- 16 Ocak 2012
- 1.888
- 342
- 113
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #47.801
Tuvalet egitimine baslar baslamaz iki gun sonra gece gunduz biraktik annem benide oyle biraktirmis 18 aylikken bende bir daha kacirmamisim ben gece bezlesek mi dedim annem gevsek davranirsak gece zor birakir dedi bir akrabanin oglu 4 yasindaydi geceyi birakmamisti hala annesi yok yatak islanir falan seyine gevsek birakmis cocukta inatlasma zitlasma bu donemde basliyo tabi biraktiramamistiBen de yaza dusunuyorum izin almam da gerekecek. yaza daha var ama bizimkinde de hic isaret yok. Gece gunduz ayni anda mi bezi biraktiniz yoksa bir iki gece daha bezledin mi
Teşekkürler. Eşim tek sorunumuz boyunun kısa olması olsun diyor, sağlıklı mutlu olsun da gerisi boş aslında.canım gecmış olsun dıyım en azundan altında yatn bır problem olmadığını öğrendınız rahatlamışsındır .
Ay ne güzel. Bizim oğlan çantadakileri çıkarıyor, aradığım şeyleri bulamıyorum. Havalar ısındı duru hanımı hiç tutamazsın artık annesi.duru son 2 köpek dışını patlatma çabasında hafıf nazlıyız şaka maka yoldaş oldu kızım yanıma dışarı çıkarken annesının arkasını topluyor anahtarı cuzdanımı alıyor telefonu alıyor hadı atta dıyor .
2 gece başka yerde kalınca hemen düzenleri değişiyor. Ben de ailemin yanına gitmek istiyorum ama çocuğun huyu suyu değişir diye çekiniyorum.Haftasonu sessizligini bozayim bari...
biz cuma gunu donduk, mehmetin gece aglamalari devam ediyor bi derdi mi var anlamadim. Duzeni bozuldu yataginda yatmak istemiyor. Bugun arkadaslarla bruncha gittik hep kucagimda durdu sabah erken uyanmisti uykusu geldi ama uyumadi. Ben azimle gezmeye devam ediyorum o da huysuzluga... bakalim insallah h.ici krese gidince duzelir.
Ben niyeyse hiç düşünmüyorum tuvalet eğitimini. Hep 2 yaşını doldursun yazın bakarız diyordum ama bizim çocuk hiç rahatsız olmuyor bezden. Kreştekiler biz sinyalleri alınca veliyle oturup konuşup birlikte karar veriyoruz demişlerdi. Bu konuda pek ümitli değilim bakalım belki oğlum beni şaşırtır.Ben de yaza dusunuyorum izin almam da gerekecek. yaza daha var ama bizimkinde de hic isaret yok. Gece gunduz ayni anda mi bezi biraktiniz yoksa bir iki gece daha bezledin mi
Hafta sonu biz de eşimin ailesine gittik. Ablası doğum yapmıştı haftaiçi. Kv ile muhattap olmamaya çalışıyorum ama gerçekten sinirlerimi bozuyor. Ben çalışmadığım halde oğlumun kreşe gitmesine takıcağını biliyordum ama akrabalara abuk sabuk konuşmaya başlamış bile. Kadının derdi çocuk küçük anne sevgisine ihtiyacı var olsa gerçekten babaanne işte içi elvermiyor deyip geçicem. Eşimin yengesi benim işten ayrıldığımı duyunca 'aman iyi olmuş, çocuğuna bakar daha çok vakit ayırır' demiş. Kv sanki o mu bakıyor kreşe gönderiyor demiş. Yazarken bile sinirleniyorum ama o anda çok sakin karşıladım. Yenge ağzının payını vermiş ama muhtemelen herkesin yanında böyle konuşuyor. Bir de komşusuna benimle ilgili kaş göz yaparken yakaladım. Ağzımı açıp birşey demedim çünkü bunları bilinçli olarak yapıyor, beni kışkırtıp mazlum rolü oynayacak. Eve gelince hiç tepki vermediğim için çok sinirlendim kendime. Dayanamayıp eşime anlattım. Annem ayıp etmiş, kreşle ilgili bana hiç birşey söylemedi, söylese gereken cevabı verirdim dedi. O kadar sinsi ki oğluna böyle şeyi söylemez zaten. Milleti dolduruyor yine, başka birileri söyleyecek o da güya beni savunup oğlunun gözüne girecek. Ne yapayım kızlar ben bu kadınla bilmiyorum. Nasıl olsa kimseyi görmüyorum deyip takmamaya çalışıyorum ama bu salaklar oğlum büyüyünce kesin ona da söyleyecekler. Hayır sık da görmüyorum ki bir dahaki sefere yengeme böyle böyle demişsin ne demek istedin diye hesap sorayım. O zamana kadar ben unuturum ama o cadı başka sinsilikler yapar. Allah onu ıslah etsin bana da dayanma gücü versin diyorum artık.Bugun gorumcem cocuklarini getirmis
Onlarla beraber oynasinlar diye kvye biraktik cocuklari bende temizlik yaptim zeynepin yataginda hoplayip ziplarken bir parcayi kirmislardi esimde onu tamir etti salon avizesini silerken of biktim bundan dedim hadi gel yapi markete gidelim dedi tamam dedim hazirlandik ciktik kv ariyo alin bunlari durmuyolar durmadiklari falan yok kuzenlerini cok seviyolar cok uyumlu oynarlar her zaman o cocuklarda oyledir kavgaci degiller maksat kiskanclik olsun bir saatte gittik geldik esime cocuklari getir dedim o sirada tekrar aradi esim kizdi getir dedim zeynepin uykusu gelmis uyutsunlar dedi ilk kez annesine kizdigini gordum bisey demedim artik o da iyice farkinda annesinin ne kendisini ne cocuklarini umursamadigi esim 6 seneden sonra ilk defa benim annemin psikolojisi cok bozuk sana yaptiklarinin farkindayim dedi artik agzimi acmiyorum o kadinla ilgili boyle kendi gozuyle gormesi cok iyi oluyo insan torununa bir saat bakamaz mi yaninda kizi ve kizkardesi varken gecen sene yuzune soyledim sen babanne falan degilsin sana babanne demek tum babannelere hakaret olur diye yuzume alik alik bakiyo hayir ben babanneyim torunlarimi tabiki seviyorum bile diyemiyo duygusuz mahluk ay benimkilerde bayiliyo babanne babanne diye cocuk akli sevsinler ben memnunum bir bakima sevgisiz ruhsuz insan yetistirmiyorum oyle insanlara gicigim
Surekli bagira bagira agliyor sonra da oksuruyor sabah krese biraktim ozlemis herhalde hic aglamadi. Insallah biran once eski duzenine doner2 gece başka yerde kalınca hemen düzenleri değişiyor. Ben de ailemin yanına gitmek istiyorum ama çocuğun huyu suyu değişir diye çekiniyorum.
Bizimki de hic rahatsiz degil bezden o yuzden korkuyorum. Umarim sasirtirlar biziBen niyeyse hiç düşünmüyorum tuvalet eğitimini. Hep 2 yaşını doldursun yazın bakarız diyordum ama bizim çocuk hiç rahatsız olmuyor bezden. Kreştekiler biz sinyalleri alınca veliyle oturup konuşup birlikte karar veriyoruz demişlerdi. Bu konuda pek ümitli değilim bakalım belki oğlum beni şaşırtır.
Dedigin gibi o seni kiskirtmak icin yapmis iyi ki susup kavga etmemissin. Bi ara sakin sakin sen de lafini sok ya da esin konussun. Benim kvde de boyle kadinin her lafi her hareketi off side Allah boylelerinden uzak etsinHafta sonu biz de eşimin ailesine gittik. Ablası doğum yapmıştı haftaiçi. Kv ile muhattap olmamaya çalışıyorum ama gerçekten sinirlerimi bozuyor. Ben çalışmadığım halde oğlumun kreşe gitmesine takıcağını biliyordum ama akrabalara abuk sabuk konuşmaya başlamış bile. Kadının derdi çocuk küçük anne sevgisine ihtiyacı var olsa gerçekten babaanne işte içi elvermiyor deyip geçicem. Eşimin yengesi benim işten ayrıldığımı duyunca 'aman iyi olmuş, çocuğuna bakar daha çok vakit ayırır' demiş. Kv sanki o mu bakıyor kreşe gönderiyor demiş. Yazarken bile sinirleniyorum ama o anda çok sakin karşıladım. Yenge ağzının payını vermiş ama muhtemelen herkesin yanında böyle konuşuyor. Bir de komşusuna benimle ilgili kaş göz yaparken yakaladım. Ağzımı açıp birşey demedim çünkü bunları bilinçli olarak yapıyor, beni kışkırtıp mazlum rolü oynayacak. Eve gelince hiç tepki vermediğim için çok sinirlendim kendime. Dayanamayıp eşime anlattım. Annem ayıp etmiş, kreşle ilgili bana hiç birşey söylemedi, söylese gereken cevabı verirdim dedi. O kadar sinsi ki oğluna böyle şeyi söylemez zaten. Milleti dolduruyor yine, başka birileri söyleyecek o da güya beni savunup oğlunun gözüne girecek. Ne yapayım kızlar ben bu kadınla bilmiyorum. Nasıl olsa kimseyi görmüyorum deyip takmamaya çalışıyorum ama bu salaklar oğlum büyüyünce kesin ona da söyleyecekler. Hayır sık da görmüyorum ki bir dahaki sefere yengeme böyle böyle demişsin ne demek istedin diye hesap sorayım. O zamana kadar ben unuturum ama o cadı başka sinsilikler yapar. Allah onu ıslah etsin bana da dayanma gücü versin diyorum artık.
Esimin memleketine yakin olunca sik sik gidiyoruz oradaki akrabalarin da agzindan kv ile ilgili tek iyi soz cikmiyor benim esim de bunlari duydukca iyice tanidi annesini bnm bisey soylememe gerek kalmiyor. Seninki de anlamis artik. Allah sabir versin sana daBugun gorumcem cocuklarini getirmis
Onlarla beraber oynasinlar diye kvye biraktik cocuklari bende temizlik yaptim zeynepin yataginda hoplayip ziplarken bir parcayi kirmislardi esimde onu tamir etti salon avizesini silerken of biktim bundan dedim hadi gel yapi markete gidelim dedi tamam dedim hazirlandik ciktik kv ariyo alin bunlari durmuyolar durmadiklari falan yok kuzenlerini cok seviyolar cok uyumlu oynarlar her zaman o cocuklarda oyledir kavgaci degiller maksat kiskanclik olsun bir saatte gittik geldik esime cocuklari getir dedim o sirada tekrar aradi esim kizdi getir dedim zeynepin uykusu gelmis uyutsunlar dedi ilk kez annesine kizdigini gordum bisey demedim artik o da iyice farkinda annesinin ne kendisini ne cocuklarini umursamadigi esim 6 seneden sonra ilk defa benim annemin psikolojisi cok bozuk sana yaptiklarinin farkindayim dedi artik agzimi acmiyorum o kadinla ilgili boyle kendi gozuyle gormesi cok iyi oluyo insan torununa bir saat bakamaz mi yaninda kizi ve kizkardesi varken gecen sene yuzune soyledim sen babanne falan degilsin sana babanne demek tum babannelere hakaret olur diye yuzume alik alik bakiyo hayir ben babanneyim torunlarimi tabiki seviyorum bile diyemiyo duygusuz mahluk ay benimkilerde bayiliyo babanne babanne diye cocuk akli sevsinler ben memnunum bir bakima sevgisiz ruhsuz insan yetistirmiyorum oyle insanlara gicigim
Çocukların düzeni çok çabuk bozuluyorHaftasonu sessizligini bozayim bari...
biz cuma gunu donduk, mehmetin gece aglamalari devam ediyor bi derdi mi var anlamadim. Duzeni bozuldu yataginda yatmak istemiyor. Bugun arkadaslarla bruncha gittik hep kucagimda durdu sabah erken uyanmisti uykusu geldi ama uyumadi. Ben azimle gezmeye devam ediyorum o da huysuzluga... bakalim insallah h.ici krese gidince duzelir.
Maşallah gorkeme.İnşallah bizde tuvalet olayını sorunsuz HallederizKorkma yazin baslarsiniz tuvalet egitimine bende yazin basliycam yaz bu egitim icin en ideal ay gorkemde zorlanmadim cok kolay oldu bir kere tehdit ettim ama ilk basladigimizda oyun gibi geldi anneannesi ve ben tuvalette bekledik yapinca tempo tuttuk alkisladik sarildik optuk sonraki gun anneanne bak cis diyerek haliya cisini yapti annem yapsin sakin kizma dedi biraz sonra gulerek yine yapti eger bir daha bilerek yaparsan cakmakla yakarim dedim valla dedim agzimdan cikiverdi sarildi bir daha yapmam anne dedi annemden fircayida yedim oh miss o gece ilk kez bezsiz yatti hasta bezi serdim yatagina iki saatte bir uyandirdim tuvalete sabaha dogru kacirmis sabah cok mahcuptu banyo yaptirdim bisey demedim o sabah hic kacirmadi soyledi gece bezsiz yatti cisi gelince kendi uyandi temiz kalkti bir dahada hic ne gece ne gunduz masallah ogluma annem gorkemde bu takintili titizlik varken altinami yapar hic bosuna kizdin dedi yani kisacasi birkac gunde hallettik herkes cok sasirdi ayrica lazimliga hic yapmadi korktu alaturka tuvalete alisti alafrangaya sonra ikisinede alisti artik tamamen yardimsiz kendi isini kendi goruyo
Bende kv ile ilgili sorunları hep eşimin kendinin görmesi taraftarıyımBugun gorumcem cocuklarini getirmis
Ben hic konusmuyorum kv ile yok saydim ama yaptigi haksizligi gorunce kendi kendime kiziyorum esime artik niye oyle niye boyle demiyorum cunku artik o da farkinda napsin degismiyo kadin sende yok say onemseme ama gereken cevabi ver cekil uzatmadan o da artik canina tak ederse benim anneme benim icin anneligi dort dortluk gelinligi bes para etmez demis bende dunyaya ona muntazam gelin olayim diye gelmedim kendi kvligi sahane cunku seninkide senin anneligine mi laf ediyo kendileri mukemmel cunkuHafta sonu biz de eşimin ailesine gittik. Ablası doğum yapmıştı haftaiçi. Kv ile muhattap olmamaya çalışıyorum ama gerçekten sinirlerimi bozuyor. Ben çalışmadığım halde oğlumun kreşe gitmesine takıcağını biliyordum ama akrabalara abuk sabuk konuşmaya başlamış bile. Kadının derdi çocuk küçük anne sevgisine ihtiyacı var olsa gerçekten babaanne işte içi elvermiyor deyip geçicem. Eşimin yengesi benim işten ayrıldığımı duyunca 'aman iyi olmuş, çocuğuna bakar daha çok vakit ayırır' demiş. Kv sanki o mu bakıyor kreşe gönderiyor demiş. Yazarken bile sinirleniyorum ama o anda çok sakin karşıladım. Yenge ağzının payını vermiş ama muhtemelen herkesin yanında böyle konuşuyor. Bir de komşusuna benimle ilgili kaş göz yaparken yakaladım. Ağzımı açıp birşey demedim çünkü bunları bilinçli olarak yapıyor, beni kışkırtıp mazlum rolü oynayacak. Eve gelince hiç tepki vermediğim için çok sinirlendim kendime. Dayanamayıp eşime anlattım. Annem ayıp etmiş, kreşle ilgili bana hiç birşey söylemedi, söylese gereken cevabı verirdim dedi. O kadar sinsi ki oğluna böyle şeyi söylemez zaten. Milleti dolduruyor yine, başka birileri söyleyecek o da güya beni savunup oğlunun gözüne girecek. Ne yapayım kızlar ben bu kadınla bilmiyorum. Nasıl olsa kimseyi görmüyorum deyip takmamaya çalışıyorum ama bu salaklar oğlum büyüyünce kesin ona da söyleyecekler. Hayır sık da görmüyorum ki bir dahaki sefere yengeme böyle böyle demişsin ne demek istedin diye hesap sorayım. O zamana kadar ben unuturum ama o cadı başka sinsilikler yapar. Allah onu ıslah etsin bana da dayanma gücü versin diyorum artık.
Onemli olan esimin anlamasiydi anladi simdi uzulmesin diye ona bisey demiyorum aman hic derdim degil yuzunu gorsem selam vermiyorum agzima bakiyo bisey dese diye onemsemedigime sinir oluyo cadalozEsimin memleketine yakin olunca sik sik gidiyoruz oradaki akrabalarin da agzindan kv ile ilgili tek iyi soz cikmiyor benim esim de bunlari duydukca iyice tanidi annesini bnm bisey soylememe gerek kalmiyor. Seninki de anlamis artik. Allah sabir versin sana da
Bu aralar geceleri çok çiş yapıyor. Hemen hemen her sabah çişi taşmış oluyor. Bezi bıraksa bile gece çişe kaldırma nasıl olur bilmiyorum hiç.Bizimki de hic rahatsiz degil bezden o yuzden korkuyorum. Umarim sasirtirlar bizi
Dedigin gibi o seni kiskirtmak icin yapmis iyi ki susup kavga etmemissin. Bi ara sakin sakin sen de lafini sok ya da esin konussun. Benim kvde de boyle kadinin her lafi her hareketi off side Allah boylelerinden uzak etsin
Bende kv ile ilgili sorunları hep eşimin kendinin görmesi taraftarıyım
Çünkü ben söylesem annesi mazlum oluyor ben kötü oluyorum.
Ben sakin sakin gülerek laf sokamıyorum işte. Çok düz, apolitik bir insanım. Suratımdan hemen anlaşılıyor, sinir oluyorum bu huyuma. Aslında eşime dırdır yapmıyordum ama oğlumla ilgili konu olunca dayanamadım. Kv kızının oğluna bakıyor, 3,5 yaşında çocuk ama kendi kendine hiç birşey yiyemiyor, abur cubura alıştırmışlar yemek yemiyor, uyuma desen bir düzeni yok, paylaşmayı sevmiyor, uzun saatler tv izliyor. Aslında çok zeki bir çocuk ama enerjisini doğru kullanamıyor. Benim oğlum onunla kıyaslayınca bazı konularda gerçekten çok iyi. Bunu herkes görüyor, o da kendince tüm bu iyi huyları kreşe gitmesine bağlıyor. Kreşin çok büyük yararı oldu kabul ediyorum ama ben de bazı konulara çok dikkat ediyorum. Kızının çocuğuyla ilgili birşey söylense hemen savunmaya geçiyor veya suçu başkalarına atıyor. Herkes de papağan gibi onun söylediklerini tekrarlıyor. Yani yalanlarına herkes inanıyor. Bir kaç kez dayanamayıp iyi de X küçükken de siz böyle yapıyordunuz filan dedim, sustu ama ortam buz kesti. Bundan sonra gülerek anne bırak kimin ne olduğunu herkes biliyor, çocuğun iyi huylarına sahip çıkıyorsun kötü huyları için suçlayacak birilerini arıyorsun diycem.Ben hic konusmuyorum kv ile yok saydim ama yaptigi haksizligi gorunce kendi kendime kiziyorum esime artik niye oyle niye boyle demiyorum cunku artik o da farkinda napsin degismiyo kadin sende yok say onemseme ama gereken cevabi ver cekil uzatmadan o da artik canina tak ederse benim anneme benim icin anneligi dort dortluk gelinligi bes para etmez demis bende dunyaya ona muntazam gelin olayim diye gelmedim kendi kvligi sahane cunku seninkide senin anneligine mi laf ediyo kendileri mukemmel cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?