- 12 Mart 2012
- 337
- 29
- 118
Ilk önce tanışalım ben nasipse nisan 12 de kız annesi olacağım. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim çok acı çekiyorum çalışıorum geçen hafta rapor aldım bugun işe başladım. Benim 10 gündür felaket belim ağrıyor kendimi taşıyamıyorum yamuk yumuk yürüyorum yatakta belimden kendimi dönderemiyorum kimse acımı anlamıyor eşim bileNeden olabilirki doktoruma gittim ultrasanda muayenede bebeğin suyu az dedi fitil verdi ama belim için bişey demedi başka doktora gittim bel fıtığı olabilir dedi
amin canım acaba kendi kızları olsaydı ne yaparlardı merak ediyorum. öyle tuhaf düşünceleri var ki anlatsam ağzınız açık kalır. onlar için gelin=hizmetçi ne kadar hizmet o kadar iyisin.
canım bende yapamıyorum belim çok ağrıyor bazen olduğum yerden bir adım atamıyorum. elde yıkanacak bulaşıklarım oluyor hareketsiz aynı yerde durduğum için onları yıkarken bile mahfoluyorum. gelseler bile ylbaşı diye ekstra bişey yapmayacağım. yemeği bulurlarsa ona dua etsinler. dün eşime muz almaya git dedim pasta yapıcaktım. sonrada aman banane ne yerlerse yesinler umrumda değil dedim eşimide göndermedim.
saat akşamın 9u olmuş kanepede yatıyorum bir tel. geldi. eşimin yakın bir ildeki arkadaşı arıyor izinden dönüyorlarmış size uğrayacağız yanımızdada aynı ilçede görevli savcı arkadaşla eşi var demez mi. yarım saat sonra bizdelerdi çay faslı falan derken 1 saate yakın oturdular. arkadaşın eşi isim düşündünüz mü dedi. bende 23 nisan denmişti o tarihte olmasa bile aklımızda isim var dedim. eşim ordan HAYIR ismi ben koyucam dedi. onların yanında tartışmaya başladık. şakayla karışık birbirimize laf söyledik. 2 tane bayanda bana destek oldu. isim annenin hakkıdır anne koymalıdır dediler. eşim hala ben koyucam diye inat ediyor. ben uykusuz kaldığımda kimin ruhu duyuyor, horul horul uyuyorsun, her doktora giderken ne kadar stres yapıyorum, ona bişey olacak diye ödüm kopuyor, bugüne kadar benden fazla onu düşünen mi var sen görüyorsun. başkalarını mutlu etmek için sırf onlar mutlu olsun diye başkasının istediği(kayınbabamın ismini) ismi koymam dedim. inatlaşmaya başladık. ben koyucam diyor 18 yaşına geldiğinde ismini değiştirirsiniz diyor. eşimin arkadaşının eşi de hakim ona dedim ki ben anneyim benim dava açma hakkım yok mu? savcı beyle,hakime hanım annesin var dedi. ohhhhh dedim. kendin isim koyarsan hadi bakalım dava açamazsam bile senin koyduğun ismi asla söylemicem. nüfustaki ismi ağzıma almıcam dedim.
kayınvalidemler ve akrabaları daha şimdiden ..... geliyormuş diyorlar.eşimin babasının ismini söylüyorlar. bizde öyle bir adet yok benim annem babam bile kendi istedikleri ismi koymuşlar diyorum. istemediğimi onlarada belli ettim. çok uzatırlarsa laflarım hazır.2. gelini kendi memleketlerinden alıcaklarmış ya ona koysunlar. ben ağzımla kuş tutsam yaranamazmışım onlara. hiç değilse laf yemeyi hakedeyim. bu isim konusu doğuma kadar gidecek gibi.
birde doğumu ben bulunduğum ilde yapmak istiyorum. kendi evimde olmak istiyorum. onada bişey bulmuş kayınvalidemler. ....... doğumlu mu olcakmış. olsun nolcak dedim. eşime diyor ki kayınbabam nüfus cüzdanını burda çıkartırız olmazsa doğum yerini burası yazdırırız. oraya gidince ismi koydururlar eşime eminim. kafayı yicem ya ben.kızlar bebeğin nüfus cüzdanını anne ve babadan başkası çıkartabiliyor mu? şu an çok sinirliyim yüzlerini dahi görmek istemiyorum. inşallah gelmezler.
Aynen ya hamile külotlu çorabını ıslak bile giyindim yani =) yok olmuyor hamile giyim mağzası yok lcw de var bi kaç parça tarzım değil kendimi çok paspal hissediyorumnetten beğeniyorum ya bitmiş oluyor ya çok pahalı oluyor birdaha giyinmeyeceğim birseye 200 lira falan veresim gelmiyor bu aya kadar eski kıyafetlerim (pantolonlar hariç)oluyordu ama bir anda göbeğim büyüdü ve olmuyorlar artık olanlar çirkin görünüyor kocişinn t-shirtlerden giyineyim dedim kızdı o göbeğine benim fit fit t-shirtleri giyme dedi pff kartıda zorladım oğluşuma bişiler aldım ama kendime bulamadım salopet istiyorum bulamıyorum istedğim gibi kızlar normal miyimm yaa
Merhaba kızlar bende 23 nisan kız bebişim olucak inşallah : ) şeker yüklemesi doktor sizlerden istedimi ve yaptırdınızmı ben düşünmüyorum kararsız kaldım
Şeker yüklemesi senin siteğine bağlı değil canım,uygun haftaya gelince dr.senden onu mutlaka isteyecek..hamilelikte şekerin yüksek olması anne ve özellikle de bebek için çok riskli..Mutlaka yaptırmalısın,alt tarafı bir sıvı içiriyorlar neden yaptırmak istemiyorsun ki??? bebeğin için herşeyi garantiye almalısın.
Ben 2 ocakta yaptıracağım,randevum o güne verildi...ama sağlık ocaklarında da yapılıyor...
evet canım doktorum istedi zaten ya bilmiyorum onu içiyorsun aç bekliyorsun çokda iyi bişey degil annemler yaptırma diyor ben böyle derim yaptırırım sonunda
canım hayıllı olsun kızın sağlıkla al kucağına evet ben ve bu topikte herkez hemen hemen yaptırdı şeker yüklemesi bence dr yaptır dediyse yaptır canım zaten çok zor bişi deyil neolur ne olmaz bence yaptırMerhaba kızlar bende 23 nisan kız bebişim olucak inşallah : ) şeker yüklemesi doktor sizlerden istedimi ve yaptırdınızmı ben düşünmüyorum kararsız kaldım
Herkese merhaba kızlar size danışmak istediğim birşey var yardımcı olursanız sevinirim.
Dr bana calcimax d3 isimli kalsiyum ilacını yazdı aranızda bu ilacı kullanan varmı içeriğinden dolayı kullanıp kullanmamakta kararsız kaldımda.
kızlar kayınvalidemler gelmedi
selam kızlar hepinize mutlu yıllar diliyorum. ben yılın son gününü salya sümük hasta olarak geçiriyorum. malum ilaç tarzı şeyler kullanamaıyoruz. bir öneriniz var mı acep bu illeti giderecek.
ballı nane limon bir numaralı tavsiyem. günde bir bardak ama fazlası zarar çünkü. bolbol mandalina portakal, geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?