2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
çok güzel bu elbise ya bayıldım ay çok güzel olacak bu kızlar bu güzel elbiselerle

tunacım elbise gerçekten çok güzelmiş,allah sağlıkla giydirmeyi nasip etsin inşallah

teşekkürler kızlar,bende çok beğenerek aldım hatta bunu mevlüdünde giydirmeyi düşünüyorum,klasik mevlüt kıyafetlerini sevmiyorum çünkü..diğerllerini de paylaşmak istedim ama telefonla olmadı..bu akşam eklerim onları da..

günaydın kızlar, burda kar yağmış. ev hapsi başladı yine.korkudan kendim çıkamam artık.

benim doğum ara ara aklıma geliyor ondan daha önemli bir sorun var.
doğumda hem annemler hem kayınvalidemler nasıl bir araya gelicek onu düşünüyorum.
iki aile yıllardır konuşmuyor bir araya gelmiyorlar. kayınvalidemler annenler nasıl demez bile.
annem benim yanımda kalsa babam eve gelip yatamaz. off benim için çok büyük sorun.
annem biz duramayız geliriz diyor. kayınvalidemlerde şimdi aramıyorlar ama o zaman kıymetli olur oğlum.
napıcaz bilmiyorum valla.

off ya ne kötü bi şey

senin lohusalıkta strese girmemen gerek.. daha şimdiden bunları düşünüyorsun. ama madem görüşmüyorlar kayınvaliden gelmemeyi akıl etsin o zaman.. insan doğumda annesini yanında ister bunu bilmiyor mu kendileriii ?? eşinin bu işi halletmesi lazım. görüşmediklerine göre ailesine diyebilir.. dertsiz'in ailesine ihtiyacı olacak o anlarda, siz onlar döndükten sonra gelin desin.. başka yolu yok.. elin memleketinde otelde yatacak değil senin ailen heralde bu kadarcık da düşünsünler

hem siz kayınvalidenlere yakınsınız diye biliyorum gelselerde kalmayıp dönsünler evlerine geri..
sakın seni o gün üzmelerine izin verme dertsiz şimdiden ayarlamaya çalışın eşinle bu durumu canım

Son düzenleme:

Ahh dertsiz ahh,bitmeyece mi senin dertlerin kusum..:)

Şaka bir yana işin zor valla,dediğin gibi kayınvalidenin derdi sen olmazsın doğumda boy göstercek güç gösterisine gelcektir,sırf annenlere inat..İnşallah öyle olmaz ama benimkinden pay biçiyorum,bir gram faydası olmadı ama bize zehir etmek için elinden geleni yaptı doğumda ve sonrasında...

baban niye kalamıyor ki sizde? kayınvalidenler de mi kalcak yoksa sizin evde??

Kızlar Günaydınn,

Habertürkte Ali Tezel yanıtlamış,

Anlamadığım İşyeri paranı ödemiyorsa sgk ödüyor 112 günün sonunda , Birde net maaş kadar Doğum parası mı veriyor ? Sordum birkaç kişiye yok öyle şey dediler , Birde siz okuyun ve yorumlayın..

" Doğumdan önceki 8 ve sonraki 8 haftada hamile kadın işyerinde çalışmaz, izinlidir. Çalışmadığı 16 haftanın parasını da SGK, kadına öder. İşverenler isterse bu sürede ücret ödeyebilir ve sonra kadının SGK'dan aldığı parayı kendilerinden isteyebilir

Ali Bey, doğum izni ile devletten alınan doğum parası aynı şey midir? Doğum için izne ayrıldığım takdirde işyerimden maaş almaya devam edebilecek miyim? Bir de 16 haftanın sonunda devletin ödediği bir para varmış, yoksa işyerinden maaş almayıp devlet bize bunu 16 haftanın sonunda kesintiye uğrayıp da mı veriyor? Gülşen İLHAN

Sayın okurum, hamile çalışan kadınlar doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere doktor raporuyla doğum iznine ayrılırlar. Doğum izninde işçi kadın çalışmadığı için işveren kendisine ücret ödemek zorunda değildir. İşverenin ücret ödemek zorunda olmadığı bu 16 haftanın parasını bazı şartlarla SGK size geçici işgöremezlik ödeneği adı altında 16 haftanın sonunda öder. Ancak bazı işverenler, kendi inisiyatifleriyle çalışanları zarar görmesin diye işçisi doğum izninde olduğu halde ücretlerini her ay ödemeye devam ederler. Uygulamada sıkça gördüğümüz üzere, ödediği bu ücretlere karşın sizin SGK'dan alacağınız 16 haftalık parayı da sizden ister.

DOĞUM İZNİ PARASININ ŞARTLARI

5510 sayılı kanunun 18. maddesine göre;
"c) 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi (SSK'lı) ile (b) bendinde (Bağ-Kur'lu) belirtilen muhtarlar ile aynı bendin (1), (2) ve (4) numaralı alt bentleri kapsamındaki sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartıyla, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde ise doğumdan önceki sekiz haftalık süreye iki haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için,
d) 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi (SSK'lı) ile (b) bendinde (Bağ-Kur'lu) belirtilen muhtarlar ile aynı bendin (1), (2) ve (4) numaralı alt bentleri kapsamındaki sigortalı kadının, erken doğum yapması halinde doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılamayacak süreler ile isteği ve hekimin onayıyla doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışması halinde, doğum sonrası istirahat süresine eklenen süreler için,
geçici işgöremezlik ödeneği verilir."
Yani siz SSK'lı çalışan kadın olarak, doğumun gerçekleştiği tarihten itibaren 360 gün içinde en az 90 gün adınıza SSK primi ödenmiş olması şartıyla 16 haftalık (112 günlük) süre için SGK'dan son 3 aylık brüt ücret, ortalamanızın üçte ikisi kadardır. Sizin son üç aylık SGK'ya bildirilen brüt ücret ortalamanız aylık 2000 lira ise bu rakamın üçte ikisi 1333 lira olacaktır ki, bu rakam da genelde net ücrete yakındır."

Merhaba,günaydınlar....

Hayırlı,sağlıklı,güzel bir gün olması dileğiyle...

Özellikle geceleri,bel,sırt,kasık,karın,bacak ağrıları tavan yapmış durumda...

Birde iki üç gündür hep bir uyku hali var üzerimde,hayır olsun...

Sanırım bunları normal karşılamak gerekiyor artık...

Kuzucuklar iyi olsunlarda inşallah, varsın bu dönemde böyle geçsin...

günaydın canım, saol hayatım,
oku oku bitiremedim geçmişi:)
evet yoktum , hem işler çok yoğun bu karne öncesi dönem çok fena oluyo bizim için, hem de bayağı hastayım ya, nefes alamıyorum, burnum tıkalı, boğazım felakatti, şimdi öksürüğe çevirdi, bayağı da şiddetli öksürüyorum, bişe olucak çocuğa diye de korkuyorum bi yandan, başı döndü içerde:) kasıklarım ağrıdı artık öksürmekten. Okulda da beta salgını varmış, doktor korktu test yaptırdı, kesin sonucu bugün belli olucak, ama çıkmaz herhalde bişe , ayakta geçiriyorum zaten.

Buarada akşam Muhteşem Yüzyıl'ı izledim Pargalı İbrahim şerefine...Resmen kanım dondu.Sanırım önümüzdeki bölüm çok daha fena olacak çünkü aynı gece çocuklarıda öldürülmüş.

canım eşim hayatta demez biliyorum. siz gelmeyin onlarda burda olcak diyemez. kayınvalidemler onlarda inat kalıcaz derler. valla ben lohusa dönemini düşünüyorum zaten. benim işim daha zor olcak.

bitmiyor canım bitmeyecekte galiba. her iki ailede şehir dışından geleceği için mecburen kalırlar. öğretmen bir arkadaş ben babanı eve götürürüm dedi. benim evim dururken babam başkasının evine niye gitsin dimi ama. kayınvalidem çok bilmiş hemşire emeklisi. kendi bildiğini uygulamaya kalkacak ben sinir olucam. nişanlıyken anneme bizde doğumlarda kızın annesi bakar ona göre demiş. annemde bu sözünü hatırlatırım diyor. bilmiyorum canım zaman azaldıkça daha çok kafama takıyorum. kaç gündür zaten çok moralim bozuk. anlatmadım burda ben herkesin gözüne batıyorum. dert bir değil ki.

çok zor walla allah yardımcın olsun isim konusunu ne yaptınız

canım bu izin sürecinde burdada yazıldıgı gibi işveren para ödemiyor sana..
ama sen anlaşırsan beni mağdur etmeyin maaşımı gönderin bende size sgk nın bana ödediği parayı takdim ederim dersen ve kabul edilirse iizin sürecinde maaşını alırsın..işe başladıgın zaman toplu bi şekilde aldıgın maaşı ödersin..
ne kadar alacagın ise sgk na ne kadar yatırıldıgıyla alakalı..
benim gibi asgari ücret li gibi gösteriliyorsan az para alırsın..ama tam olarak ne kadar alacağımı bende bilmiyorum..
bir arkadasım kasım ayında 2,454 tl para aldı..ama asgarimi gösteriliyodu fazlamı ödeniyodu ssk primi onu bilmiyorum..

günaydın herkese bu arada..

Canım Doğum iznine ayrılınca işyeri sana maaş ödemek zorunda değil,bu açığı sgk kapatıyor,işyerinden alamadığım maaş tutarında (biraz farklılık oluyor ama çok değil) ödeme yapıyor sana.
Kendimden örnek vereyim.Ben doğum iznine ayrılmadan evvel konuştum muhasebeyle,onlar her ay maaşını yatırdılar bende 4 ayın sonda sgk dan aldığım toplu parayı gidip işyerime verdim.
O zmanki hesaplamalarıma göre maaşımdan biraz daha düşüktü sgk nın verdiği para..

ben bu işten hiçbirşey anlamadım.. bende kurumun özlük birimine sordum.. 657 dmk ya göre biraz farklı sanırım. bizim maaş doğum izni boyunca devam edecek aynen ama doğum parası devlet 175 TL gibi bi rakam veriyormuş niye verdiklerini bende anlamadım . bi çeyrek takalım diye sanırım :)

bundan sonra hep böyleeee ağrılar,, acılar,,

Kızlar oğlumu sirk e götürdük bu akşam, beklerken alışveriş yaptım, kızıma ciciler aldım.çok beğenerek aldım, hele elbiseye bittim..

çok güzel elbise, totolarında kocaman bezlerle böyle etekler çok güzel olur. kızımın böyle elbiseler giydiğini hayal edince bile ağlamaya başlıyorum. öyle görmek kucağına almak ne büyük mutluluktur.

ben daha önce epilasyona gitmiştim ama tek tük çıktı yine. kuaföre gitmeye değmez. kendim yapsam desem görmüyorum. nasıl yapacağımı bende kara kara düşünüyorum.

ben o kadar cok çıktım ki hatta getirseler orda yatsam suan
Hazır öyle yatmiskene aldırsam her yanımı

ben dotor gördüğüm yerde soyunur kıvama geldim. doktorların gördüğü kadar herif görseydi bebek kendiliğinden olurdu belkide

Teyzeleri bugün kızımın cicişlerini yıkayacağım.Yıkamadan önce resimlerini çektim bakalım beğenecekmisiniz :)

Eklentiler

• $IMG_2400.webp
    41,3 KB · Görüntüleme: 35
  • $IMG_2403.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 38
  • $IMG_2404.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 32
  • $IMG_2406.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 37
  • $IMG_2407.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 34
  • $IMG_2408.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 40
  • $IMG_2409.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 39
  • $IMG_2411.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 33
  • $IMG_2412.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 39
  • $IMG_2413.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 38
  • $IMG_2414.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 30
  • $IMG_2415.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 35
  • $IMG_2416.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 38
  • $IMG_2417.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 39
  • $IMG_2418.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 36
  • $IMG_2419.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 48
  • $IMG_2420.webp
    47,4 KB · Görüntüleme: 38
  • $IMG_2421.webp
    58,1 KB · Görüntüleme: 33
  • $IMG_2422.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 34
  • $IMG_2423.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 36
  • $IMG_2424.webp
    36,4 KB · Görüntüleme: 40
  • $IMG_2425.webp
    35,5 KB · Görüntüleme: 42
  • $IMG_2426.webp
    38,3 KB · Görüntüleme: 33
  • $IMG_2429.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 39
  • $IMG_2430.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 35
  • $IMG_2431.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 39
  • $IMG_2432.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 40
  • $IMG_2433.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 35
  • $IMG_2434.webp
    38,3 KB · Görüntüleme: 34
  • $IMG_2435.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 33
  • $IMG_2436.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 35
  • $IMG_2438.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 35
  • $IMG_2439.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 45
  • $IMG_2440.webp
    56,5 KB · Görüntüleme: 39
  • $IMG_2441.webp
    43,2 KB · Görüntüleme: 40
  • $IMG_2442.webp
    30 KB · Görüntüleme: 35
  • $IMG_2444.webp
    41,1 KB · Görüntüleme: 38
çok zor walla allah yardımcın olsun isim konusunu ne yaptınız
amin canım. isim konusu da muallakta sedacım. daha bir kez bile şu isim olsun mu diye oturup konuşmadık. arada osman falan diye seviyor karnımı. eğer benden habersiz bir isim koy hakkımı helal etmem sana, senin koyduğun ismide asla kullanmam herkese başka isim söylerim diyorum. benim çektiğim sıkıntıları görüyorsun benden başka kimin umrunda diyorum. 2 hafta sonra ürolojide kontrolüm var. genişleme devam etmişse kesin tel takılacak. ben hergün onun stresiyle yaşıyorum. kimin umrunda ki...

rapor alsana ofelyam ya dinlenmeden geçmiyo biliyosun. yarın alabilsen sadece 3 gün dinlensen haftasonu ile birlikte yeter aslında..

Teyzeleri bugün kızımın cicişlerini yıkayacağım.Yıkamadan önce resimlerini çektim bakalım beğenecekmisiniz :)

hayırlı olsun canım Allah üstünde görmeyi nasip etsin.. hepsi çok ciciler..

hayatının en zevkli ütüsünü yapacaksın :)) ben ilk kez cumartesi 7 de uyandım ütüyü fişe taktım eşim öyle kıskandı ki :)) diyo ki son gömleğim kalana kadar bana ütü yapmıyorsun kızın için hevesle erkenden ütüye uyandın tatil gününde :))

bende de benzer sorun var canım. annemle kayınvalideler aynı şehirde oturuyorlar, biz başka şehirde ama onlar hiç görüşmezler. anca kandilde, bayramda filan ararlar o da benim annem arar hep küçük diye.
neyse, doğumda annem gelecek zaten, gelmezse çatlar :) çalışıyor ama izin alır artık.
diğerleri gelirler mi bilmem, beni şimdiye kadar hiç arayıp sormadılar, hamile kaldığımdan beri 2 defa telefonda konuştuk ağızlarından bebeğin b.si çıkmadı. nasılsın bile demediler bugüne kadar. gelmezler diye düşünüyorum ama gelirlerse de kalma işi nasıl çözülür bilmem...
ama kesin benim annem geliyor diye onlar gelmez sanki. zaten 3 yıldır evimi bile görmediler. sanki dünyanın diğer ucunda oturuyoruz, 6-7 saatlik yol, uçakla 45 dk., çok uyuzlar.

ben de şimdiden bunları düşünüyorum, o lahusa halimle nasıl takarım kafama kimbilir...

canım hepsi birbirinden güzel. kız bebek kıyafetleride bir başka güzel oluyor ya. rabbim güle güle giydirmeyi nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…