- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #31.041
Iyi geceler kizlar.Bu yaziyi paylasmak istedim,bebislerimizin seslerimize umdugumuzdan daha fazla tepki verdiginin gostergesi.
İkinci bebeği olacağını öğrenince çok sevindi.
3 yaşındaki oğlunu doğacak kardeşi için hazırlamaya başladı…
Bebeğin kız olacağı anlaşıldı.
Oğlu annesinin karnındaki kardeşine her gün şarkı
söyledi. Kardeşini daha görmeden bir sevgi bağı oluştu.
Zamanı geldi doğum sancıları başladı. Fakat bir sorun vardı. Doktorlar çaresizdi. Bir sezaryen ameliyatı gerekiyordu.
Ameliyat çok zor geçti. Sonunda bebek doğdu.
Bebeğin durumu ciddiydi.
Bebek yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.
Günler geçtikçe küçük kızın durumu kötüye gidiyordu.
Doktorlar üzgündü çocuğun kurtulma ümidi yoktu.
Bebekleri için evlerinde bir oda düzenlemişlerdi.
Şimdi cenaze için hazırlanıyorlardı.
Oğulları kız kardeşini görebilmek için yalvarıyordu.
-Kardeşime şarkı söylemek istiyorum- diyordu.
Ama yoğun bakım ünitesine çocukların girmesi yasaktı.
Sonunda kadın kararını verdi. Bebeği nasıl olsa ölecekti. Çocuğunun kardeşini görmesini engellemeyecekti.
Ne yapıp edip çocuğu içeri sokacaktı.
Oğluna oldukça büyük gelen bir ziyaretçi giysisi giydirdi ve yoğun bakım ünitesine soktu. Çocuk yürüyen bir çamaşır torbası gibiydi. Başhemşire onun bir çocuk olduğunu fark etti.
-O çocuğu içeri sokamazsınız- diye uyardı.
Kadın başhemşireye dönerek bağırdı:
-Oğlum kız kardeşine şarkı söylemeden buradan çıkmayacak.
Oğlunu kız kardeşinin yatağına götürdü.
Küçük kız yaşam savaşını yitirmek üzereydi.
Çocuk bir süre kardeşinin yüzüne baktı.
3 yaşındaki bir çocuğun saf temiz pırıl pırıl
sesiyle şu şarkıyı mırıldandı:
-Sen benim gün ışığımsın tek gün ışığım gökyüzü
griyken beni mutlu edersin.
Küçük kız bu sesi tanıdı aniden tepki verdi.
Kalp atışları düzelmeye başladı. Annesi:
-Şarkıyı sürdür- dedi oğluna.
Küçük çocuk devam etti:
-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin l
ütfen gün ışığını benden alma bebeğim.
Çocuk şarkıyı sürdürdükçe bebek kesik
kesik nefes almasını hızlandırdı. Annesigöz yaşları içinde:
-Devam et oğlum- dedi.
-Geçen gece uyurken rüyamda seni kollarıma
aldığımı gördüm bebeğim.
Şimdi onu içeri almak istemeyen hemşirenin
yüzü de gözyaşları içindeydi.
Bütün hastane personeli doktorlar başlarına toplanmıştı.
Annesi de coşkuyla şarkıya katıldı.
-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin bebeğim.
Lütfen gün ışığını benden alma.
Anne oğul şarkılarını sürdürdü.
Ve küçük kız birkaç gün sonra iyileşti.
Abisineannesine odasına kavuştu.
Sevdiğiniz insanlar için ümidinizi kesmeyin.
Sevgisiz ümitsiz kalmayın.
Söz yürekten çıkarsa yüreğe gider.
Dilden çıkarsa kulağı aşamaz
gunayydınlarrrrr
bugunlerdeki yeni semptomumuz
mesaneyi kızım bı güzel ıttırıo
ve sanki çok sıkışmısım gibi tutma reflexi yapıorumm
şimdilik ıdrar kacırma problemı yok ancak kızım buyudukçe herkesın ıcınde koyurmam umarım
sızden nbr
Bende diyorum hamilelikte önce vucudumda bu kadar iz olmazdı herşeyin izi çıkıyor gerçekten bendede kendimi şiş hissetmiyorum aslında ama demekki şişlik varGünaydın kızlar yataktan kalmaktan neftet eder oldum ....kalkınca bütün çarşafların izi vücuduma şekil veriyor ...resmen ayaklarıma basamıyorum ama hiç ağrım kramp olmadı ...sadece şişiyorum ???
ben sütü bırakınca çok oluyo canım sütü başlıyım tamamen kesiliyo kramplar süt içiyorsanda içtiğin süt miktarını artırmanın zamanı gelmiş sanırım intte öyle yazıyo kalsiyum eksikliğinde oluyomuş inş gçrgünaydınnn hamişler =) kızlar gece boyunca bol bol tuvalete kalkıp durdum haa bu arada olmazsa olmazımız kramplar..bu kramplar ne zaman bitecek ya......esim bile artık alıstım senin kramplarına deyip beni tınlamıyor direk uyumaya devam ediyor...uykusuz günler basladııı ..gercekten anne olmak cok zor..
bu arada dün civile gittik demiştim ya
park yataklara da baktık
bi türlü içime sinmiyor bu park yatak işi,
çadır gibi ve kırış kırış hiç şık durmuo
renkleri desen berbat
fosforlu yeşil,ateş kırmızısı,civciv sarısı
içindekı yatağı sorduk hepsi visko..kesınlıkle önerılmıyor
neyse yatak baska yerden de halledılır dedik ama
görüntü bi türlü içime sinmiyor her gittiğimizde bakıyor fakat alamıoz
bi arkadas örtü diktirmişti o geldi aklıma
bakalım ilerleyen gunlerde ızne ayrıldıktan sonra halletmelıyım onu da..
Bebişin oda işini de hallettik 1 ay sonra hazır olucak ve depolarında bekleyecek
doğumdan sonra arıcaz, getırcekler..
odası unısex olduğu için sticker aldım pembe melek kız conseptınde
onlarla biraz Liyama uygun hale getircez odayı..
Çilek > Baby Dream
günaydınnn hamişler =) kızlar gece boyunca bol bol tuvalete kalkıp durdum haa bu arada olmazsa olmazımız kramplar..bu kramplar ne zaman bitecek ya......esim bile artık alıstım senin kramplarına deyip beni tınlamıyor direk uyumaya devam ediyor...uykusuz günler basladııı ..gercekten anne olmak cok zor..
Güle güle kullan çok güzel Oda takımının beşiğini almadınmıki cnm park yatak ne içinbu arada dün civile gittik demiştim ya
park yataklara da baktık
renkleri desen berbat
Bebişin oda işini de hallettik 1 ay sonra hazır olucak ve depolarında bekleyecek
Çilek > Baby Dream
Evet canım kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden oluyormuş muzu çok tüketmiyorum ama hergün büyük bir bardak süt içiyorum iyi geliyo kramplarabende kalsiyum magnezyum dengesizliğinden diye duymuştum. muzun iyi geldiğini okumuştum sanki forumda biryerlerde. benim çok olmuyor ama sürekli muz canım çekiyor...
park beşik benimde hiç içime sinmedi o yüzden yatak odasına girebilecek bir karyola aldım. zaten ilk 5-6 ay küçük bambu beşik var ama evim kışın soğuk olduğu için içime sinmedi odasını ayırmak bende küçük karyola aldım 3 yaşına kadar idare edecek. artık ne zamanki alt üst komşularım olur o zaman ayırırım kuzunun odasını... :44:
Güle güle kullan çok güzel Oda takımının beşiğini almadınmıki cnm park yatak ne için
bende o bambu beşiklere kaymak üzereyim
bılıyorum park yatak daha kullanıslı,daha uzun sure kullanılır ama
elim gitmiyor bi türlü
bende bebeğin odasını ayırmayı planlıyorum yaz dönüşü olabılır eylul de filan
ama bazen planan gibi olmayabılıo bu bebek işi
cazgır çıkarsa kızım yatmazsa odasında bi türlü
babası zaten,pimpirik ceylanım
kendi evımıze gecınce ayırırmısız odayı..
seneye yaza yanii..oldu dedımm o yasa gelınce ayrılır zaten hiç ses etmeden cocouk
evımız sıcak o konuda sıkıntı olmazda bebekten once babası su koyvercek gibi
hoş ben onu hiç dınleem nıyetınde değilim ama
o durumda bambu yatak yeetrlı gelmeyebılır
MAGNEZYUM: KAS KRAMPLARI, UYUŞMA, KASILMA Ve ŞEKER HASTALIĞI İÇİN MAGNEZYUM KULLANIMI
MAGNEZYUM MINERALI EKSIKLIGI, MAGNEZYUM KULLANIMI VE MAGNEZYUMUN FAYDALARI
Mağnezyum vücudumuzda en fazla bulunan dördüncü mineraldir. Vücudumuzdaki mağnezyumun yarısı hücrelerin içinde, diğer yarısı da kalsiyum ve fosforla birlikte kemiklerde bulunur. Kan dolaşımında ise vücudumuzdaki toplam mağnezyumun %1i bulunmaktadır.
Magnezyum, vücudumuzda kemik dokusu, sinir dokusu ve kasların çalışmasını ve kalp atımlarını düzenler. Kalsiyumla ortak görevleri vardır. Kemiklerin kuvvetli olmasını ve bağışıklık sistemini destekler. Mağnezyum kan şekerinin düzenli olmasını sağladığı gibi kan basıncını düzenler ve enerji metabolizmasını ayarlar. Mağnezyum ince barsaklardan emilir ve böbreklerden atılır.
Mağnezyum Hangi Gıdalarda Bulunur?
Ispanak gibi yeşil sebzelerde mağnezyum bol bulunur. Kuru baklagiller, kuru yemiş (ceviz, badem gibi) ve tam tahıllar ve içme suyu mağnezyum kaynağıdır. Yer fıstığı, kepekli ekmek, peynir, tavuk, biftek, patates, portakal, domates, soğan, incir, üzüm, hurma, ceviz, badem, tohumlar, tam tahıllar, çavdar, yoğurt, patates, havuç, kereviz, fındık, marul ve pırasa gibi yeşil sebzelerde magnezyum bulunmaktadır.
Günde 3 ceviz yiyorum mutlaka kahvaltı oda iyi geliyornuş demekki
cnm ben gunde 2 bardak süt,yoğurt gunde 3-4 ceviz maraş sucuğuda yıyorum(dısı pekmez ıcı cevızli hafıf bı tatlı)MAGNEZYUM: KAS KRAMPLARI, UYUŞMA, KASILMA Ve ŞEKER HASTALIĞI İÇİN MAGNEZYUM KULLANIMI
MAGNEZYUM MINERALI EKSIKLIGI, MAGNEZYUM KULLANIMI VE MAGNEZYUMUN FAYDALARI
Mağnezyum vücudumuzda en fazla bulunan dördüncü mineraldir. Vücudumuzdaki mağnezyumun yarısı hücrelerin içinde, diğer yarısı da kalsiyum ve fosforla birlikte kemiklerde bulunur. Kan dolaşımında ise vücudumuzdaki toplam mağnezyumun %1’i bulunmaktadır.
Magnezyum, vücudumuzda kemik dokusu, sinir dokusu ve kasların çalışmasını ve kalp atımlarını düzenler. Kalsiyumla ortak görevleri vardır. Kemiklerin kuvvetli olmasını ve bağışıklık sistemini destekler. Mağnezyum kan şekerinin düzenli olmasını sağladığı gibi kan basıncını düzenler ve enerji metabolizmasını ayarlar. Mağnezyum ince barsaklardan emilir ve böbreklerden atılır.
Mağnezyum Hangi Gıdalarda Bulunur?
Ispanak gibi yeşil sebzelerde mağnezyum bol bulunur. Kuru baklagiller, kuru yemiş (ceviz, badem gibi) ve tam tahıllar ve içme suyu mağnezyum kaynağıdır. Yer fıstığı, kepekli ekmek, peynir, tavuk, biftek, patates, portakal, domates, soğan, incir, üzüm, hurma, ceviz, badem, tohumlar, tam tahıllar, çavdar, yoğurt, patates, havuç, kereviz, fındık, marul ve pırasa gibi yeşil sebzelerde magnezyum bulunmaktadır.
Günde 3 ceviz yiyorum mutlaka kahvaltı oda iyi geliyornuş demekki
canım park yatak kesinlikle kullanışlı katılıyorum ama ben hamileliğimden önce de çok sıcak bakamadım neden bilmiyorum.
bambuda da kuzenim 5 ay yatırabilirmiş ama onun danacığı biraz büyüktü şimdi görsen sanki bir yaş ilerde babası kılıklı :)
bende sağlıklı sıhhatli kucağıma alsam o günlerini görebilsem inşallah
bu kadar düşünüyoruz planlıyoruz gerçekten o an neler olacağını bilemiyoruz birkaç ay sonra inşallah buraya dönüp bunları gülümseyerek okuyacağız.
Bende bu hafta baya eksiğimi tamamladım bebedor un yan yatış yastığını,göğüs pedi ,1 tane daha penye battaniye,sebamedin bebe yağı bir kaç kıyafet aldım ama artık kesinlikle kıyafet almıycam fazlasıyla oldu bu arada snow senin bebek odanı o kadar beğendimki bebek odası şimdilik düşünmüyordum ama senin şifonyerden sipariş verdim 7 ay sonra daha geniş eve geçiyoruz o zamanda dolabını yaptırıcam yanlız dolabın model olarak biraz farklı olacak Allah kullanmayı nasip eder hepimize inşallah.
Bu arada kızlar 3 penye battaniye 1 tane kundak battaniye aldım 1 tanede ördüm annemde örmüş acaba yetermi penye battaniye çok kullanıyormuş siz kaç tane aldınız.
Günaydın kızlar yataktan kalmaktan neftet eder oldum ....kalkınca bütün çarşafların izi vücuduma şekil veriyor ...resmen ayaklarıma basamıyorum ama hiç ağrım kramp olmadı ...sadece şişiyorum ???
bana da oluyor aynısı tuvalete giriyorum abdest alıyorum evden çıkıyorum. ama birden sıkışıyorum. sanki bebek yer değiştiriyor orda öyle biryere dokunuyor ki zor yetişiyorum yine...
bu arada dün civile gittik demiştim ya
park yataklara da baktık
renkleri desen berbat
Çilek > Baby Dream
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?