çok zor olmuş canım senin için belliselam kızlarr nasılsınız??
sabahtan beri geçmişi okudum anca bitirdim malum yıl sonu ya işlerin biri bitip bir başlıyor.
laterne canım çok geçmiş olsun acil şifalar versin Rabbim.
mazopotamya canım güle güle kullanın arabanızı;
dertsiz gözün aydın ne güzel annen baban geliyormuşş çok özendim valla.
ersnil canım akıntı bende de oldu geçen haftalarda çok yoğun, bi fitille geçti şükür. kaşıntı yanma falan var mı o bölgede?
kızlar doğumdan benim kadar korkan yoktur sanmıyorum ilk hamileliğimde durup durup ağlıyordum sürekli düşünüyordum gece gündüz aklımdaydı ne yapacağım diye düşünüp dururdum. ama sezeryan da istemiyordum güya normal doğuracaktım. ama hiç bir şey bizim planladığımız gibi olmuyor o yüzden hayırlısını dilemek lazım.
hiç doğum süreci yaşamadım desem yeridir. nişanın gelmesiyle oğlumun doğması arasında bi kaç saat var hakkımızda hayırlısıymış ki böyle olmuş. nişan geldi bi hastaneye gidelim baktıralım dedik. düşünün ki o kadar korkan her sancıda doğuracam diye ortalığı ayağa kaldıran ben hiiç aklıma doğuracağım gelmeden gezmeye gider gibi hastaneye gittim :)) hatta ütünün fişini çektim ütülediklerimi dolaba yerleştirmedim, eşimin yediği tatlı tabağını bile kaldırmadım. demek ki o an başımıza gelince Rabbim çok büyük bir rahatlık veriyor. doğurmak üzere olabileceğim bile gelmemiş aklıma.
sezeryanda ilk gece zor geldi. ki canım çok tatlıdır benim sabaha çok çok rahattım akşama ayağa kalktım. 3 gün hastanede oğlumun altını bile kendim değiştirdim ki annem yanımdaydı rahattım aslında. hiç yatasım gelmedi. eve geldim arada uzanayım diye yatak açtılar yatmadım bile. demek ki çokta kötü değilmişim.
ama o lohusalık yok mu şimdi bi tek o yıldırıyor beni. ilk 10 gün annem varken çok iyiydi. ta kii kayınvalidemler gelene kadar. sağolsun her işimi yaptılar ama küçücük evde kaynana kayınpeder üfff kabus gibiydi. her şeye karışırlardı.
düşünün doğum yapmışım kan kaybettim o kadar üşüyorum hatta donuyorum karşılıklı cam açıp ceryan yaptırılardı. söylerdim kayınpederim üşüyecek hava mı var derdi. çocuğun altını bağlarken yatak odama kadar gelip kayınpederim öyle bağlama böyle yap diye akıl verirdi. banyo yaptıralım desem kayınvalidem bugün olmaz yarın yaptırırız derdi. maksat ben doğrusunu biliyorum havasını yaratmak bence. aslında çok iyi niyetliler ama daha sayamayacağım kadar çok şey oldu. o psikolojiyle kaldırmak imkansızdı gecelerce ağladım. eşim de sağolsun hiç anlayış göstermedi çünkü söz konusu kendi ailesiydi.
toz kondurmak istemedi. bana çocuğu kıskanan anne muamelesi yapıldı.
kırkımız çıkıp onlar gittiğinde normal hayatımıza döndük bi anda. sütüm bile çoğaldı. evet her işim yapılıyordu yemeğim bile önüme konuyordu ama huzursuzdum.
o yüzden size tavsiyem nasıl rahatbir lohusalık yaşayacaksanız öyle plan yapın. alınmasınlar darılmasınlar diye anlaşamayacağınız kimseyi kabul etmeyin eve. gelen 1 hafta kalsın gitsin. lohusalık doğumdan bile önemli bence. çünkü bebeğinizin varlığına alışacağınız en önemli zamanlar...
ayy çok uzun oldu kusura bakmayın kızlar(
bende görmek isterim.. güzel güzel burdan yayınlasanız olmuyor mu ya.. çok hoş oluyor bakmak..
arkadaşlık isteği gönderdım canım kabul edersen görürüsünnn
iyi canım, ben yuvarlanarak gitme dönemimdeyim:)Merhaba teyzoşlar ve bebiş kardeşler
Hayırlı,dualı,sağlıklı,bereketli cumalar...
Herkes iyidir inşallah.
Euzûbillâhimineşşeytanirracîm Bismillahirrahmanirrahim.
Ya Rabbî...
Evvel Hz.muhammed(sav) bu kutlu Meclis'imizden haberdar eyle.O'na sonuz ve selam olsun.Ya Rab !Okumuş olduğumuz Salat-ı Tefriciyelerimizi ve diğer dualarımızı kabul eyle.
Ya Rabbi ! Cemi hata ve kusurlardan salim eyle.
Ya Rab ! El actık sana geldik,bu kutlu vazifeyi bizlere nasib eyledin elhamdulillah.Yüzümüzün akıyla çıkmamızı nasib eyle.
Ya Rab ! Burda bulunan annelerimizin,doğmuş ve doğacak evlatlarını ; hayırlı,akıllı,azimli,ahlakli,vefali,saygılı Senin ve efendimiz yolunda faydalı olmalarını nasib eyle...
Ya Rab ! doğum anında ;"Ya Rab bana yardım eden yok mu ?" diyen gebelerimize bir solukta hayırlı ve kolay bir doğum nasip eyle.
Ya Rab ! Sen çaresizlere çaresin,biz aciziz;Sen veren,affedensin affet bizi Allahım...
Ya Rab ! Sahipsizlerin sahibisin,doğumlarımızda bizlere sahip cik.Dogumlarimizi kolay eyle,evlatlarımızı sağlikla sıhhatle kucaklarımıza almamızı nasip eyle.
Ya Rab ! GULİMİER,ESRASM ve NAZ0675 annelerimize ve onların nazli kuzularına güç ver;onlarakolay doğum nasip eyle;evlatlarinin sıcacık nefeslerini duymayi,koklamayi nasip eyle.Sen bize bizden yakinsin.
Ya Rab ! Çektikleri zorlukların mukafatını ver Allahım...
Âmin ...
Vel hamdulillahi rabbil alemin el-fatiha...
selam kızlarr nasılsınız??
sabahtan beri geçmişi okudum anca bitirdim malum yıl sonu ya işlerin biri bitip bir başlıyor.
laterne canım çok geçmiş olsun acil şifalar versin Rabbim.
mazopotamya canım güle güle kullanın arabanızı;
dertsiz gözün aydın ne güzel annen baban geliyormuşş çok özendim valla.
ersnil canım akıntı bende de oldu geçen haftalarda çok yoğun, bi fitille geçti şükür. kaşıntı yanma falan var mı o bölgede?
kızlar doğumdan benim kadar korkan yoktur sanmıyorum ilk hamileliğimde durup durup ağlıyordum sürekli düşünüyordum gece gündüz aklımdaydı ne yapacağım diye düşünüp dururdum. ama sezeryan da istemiyordum güya normal doğuracaktım. ama hiç bir şey bizim planladığımız gibi olmuyor o yüzden hayırlısını dilemek lazım.
hiç doğum süreci yaşamadım desem yeridir. nişanın gelmesiyle oğlumun doğması arasında bi kaç saat var hakkımızda hayırlısıymış ki böyle olmuş. nişan geldi bi hastaneye gidelim baktıralım dedik. düşünün ki o kadar korkan her sancıda doğuracam diye ortalığı ayağa kaldıran ben hiiç aklıma doğuracağım gelmeden gezmeye gider gibi hastaneye gittim :)) hatta ütünün fişini çektim ütülediklerimi dolaba yerleştirmedim, eşimin yediği tatlı tabağını bile kaldırmadım. demek ki o an başımıza gelince Rabbim çok büyük bir rahatlık veriyor. doğurmak üzere olabileceğim bile gelmemiş aklıma.
sezeryanda ilk gece zor geldi. ki canım çok tatlıdır benim sabaha çok çok rahattım akşama ayağa kalktım. 3 gün hastanede oğlumun altını bile kendim değiştirdim ki annem yanımdaydı rahattım aslında. hiç yatasım gelmedi. eve geldim arada uzanayım diye yatak açtılar yatmadım bile. demek ki çokta kötü değilmişim.
ama o lohusalık yok mu şimdi bi tek o yıldırıyor beni. ilk 10 gün annem varken çok iyiydi. ta kii kayınvalidemler gelene kadar. sağolsun her işimi yaptılar ama küçücük evde kaynana kayınpeder üfff kabus gibiydi. her şeye karışırlardı.
düşünün doğum yapmışım kan kaybettim o kadar üşüyorum hatta donuyorum karşılıklı cam açıp ceryan yaptırılardı. söylerdim kayınpederim üşüyecek hava mı var derdi. çocuğun altını bağlarken yatak odama kadar gelip kayınpederim öyle bağlama böyle yap diye akıl verirdi. banyo yaptıralım desem kayınvalidem bugün olmaz yarın yaptırırız derdi. maksat ben doğrusunu biliyorum havasını yaratmak bence. aslında çok iyi niyetliler ama daha sayamayacağım kadar çok şey oldu. o psikolojiyle kaldırmak imkansızdı gecelerce ağladım. eşim de sağolsun hiç anlayış göstermedi çünkü söz konusu kendi ailesiydi.
toz kondurmak istemedi. bana çocuğu kıskanan anne muamelesi yapıldı.
kırkımız çıkıp onlar gittiğinde normal hayatımıza döndük bi anda. sütüm bile çoğaldı. evet her işim yapılıyordu yemeğim bile önüme konuyordu ama huzursuzdum.
o yüzden size tavsiyem nasıl rahatbir lohusalık yaşayacaksanız öyle plan yapın. alınmasınlar darılmasınlar diye anlaşamayacağınız kimseyi kabul etmeyin eve. gelen 1 hafta kalsın gitsin. lohusalık doğumdan bile önemli bence. çünkü bebeğinizin varlığına alışacağınız en önemli zamanlar...
ayy çok uzun oldu kusura bakmayın kızlar(
iyi canım, ben yuvarlanarak gitme dönemimdeyim:)
sen nasılsın, nası gidiyo??
olur mu canım öyle şey çıkmak zorunda kalmıştım şimdi gördüm istekleri kabul ettim görebilirsin sendebende sana gönderdim ama istemedin sanırım
teşekkür ederim canım cicileriniz çok güzelmiş.. bebeişin sağlıklı güzel günlerde kullansın inşaalla... bişeyi merak ettim resim çektiğin takım tepe home grup mu benim gruba çok benziyorda..
kızlar oğlum için
10 tane tulum
10 tane alt üst takım
10 tane içi için çıtçıtlı uzun kollulardan aldım sizce bunlar yeterlimi ilk üç ay içinnn
bazılar çok al diyor bazıları az al diyor kafam karıştı
sizce biraz daha alsam tulumla vs:26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?