2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Zeynep bu sıralar iyice telefon delisi oldu. Sürekli telefonu takip ediyor vermeyince ağlamaktan çıldırıyor.bende o sebeple pek elime telefonu almamaya çalışıyorum
Benim oğlum da tlf ve bilgisayar hastası. O evdeyken mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyoruz. Evde olsa kk'yı takip edemem zaten.

Benim oğlum da öyle babası veya bir başkası söyleyince yapıyor. Kreşteki öğretmenler benim oyun haline getirmeyip öğretmeye çalıştığım için çocuğun gerildiğini o yüzden ilgilenmediğini söylediler.

Arada mehmet huysuzluk yapinca geldigime pisman oluyorum ama yemek ev isi derdi yok is yerinde de cok yukleniyorlar bi degisiklik oldu. Umarim mehmet hasta olmaz iki gecedir gece uyanip agliyor yerini mi yadirgadi yoksa gunduz cok ilgi goruyor nazar mi degdi bilemedim. Bana iyi geldi buranin havasi oksurugum gecti

Turtix iyi eglenceler ilgaza yazin gitmistik bizde temiz hava gibisi varmi
Sagol yazin da cok guzel olur burasi biz de havalar isininca gelelim tekrar dedik hem civardaki yerler de daha rahat gezilir ama hep hayal kuruyoruz sonra yapmiyoruz. Esim istersen kastamonuya sonra geldigimzde gideriz dedi sence gelir miyiz dedim %90 gelmeyiz dedi yol uzayacak ama buraya kadar gelmisken gidip gormek istiyorum

Ayy kizlar bu cocuk kartlara takti evde gereksiz kartlari eline veriyordum halilarin altina koltuklarin arasina sikistiriyordu burda cuzdanimi istiyor icinden kartlari alip elinde gezdiriyor kaybetse ugras dur ehliyetim, kredi kartim, maas kartim vs

Bi
biz bu seneyi oldugu sinifta tamamlayacagiz gibi gorunuyor diger siniftaki cocuklar konusuyor bile.
mehmetin boyu kilosuna gore daha iyi ama yine de kisa. Esimin boyu 176 bnm de 164 filan normal boylardayiz yani. Bnm uzuldugum bu cocuk uzun dogdu boyu 54,5 cmdi 8-9 ay hep oyle gitti sonra gelisimi durdu simdi de geri kaldi. Biz de gotursek mi bilmiyorum sadece tiroidine bakildi o da normal cikti. Nerede sizin goturdugunuz endokrinolog

Ay bu kızlar emmeyi nasıl bırakıcAk bilmiyorum.Bizimkide sürekli meme diye dolaşıyor.beni yakaladığı gibi yapışıyor.hadi bir ay kaldı bizim bakalım ne yapıcaz
olur olur merak etme dusun mehmet de ne kadar duskundu zaten cok duskun oldugu icin biraktirdik. Ilk gun onun icin de senin icin de zor olacak ama sonra rahat edeceksin. evdeysem butun gunum emzirmeyle geciyordu yemek yemiyordu acliktan hep emmek istiyordu doymadigi icin de hep mizmizdi cocugumun gulen yuzunu goremiyordum bnm yanimda hep mizmizdi. Simdi de evde ahim sahim yemiyor ama acikinca mama diyor mutfaga goturuyor bizi istedigini gosteriyor. Gece desen bir ya da iki kere uyaniyor hatta odasini ayirdik yataginda uyuyor artik. uyumasi uzun surebiliyor ama olsun. Eskiden saatte bir uyaniyordu butun gece meme agzinda uyuyordu duzgun uyumayi unutmustum. Memeden ayrildiktan sonra ilk iki hafta sabaha karsi uyanip mama istedi yedi sonra onu da birakti.
Kisacasi biraz daha sabret sonrasi daha rahat olacak

Çukurambar'da özel muayenehaneye götürdük biz. Doktor Merih Berberoğlu. Ankara Üniversite'sinde hocaymış. Benim oğlum da ilk 9 ay iyiydi. Sonra %20 oldu, birden 3'e düştü. Doktorla konuştuğumda ilk 6-7 ay bebeklerin boyunun uzamasında beslenme önemli sonra genetik faktörler devreye giriyor dedi. Erkek çocuk annenin genetiğine benzermiş. Bunu yalnızca bizim olay için mi yoksa genel olarak mı söyledi bilmiyorum. Bir de anne ve babada ergenlikte birden boy atma vakası varsa bu da etkili olabiliyormuş. Benim eşim de birden uzayan sınıfta. Yani çocuk iki taraftan da baskılanıyor. Bizim çocuklar daha küçük oldukları için ilk etapta tiroid ve çölyak hastalığı testleri yapılıyormuş. Biz 14.ayda bayağı bir test yaptırmıştık. Bunları yeterli gördü doktor. Eğer büyüme hormonu eksikliği varsa ki bizim durumda pek öyle gözükmüyor tedaviye başlandığı anda boy birden inanılmaz uzayıp genetik potansiyelini yakalıyormuş. 2 yaşında başka testler de yapılacak ve yılda bir veya iki kez takip edilecekmiş. Genetik olarak kısa olacaksa zaten hormon tedavisi uygulanmıyormuş. Beslenme, spor vb. öneriler oluyormuş. Zaten hormonal bir sorun yoksa ben de tedavi görmesini istemem.
Senin ve eşinin boyu iyi aslında, mehmet de uzun doğmuş. Eğer büyüme eğrisi düzenli değilse çocuk endokrin doktoruna götürmekte fayda var. Doktor 1 yaşından sonraki veriler daha sağlıklı diye bunlara baktı. Gerçekten çocuğun gelişim eğrisi 3'ün altında bir yerlere oturmuş, kilo baş çevresi uyumlu. Bizimki 15.ay değerleri ile uyumluymuş. Yani 15 aylık görünümlü 21 aylık bir oğlum var :) bir de özellikle boyu uzasın diye süt vb. gıdalara yüklenmeyin dedi. Çocuğun boyu aynı oranda uzamayacağı için obezite riski oluyormuş.

Ayy kizlar bu cocuk kartlara takti evde gereksiz kartlari eline veriyordum halilarin altina koltuklarin arasina sikistiriyordu burda cuzdanimi istiyor icinden kartlari alip elinde gezdiriyor kaybetse ugras dur ehliyetim, kredi kartim, maas kartim vs
Ben de tarihi geçmiş müze kart, garanti kart vb veriyordum sonra benim cüzdana dadandı. Evde çantayı dolaba kilitliyorum yoksa anında saldırıyor. Çantada ne mendil ne cüzdan bırakıyor. Bu aralar unuttu gibi, gözünün önünden kaldırmak gerekiyor sanırım.

Efe de bazen geceleri ağlıyor. Rüyasında korkuyor sanırım. 2-3 yaş dönemde bu ağlamalar çok şiddetlenirmiş, belki bizimkiler bu döneme girmişlerdir.

Sutu gunde iki bardaktan bire dusurdum gorkemde nazar degmesin istahi daha iyi oldu uykudan yarim saat once iciyor galiba uzun tokluk hissi veriyordu istahi daha acildi kiloda aldi boyu uzun zaten zeynep sutu agzina surmuyo cunku onun kisisel sut makinesi annesi var sutu gorunce bile yuzunu eksitiyo kucuk cadi

canım gecmış olsun dıyım en azundan altında yatn bır problem olmadığını öğrendınız rahatlamışsındır .

duru son 2 köpek dışını patlatma çabasında hafıf nazlıyız şaka maka yoldaş oldu kızım yanıma dışarı çıkarken annesının arkasını topluyor anahtarı cuzdanımı alıyor telefonu alıyor hadı atta dıyor .

2 gunlüğüne memleketteydık duruyada değişiklık oldu anneme çok duşkun pesınden surekli ağlıyor. bu aralar en buyuk korkum memeden nasıl ayıracağım bazıları bır hafta sadece gecelerı emzır dıyor bazıları hiç verme dıyor aklıma geldıkçe bunalıyorum eşime olmazsa 2 gun ızın al oyalarız dıyorum

Ben birden kesicem azaltmak bizde olmuyor.Zeynep oyalanmıyor aklına meme düşsün havada karada emzirmem için çabalıyor

Haftasonu sessizligini bozayim bari...
biz cuma gunu donduk, mehmetin gece aglamalari devam ediyor bi derdi mi var anlamadim. Duzeni bozuldu yataginda yatmak istemiyor. Bugun arkadaslarla bruncha gittik hep kucagimda durdu sabah erken uyanmisti uykusu geldi ama uyumadi. Ben azimle gezmeye devam ediyorum o da huysuzluga... bakalim insallah h.ici krese gidince duzelir.

ne guzel degisiklik olmus sizin icin. sen cocugunu daha iyi tanirsin ona gore karar ver. sadece gece emmek mehmete gore degildi o yuzden tumden kestim. Ya haftasonuna getirin ya da esin izin alsin tek basina zorlanirsin. Biz meme isini hallettik de ben de tuvalet egitimini dusundukce tirsiyorum

Korkma yazin baslarsiniz tuvalet egitimine bende yazin basliycam yaz bu egitim icin en ideal ay gorkemde zorlanmadim cok kolay oldu bir kere tehdit ettim ama ilk basladigimizda oyun gibi geldi anneannesi ve ben tuvalette bekledik yapinca tempo tuttuk alkisladik sarildik optuk sonraki gun anneanne bak cis diyerek haliya cisini yapti annem yapsin sakin kizma dedi biraz sonra gulerek yine yapti eger bir daha bilerek yaparsan cakmakla yakarim dedim valla dedim agzimdan cikiverdi sarildi bir daha yapmam anne dedi annemden fircayida yedim oh miss o gece ilk kez bezsiz yatti hasta bezi serdim yatagina iki saatte bir uyandirdim tuvalete sabaha dogru kacirmis sabah cok mahcuptu banyo yaptirdim bisey demedim o sabah hic kacirmadi soyledi gece bezsiz yatti cisi gelince kendi uyandi temiz kalkti bir dahada hic ne gece ne gunduz masallah ogluma annem gorkemde bu takintili titizlik varken altinami yapar hic bosuna kizdin dedi yani kisacasi birkac gunde hallettik herkes cok sasirdi ayrica lazimliga hic yapmadi korktu alaturka tuvalete alisti alafrangaya sonra ikisinede alisti artik tamamen yardimsiz kendi isini kendi goruyo

Ben de yaza dusunuyorum izin almam da gerekecek. yaza daha var ama bizimkinde de hic isaret yok. Gece gunduz ayni anda mi bezi biraktiniz yoksa bir iki gece daha bezledin mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…