- 15 Ekim 2012
- 4.625
- 1.360
- 198
rapor alsana ofelyam yadinlenmeden geçmiyo biliyosun. yarın alabilsen sadece 3 gün dinlensen haftasonu ile birlikte yeter aslında..
hayırlı olsun canım Allah üstünde görmeyi nasip etsin.. hepsi çok ciciler..
hayatının en zevkli ütüsünü yapacaksın :)) ben ilk kez cumartesi 7 de uyandım ütüyü fişe taktım eşim öyle kıskandı ki :)) diyo ki son gömleğim kalana kadar bana ütü yapmıyorsun kızın için hevesle erkenden ütüye uyandın tatil gününde :))
Allah kolaylık versin canım. yaşamayan bilmiyor gerçekten çok zor. seninkiler en azından kandilde falan görüşüyorlarmış. bizimkiler hiç konuşmadılar şimdiye kadar. annem en son aradığında senin kızın ağzıyla kuş tutsa bana yaranamaz demiş. ama annecim ağzını açıp tek kelime demedi bana. seneler sonra öğrendim. benim kayınvalidemlerde 6,5 aydır sadece 2 kez aradılar. 1,5 aydır bende aramıyorum. haftaya 23 ocak kandilmiş. nasıl arıcam diye tasası şimdiden tuttu.bende de benzer sorun var canım. annemle kayınvalideler aynı şehirde oturuyorlar, biz başka şehirde ama onlar hiç görüşmezler. anca kandilde, bayramda filan ararlar o da benim annem arar hep küçük diye.
neyse, doğumda annem gelecek zaten, gelmezse çatlar :) çalışıyor ama izin alır artık.
diğerleri gelirler mi bilmem, beni şimdiye kadar hiç arayıp sormadılar, hamile kaldığımdan beri 2 defa telefonda konuştuk ağızlarından bebeğin b.si çıkmadı. nasılsın bile demediler bugüne kadar. gelmezler diye düşünüyorum ama gelirlerse de kalma işi nasıl çözülür bilmem...
ama kesin benim annem geliyor diye onlar gelmez sanki. zaten 3 yıldır evimi bile görmediler. sanki dünyanın diğer ucunda oturuyoruz, 6-7 saatlik yol, uçakla 45 dk., çok uyuzlar.
ben de şimdiden bunları düşünüyorum, o lahusa halimle nasıl takarım kafama kimbilir...
canım eşim hayatta demez biliyorum. siz gelmeyin onlarda burda olcak diyemez. kayınvalidemler onlarda inat kalıcaz derler. valla ben lohusa dönemini düşünüyorum zaten. benim işim daha zor olcak.
bitmiyor canım bitmeyecekte galiba. her iki ailede şehir dışından geleceği için mecburen kalırlar. öğretmen bir arkadaş ben babanı eve götürürüm dedi. benim evim dururken babam başkasının evine niye gitsin dimi ama. kayınvalidem çok bilmiş hemşire emeklisi. kendi bildiğini uygulamaya kalkacak ben sinir olucam. nişanlıyken anneme bizde doğumlarda kızın annesi bakar ona göre demiş. annemde bu sözünü hatırlatırım diyor. bilmiyorum canım zaman azaldıkça daha çok kafama takıyorum. kaç gündür zaten çok moralim bozuk. anlatmadım burda ben herkesin gözüne batıyorum. dert bir değil ki.
Teyzeleri bugün kızımın cicişlerini yıkayacağım.Yıkamadan önce resimlerini çektim bakalım beğenecekmisiniz :)
m.ali birand ölmüş ya kızlar..
Allah rahmet eylesin..şaşırdım
günaydın kızlar, burda kar yağmış. ev hapsi başladı yine.korkudan kendim çıkamam artık.
benim doğum ara ara aklıma geliyor ondan daha önemli bir sorun var.
doğumda hem annemler hem kayınvalidemler nasıl bir araya gelicek onu düşünüyorum.
iki aile yıllardır konuşmuyor bir araya gelmiyorlar. kayınvalidemler annenler nasıl demez bile.
annem benim yanımda kalsa babam eve gelip yatamaz. off benim için çok büyük sorun.
annem biz duramayız geliriz diyor. kayınvalidemlerde şimdi aramıyorlar ama o zaman kıymetli olur oğlum.
napıcaz bilmiyorum valla.
Günaydın mis kokulular,
Ben bir saat oldu kalkali
Tv de Mehmet Ali Birand'ın ölüm haberini gördüm
Cok garip oldum ya,
Bir gecede .
Daha ibosumun ölümüne yasım bitmedi
Doğal Biberon Yenidoğan Akışlı Emzik-125 mlx2 - SCF680/62
Eki Görüntüle 607663
Gece Emzikleri-0-3 Ay - SCF176/60
Eki Görüntüle 607664
kızlar bunları aldım ben ama doğrumu aldım acaba
butik bebede indirim vardı
biberon 2 tanesi 27,9
emziğinde iki tanesi 18,9
Doğal Biberon Yenidoğan Akışlı Emzik-125 mlx2 - SCF680/62
Eki Görüntüle 607663
Gece Emzikleri-0-3 Ay - SCF176/60
Eki Görüntüle 607664
kızlar bunları aldım ben ama doğrumu aldım acaba
butik bebede indirim vardı
biberon 2 tanesi 27,9
emziğinde iki tanesi 18,9
Güle güle giysin hepsini. çilekli tulumdan görmüştüm bende çok beğendim ama kadifeydi kararsız kaldım. Nisanda giyebilir mi diye. penyesini bulsam hemen alırım.Teyzeleri bugün kızımın cicişlerini yıkayacağım.Yıkamadan önce resimlerini çektim bakalım beğenecekmisiniz :)
Allah kolaylık versin canım. yaşamayan bilmiyor gerçekten çok zor. seninkiler en azından kandilde falan görüşüyorlarmış. bizimkiler hiç konuşmadılar şimdiye kadar. annem en son aradığında senin kızın ağzıyla kuş tutsa bana yaranamaz demiş. ama annecim ağzını açıp tek kelime demedi bana. seneler sonra öğrendim. benim kayınvalidemlerde 6,5 aydır sadece 2 kez aradılar. 1,5 aydır bende aramıyorum. haftaya 23 ocak kandilmiş. nasıl arıcam diye tasası şimdiden tuttu.
rapor alsana ofelyam yadinlenmeden geçmiyo biliyosun. yarın alabilsen sadece 3 gün dinlensen haftasonu ile birlikte yeter aslında..
hayırlı olsun canım Allah üstünde görmeyi nasip etsin.. hepsi çok ciciler..
hayatının en zevkli ütüsünü yapacaksın :)) ben ilk kez cumartesi 7 de uyandım ütüyü fişe taktım eşim öyle kıskandı ki :)) diyo ki son gömleğim kalana kadar bana ütü yapmıyorsun kızın için hevesle erkenden ütüye uyandın tatil gününde :))
canım bu izin sürecinde burdada yazıldıgı gibi işveren para ödemiyor sana..
ama sen anlaşırsan beni mağdur etmeyin maaşımı gönderin bende size sgk nın bana ödediği parayı takdim ederim dersen ve kabul edilirse iizin sürecinde maaşını alırsın..işe başladıgın zaman toplu bi şekilde aldıgın maaşı ödersin..
ne kadar alacagın ise sgk na ne kadar yatırıldıgıyla alakalı..
QUOTE]
Canım Doğum iznine ayrılınca işyeri sana maaş ödemek zorunda değil,bu açığı sgk kapatıyor,işyerinden alamadığım maaş tutarında (biraz farklılık oluyor ama çok değil) ödeme yapıyor sana.
..
Evet , bende 2 ay raporla evde yatmıştım, İş yerim maaşımı kesmedi ben alıcam parayı işyerine vericem. raporlar kuruma gidiyor sgk giriş yapıyor işyeri online onaylıyor ve sgk ziraate yatırıyor ..Kasımda biti raporum ama hala yatmadı :)))
Ben bu açıklamadan sanki maaş dışında bir para ödeniyor diye algıladım ama yanlış anlamışım demek..
ben bu işten hiçbirşey anlamadım.. bende kurumun özlük birimine sordum.. 657 dmk ya göre biraz farklı sanırım. bizim maaş doğum izni boyunca devam edecek aynen ama doğum parası devlet 175 TL gibi bi rakam veriyormuşniye verdiklerini bende anlamadım . bi çeyrek takalım diye sanırım :)
Aynen ya aklım karıştı maaşım benimde kesilmeyecek ben aldığımı vericem a , Benim arkadaşlta 80 tl gibi bir hediye almış kızı içinGeçen yıl o zamnın çeyrek parasıda değil
Allah kolaylık versin canım. yaşamayan bilmiyor gerçekten çok zor. seninkiler en azından kandilde falan görüşüyorlarmış. bizimkiler hiç konuşmadılar şimdiye kadar. annem en son aradığında senin kızın ağzıyla kuş tutsa bana yaranamaz demiş. ama annecim ağzını açıp tek kelime demedi bana. seneler sonra öğrendim. benim kayınvalidemlerde 6,5 aydır sadece 2 kez aradılar. 1,5 aydır bende aramıyorum. haftaya 23 ocak kandilmiş. nasıl arıcam diye tasası şimdiden tuttu.
Teyzeleri bugün kızımın cicişlerini yıkayacağım.Yıkamadan önce resimlerini çektim bakalım beğenecekmisiniz :)
hepsi çok güzel cicilerin güle güle yinsin inşallahhhhTeyzeleri bugün kızımın cicişlerini yıkayacağım.Yıkamadan önce resimlerini çektim bakalım beğenecekmisiniz :)
sağol canımm ben şimdilik süt sağma makinası düşünmüyorum duruma göre alırım artık inşallah gerek kalmaz tabiCanım güle güle kullanın...Bende süt sağma pompası dahil herseyi Avent almayı düşünüyorum.
Merhaba aventide çok tavsiye edeni duydum ama benim doktorum eğer alabilecek gücün var ise chıcco'nun kauçuk ağızlı olan biberonlarından ve emziklerinden al demişti anne memesine en yakın doğal ürün onlarmış bebek biberon yada emziğe alışmakda zorlanmazmış ..ama dediğim gibi aventide cok metedeni duydum hayırlı olsun sağlıkla kullansın bebişin :)
ölmemiş kız oğlu açıklama yaptı yaşıyor yoğun bakımda dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?