2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
26 Haftalık Gebelik: Bebek Doktorunu Nasıl Seçelim?
26 Haftalık Gebe ve bebeği neler yapıyor acaba? Bu haftadan itibaren bebeğiniz karanlık ve aydınlık arasındaki farkı hissedebilir. Bu haftaya kadar göz kapaklarının altında gelişimini sürdüren gözler artık açılmaktadır. Akşam, karanlık bir odada ışığı açtığınızda karnınızda bir hareketlenme olursa hiç şaşırmayın. Bebek bunu hissetmiştir.
Bebek Büyüyor(26+0-26+6.gün)
Deri altındaki yağ tabakası birikmeye devam etmekle birlikte içerideki damarlar ve organlar dışarıdan halen görülebilir durumdadır. Vücuttaki pigmentler de yavaş yavaş renk vermeye başlamıştır. Acaba sarışın mı yoksa esmer mi olacak? Bu artık cevap bulmaya başlamıştır. Ama unutmamak gerekir ki bebeklerin saç ve ten renkleri doğum sonrasında da değişebilmektedir.Bu haftalarda doğan her 10 bebekten 4’ü yoğun bakım ortamında yaşatılabilmektedir.”Minik kiracının” akciğerleri de hızla gelişmektedir ve akciğer içinde adeta bir ağacın dalları görünümünü veren bir yapılanma görülmektedir. Bebeğin dış dünyaya merhaba dediğinde ciğerlerine hava dolmasını sağlayacak sürfaktan adı verilen madde de üretimdedir. Amniyotik sıvıyı ciğerlerine alıp veren akıllı bebek, solunum için egzersiz yapmaktadır.
Bebek bu Haftada 35.2 cm boyunda ve 786 gram ağırlığındadır.Bu uzunluk neye eşit?
Vücudunuzdaki Değişiklikler
Vücudunuzdaki hormonlar büyüyen karnınızla birlikte alt bölgelere daha çok kan göndermektedir. Bunun bir sonucu olarak yerçekiminin de etkisiyle ayaklarınızda şişme hissetmeniz gayet doğal. Özellikle günün ikinci yarısında ciddi bir yorgunluk hissedebilirsiniz. Eğer imkanınız varsa kısa bir uykuyu denemelisiniz. Şayet çalışıyorsanız saat 15:00 gibi biraz meyve yemenin size iyi geleceğini söyleyebiliriz.
Bu haftalarda hangi hastanede doğum yapacağınız, bebek doktorunuzun kim olacağı konusunda araştırma yapmak isteyebilirsiniz. İşte size bu işe nereden ve nasıl başlayabileceğiniz hakkında birkaç öneri:
Kadın doğum uzmanınıza, önerebileceği bebek doktoru olup olmadığını sorun,Doktorunuz bir hastanede çalışıyorsa, bu hastaneye yaptığınız hamilelik kontrol randevularınızda kucağında bebek olanlarla konuşmakta da fayda var,Etrafınızda doğum yapmış ve halen bebeğini düzenli olarak doktora götüren kişilerle görüşmeler yapın.
Bilgi Hapı:
Bebeğiniz bu haftalarda sizi dinliyor. Midenizdeki sesler, kalbinizin güm güm diye atışı, etrafındaki borulardan(damarlar!) akan kan sesi, bağırsak hareketleriyle o tam bir gürültü cennetinde.Yanlış anlamayın bu gürültüler onu kesinlikle rahatsız etmiyor. Tam tersine ona huzur veriyor.
Son paragrafı aklınızda tutmanızı ve şimdi doğumdan sonraki ilk 3 aya hızlıca bir geçiş yapmanızı istiyoruz. Neler söylenecek size, biz fısıldayalım.”aman çocuk ses duymasın”, ”anne kucağına almasın,alışkanlık yapar”, ”onu sallamayalım”, ”şıışşşt sessiz ol dedim” ve bunun gibi onlarca öğüt….
Hepsini çöpe atın!!
Bebeğiniz en az 3,5 ay içerideki seslerinize alıştıktan sonra onu cezalandırırcasına sessiz bırakamazsınız. Bunu ona yapamazsınız. Siz tam 9 ay onu karnınızda mıngır mıngır sallayın, her türlü sesi duymasına imkan verin, sonra da doğumdan sonra bir köşeye bırakın. Yok öyle… Bebek doğumdan sonra da her türlü sese, özellikle anne sesine ve sıcaklığına, dokunmasına ihtiyaç duyar. Bunu ona verin. Hatta geceleri rahat uyuması için bebeklere özel CD’ler dahi var, bunlardan temin etmelisiniz.
Şimdilik onunla konuşun ve sohbet edin, baba da konuşsun onunla! Müzik de yapabilirsiniz
ALINTIDIR...

Son düzenleme:
27 Haftalık Gebelik: Sosyal Hayat
Bu hafta sonu 2.çeyreği bitiriyorsunuz. Gebelik sürecinin üçte ikisi geride kaldı. Geride kalan yaklaşık 200 gün içinde içinizdeki parçanız sadece iki şey yaptı aslında: büyüdü ve gelişti.
Bebek Büyüyor(27+0-27+6.Gün)
Farkında mısınız? Anne karnındaki bebeğin gelişmesi hep dıştan içe doğru oluyor. Örneğin önce kemik oluşuyor, sonra bu kemik yapı içinde kan yapımı başlıyor. Tersinin olmaması gerçekten ilginç.
Gebeliğin bu haftasında bebeğin işitme organı gayet gelişmiştir. Vücudun derisini sıvı ortamın olumsuz şartlarından koruyan, bir su geçirmezlik zırhı, kulağın etrafında da bulunur. Bu nedenle bazı sesler bebeğin kulağında boğuk gelebilir; ancak bir zil sesiyle köpek sesini ayırt edecek kadar zekidir bebek.
Sevimli bebeğiniz bu günlerde muhtemelen sık sık uyanıp kalkıyor, gözlerini kırpıyor ve nefes alma egzersizleri yapıyor.
Aaa ! içinizde sanki bir hıçkırık sesi duydunuz ! Evet, bu da olabilir. Yaşamın bu evrelerinde fetüsten gelen hıçkırık seslerini duyan anne sayısı hiç de az değildir.Bebek 35,9 cm boyunda ve 908 gram ağırlığındadır. Biraz daha küçükçe bir ananas.
Vücudunuzdaki Değişiklikler
Bu hafta gerçekleştireceğiniz doktor ziyaretinizde, uzmanınız sizden kan testi talep edebilir. Burada RH faktörü adı verilen maddeye bakılarak bebeğiniz ve sizin aranızdaki olası kan uyuşmazlıkları tespit edilmeye çalışılır. Bunun tedavisi vardır ve doktorunuz sizi yönlendirecektir.
Bugünlerde rahim adeta koca bir armudu andırır. Yukarı doğru büyümesi akciğerlerinize baskı yapmaktadır. Bu, nefes almanızda biraz zorluk yaşatabilir, aşağı doğru yaptığı baskı ise kabızlık veya sık idrara çıkma şeklinde kendini gösterebilir. Tüm bunların geçici olduğunu artık çok iyi biliyorsunuz.Bebek oldukça hareketlidir ve hem siz hem de eşiniz bunu dışarıdan hissedebilirsiniz artık. ”Canınızın”, içinde oynadığı amniyotik sıvı alanı biraz küçülmüştür. Artık acıtan tekmelere de hazırlıklı olmak lazım. Bunlar size karşı sinirlenme göstergeleri değil, sadece egzersiz yapıyor yumurcak. Bu arada siz de egzersize devam ediyorsunuz değil mi? Bebeğinizi yalnız bırakmayın.Kendinizi arkadaşlarınızdan biraz ayrışmış hissedebilirsiniz. Şişen göbeğiniz sosyal hayatınıza bir miktar değişim getirecektir. Size önerebileceğimiz sosyal faaliyetler :
Sinema ve Tiyatro,
Yürüyüş,
Hamilelik Sohbet Gruplarına Katılım
Tatil ! 27 haftayı doldurmuş bir gebe olarak rahatça uçabilirsiniz. Bu haftayı doldurunca uçmak için doktordan ‘’Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” yazılı bir rapor istenir. (Yirmisekiz hafta (yedi ay) doldurmamış olan hamile yolculardan rapor istenmez-THY)
Doğuma Hazırlık Kurslarına katılabilirsiniz.
Biraz da alışveriş ! kan uyuşmazlığını konuyu açalım. Baba RH(+),anne ise RH(-) olması durumunda çok büyük olasılıkla bebeğin kan grubu RH(+) olacaktır.(Çünkü pozitif RH daha baskındır). Böyle bir senaryoda negatif bir annenin, pozitif bir bebeği vardır. Anne karnındaki bebek ile anne arasında direkt bir kan bağlantısı bulunmamaktadır. Böyle bir bağlantı bulunması durumunda anne vücudu bebeği yabancı olarak görecek ve onu dışlayacaktır. Hatırlayacağınız üzere plasenta bu ayrışma işini gayet güzel yapmaktadır.Ancak bazı durumlarda bebeğin kanı ve annenin kanı bir şekilde bir birine temas edebiliyor (annede kanama olması durumunda , plasentadan kaynaklanan bazı rahatsızlıklarda((plasenta previa, ablasyo plasenta)) veya düşük durumunda). Buradaki gibi bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda anne vücudu kendisinden farklı RH’a sahip bebeğe karşı bir savunma mekanizması oluşturur. Bu savuma mekanizmasıyla bebeğin kan hücreleri zarar görebileceği gibi ölüme kadar gidebilecek bazı terslikler gelişebiliyor. Aslında bu tür gebeler(RH pozitif baba, RH negatif anne) ilk hamileliklerinde RH uyumsuzluğunun zararlı etkilerini pek görmezler. Ancak ikinci gebelikte anne karnındaki gizlenmiş ve biraz da palazlanmış savunma askerleri, daha hazırlıklıdır. Önlem alınmamışsa ikinci ve sonrasındaki gebeliklerde sorun yaşanma riski daha fazladır.İyi haber: Tıp dünyası sadece rh kan uyuşmazlığı sorununu tespit etmedi, tedaviyi de buldu. Bu tür bir senaryoda anneye 28.hafta(Unutmayın, 27 Haftalık gebe,gebeliğinin 28.Haftasındadır) itibariyle bazı ilaçlar verilir ve doğumdan 72 saat sonra da anne bu ilaçtan alır. Böylece annenin negatif kan hücreleri bebekle herhangi bir savaşa girişmez.(Hedef genellikle ikinci gebelik için anne karnında saklanan savunma askerlerini engellemektir)
ALINTIDIR...

Son düzenleme:

memnun musun sezeryandan canim
dogumlarin arasinda ne kadar zaman var ?
hesaplama karistiriyor biraz ama 28 olunca 7.ayim basladi diyebilirsin

kızlar bunlarda benim oğluşumun cicileri,anneannemizin halalarımızın ve benim aldıklarımın fotoları güzel günlerde kulllansın inşallah paşam

cok ilgincmis canim
ama oyle baglanti olmasi mantikli gelmedi bana hic:44: nasil bir iliski olabilir ki:44:

ben ilk aylarimda sIk giriyordum ama simdi zaten doktor 3 haftada 4 haftada bir cagiriyor. ayda bir kontrollerimiz diyor simdi cok sukur hareketlerini gordugumuzden daha rahatiz bence, ilk aylar cok stresli geciyordu, yani benim icin ben daha once dusuk yaptigim icin korku oluyordu her karin agrimda.doktorum o zaman usg yapiyordu ben istedikce

kendımızı mı kandırıyoruz acaba ama oyle 7.ayın ıcndeyız

bızde ne guzel ılk zamanalr 3 hafatda bır gıttık sonra ayda bıre cevırdı neysekı sankı bu ay cbk gectı gunler kısa sanslıyız zaman cbk gecıyo

ne bılım cnmya bu konuda herkez bırsey dıyor bızımde kafamız karısıyor allaha emanet meleklerımız

şimdi yine takıntı yapıyorsun diyeceksiniz ama benim oğlanın boyu olması gerekenden kısa..23 cm çtı..1 ayda 4 cm mi uzamış..kilosu 200 gramdan 568 grama çıkmış ama boyu uzamamış belli oğlan bana benzeyecek ya da dayısına..babası 1.90 oğlu minyatür..herkes takıntılısın diyor ama ne yapayım zaten normalde de boy takıntım vardır..iyice buna taktım şimdi..

ateş basmaları bende de başladı malesef bir de işin kötüsü sıcaklayınca benim ayaklarım kaşınır ve sabaha kadar uyutmaz beni Ben de o yüzden üzerime biraz kalın bir pijama giyip üzerimi ötrmüyorum, ayaklarım açıkta kalıyor. Bu sayede dün gece rahat uyuyabildim. Bir de ilk doğumum 26 Ağustostaydı, bütün yaz sıcağını çekmiştim, hatta son ay kapı pencere açık sabaha kadar vantilatörü ayaklarıma tutarak uyumaya çalışıyordum. Gerçekten şanslıyız

Canım ben ısrarla ay soranlara haftamı aya çevirmek yerine son adet tarihime göre cevap veriyorum daha kolay oluyor. Mesela benim SAT 24 Ağustos, her ayın 24ünde 1 ayı doldurmuş oluyorum. Yani 24 Ocakta tam 5 aylık olacak bebişim :)

aynen ben çok üşürüm kat kat giyinirim normalde çoraplar patikler pandifler ama son 1 aydır alev alev yanıyorum hatta söylemesi ayıptır alttan ince 1 pijama ve sütyenle geziyorum evin içinde öyle de uyuyorum :78:
eşimde kızıyo hasta olucaksın diye ama yanıyorum napim dün gece cam açık uyudum bugünde bot yerine spor ayakkabı ve ince çorapla geldim işe ,sonumu pek hayırlı görmüyorum bakalım

bızde ne guzel ılk zamanalr 3 hafatda bır gıttık sonra ayda bıre cevırdı neysekı sankı bu ay cbk gectı gunler kısa sanslıyız zaman cbk gecıyo

kafamiz biraz daha rahat ondan dayaniyoruz ve zaman geciyor dun oyle bir fren yapti ki babam kaza yaptik sandim ondeki araca carpiyorduk
cok korktum brisye oldu diye aglayacaktim
eve geldim tekmeler baslayinca huzur doldum

kafamiz biraz daha rahat ondan dayaniyoruz ve zaman geciyor dun oyle bir fren yapti ki babam kaza yaptik sandim ondeki araca carpiyorduk
cok korktum brisye oldu diye aglayacaktim
eve geldim tekmeler baslayinca huzur doldum

geçmiş olsun canım ani şeylerde insanın elinde değil panik oluyor birşey mi oldu diye , bende de annem vardı mutfakta iş yapıyorum birden arkamda hiç ses yokken konuştu irkildim kızdım baya

Merhaba kızlar nasılsınız

bugün sabah çıktım evden kargoya gittim bir şampuanı göndermek için 20 tl istedi kargo yuh dedim

ordan kızıma aldığım çıt çıtlı badileri büyük almışım küçüğüyle değiştirdim lcw gittim kızıma elbise baktım yok

2 tane kilotlu çorap aldım

eczacı arkadaşa ugradım onunla bir oralet içtim

cildimin kurumaması için vazelin kakaolu losyonu önerdi aldım ellerime sürdüm pamuk gibi inşallah işe yarar

aktara gittim baharatlarım bitmişti onları aldım

yine miting varmış of of bu van arada kaldım polislere yakın yerden koştum hemen eve geldim çok

yoruldum ordan komşuma gittim oturdum yeni geldim :ddddd

kız bebek sayısı erkek bebeklerı gecmıs kızlar:)
bı donem mayıs ayı erkeklerın ayı dıyorduk erken demişiz:)

geçmiş olsun canım ani şeylerde insanın elinde değil panik oluyor birşey mi oldu diye , bende de annem vardı mutfakta iş yapıyorum birden arkamda hiç ses yokken konuştu irkildim kızdım baya

bana da cok oluyor o :) cok irkiliyorum seslenip geliyorlar annemler odalardan cikarken yoksa ben de cok bagirdim :) bir de kedim sicriyor oyun yaparken o da korkutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…