşıyorum:) bu güne kadar doktorum 3 defadır fitil verid ama 10 gün geçip sonra tekrar oluyor. Cuma günü doktora gittiğimde tekrar fitil verdi ve reçetesinde kategorisi c yazıyor. Doktora mantarın zararı olur mu diye sorduğumuzda erken doğumu tetikleyebilir, enfeksiyon ilerlerse keseye de zarar verebilir demişti.
Ya ben çok kararsız kaldım ilac kullanıp kullanmamakta. Baştan beri sürecimi takip eden doktor hamile olduğumu bile bile zararlı ilaç verir mi? Daha önce olduğu gibi 10 gün sonra tekrar nüksederse tekrar mı ilaç kullanıcam? Ilaç kullanmazsam da dediği olumsuz şeyler olursa falan bir sürü soru var kafamda.:18: çok kararsız kaldım. Ne yapsam bilemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız ?
günaydın annecikler sonunda nazar ettik kendimize yatak yorgan yatıyoruz.. Grip boğazlarım şiş kulağım ağrıyor...bildiğiniz perte ayrıldım.. Kocam da dalga geçiyor anama diyor ki garantisi doldu al götr.. Herkes kendi kızına baksın... Hiç halim yok cevap vermeye eşşeğe .. Ayyyyy tırnaklarım ağrıyor saçlarım ağrıyor ama iştahım yerinde sütlaç istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tavuk istiyorum salata istıyorum insan bu kadar hastayken bu kadar iştahlı nasıl olur beeeee
bir de onden gitmesi cok etkilemiyor diyorlar
erkek cocukta ozellikle onden de gitse gununu bekliyorlarmis hep dogmak icin
hatta onden gidiyorsa zamaninda dogabilir ama normalden daha iri bebek olabilir belki
o yuzden aslinda normal dogumda cok da sartlamak istemiyorum erken gelir diye gercekten gununu tam doldurabilir
40 hafta olup da bebegi hala gelmeyen birini biliyorum ben de, sonra suni sanci vermislerdi ama gelmeyince sezeryana almislardi
saglikla dogsun kavusalim da gecer zaman
bir arkadas ne dese begenirsiniz, icinde tutabildigin kadar tut nedne sabirsizlaniyorsun dunyaya gelince oyle kolay degil :))) yaaaaa bebegime kavusmak istiyorum bennnn
kızlar şimdi kampanyalarda bir nevresim tk. Gördüm çok beğendim boyu 100-150 cm. Park yatak yada karyola da yatak ölçüleri değişiyor muu? Bu ölçüdeki nevresimler büyük yataklara göre mi??:44:
canım benimde kalp atışım uzun süredir normalin 1,5 katı hızlı atıyor.çünkü kalp iki kişilik çalışıyor artık nabzımız normal insandan hızlı atıyor..ayrıca tansiyonumda normalde 12-8 çıkardı..hamileyken hep 9-6 gibi çıkıyor..sadece bir gün fenalaştım orda 16 ya çıktı o da kusmaktan diye düşünüyorum..nette araştırmadım ama kalbin hamileyken daha hızlı attığını okumuştum burda.
çok teşekkür ederim :)
aldıkların hayırlı olsun canım gayet uygun ve guzel
dün gece çok ilginç bişi keşfettim..oğlumu uyutmak için ninni söylüyordum,,oğlumun yanına uzanmıştım,,bebeğim başladı tekmelemeye..ama hiç öyle atmamıştı..ben duraksadım biran,,o da durdu..sonra tekrar devam ettim söylemeye..başladı cadaloz tekmelemeye yine..görümceme dedim kızım sesimi duyunca tekmeliyor,,daalga geçercesine gülmez mi,,gel koy elini karnıma dedim,,ninnimi söyledim,,canım kızım yalancı çıkarmadı beni,,halasının eline öyle bir tekme attıki,,karnımdan belliydi şiddeti :) bebeklerin bizi duyduklarını biliyordum,,ama bu denli belirgin bişey yaşamak duygulandırdı beni.. anne olmak ne güzel
dün gece çok ilginç bişi keşfettim..oğlumu uyutmak için ninni söylüyordum,,oğlumun yanına uzanmıştım,,bebeğim başladı tekmelemeye..ama hiç öyle atmamıştı..ben duraksadım biran,,o da durdu..sonra tekrar devam ettim söylemeye..başladı cadaloz tekmelemeye yine..görümceme dedim kızım sesimi duyunca tekmeliyor,,daalga geçercesine gülmez mi,,gel koy elini karnıma dedim,,ninnimi söyledim,,canım kızım yalancı çıkarmadı beni,,halasının eline öyle bir tekme attıki,,karnımdan belliydi şiddeti :) bebeklerin bizi duyduklarını biliyordum,,ama bu denli belirgin bişey yaşamak duygulandırdı beni.. anne olmak ne güzel
her anne grubuna aynı mesajı atmıssınız amacınız ne anlamadım yonetımdekı arkadaslara bıldırdım gergını yaparlar artık ..
ya ıtıraf edıyorum ben pıjama hastasıyım :) evde hep kısın pıjama yazın kısa jıleler modellı gıymeyı sevıyorum gercı bu yaz onları gıyemem once ıncelmem lazım :)
bız hafta ıcı gıdıyoruz canım esımın ızın gunlerı yuzunden ama her gordugum gebeye bızdenmısın dıyesım var :) gecen bır anne adayı gordum emınonune gıderken ultrason resmıne bakıyor hmeen sordum kac haftalıksın oda mayıs annesıymıs acaba kk danmısın desemmı dıye dusundum bu an:)
havuzlu handa tek begenmedıgım alsıverıs yaptıgım yer ozellıkle basında dıkılıyor ben her yerı gezıp oyle almak ıstıyorum
gorsen her gırdıgım magazaya kadar takıp etmıs ılk alısverıs yaptıgım yerdekı adam esımle farkettık sınır olduk :)
bır gunumu ben enıyısı dısardakı magazalara ayırıyım :) umarım bı gun karsılasırız ben nasılsa dogumuda orda yaparım buyuk ıhtımal
aldıgım egıtımde ozellıkle ebemız 28. haftadan sonra cok dıkkatlı olmamızı onerdı
ve saglıklı bır gebelıkte prosedur hep aynıdır ayda 1 doktor cagırır 7.aydan sonra duzenlı 2 haftada 1 bebegın annenın durumuna gore
zararı var bu ısın uzmanı doktorlar ebeler hamılelık koclarıyla dırek konustum 3 kıtap bıtırdım
ses dalgası verıyorlar sonucta bebıse ha cok cıddı zararı varmı hayır ..
kaldıkı ben 22. haftamda ayrıntılı ultrasona gırdım herhangı bı sorun yok nıye hemen kendı doktoruma gıdeyım 4 hafta sonrası gıdıcem
doktorum bır mılyar dahı olsa ucretı gıderım cunku 10 yıla yakın onun hakkında sureklı olumlu seyler duydum
3 cocugunu aynı doktorda bır anne doguruyorsa o doktorun nasıl bırı olduguna en ıyı kanıt zatı ssvd desteklemesı yeter
para tabıkı doktordan sonra gelır onemlı olan karsısındakını bankomat yada onemsız bırı gıbı goren degıl
kendınınınde anne oldugunu karsısındakıne kendısıne yaklasılmasını ıstedıgı gıbı yaklasan bı doktor
sızın yas ve baska sorunlar olabılır kımısı asırı takıntılı bu konuda
ama ben relax oldum hep kı panık atak hastasıyım hamılelıgımde en buyuk korku cevremde kopata baglanmamdı
sureklı doktora gıdıp kendıme ezıyet etmeyı dusunmuyorum acabalarla degıl bılgılenerek egıtım alıp kıtap okuyarak gecırıyorum bu donemı
herkesın dedıgım gıbı farklı .. arkadasta ayrıntılı ultrasona gırıcek aynı benım durumumdakı gıbı
zatı sımdı gıdıcek bu ay gıdeyımmı kendı doktoruma dıye sordu ben kendımde yaptıgım seyı soyledım
buda benım kararım bakıs acım kaldı kı bır aksılık olmazsa sakın gıtme gıbı bısey demıyorum dımı kımseye ?
kldıkı burda herkes her haftamı gıdıyor ? genellık 4 haftada 1 ..
doktor aslında mantarın tedavisinin kolay olduğunu söylüyor. ama o tedaviyi ancak doğurup emzirmeyide bıraktığım zaman uygulayabilirmiş. o sebeple şimdilik sadece geçici çözümleri uyguluyor. tekrarlamasının sebebi bilinmiyor ama kronikleştiği için hamilelik hormonları mantarı daha çok tetikliyormuş. hijyen açısından internette yazan herşeyi yapıyorum ama hiçbir faydası olmuyor desem yeridir.
tatlm sen bu annelk egitimini nerde alıosn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?