- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #47.821
Bende senin gibiyimdir hemen suratimdan belli olurBen sakin sakin gülerek laf sokamıyorum işte. Çok düz, apolitik bir insanım. Suratımdan hemen anlaşılıyor, sinir oluyorum bu huyuma. Aslında eşime dırdır yapmıyordum ama oğlumla ilgili konu olunca dayanamadım. Kv kızının oğluna bakıyor, 3,5 yaşında çocuk ama kendi kendine hiç birşey yiyemiyor, abur cubura alıştırmışlar yemek yemiyor, uyuma desen bir düzeni yok, paylaşmayı sevmiyor, uzun saatler tv izliyor. Aslında çok zeki bir çocuk ama enerjisini doğru kullanamıyor. Benim oğlum onunla kıyaslayınca bazı konularda gerçekten çok iyi. Bunu herkes görüyor, o da kendince tüm bu iyi huyları kreşe gitmesine bağlıyor. Kreşin çok büyük yararı oldu kabul ediyorum ama ben de bazı konulara çok dikkat ediyorum. Kızının çocuğuyla ilgili birşey söylense hemen savunmaya geçiyor veya suçu başkalarına atıyor. Herkes de papağan gibi onun söylediklerini tekrarlıyor. Yani yalanlarına herkes inanıyor. Bir kaç kez dayanamayıp iyi de X küçükken de siz böyle yapıyordunuz filan dedim, sustu ama ortam buz kesti. Bundan sonra gülerek anne bırak kimin ne olduğunu herkes biliyor, çocuğun iyi huylarına sahip çıkıyorsun kötü huyları için suçlayacak birilerini arıyorsun diycem.
Bende saklayamam hemen yüzüm düşer.ben kv ile o kadar sorun yaşadımki eşim hiç yanımda olmadı şimdi eltim yaşıyor eşim annesini hep uyarıyor bu konuda.herşeyi geçtim yıllar sonra da olsa benim haklı olduğum belki anlaşılmıştır eşim.tarafından.Bende senin gibiyimdir hemen suratimdan belli olur
Kv sadece sevgi unsuru olduğu için çocuğa bilerek zarar vermeyeceği için kabul edilir yoksa bakıcıdan ne farkı varSon zamanlarda ise umursamiyorum yeri gelince lafimi soyluyorum sende yeri gelince toptan soyle hepsini yalnizken soyle istersen bu seferde gelin beni insan icinde bozuyor der . Torununa tv bakiyor demek ki kv nin bakicilarda ayni seyi yapiyor .
Kv sadece sevgi unsuru olduğu için çocuğa bilerek zarar vermeyeceği için kabul edilir yoksa bakıcıdan ne farkı varSon zamanlarda ise umursamiyorum yeri gelince lafimi soyluyorum sende yeri gelince toptan soyle hepsini yalnizken soyle istersen bu seferde gelin beni insan icinde bozuyor der . Torununa tv bakiyor demek ki kv nin bakicilarda ayni seyi yapiyor .
Valla böyle şeyleri paylaşmanız çok Güzel oluyor bazen zeynepé ne yaptırsam diye düşünüp duruyorum.çok maymun iştahlı benim kızım hemen herşeyden sıkılıyor.Kızlar bu aralar kreşte yapılan faaliyetleri yazayım. Size de fikir olur.
Fırça ile boyama yapma. Oğluma fırça seti aldım ama daha kullanamadık.
Düz bir çizgi üzerinde yürüme. Salonda halıyı kaldırıp bantla düz çizgi çektik, çizgi üzerinde yürüme çalışması yapıyoruz ama bizimki kaytarıyor hemen.
Şekilleri uygun yerlere yerleştirme. Bizimki bu konuda çok ilgisiz.
Su dolu kaptan aktarma yapma, farklı nesneleri kaba koyma, batmalarını, yüzmelerini izleme. Bunun için yazı bekliyorum bizimki su görünce heryeri batırıyor.
Plastik kapla, tencere, tahta metal kaşıkla müzk yapma. Ara ara bunu deniyoruz ama kaşıkları her yere firlatıyor, çok ses çıkarıyor.
Torunlar arası ayrım ne kadar zor birşey biliyorum.benimki de yapıyor bunu Ama ben yeri gelince söylüyorum artık eşimin yanında.oda bilsinDün eşime işteyken de dayanamayıp birkaç şey söyledim. Eşim akşam çok üzgündü, haklı olduğumu biliyor ama hiçbir şey yapamıyor. Düşünüyorum benim annem böyle kötü niyetli olsa sürekli eşime ve çocuğuma taksa uyarmaktan ve sık görüşmemekten başka birşey yapamazdım. Onun o haline ben de üzüldüm ama annesine şu ana kadar kimseye tahammül etmediğim kadar etmeye çalışıyorum.
Kv kızının çocuğunun kaç sene önceki bebek şekerlerini salonda sergiliyor ama benim oğlum için diş buğdayında ve yürüme sonrası yaptırdığım süsleri çekmecelere sıkıştırmış. Allahtan eşim de gördü bunu. Aslında derdi benimle kadının, salona koysa herkesin ilgisini çekecek, diş şeklinde mum, sabundan patik, küçük kolonya şişesi filan var, onların yaşadığı yerde bu tarz şeyler pek bilinmiyor. Millet gelinin neler biliyor, nerden almış bunları demesinler diye çekmeceye koymuş. Bir de kendisi biricik torununa böyle şeyler yapmadı ya hayatta koymaz.
Aynı durum BiZdede var sabah bezi çok şişmiş kalkıyor.uyurken yapmıyorlarmışta gece uyanınca dolduruyorlar bezleri.sabah kalkınca birkaç kere oturağa yaptırdım zeynepé maşallah o kadar çiş bi bezi doldurmaya yeter.Bu aralar geceleri çok çiş yapıyor. Hemen hemen her sabah çişi taşmış oluyor. Bezi bıraksa bile gece çişe kaldırma nasıl olur bilmiyorum hiç.
Ay canım torununa kendi bakıyor. O yüzden kendini sürekli benimle kıyaslıyor kim daha iyi diye. Artık onunla yalnız kalmamaya çalışıyorum çünkü çok kolay yalan söylüyor. Zaten gerçekleri o da biliyor amaç beni başkalarına kötülemek. Benim başkalarının yanında kendimi haksız duruma düşürmeden sakin sakin söylemem gerekiyor ki yeri geldiğinde çok güzel laf söylediğimi görüp arkamdan iş çevirmesin ama nerde işte.Son zamanlarda ise umursamiyorum yeri gelince lafimi soyluyorum sende yeri gelince toptan soyle hepsini yalnizken soyle istersen bu seferde gelin beni insan icinde bozuyor der . Torununa tv bakiyor demek ki kv nin bakicilarda ayni seyi yapiyor .
Benimki de öyle evde hiç aktivite yapamıyoruz. Hep müzik çalsın hep birlikte oynayalım istiyor. Öğretmenleri sakın zorlamayın, siz başlayın o ilgilenirse birlikte yaparsınız dediler. Zaten kreşte de ilk önce dolaşıyormuş sonra katılıyormuş aktivitelereValla böyle şeyleri paylaşmanız çok Güzel oluyor bazen zeynepé ne yaptırsam diye düşünüp duruyorum.çok maymun iştahlı benim kızım hemen herşeyden sıkılıyor.
Ben diğer torununu daha çok sevmesini anlıyorum aslında çünkü nerdeyse 7-24 birlikteler ama benim çocuğumla arayı kapatmak adına hiç birşey yapmıyor. Diğer torununu kıskandırmaya çalışıyor. Çok bariz ayrım yaptığı belli oluyor, oğlum büyüyünce mutlaka hissedecek bunu. Sorsan çok adil ama. Bundan sonra ben de söylemeyi düşünüyorum sonuçta kendi adıma birşey istemiyorum çocuğum adına uyarı yapıcam bundan sonra. En azından göze sokar gibi yapmaz ayrımını.Torunlar arası ayrım ne kadar zor birşey biliyorum.benimki de yapıyor bunu Ama ben yeri gelince söylüyorum artık eşimin yanında.oda bilsin
Evet bazen gece ağlıyor bakıyorum kıyafetleri ıslanmış. Hangi arada yapıyor bu kadar diye düşünüyorum ben de. Ay inşallah çok çabuk atlatırız.Aynı durum BiZdede var sabah bezi çok şişmiş kalkıyor.uyurken yapmıyorlarmışta gece uyanınca dolduruyorlar bezleri.sabah kalkınca birkaç kere oturağa yaptırdım zeynepé maşallah o kadar çiş bi bezi doldurmaya yeter.
Benimki de az cis yapiyor cunku az su iciyor zaten rengi de koyu sari genelde.Bu aralar geceleri çok çiş yapıyor. Hemen hemen her sabah çişi taşmış oluyor. Bezi bıraksa bile gece çişe kaldırma nasıl olur bilmiyorum hiç.
Zeyneple gorkem ikisi gunde 2.5 lt su iciyo belkide daha fazla ellerinden su bardagi dusmuyo cok seviyolar bende az su icerim bir bardak icmeye niyetlensem elimden kapiyorlar haliyle zeynoya bez dayanmiyo 7-8kere bez degistiriyorumBenimki de az cis yapiyor cunku az su iciyor zaten rengi de koyu sari genelde.
Ay sorma BiZdede çanta olayı meşhur.babası zeynepé öğrenmiş para ver demeyi bende yok babadan iste diyorum babada para yok diyor kimde var diyorum dede anneanne diyor.uyanık kocamDuru 2 gundur sokaga kendi kol cantasi var onunla cikiyor kokos icinEde para koyuyoruz
Zeynep içmekten çok döküyor ev de hep biryerler ıslak.biraz ağıza geri kalan yere oynamayaCok olmasa da benden daha fazla su iciyor duru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?