- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #47.661
Bebeğini rabbim hayırlısıyla kucağına almayinasip etsin bu duruma takılma bizde öyleydi ama doğum zamanını falan etkilemiyor toplu bir bebek olacak daha doktor demiş zaten yalnız benim doktorum boyunu sormuştum belli olmaz demişti 50cm doğdu uzun olacak diyor şu anki çocuk doktorumuzdeneyimli anneler, sizlere bir sorum olacak. ben hamileligimin 26. haftasındayım yani 26 bitmek üzere kontrolumuz vardı bu gun, 1230gr 38 cm olmus benim tosun, doktor bu haftada 900 gr olmasını bekleriz masallah kilosu da boyu da 29 haftalık gibi dedi. birazcık telaslandım acıkcası, şeker yuklemesi de yapıldı degerler normal cıktı. benim gibi olan var mı acaba aranızda, doktor iri bir bebek olabilir dedi. biraz evham yaptım sanırım...
Bazen anneye düşkünlük olabiliyor inşallah hemen geçer. Ben senden cesaret alıp uyku eğitimine başlamıştım. Hemen moralini bozma bir süre sonra eski düzenine tekrar döner. Bizimkinin bir günü diğerini tutmuyor mesela.
Zeynepte aynı hep benim yanımda ve benimle oynasın istiyor.bi tek babaannesi ve benim babam olunca beni aramıyor.çünkü onlar hep onun istediğini oynuyorlar.beni görünce tek derdi meme.hadi az kaldı diye idare ediyorum şu An.Duru tek başına oynamıyor ben yanında olacağım evde sürekli benle olduğu için oyun bulamıyorum artık cenelerde. Açıldı özellikle yemek yemiyorumu çok düzgün söylüyor
Ttesekkur ederim canim uyku egitimi zor bir olay gorkemin gece uykusunu bile anca anca duzene soktuk birden olmuyo birde apartman cocuklari evde yorulmuyolar haliyle uykuya geciste zorlaniyorlar dislerde etken tabi canini sikma duzene koyarsin zamanlaSerapcim gecmis dogum gunun kutlu olsun.
Sorma cok cwneleri dusuk zeynepte papagan gibi ne duysa tekrar ediyo zeynep diye sesleniyorum neynep diye kendini gosteriyo cumle kurmalara basladik sabah baba yok ise gitti diyo muz yedim istemiyorum (baska birsey verince) diyo aciktim yemek yedim falan diyo cok tatli gorkeme ben cevap vermeye yetisemiyorum kopekbaliklari kucuk baliklari mi yer ahtopotun cok kolu var elleri yok mu falan artik daha evrensel konularada gectik buyudukce sorularda buyuyoBide Elanin bu ara cenesi baya bir acildi.
gecen arabada resmen basimiz sisti bir susmadi yol boyu ☺ cok tatli konusuyor ama ya bidi bidi yarim yamalak birde. Papagan gibi tekrar ediyor her soyleneni.
bir sure sonra iyice konusmayi soktuklerinde sanirim kacacak delik arayacagiz. Bir de soru yagmurlari baslayacak tabi anne bu ne. bu niye boyle. bu nasil olmus vs vs ☺
Merhaba canım hoşgeldin. Benim oğlum emmediği için nasıl bir çözüm bulabilirsin bilmiyorum, emziren annelerin genel sıkıntısı bu konu. Bizimkinin de uyku problemleri oluyor ara ara. Uyku eğitimi verdim biraz olsun rahatladım. Bu aralar daha iyi ama hasta olduğu için antibiyotik kullanıyoruz, o da uyku yapıyor olabilir. Ben uyku vakti gelince odasına götürüyorum. Kucağımda ninni söylüyorum sonra yatağına yatırıyorum. İlk zamanlar zor oluyor sürekli ayağa kalkıp ağlıyor ama her defasında sabırla tekrar yatırmak ve konuşmamak gerekiyor. İlk hafta yatağın ucunda bekledim şimdi uzak bir yerde duruyorum. Aslında odadan çıkıp kendi kendine uyuması gerekiyor ama hala odadan çıkamadım ben. Benim asıl sıkıntım gece çok sık uyanmasıydı. Yazın susadığı için uyanmaya alıştı, sonra da alışkanlık yaptı. Bu alışkanlığını kırmaya çalışıyorum ben de.
Hoşgeldin canım bizde emerek uyuyoruz memeyi bırakmadan bu durum düzelmeyecek bizde ama son bir haftadır emiyor babasına sarılıp uyuyor buda bir gelisme
Hoşgeldin aramızA. Benim kızımda aynı tek uyuma şekli emmek.nisanda emzirmeyi bırakıcam inan düşününce içim daralıyor.memesizliğe 3 günde alışırda Uykuya nasıl alışacak bilmiyorumHoşbuldum çok teşekkür ederim Allah yardımcımız olsun bu uyku problemi yüzünden bir yere gitmek çok zor uykusu geldimi çok zorlanıyoruz gene siz eğitime başlamışsınız ne güzel ben nasıl yapacağım nasıl etmeyi bırakacağım bilemiyorum çook düşkün emmeye
Güle güle kullanın canım.ben silinebilir kumaş olsun istiyorum malum tam batırmalık bir çocuk ve allah nasip ederse arkasından bir bebek daha gelecek.yani söyle 4-5 sene kullanalım sonra toptan değiştiririm.Acelem yok zaten araştırıyorum evde yapılacak daha önemli şeyler var onları hallederiz bu arada.Evde durunca insan değişiklik istiyor sanırım. Ben de oturma odasına turkuaz rengi koltuk aldım. Kirlenirse diye çok korkuyorum, dokusu silmeye çok müsait değil ama kirlenirse kaplatırım artık dedim. Acele etme bence arada internet sitelerinden koltuk takımlarına bakabilirsin hem fikir olur hem de yeni trendler hakkında bilgi sahibi olursun.
Hoşgeldin aramızA. Benim kızımda aynı tek uyuma şekli emmek.nisanda emzirmeyi bırakıcam inan düşününce içim daralıyor.memesizliğe 3 günde alışırda Uykuya nasıl alışacak bilmiyorum
Ay birden zeynepin o soruları sorduğunya düşündüm.sözel konularda bana gelsin bilim teknik babasının işi.Sorma cok cwneleri dusuk zeynepte papagan gibi ne duysa tekrar ediyo zeynep diye sesleniyorum neynep diye kendini gosteriyo cumle kurmalara basladik sabah baba yok ise gitti diyo muz yedim istemiyorum (baska birsey verince) diyo aciktim yemek yedim falan diyo cok tatli gorkeme ben cevap vermeye yetisemiyorum kopekbaliklari kucuk baliklari mi yer ahtopotun cok kolu var elleri yok mu falan artik daha evrensel konularada gectik buyudukce sorularda buyuyo
Dönemsel olarak bazen ilerleyip bazen gerileyebiliyor gelişimi. Çok takılma bence. Bende şeker vardı ona rağmen iri doğmadı.deneyimli anneler, sizlere bir sorum olacak. ben hamileligimin 26. haftasındayım yani 26 bitmek üzere kontrolumuz vardı bu gun, 1230gr 38 cm olmus benim tosun, doktor bu haftada 900 gr olmasını bekleriz masallah kilosu da boyu da 29 haftalık gibi dedi. birazcık telaslandım acıkcası, şeker yuklemesi de yapıldı degerler normal cıktı. benim gibi olan var mı acaba aranızda, doktor iri bir bebek olabilir dedi. biraz evham yaptım sanırım...
Maşallah canım düzeniniz hiç bozulmasın inşallah.ben oğlak burcu olarak hep Düzen istiyorum ama kızımda o kadar düzene karşıki.ne sabah kalkış ne yatış saatimiz belli.ben eşimin çoğu zaman ne kalktığını ne yattığını görüyorum.zeynepin herşeyi benim üstümde.kendime ayıracak hiç vaktim kalmıyor.Bizimkiler sabah 8.5 ta uyanirlar benim yatagimda gidiklamaca oynariz kahvaltidan sonra kendi aralarinda oynarlar ben mutfagi toplarim makinaya camasir atarim vb.beraber oynariz yapboz lego arabalarla yaris yapariz zeynepi yatak odamda uyuturken cizgi film acarim gorkeme zeynep uyurken ogle yemegi hazirlarim cocuklara kalan islerimi hallederim yemeklerini yedirince kendileri oynar sonra ben katilirim aksam yemegini hazirlarken mutfakta oynarlar beraber yemek yeriz babalarina devrederim oynarlar 9 da uyuturuz ben zeynepi esim gorkemi 12-1 e kadar esimle film izler kahve icer otururuz genelde bir gunum boyledir
Hoşgeldiniz aramıza allah yavrunu sağlıkla büyütmeni nasip etsin inşallah.Arkadaslaar aranıza yeni katıldım daha dogrusu bu grubu yeni buldum :) 2 Mayıs da yani dogum günümde biricik kızımı doğurdum Rabbimin mucizesi ve hediyesi Rabbim tüm bebeklerimize sağlık huzur versin cok zorlandıgım kendimi yetersiz hissettiğim zamanlar oluyor burada birbirimizin eksikliklerini tamamlarız insAllah
Biz prensesimize çook güzel bir oda yaptırdık ve odamızı ayırdık ama hala uyku problemimiz var emerek uyuyor ve ben artık emzirmeyi bırakacağım uyku olayını nasıl halledeceğiz bilmiyorum(
Siz neler yaptınız
İnşallah tekrar eski düzeninize çabucak dönersiniz.dönemsel birşeydirBizim uyku egitimide cope gitti sanirim
bu ara yine tutturuyo bizim odayi gosterip burda uyucam diye. Bu sefer bende yatiyorum yanina tabi kendisi asla yatmak istemiyoR. Bu ne donemiyse bi ara tutuyo bizim kizda bir uyumama istegi bir arada gunduzleri yapiyordu sukur o bitti simdi bu cikti. Ne guzel duzene girmisti ya vallahi hep başa sarmaktan yoruldum resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?