kız dur daha iki ay zaman var.. bak ben çok kötüyüm bu yüzden(
şişti, ağrı yapıyo ama nasıl ağrı dayanamıyorum artık. süt de geliyo kızım gelmeden bitecek bu ilk gelenler çok yararlıymış bebek için keşke böyle erkenden olmasaydı.. ağrı göğüs içinde hissediyorum, böyle taş gibi oldu( zaten korkudan dokunamıyorum dokundukça sıvı geliyo
alla alla doktora ulaşabildin mi canım?
oğlumu kandırdımmkiii annesi onu emzirecekk..
kötü enerjiyi salıyorum doğaya
iş çıkışı yanına gidicem
ben dün kızımın herşeyini yıkadım.. akşam eşim onları kurutmada görünce ne yaptın sen kaç derecede yıkadın bunları hiçbiri çocuğa olmayacak dedi gülmekten cevap veremedim bi türlü. o alırken görmediği için hiçbirini.. zaten minicik hastane çıkışı çoğu :)) ama nasıl dehşet var yüzünde herşeyi küçültmüşsün diyo :)) dedim böyle bunlar. ee diyo o zaman ben bu kadar küçük şeyi tutamam.. off çok cahil benimki hiç bebek almamış kucagına napıcaz bakalım
bi kere kızdırmıştı ilk aylarda o zaman demiştim kız ona 'çeyizimle mi getirdim ben bunu diye' :)) sonra çok garip hissettim kendimi.. anneannemden kalma laflarla konusmaya basladım dedım :)))
ha bi de diyor ki karnımı severken.. ''kızım akşamları işten geldiğimde çok net 3 dakikan var seninle ilgilenmem için , iyi değerlendir o dakikaları'':))
o yol yapsın böyle göstercem ben ona 3 dk 5 dk :))
kız dertsizzz onu söylemeyi unuttum sana. izinliydim ya çarşamba günü yaptım . şekerpareni yaptım süper oldu eşim uçtu havalara. o da ben gibi tatlı canavarı.. o gazla dün irmik helvasını yaptım onu tam kıvam tutturamadım tat iyiydi ama görüntüyü tarçınla kapattım
ellerine sağlık canım çok makbule geçti o tarifler
Allahımmm bu nasıl bir göğüs ağrısıdır kafamı duvara vurasım geliyoooyandım anam diye bağırmamak için zor tutuyom kendimi
ne biliyim benim tankerler çok da dolu değil gibi..büyümedilerde..
sütte gelmiyo..kendimi alıştırmaya başladım sanrım sütüm olmucak..Allah bilir gerçide ne biliyim :44:
kız dur daha iki ay zaman var.. bak ben çok kötüyüm bu yüzden(
şişti, ağrı yapıyo ama nasıl ağrı dayanamıyorum artık. süt de geliyo kızım gelmeden bitecek bu ilk gelenler çok yararlıymış bebek için keşke böyle erkenden olmasaydı.. ağrı göğüs içinde hissediyorum, böyle taş gibi oldu( zaten korkudan dokunamıyorum dokundukça sıvı geliyo
iş çıkışı yanına gidicem
kız mezoş bunlar bi alem..
benimkide diyorkii oğlummm biliyomusun artık süte para vermicez..annenin nasıl olsa iki tankeri var
mezocum; kuzenimin de 6 aylık hamileyken göğüsleri taş gibi olup süt sızmaya başladı ve doğuruncaya kadar devam etti. ama hiçbir sorun yaşamadı; doğum sonrası ağız sütü denen o koyu sarı yağlı süt yine geldi; oğluşu 9 aylık oldu hala da tam gaz emziriyor. sen tabiki doktorunla görüş için rahat etsin ama bazı hamilelerde oluyor böyle bence gönlünü ferah tut.
Eşim de ayrı yatarız,ben ağlama sesi çekemem diyordu,oğlu doğunca gaz sancılarını bir tek o dindirebiliyordu bacaklarında titreterek sakinleştiriyordu onu..3 gün uyumadan işe gittiğini bilirim..onun için bırakın konuşsunlar,yavrular doğunca kendileri bile tanıyamayacak kendilerini..
Şu İrmik tatlısının doğru düzgün bir tarifi varsa bana verek kişinin 40 yıl kölesi olurum,geçen sütlü bir tarif vardı,onu yaptım,sonuç hüsran..yedim ama gene
Ayy büyüyolar mı ki acep hala.benim de olmuştu ilk bir kaç ay ama süt gelmediydi,hala da yok..doktora sorsan bunu..:44:
Yok mezoşum yararlı süt doğum yaptıktan sonra gelen ilk süt..içirceksin yavruna onu bol bol endişelenme..
dua okuyan, okuyamayan, duamıza AMİN diyen herkesten Allah razı olsun.Euzûbillâhimineşşeytanirracîm Bismillahirrahmanirrahim.
Ya Rabbî...
Evvel Hz.muhammed(sav) bu kutlu Meclis'imizden haberdar eyle.O'na sonuz ve selam olsun.Ya Rab ! Okumuş olduğumuz Salat-ı Tefriciyelerimizi ve diğer dualarımızı kabul eyle.
Ya Rabbi ! Bizleri Cemi hata ve kusurlardan salim eyle.
Ya Rab ! El actık sana geldik,bu kutlu vazifeyi bizlere nasib eyledin elhamdulillah.Yüzümüzün akıyla çıkmamızı nasib eyle.
Ya Rab ! Burda bulunan annelerimizin,doğmuş ve doğacak evlatlarını ; hayırlı,akıllı,azimli,ahlakli,vefali,saygılı Senin ve efendimiz yolunda faydalı olmalarını nasib eyle...
Ya Rab ! Doğum anında ;"Ya Rab bana yardım eden yok mu ?" diyen gebelerimize bir solukta hayırlı ve kolay bir doğum nasip eyle.
Ya Rab ! Sen çaresizlere çaresin,biz aciziz;Sen veren,affedensin affet bizi Allahım...
Ya Rab ! Sahipsizlerin sahibisin,doğumlarımızda bizlere sahip cik.Dogumlarimizi kolay eyle,evlatlarımızı sağlikla sıhhatle kucaklarımıza almamızı nasip eyle.
Ya Rab ! GÖRKEMRE,PERİLOUS ve DERTSİZ annelerimize ve onların nazli kuzularına güç ver;onlara kolay doğum nasip eyle;evlatlarinin sıcacık nefeslerini duymayi,koklamayi nasip eyle.Sen bize bizden yakinsin..
Ya Rab DERTSİZ annemizin dertlerine derman,hastalıklarına şifa ver;karnında yavrusuyla onu senden başkasına muhtaç etme yarabbim..
Ya Rab ! Çektikleri zorlukların mukafatını ver Allahım...
Âmin ...
Vel hamdulillahi rabbil alemin el-fatiha...
laternem canım beni aradı sordu iki gün önce allah razı olsun; ben de saf saf ne kadar yoğun ve yorgun olduğumdan bahsettim. meğer kendisinin derdi benden daha büyükmüş; hiç ses etmedi canım benim. benim de hiç buraya girebildiğim yok kaç gündür haberim olmadı.
canım arkadaşım hödüklüğümü affet ; kocişin ankarada yatmış rahatsızlığı tam geçmemiş... bir sürü badire atlatmışsınız; haberim yoktu. çooook çooook geçmiş olsun. sms atıcam birazdan ama buradan da söylemeden edemedim.
kızlar içimi rahatlatıyorsunuz gerçekten.. tecrübeli birilerinden duymak iyi geliyo..iyiki siz varsınızzzz
irmik tarifini dertsizden aldım. onun tarifleri denenmiş güzel oluyo..
irmik tatlısı
1 Paket margarin
2 su bardağı irmik
3su bardağı şeker
4 su bardağı su
Şeker ve suyu ayrı bir kapta kaynat. Şeker eriyince kapat.
Margarin ve irmiği iyice kavur irmik kahverengi gibi olana kadar. içine dolmalık fıstıklardan da koyabilirsin.
biraz kavuracakmışsın irmiği sırrı ordaymıs öyle dedi dertsizim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?