2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
selam kızlarr ya gece nasıl yatıyorsunuz büyüdükçe nasıl yatacagımı şaşırdım büyüdükçe dahada zor olucak galiba : (

alla alla doktora ulaşabildin mi canım?

laternem canım beni aradı sordu iki gün önce allah razı olsun; ben de saf saf ne kadar yoğun ve yorgun olduğumdan bahsettim. meğer kendisinin derdi benden daha büyükmüş; hiç ses etmedi canım benim. benim de hiç buraya girebildiğim yok kaç gündür haberim olmadı.

canım arkadaşım hödüklüğümü affet ; kocişin ankarada yatmış rahatsızlığı tam geçmemiş... bir sürü badire atlatmışsınız; haberim yoktu. çooook çooook geçmiş olsun. sms atıcam birazdan ama buradan da söylemeden edemedim.

oğlumu kandırdımmkiii annesi onu emzirecekk..
kötü enerjiyi salıyorum doğaya

canım benim de ilk hamileliğimde göğüslerim öyle aman aman büyümemişti; herkesin bir miktar süt sızar; ben de o da hiç olmadı hatta. ama doğurunca birden foşur foşur süt gelmeye başladı; o kadar çok geliyorduki sabah kalktığımda yatak yorgana ıslanmış oluyoru. 11 ay boyunca göğüs pedi kullandım; oğluşumu 1 yaşına kadar doya doya emzirdim.
hiç endişe etme yani; esas süt doğumdan sonra geliyor. sen pozitif düşünüp; bol bol sıvı tükettikçe de arttıkça artıyor.

iş çıkışı yanına gidicem

mezocum; kuzenimin de 6 aylık hamileyken göğüsleri taş gibi olup süt sızmaya başladı ve doğuruncaya kadar devam etti. ama hiçbir sorun yaşamadı; doğum sonrası ağız sütü denen o koyu sarı yağlı süt yine geldi; oğluşu 9 aylık oldu hala da tam gaz emziriyor. sen tabiki doktorunla görüş için rahat etsin ama bazı hamilelerde oluyor böyle bence gönlünü ferah tut.

Eşim de ayrı yatarız,ben ağlama sesi çekemem diyordu,oğlu doğunca gaz sancılarını bir tek o dindirebiliyordu bacaklarında titreterek sakinleştiriyordu onu..3 gün uyumadan işe gittiğini bilirim..onun için bırakın konuşsunlar,yavrular doğunca kendileri bile tanıyamayacak kendilerini..

Şu İrmik tatlısının doğru düzgün bir tarifi varsa bana verek kişinin 40 yıl kölesi olurum,geçen sütlü bir tarif vardı,onu yaptım,sonuç hüsran..yedim ama gene

Allahımmm bu nasıl bir göğüs ağrısıdır kafamı duvara vurasım geliyooo yandım anam diye bağırmamak için zor tutuyom kendimi

Ayy büyüyolar mı ki acep hala.benim de olmuştu ilk bir kaç ay ama süt gelmediydi,hala da yok..doktora sorsan bunu..:44:

ne biliyim benim tankerler çok da dolu değil gibi..büyümedilerde..
sütte gelmiyo..kendimi alıştırmaya başladım sanrım sütüm olmucak..Allah bilir gerçide ne biliyim :44:

Canım korkutma öle kendini,herkesin süt gelcek diye bişey yok..Emziriken de kiminin şaldır şaldır akar,kiminn akmaz...Bak benim sütüm öle aman aman akmazdı göğüslerde,sızardı sadece uzun zaman emmezse..ama sütüm çok yararlıydı,yağlıymış çünkü doktor sölemişti,2 kilo alıyordu ayda oğlum..

Yok mezoşum yararlı süt doğum yaptıktan sonra gelen ilk süt..içirceksin yavruna onu bol bol endişelenme..

Bu arada kaçtır yazıcam,şalterler atıyor bizim burda,yağmurlu ya hava....

Kızımı gördüm rüyamda,erken doğum yapmışım..bir üzgünüm erken doğurdum yavrum küçük kaldı diye..Hatta bana vermiyolar küveze koyuyolar,beni de sokmuyolar yanına..cep telefonuyla 2 fotoğrafını gösteriyolar..ufacıkkkk..
(Voltajım senin hikayeyi kaydetmiş benim beyin)

Sonra bir bakıyorum emekliyor kızım ama omurgaları apaçık ortada sırtında,bir de öünün dönüyor dünyaynın en güzel kızı..simsiyah saçlar bembeyaz ve yuvarlak surat,ufacık düzgün dudaklar,minicik gözler..oğlumun bebekliğine benziyordu azıcık..bayılddım bayıldım ona...

Erken doğum muhabbetleri çok etkilemiş belli ki beni,sabahtan beri dua ediyorum vaktiyle doğum yapayım,kızım sağlıklı olsun diye..

kız mezoş bunlar bi alem..
benimkide diyorkii oğlummm biliyomusun artık süte para vermicez..annenin nasıl olsa iki tankeri var

alemmiş senin kocanda çok güldüm ya bana da eşim inek diyor inek olalım tanker olalım da bebişlerimize yarasın

doğum iznin 6 aya çıkartılması konusunda bakan recep akdağ bugünkü haberde bu konunun görüşüldüğünü ,fakat kadın istihdamında düşüşe sebep olacağı için sıcak bakmadığını söyledi.henüz karara bağlanmamış. hala görüşülüyormuş.
hayırlısı inşallah.yaaa.

kızlar içimi rahatlatıyorsunuz gerçekten.. tecrübeli birilerinden duymak iyi geliyo.. iyiki siz varsınızzzz

irmik tarifini dertsizden aldım. onun tarifleri denenmiş güzel oluyo..

irmik tatlısı

1 Paket margarin
2 su bardağı irmik
3su bardağı şeker
4 su bardağı su

Şeker ve suyu ayrı bir kapta kaynat. Şeker eriyince kapat.
Margarin ve irmiği iyice kavur irmik kahverengi gibi olana kadar. içine dolmalık fıstıklardan da koyabilirsin.

biraz kavuracakmışsın irmiği sırrı ordaymıs öyle dedi dertsizim :))

fıstıklar hepiniz iyisinizdir inşallah

sabah selam vermeden girdim çıktım kusura bakmayın

Son düzenleme:
dua okuyan, okuyamayan, duamıza AMİN diyen herkesten Allah razı olsun.
LATERNAM hakkını helal et bitanem. bizlere çok emeğin geçiyor.
ne kadar sıkıntınız varsa rabbim bir an önce sizden uzaklaştırsın eşine ve sana şifa versin.

Kızlar park yatak düşünenler varsa aranızda..Graco'nun park yatakları Butikbebe de indirimde.. Benim istediğim renk orda yok yoksa kaçırmazdım..çok iyi indirim yapmışlar..

off kızlar akşam normal doğum vidosu izledim. izlemez olaydım
bugünde eşime şaka maka az kaldı nasıl doğurcam ben dedim.
eee zamanında cem uzana oy verseydin şimdi hamilelik 6 aya inmişti diyor.
ben ne diyorum o ne diyor yaa...

Kaydettim irmik tatlısını..en kısa sürede denenecektir...Saol mezoş..Dertsizin de elleri dert görmesin,bizimle paylaştığı için tariflerini..

canım nasıl laf öyle aşkolsun (
kaç zamandır merak ediyordum seni;özel msj da yollamıştım (
bende sms'e verdiğin cevabı telaştan kızlarla paylaşamadım diye hayıflandım,onlarda sormuştu seni merak etmişti çünkü (

Kız içine mi doğdu nedir?
Yemekden sonra geldim şirkete irmik tatlısı çekti canım birden bire.
Daha burayı okumadan he.Nerden sipariş versem diye bakınacakdım.
Masama oturdum bu yazını okudum.Gülsem mi ağlasam mı bilemedim
Kocişe sölim canım çok çekti diye akşam bulsun bir yerlerden yaaa
Ben becerebilir miyim hiç bilmiyorum

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doğum izninin artırılması konusunda çalışma tarafının ''kadın istihdamını azaltacağı'' endişesinin olduğunu söyledi.

SÜRE KONUŞULDU AMA KARAR BAĞLANMADI

Akdağ, yaptığı açıklamada, doğum izninin artırılmasıyla ilgili çalışmaların Bakanlar Kurulu'nda ele alındığını belirterek, ''Bakanlar Kurulu'nda süreler konuşuldu. Ama karara bağlanmadı'' dedi.

Doğum izninin artırılması konusunda ''çalışma tarafının'' kadın istihdamını azaltacağı endişesini ifade ettiğini anlatan Akdağ, bunun dengesini iyi kurmak gerektiğini söyledi. Akdağ, ''6 aya karar verilmedi. Sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı değil, çalışma tarafı 'bu çok iyi düşünülmeli, kadın ve çocuk için bunu yapacağız, ama kadın istihdamına olumsuz etki etmesin' dedi. Konu üzerinde çalışmalar sürecek'' diye konuştu.

Akdağ, doğum izninin kendi iktidarları döneminde artırıldığını ifade ederek, ''Şu anda 4 ayı buluyor. Süreleri biz artırdık zaten. Süt izinlerini artırdık, süt izinlerine verilen süreyi artırdık'' diye konuştu.

Kızlar doğum izni ile ilgili son haber bu...Yan çizecekler galiba,o kadar da ümitlendik yaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…