2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

maşallah oğluşuna ve sana enfeksiyonuda çok takma bol bol su iç...bende pijamalı takım bulamadım daha istediğim gibi

hoşgeldin :) şeker çıkmamasına çok sevindim . oğluşun çok büyümüş maşallah sağlıkla gelsin

selam kızlar, fazla kilo aldığım için dr um platesi önerdi. bende bugün gittim,yarım saat kadar egzersiz yaptık.
imkanı ve vakti olanlara platesi öneririm, doğumda faydası olacak ve doğum öncesi vücutta oluşacak olan ağrı ,ödem tarzı rahatsızlıklara önlem olacak.
şimdilik vüücudum alışana kadar haftada 2 gün gidicem sonra artırıcam .:126::126:

eşin gelince bi doktora gitsen keşke canım :26:

Sagolun kızlar .
Alerjik bir durummus ama bir sıkıntı yokmuş.
Boğazım da enfeksiyon ve kulaklarımda tıkanmada olabilirmiş lakin belirtiler azalmaya başladığı için olmazmış .
Şükür sislik sertlik biraz olsun yumusadi.agrisida geceye ve gündüze nazaran o kadar zonklamiyor.bir tık hafifledi.bana acik hava daha iyi geliyor Dr dan öte :) birkaç güne tamamen gecermiş ...
Bir daha olursam 3 olsun

sevgili ve benden cok daha tecrubeli anne adaylari :)

umarim guzel bir hamilelik sureci yasiyorsunuzdur ve hepiniz saglicakla bebislerinizi kucaginiza alirsiniz...

2 ay geriden gelen bir comez olarak sizlere iki sorum olacakti:

1. 16. haftadan sonra aranizda bebisinin cinsiyeti degisen oldu mu? bana simdiye kadar hep erkek dediler, kendimi kaptirip cilginca alisveris yapmak istiyorum ama degisme ihtimali beni bir hayli frenliyor...

2. ortanin ustunde kilo alanlar su ana kadar kac kilo aldilar? mesela ben biraz oburcuk oldugum icin 80le basladim, simdiye kadar da iyi gidiyorum sayilir, fakat 5. veya 6. aylara kadar neler olur kestiremiyorum :))

simdiden hepinize cok tesekkurler...

Vitamincim gunde 2.5 lt su iciyorum daha fazlasini midem almiyor,

Kizlar tuzu da kestim ama yogun is tempom en buyuk neden galiba

voltajcim daha iyi olmana sevindim

Hosgeldin:) Rabbim saglicakla kucağına almayı nasip etsin.
Cinsiyet biraz bebeğin duruşuna birazda Dr tecrübesine bağlı .soylerken kesin bir ifade kullandıysa değişme ihtimali yok gibidir.
Kilo konusunda birsey diyemem benim iki hamileliğimde 24 kilo ile sonlandi.zayif oldugum için cok kilo aldığım söylendi .dogumdan 6 ay sonra eski kilomda idim.dr kilo konusunda genelde yönlendirme yapar.
Birde nacizane tavsiyem 6-7 aylık olmadan alışverişe başlamasan daha iyi olur.

Merhaba cnm hayirli olsun bebisin.

1. Evet 1 arkadasimizin bebeginin cinsiyeti degisti. Sanirim nemu'nundu di mi kizlar? Alisverise 20. Haftandan sonra baslamani oneririm. Ben sahsen 22. Haftamdan sonra basladim.

2. Ben 10 kilo aldim ve ilk 3 ay hic kusmamama ragmen 3 kilo bile vermistim. Aldigim 10 kilonunda 6-7 sini 16. Haftamdan itibaren aldim, artik 16. Haftandasin dikkat etmeni oneririm canim.

Vitamincim gunde 2.5 lt su iciyorum daha fazlasini midem almiyor,

Kizlar tuzu da kestim ama yogun is tempom en buyuk neden galiba

voltajcim daha iyi olmana sevindim

Sagol canım benim.
Evet seninki yorgunluktan ve fazla ayakta kalmaktan.üzgünüm ki bu tempoyla varislere davetiye çıkarıyorsun
Bu kosturmacaya ve oturamamaya En azından kırmızı kılcal damarlar görünmeye başlayacak .
Hergun bacaklarını soğuk suyla yikayabilsen ve yukarıda tutabilsen.

Voltajım iyi olmana sevindim.. ama valla aklım sende kalmıştı.. çok şükür daha artmamış sıkıntıların..

hanipeks canııımmm tuzlu yeme, bol bol su tüket.. şimdiden sonra şişmeler vs normal olacak sanırım.. bende de eller şişiyor özellikle sabahları.. ama gün içinde normale dönüyor..
kilomu ise kontrol edemez oldum.. ciddi bir artış başladı birden bire.. dikkat ediyorum birde etmesen ne olacak halim diye düşünmüyor değilim..

gecelik pijama takımlarını bende dün gezip baktım bol bol.. bir tane önü komple düğmeli pijama takımı aldım.. spor bir model, yarın fotoğraflarını eklerim.. birde pijama gecelik takım aldım onlar lohusa takımı :)) çok komik geldi, meme kısımlarında delikleri var :))) annem ısrarla o takımlardan almamı istedi.. hatta anneciğim alıverdi sağolsun...
ahh bu anam olmasa nanayı yemiştim ben.. yarında bebiş için alışveriş yapalım biraz dedik..

yarın sabah kahvaltıya gidicez ablam ve arkadaşları ile, sonra öğleden sonra gelir fotoları eklerim..

şimdilik herkeslere iyi geceler diliyorum.. hepinizi öpüyorum..

Gecen haftasonu sol ayagimin ustunde belirgindi kirmizi kilcal damarlar. Ptesi gecti. Ama suanda yesil yesil damarlarim belirgin. İs tempomun duzenlenmesi icin dr um nasil yasal bir duzenleme yapilmasini saglayabilir acaba?

Tuncss sorma canim ben de su 2 haftada ciddi kilo aldim her onume geleni yemedigim halde
hayirli olsun cicilerin bu arada.

Tuncss cok sagol canım benim.
İste Dr beni dinlemedi ilk bebekte de oldu daha kötüydü dedim ama sakalım yok
Aldıkların hayırlı olsun canım güzel güzel keyfini çıkar .
Elbise tarzı pijamalar normal doğumda daha kullanışlı denirdi ama artık normal doğumda da hastane kendi cicisini giydiriyor.
Annen haklı canım emzirirken cok kolay olur.

Gecen haftasonu sol ayagimin ustunde belirgindi kirmizi kilcal damarlar. Ptesi gecti. Ama suanda yesil yesil damarlarim belirgin. İs tempomun duzenlenmesi icin dr um nasil yasal bir duzenleme yapilmasini saglayabilir acaba?

Zaten bir ayağının digerinden farklı şişmesinde vardı birsey.
Dr belki birkaç gün rapor verebilir.tatilinde yok yani.biraz dinlenebilsen cinarcigin sesinede kulak verebilirdin...

iyi geceler,
bugün kontrole gittik. ama canım sıkkın biraz.
bebeğim 641 gr, boyuda 30.5 cm.
doktor kilosuyla ilgili bişey demedi ama bana zayıf geldi.
geçen detaylı ultrasona gitmiştik 550 grdı.
10 günde 100 gr bile almamış.
ben 1 ayda 1 kg 200 gr almışım.
usgde herhangi bir sıkıntı görünmüyor dedi.
bebek dönmemiş henüz.
sağ kasığımdaki sancıya bir anlam veremedi.
istirahat halinde ağrı olmaması gerekir dedi
ben gece wcye kalkamıyorum. idrarımı çok tutuyorum.
bi de kabızlık var. onlardan olabilir dedi. kabızlık için ilaç verdi.
ellerimdeki uyuşma için kalsiyum ve magnezyum yazdı.
mutlaka 1 bardak gece sütü iç dedi.
haftada 2 kez balık yememe rağmen balık yağı hapıda verdi.
balığı kim yapıyor dedi. ben dedim. tiksinmiyor musun dedi
yok çok severek yiyorum dedim. bizede yapan olsa bizde yesek dedi
demir hapı ve vitaminede devam dedi.
75 mglık şeker yüklemesi yapıldı.
açlık 90
60 dk 138
120 dk 165 bu yüksek çıkmış. biz buna bozulmuş glikoz toleransı diyoruz.
çok önemli değil ama yinede dikkat et 3 ana öğün ve 3 ara öğünle beslen.
yemeklerden doymadan kalk dedi.
kan vermek için beklerken normal doğum yapan biri hastaneden çıkış yaptı
kadın çakı gibiydi valla. ben onu görünce salya sümük bir ağladım.
gözlerimden yaşlar sicim gibi akıyor. millet bana bakıyor.
eşim ağlama benden bilcekler rezil ediyon diyor. durduramıyorum kendimi.
ben doğurunca napçam bilmiyorum.bebek benim mi diye ağlarım,
oğlum ağlayınca ağlarım vay halime...
hastanede bugün hem normal, hemde sezeryan doğum vardı.
her ikisinede kendi doktoru dışında bir tane daha kadın doğumcu ve bir de çocuk doktoru giriyormuş.
çocuk doktoru giriyor mu diye soracaktım zaten ona sevindim.
kısacası 2 poşet ilaçla eve geldim bugün.

voltaj, geçmiş olsun canım.
hanipeks canım keşke biraz dinlenme fırsatın olsa senin buna ihtiyacın var.

voltaj bu arada ismini ilk önce ben bildim bi kere.

Zaten bir ayağının digerinden farklı şişmesinde vardı birsey.
Dr belki birkaç gün rapor verebilir.tatilinde yok yani.biraz dinlenebilsen cinarcigin sesinede kulak verebilirdin...

15 tatilde 1 hafta yillik iznimden kullanmayi teklif etcem niyetim oldugunu da citlattim zaten ama ise dondugumde yine aynisi olacak. Acaba gunluk calisma saatlerimi kisaltirlar mi? Tam 11 saat calisiyorum gunde. Ctesileri de cabasi. Aslinda zoruma gidiyor ama yapacak bir sey yok

Dertsizcim ah ah sorma cnm. Bebisin kiloya da takma kafani canim, dr ciddi bir durum soz konusu olsaydi mutlaka uyarirdi. duygusallasmissin hastanede canim benim kiyamam ana mi oluyoruz biz simdi

Bu arada dun isim konusuna dahil olmayayim dedim simdi herkesin adini pat pat soylesem eglenemeyecektiniz muhahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…