2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

tiroid için tedavi başlayacakalrdır merak etme gebelikte değişimi çok normal
verdikleri ilacı kullandıktan sonra zaten hmn düzene girer
ama olurda gerek yok derse irdele tsh ı
büyük ihtimalle diğerlerinden dolayı herhangi bişi vermez 3 aydan sonra vitamin demir falan onları toparlar
geçmiş olsun işte gayet normal sayılır :)

dr un tavrı yanlış tabi sen istemedikden sonra zorlıyamaz ama altan muaynene nin hiç bir zararı yok o konuda dr haklı bence ,sen biraz abartmışşın neyseki diger dr da görmüşşün ama kanama vs varsa bunlar alttan muaynede daha erken gözüküyo ilk başlarda o yüzden dr hak ver bence senin iyiligin için yapılan bir şey hayırlı olsun bebiş :)

biz test yapıp kuzucuğummun varlığını öğreneli 12 gün oldu ama eşimin ailesine bugün söyledik resmen halay çekiyolar

canım diğerleri hakkında bi fikrim yok acak tsh degerin yüksek
normalde max 3 olması gerekir kii hamile kadınlarda bu max 2,5 olması istenir.
bence hızlı bi şekilde doktora göster sonuçlarını korkutmak istemem seni ama tsh yani tiroid düşük sebebi.
ben tiroid hastasıyım hipotiroidi. ve haşimato. düzenli ilaç kullanıyorum.
benimde ilk 6 çıkmıştı ve tedaviye başlamıştık.
korkulacak bişey yok sadece kontrol altında olman gerekiyor ve ilaçla bu degerin dengelenmesi gerekiyor.
aklına kötü bişey gelmesin sadece önemli bi deger oldugunu belirtmek istedim canım.

biz test yapıp kuzucuğummun varlığını öğreneli 12 gün oldu ama eşimin ailesine bugün söyledik resmen halay çekiyolar

biz henüz kimseye söylemedik anneme babama bile pıtpıtlardan sonra söyliycez tahmin edebiliyorum gelen telefonları çok güzel bişey ya

bizimde öyle olmuştu ama (biz bana destek olmaları anlamında) sadece annelere söyleyelim testten sonra dedik
ama özellikle eşimin tarafında yaklaşık 25 yıldır hiç bebk olmadığından bizi tanıyan tanımaan herkes öğrenmişti sevinçten :)
ama ailelerin sevinçleri ne kadar güzel değil mi? :)

Çok teşekkür ederim şu an folbiol ve decavit kullanıyorum onun haricinde başka ilaç kullanmıyorum.
hamile kalmadan önce tsh ım için dr normal demişti. hamilelikte artarmı bilmiyorum

Çok teşekkür ederim şu an folbiol ve decavit kullanıyorum onun haricinde başka ilaç kullanmıyorum.
hamile kalmadan önce tsh ım için dr normal demişti. hamilelikte artarmı bilmiyorum

evet cnm artabilir hatta gebelik tahlilerinin en önemlisidir
ama dediğim gibi merak etme hemen ilaç verecekelrdir
sen doktorunla konuş doz ayarlamasını yapsın sonra düzenli şekilde onuda kontrol ederler zaten

Son düzenleme:
biz henüz kimseye söylemedik anneme babama bile pıtpıtlardan sonra söyliycez tahmin edebiliyorum gelen telefonları çok güzel bişey ya
valla eşim 2 hafta daha bekleyemezdi çatlardı heralde eve gelmeyi bile beklemedi hem araba kullanıyo hemde telefonla konuşuyodu

bizimde 3 senelik bi tedaviden sonra oldu bide eşim evin küçük oğlu olunca kaynanam hep soruyodu ağzını kapadık şükürkiçok güzel bi duyguymuş kaynanm açar artık hergün canın ne istiyo napayım sana diye

oooh keyfini sür o zaman
hakediyorsun :)

bugun idrar tahlili sonucumu aldım iltihap vardı ama üreme yapmadığı için ilaç kullanmama gerek yokmuş..
bugun tam 9 haftalık oldu kuzucuuumm...

doktorun tavri cok kotu, sonucta sana oyle dediginde sne korkudan gunlerini geciremezsin ya bebegime birsey olacak diye
ama vajinal ultrasonda iddialastiysan doktorla belki o yuzden sana karsi tavir sergilemistir.
vajinal usgden korkma kesinlikle bir zarari yok ben cok arastirdim
cevreden duydugumuz orneklere bakma, onda bebek dusecektir zaten o vajinal usgden kaynaklanmiyor
ben zarari oldugunu dusunmuyorum
hem net bilgi icin cok daha faydali
doktorunu degistirmen iyi olmustur sonucta doktor cok onemli anlasmak cok onemli

bugün dr kontrolü için çok erken kaltık gözlerim yanıyo bebişimle gidip biraz uyuyaalım hepinizi ve kuzularınızı öpüyoruz by by

Kızlar ben geldimm
Sabahtan beri hayalet gibi dolandım durdum buralarda
Sonunda çok şükür doktorum aradı
Herşey normalmiş-telaşa gerek yok dedi (Ben mailde çok telaşlıyım-korkuyorum filan yazınca :26:)
Benim yüksek diye gördüğüm değerler vücudun bağışıklığı olduğunun -ki bunu zaten istediklerini belirtti
Meselaa IgG ve IgM var, IgGnin reaktif olması bağışıklığın olduğunu gösterirmiş ve yüksek olması önemli değilmiş, istedikleri şey buymuş zaten çünkü o hastalığı geçirdiğimi ve bağışıklık kazandığımı gösteriyormuş
Ama IgMnin reaktif değil olması gerekirmiş.
Bu değerlerde kızamık ve toxoplazmada bakılıyor
Bende IgG normal değerlere göre yüksek olunca ve reaktif yazınca korkmuştum ama çook şükür kiiii korkulacak bir durum yokmuş.
Onun dışında WBC yüksek çıktı. Yani sınır 11, benim 12.6 çıktı ama uç bir artış değil hamilelikte yüksek çıkabilir dedi
Nitrin pozitif çıktı, oda idrarda bir bakteriymiş ama idrar kültüründe üreme olmadı diye sonuç çıkınca önemsenecek bir durum yok dedi
TSH 2,17 çıktı gayet iyi dedi
Glukoz(açlık) 77 çıktı onuda beğenmiş.
Ama tokluğa baktırmamışın ona baktır biyan önce dedi

Allahım ne kadar zormuş, Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıkla versin,
kucağımıza almadan böyle telaşlanıyoruz, dünyaya geldiklerinde ne yaparız kim bilir

Herkeseeeeee bendenn çayy diyorum artık

gozun aydin pekbicici
sonuclarinin iyi cikmasina sevindim
zaten o hastaliklari onceden gecirmek cok onemli ve gzuel birsey
bagisiklik olsun ki hamilelikte sakincasi olmasin
mesela benim toksoplazma negatif ve ben cok geriliyorum asla kapmamam lazm hamileyken

haydi geçmiş olsun
ne güzel çayı hakketmişsin :)
buarada bana sadece uyku lazımmmm :/

Teşekkür ederim every
Ben nasıl sevindim anlatamam, yaş gözümde elimde telefon aramasını bekledim
Doğru düzgün öğle tatilinde yemek yiyemedim
Sorabileceğim kimsede yoktu
Netten iyi kötü baktım ama acaip karışık ve korkutucuydu
Şöyle ki WBCnin yüksek çıkması enfeksiyon dışında kansere kadar gidiyormuş falan filan..
Ama orda değer yazmamışlar tabiii ben gibi az artış olandan değil, daha yüksek artışlarda böylesi söz konusuymuş, ama hemen panik oluyor insan bilmiyor ki
Allahh korusun Rabbim bizlerden-evlerden uzak etsin
Saçmasapan bir piskolojiye girdim anlayacağın
Neyse geçti gittiii çok şükürr / buda hormon dalgalanması diyelimm

Sende bebişini görmüşün annesi (Gözüm açıldıda anca yazılanları algılayabiliyorum )
Gözün aydın olsun, hep ama hep böyle gitsin ve sağlıklı olsun minik meleğin

haydi geçmiş olsun
ne güzel çayı hakketmişsin :)
buarada bana sadece uyku lazımmmm :/

Teşekkür ederimmm Canımm
Sayende olumlu düşünebildim, biara alıp cantamı doktora koşmak istedim
Çaydan da vazgeçtim canımm, hamilelere yararlı bir içecek değil- kansızlık yapıyormuşş
Ayran,süt bendennnn (Hem cabucak uyursunda)

yok cnm yastığı uzaktan görsem uyuycam da işteyim :)
neyse kayınvalidemlerde bizde ama boşverr uyurum akşam gider gitmez
buarada evet küçük bebiş annesi çay cııız artık :) ama arada içebilirsin
hatta içersen bir iki damla limon damlat en azından o zaman çok zararı olmaz
:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…