2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
klasik müzik dinletmek bebeklere iyi geliyor sakinleşiyorlar die her yerde okuyorum bende kızıma Mozart dinletiyorum fırsat buldukça normalde de kıpır kıpır olan kızım mozart dinledikçe dahada haretleniyor içimde kayıyor gibi sizde de öyle oluyormu ? kızımı sakinleştirmek için başka neler yapmalıyım :) kitap okumanında iyi geleceğini duymuştum ama hangi tür kitaplar okumalıyım bilmiyorum ?

birde ben bugün internet sitesinin birinde bir defter gördüm bebeğinizi ilk öğrendiğiniz günden itibaren yazmaya başlıyorsunuz htta resimlerini bile yapıştırabiliyorsunuz anket gibi bir şey sizde aldınız mı ?

http://vcdn.vipdukkan.com/img/product-images/600/efb57c54-f3c1-4304-9c1a-bb56cde28b64.jpg

Bebeğin ters olması normal doğum da problem oluyor..ama benim zaten sezeryan olacağı için sorun teşkil etmiyor ..İnşallah bundan sonra da herşey iyi gider hepimiz için..

aynen...bi kez üst kata çıkana kadar epey gitti allahtan yanımda yedek iç çamaşırı vardı da değiştirdim...iyice sidikli yaptı bizi bu minikler bu gidişle kızımdan önce ben bezlenicem

Ben de kaçırıyorum valla,gülerken filan bile kaçıyor yani..diyorum ya resmen altıma ediyorum...:) evet bize de bez şart oldu..Bu arada sezeryan olacaklar,doğum çantanıza 1 paket pet koymayı unutmayın!!! aklıma gelmişken hatırlatayım dedim..

Ben Wc konusunda şanslıyım,aynı katta..ama evde tam yatıyorum gevşemiş bir halde hooop çiş geliyor,gidiyorum 2 dk sonra gene..uyuyana kadar kaç kez gittiğimi sayamıyorum artık..

Valla kusmak,altına kaçırmak, hatta gaz kaçağı..:))) kocalar unutuyor bunları sonra merak etme,ama şimdilerde bana bakışı bile başka o ayrı öyle anlarda..

ay kız valla aynı şeyi düşünüyorum ben de, aynen kusmak , kaçırmak , öğürmek , böğürmek, sümkürmek, çatlamak , kilo almak, yağlanmak, hele bi kere Alllah'ım yediğim bişe dokundu herhalde, bi de gribim kusiyim derken öksürme geldi, ardından bir kaçırdım öle böle diil, o olaydan sonra benden iğrenmediyse tamamdır dedim:)

kız onu kastetmedim :)) doktor bizde hiç yasak getirmedi biz de hiç hız kesmedik ...ama ne bileyim eskiden yanında yemek yerken bile dikkat ederdim :) şimdi ohoooo koğuş arkadaşı gibiyiz. yemek yerken kokudan falan öğürüp kaç kez kalktım sofradan :) gece korktuğumda wc ye bile çağırıyorum :))) bi kalk tuvalete gidelim diye :))

doğru diyosun sağ salim gelsinler gerisi boş

ya kızlar sizin doktorlarınız ne güzel öle, benim doktorum daha hiç bişe sölemedi, yok rahim boyu yok doğum şekli falan, fazla mı rahat acaba?bu c.tesi kontrol var bakiyim bişe diycek mi, en son nerdeyse 1 ay oluyo kontrole gideli o zmn tersti bizimki de , bişe olmaz olur öle şimdi dedi:)bi de notch vardı bi damarda o da geçer dedi, hepsi olur normal ona göre:)

bu rahim boyu genişliği falan nası ölçülüyo, ne zmn ölçülüyo, bana hiç öle bişe yapmadı?

Valla kusmak,altına kaçırmak, hatta gaz kaçağı..:))) kocalar unutuyor bunları sonra merak etme,ama şimdilerde bana bakışı bile başka o ayrı öyle anlarda..

evet gaz kaçağını unutmuşum :)) eksik kalmış

doğumdan sonra tez vakitte toparlarız inşallah

cnm bende mozart dinlioeum kitap okuyorum dünya klasikleri ama ben anlamıorum ki çocuk anlasım ama yinede okuyorum

o daha bişey mi ben de hemoroid çıktı ya, tuvalette ağlıyorum bazen acıdan geliyo bekliyo başımda elimi tutuyo falan:)yazık ya , Allah'ım iğrençliğim son noktası:)

sende benim gibi burdan duyduklarını sor ayy benim eski doktor bi sinir oluyordu bi sinir oluyordu . ilk dediği sana interneti yasaklıyorum :)) o yüzden eskidi zaten. dün yenisine de elimde bi liste ile gittim sor sor sor en son dedi ki ultrasona geçelim orda devam edelim

anladım canım ne demek istediğini
gülü seven dikenine katlanır,çeksinler birazcık napalım,sonuçta elimizde olan bi durum değil ve allahtan geçici yoksa bi ömür böyle olsak ne olurdu valla şahsen ben benim kocam olsam dayanamazdım bi ömür c

canım diğer doktorlar ölçüyo mu bilmem ama benimki de gel ölçelim diyip de ölçmedi...bebek bugün aşağıda dedi,bende her zaman aşağıda olduğunu söyleyince,bu durum normal değil diyip karından ultrasonla baktı,rahim ağzı boyun olması gerekenden kısa dedi...ama netten araştırdığıma göre rahim ağzı boyu normalde vajinal ultrasonla ölçülmeliymiş,o zaman daha net sonuç çıkarmış...mesela bana da bebeğn boyunu,duruşunu falan söylemedi...o yüzden dr değiştirip yarın başka bi doktora gidicem...

ay kızlar geçen kim paylaştı hatırlamıyorum ama anne karnındaki çocuktan mektup gibi birsey vardı. orda diyordu ki ''anneme kim söylediyse sürekli klasik müzik dinletiyo bana ,çok sıkıcı, başım şişti gürültüden''

İşlerim çok yoğun kızlar,müdür yine beni çağırıyor.
Dua topiğine uğrayıp hemen çıkıyorum.Yıl sonu malum, akşamda kalıcam gibi duruyor.
Öpüyorum hepinizi bu hafta gelemeyebilirim pazartesi kapanış olacak,pazartesi görüşürüz allah nasip kısmet ederse.

sağol voltajım atlattık çok şükür, ama ilk kez kendimi düğün sahibi gibi hissettim, erkek tarafı olmak böyle bişi demekki
canım benim geçmiş olsun (
günlerdir uğraşıyorsun kolay değil;çok şükür atlatmışsın artık
sağol canım, artık hareketler daha kuvvetli yaa alışamadım galiba ondan baya sarstı beni, herkes otur diyo ama ben dayanamıyorum, alışmamışım yani napayım , bi de erkek kardeşimi çok seviyorum ondan, herşeyiyle ilgilenmek istedim,
kınada hiç oturmadım çok oynayamasam da elimde tef vurdum davurdum, çok da duygulandım, kınada onlar öyle karşılıklı oynayınca, onun o gözündeki mutluluk, babama çok benzettim, keşke o da görseydi dedim, kardeşimle göz göze geldim gözlerim doldu ağlamamak için zor tuttum kendimi, kına bitince konuştuğumuzda söylediler ablamlar da hep aynı anda duygulanmışlar

yorgunluk geçti derken 2 gündür bademciklerim şişti, burnum akıyo, yutkunamıyorum
dün baya bakım yaptım kendime, ballı papatyalı çay içtim, pekmez ısıttım, c vitamini içtim, bugün de biraz yapayım iyileşirim inşallah, misafirlerin bi kısmı düğün günü başka akrabalara geçmişti şimdi anneme gelmişler, oraya gidecem ben,
geçmişi oku oku bitiremedim ama az kaldı akşam biter gibi

veeeee bugün en yakın arkadaşımın doğum haberini aldım
pazartesi günü doğurmuş, normal olmuş ama çok kan kaybetmiş 2 gün hastanede kan vermişler, annesiyle konuştum, arkadaşım bebeği emziriyodu, Rabbim hepimize kolay doğum nasip etsin inşallah kızlar, sağlıcakla alalım bebelerimizi kucağımıza inşallah

amin canım rabbim hepimizin gönlüne göre versin

valla ben artık kendime hep bunu diyorum.benim herşeyim bu kapının arkasında diye.senin de eşinle bi sıkıntın yoksa geriye kalan herşey zamanla aşılır inşallah.
sizde annenlere gizlice gidin kayınvaliden sorarsa geçiştirin.anlasa bile açıktan bişey diyemez bence ayrıca sizin harcadığınız para da onu ilgilendirmez.kendisimi kazanıyoki hesabınızı o yapıyo?sen kendi ailene tabiki gideceksin.onun seni anlamasını beklersen hayalkırıklığına uğrarsın canım.

Ofelyam rahim boyu uzunluğunu detaylı ultrasona gittiğim dr. ölçtü. Normalde benim dr.da hiç ölçmemişti. Servikal uzunluk deniyor, belki detaylı ultrason raporunda vardır, dikkat etmemişsindir. 28 mm.den az olması erken doğum riski getiriyormuş sanırım.

Canım benim sen de zorla ağızlarına tıkıştırıver
yapıyorum zaten canım. sevaplarımı kaptırmam kimseye

canım maşallah oğluna. şeker diyetle düzene girer tatlım. sen kafana koymuşsun zaten üstesinden
gelirsin

maşallah canım.

ne bileyim voltajım. kızı olsaydı der dururum hep. ama anlamayan yine anlamıyor demekki.

insan böle aklına gelince nasıl sinir oluyor demi ama hayat okadar uzun ki herkes ettiğini bulacak bi gun
kesinlikle canım. rabbimin adaleti büyük.

canım bana yazdığını anladım ben. ben kendim arada gidiyorum zaten. ama eşimle gitmek ayrı tabi izine gidiyorsunuz ve kendi anneni babanı görmeden eve geri geliyorsun. bir keresinde eşim foçaya kursa gidecekti ben de bursaya gidecektim. eşimin memleketindeydik. eşim otobüs biletimi almış geldi. kayınvalidem kıyameti kopardı kimden izin almışım diye. kocam bana git dedikten sonra kimseye laf düşmez. bende hiç aldırış etmeden valizimi aldım ve ailemin yanına gittim. ben gittikten sonra eşim orda kaldı. 2 saat sonra otobüse binecekti.o arada eşimi doldurmuşlar. ben daha yoldayken eşim bana msj yazıyor kimse seni istemiyor gelme artık diye. ailemin yanına gittim ve kimseye bişey söylemedim. 10 gün kaldım. eşimde aynı gün kurstan dönücekti.eşimle 10 gün hiç konuşmadık zaten telefon da yasaktı. ankesörlü telden bile aramadı hiç.kayınbabamı aradım ben otobüse bindim beni alın diye. eşim gelme diye msj atıyor. ben gelme demelerine rağmen gittim. madem beni istemiyorsunuz aldığınız gibi geri götüreceksiniz dedim. kayınvalidem yüzüme bağırıyor ben seni istemiyorum defol git diye. eşim susuyor bişey demiyor. kalkın beni götürün bende sizi istemiyorum dedim. etraftanda utanıyorlar bi de. yapma etme kayınvalidem sarılıyor ben sinirle söyledim falan diye. ahh canım ahh eşim o zamanlar çok sessizdi. çok ezildim. ama inceldiği yerden kopsun dediğim, valizlerimi toplayıp gidiyorum dediğim çok oldu. haaa bunlara tek sebepte ne biliyor musunuz? BENİM ÇALIŞMIYOR OLMAM.EVE PARA GETİRMİYOR OLMAM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…