2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
sağol canım teşekkürler işallah senin kontrolde iyi geçer kalp atışları normal çıkar

maşşalh kızına mezocum nazar değmesin ahh keşke bizde evde olsak benimde çok ihityacım var ama bi mecbur devam ediyoruz yapacak bişey yok

Günaydııın anneeeleer ve tatlı bebişleri dün itibarıyla 3. gribimize yakalanmış bulunmaktayız Allah herkese şifa versin bol bol sağlık versin herkese mutlu günleeer :)

Çok geçmiş olsun arkadaşlar, tekrardan acil şifalar...

mergencim kilomu doktor ölçmedi ama ben evde baktım 72,5 diyebiliriz işallah daha çok almam hareket etmeye çalışıyorum ama ne kadar olsada kilo alınıyor şükür ki boyum var kurtarıyorum durumu :)

keşke evde kalp atışlarını dinleyebilecğimiz
uygun fiyatlı bir ürün olsa da
böyle sıkıntılar yaşamasak

geçmiş olsun canım
keşke canım ya bazen steteskop alsak mı diyorum onunla duyulabilir diyorlar ya çok sağol işallah korkutmaz beni bir daha çok zor annelik ya daha doğmadığı halde nasıl endişe ediyoruz doğunca üzerine titreriz

voltaj bana bebek oynamadığında çikolata yiyip soluna yatdinlen demişti. bende işe yaramıştı azda olsa oynuyor öyle yapınca. seninde aklında olsun canım
.
yaptım canım hareket etmedi yine de sabah sabah baklava yedim ağır şerbetli sonuçta otyurdum bekliyorum konuşuyoruz bir taraftan hadi kızım prensesim hareket et kıpırda diye tık olmayınca çok korktum içimde boşluk gibi hissettim rabbim hayyırlısıyla onu benim kucağıma almamı nasip etsin hepimiz alalım da bu merak endişe bitsin

Maleef kişisel mail atamıyorum. Henüz 100 mesaj yazmamışım. Öyle diyor forum kuralları.

Benim mail adresim hskoken@yahoo.com. Bana bir mail atabilirseniz (size zahmet olacak ama) kurumsal ve kişisel bilgilerimi yollayayım ve konuşalım inş.

tamam konuşalım ama nasıl olacak meraktayım bir taraftanda :18::18::18:

Lohusalık bence esas hastaneden eve gelince başlıyor. Hastanenin size verdiği ekstra bir konfor, güven var. Ama eve gelince gerçek hayat başlıyor. Tavsiye edeceklerim:

• Bebeğinizi hastanede ve evde emzirirken kesinlikle yalnız olun. Geçenlerde bir arkadaşımız tarafından “anne sütü” ile ilgili yazıda da dikkat edeceksiniz bu konuya. Ben mecburen sezeryan yöntemi ile doğum yaptım ve maalesef doğumdan sonra üçüncü gün tam anlamı ile sütüm geldi. Hastaneden eve geldiğimde oturdum salona, aldım kızımı kucağıma. Emzirmeye çalıştım ama nafile. Etrafta bir sürü insan var, hepsinin yüz ifadeleri aynı: “ hay allah, süt de gelmiyor, vah vah vah” Zaten neden evdeki ilk gün o kadar insan yanınızda olur, onu da anlamış değilim. Bir de olaya felaket ile yaklaştıklarından ötürü sizin sütünüzün geleceği varsa da gelmiyor…

• Hastaneden geldiğiniz ilk günlerde yanınızda eşiniz ve olabiliyorsa sadece anneniz olsun. Benim annem iki hafta boyunca gece benimle kaldı, çok faydasını gördüm. Anne gibisi yok!!!

• Anneniz yanınızda olsa bile bebeğinize siz bakın, anneniz size baksın. (Annenizin de bebeğinize bakması gereken zamanlar olabilir, siz duş yaparken, siz uyurken bebeğiniz uyandı ise vs. Ama dikkat edin, bazen anneanneler kendilerini bebek bakımına kaptırıp sizi unutabilirler.

• Eve hemen tebrik için misafir gelmek isteyecek, bence iki hafta misafir kabul etmeyin. Hatta gelen her misafirden rahatsız olacaksınız, çünkü lohusalık sırasında hep yalnızlık, az insan istiyorsunuz.

• Beslenmenize çok dikkat edin, öğün atlamayın. Düzenli sebze, kırmızı et yiyin. Size süt yapsın diye bol bol tatlı yiyin diyecekler, sakın inanmayın. O tatlılar süt değil kilo yapıyor. Ama tatlıdan da mahrum etmeyin kendinizi, emzirdiğiniz için ekstra enerjiye ihtiyacınız var. Süt için; bol bol su için.

• Sıcak su ile sık sık duş yapın. Göğüslerinizin süt dolması için faydalı. Hatta ben sıcak havlu koyardım. Emzirme saati gelmeden çekilirdim ütü odasına. İki adet küçük el havlusunu ütüler göğsüme koyardım, bir sağ, bir sol.. Birkaç kez tekrarlardım, sonra kızımı emzirirdim. (bu arada ben banyo yaparken vücuduma sadece beyaz sabun kullandım, göğüslerime fazla kimyasal sürmemeye dikkat ettim)

• Bebeğiniz uyurken siz de uyuyun. Sizin de uykuya ihtiyacınız var. Siz uykuda iken daha iyi süt dolar göğüsler. Hatta sırt üstü yatın. Göğüsleriniz serbest kalsın.

• Akşam eşiniz ile 1 saat yalnız başbaşa vakit geçirin. Yanına oturun, uzanın, sohbet edin.

• Dışarı çıkıp hava alın. Evin küçük ihtiyaçları için markete siz gidebilirsiniz, hava almak size iyi gelecektir. Zaten önümüz yaz, bebeğiniz ile birlikte bile çıkabilirsiniz. Ben kırk dolmadan dışarı çıkılmaz lafına inanmıyorum, uygulamadım da..

• Ağlama nöbetleri geçireceksiniz, şaşırmayın. Normaldir, ağlayın, açılırsınız. Hatta günün belli saatlerinde karamsarlık çökecektir, sabredin geçiyor. Lohusalık psikolojisi bu işte.

• Bol bol lohusa şerbeti için.

Alıntı:Lohusalıkta yapıl(ma)ması gerekenler | Blogcu Anne

Maşallah kuzucuğuna canım benim, benim kontrolüm bu hafta perşembe ya da cuma, ben de çok özledim yavrumu.

Kayınvalidene diyecek bir sözüm yok

Maşallah kuzucuğuna tatlım. Boşuna üzmüşsün kendini, arada oluyor öyle, hareket etmiyorlar...

İşte olmak da çok güzel hahahay
Prenses dönmüş demek ne güzel, bak ya hem en korkak sensin hem de hepimizden önce doğurcan, ne bu acelen yahu?

selam canlar..

yedik içtik ortalık topladık geldik oğluşumla..

mezocum hemşocum 17 mart mı erken değil mi kuzum yaa.. son günün 4 nisan benimki gibi.. benim doktor neden tarih vermiyor yahuuu.. off adapazarına dönünce ordaki ile tarih konuşuruz artık.. ama 17 mart içimi kımıl kımıl etti.. pek heyecanlı..

duvar kağıtlarımız döşendi dün.. mobilyacı ile görüştüm bugün, çarşamba öğleden sonra gelicek mobilyalar da..
ikeadaki dolaptan aldık biz geçen gün.. onu da kurdu dün akşam eşim.. bebek arabasını da.. pek sevdik her ikisini de.. evde canımız sıkıldıkça arabayı gezdiriyoruz

merhaba herkese; nasılsınız ??
biz iyiyiz çok şükür. yuvarlanıp gidiyoruz bebeğimle.
çok yoğun bir hafta sonu geçirdik. cumartesi günü ankaraya annemlere gittik. kayınvalidemlerin akşam otobüsü vardı. annemlerde yemeğe davet etmişlerdi. önce orda yemek yedik. sonra onları yolcu ettik. gece ankarada kaldık. cumartesi öyle geçti. dünde bebişe biraz alışveriş yapalım falan derken bütün günümüz mağazalarda geçti. az da olsa eksikleri tamamladık. bez aldık bebeğime. büyük oğlumun ihtiyaçlarını aldık falan derken akşama ancak döndük evimize. aşırı yoruldum. ayaklarım çok ağrıdı. yattık yatağa midem ağrımaya başladı. bulanıyorum falan derken tuvalete zor attım kendimi. bütün gün yediğim ne varsa çıkardım ancak rahatladım ama midemin özellikle boğazımın yanması geçmek bilmedi. gaviscon içtim de uyumuş kalmışım.

sabahta yeni bakıcımız işe başlayacak diye yarım gün izin aldım. oğluşla kaynaştılar biraz. sonra bakıcının evine gittiler bende evde epilasyon, temizlik gibi işlerimi hallettim. malum 15 gündür misafir vardı bütün düzenim bozulmuştu. neyse ki hallettim işlerimi. ama oğlum gidince çok zor geldi. oturdum ağladım sanki uzağa gitmiş ya da başımdan atmışım gibi tuhaf bi duygu geldi. ilk defa keşke çalışmasam da çocuklarımı büyütsem kendim diye düşündüm (

daha yapılacak ne çok iş var yaaa, dolaplar düzenlenecek bebişe yer açılacak. ablamın oğlunun küçük beşiğini getirdik onu kuracağız. eksikler tamamlanıp alınanlar yıkanacak. çantalar hazırlanacak. ve bunların hepsini ben yapacağım nasıl olacak bilmiyorum valla.
eşyalarını hazırlayanlara, odasını yapanlara çok özeniyorum ellerinize sağlık güle güle kullansın bebecikler.

laterne; canım çok geçmiş olsun çok üzüldün çok yıprandın biraz dikkat et kendine canım biliyorum kolay değil ama bebişimize de yazık.
voltajcığım; valla ne desem bilmiyorum Allah tez zamanda kurtarsın seni inşallah. ne kadar zor durumda olduğunu tahmin edebiliyorum. dikkat et kendine. ağrın sızın varsa çıkma odadan yat dinlen günün bir kısmında en azından. hem sinirlerin de yatışır.
bebeci; eşine geçmiş olsun canım kendini fazla yorma bebişe iyi bak.
sedagg; geçmiş olsun canım.
atladıklarım varsa kusura bakmayın kızlar. Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin hepimize bebişlerimizi...

Afiyet,bal,şeker olsun,hoşgeldiniz

Allah bebeklerimiz için en hayırlı,sağlıklı zamanda nasip etsin doğumu inşallah...
Hayırlı olsun cicileriniz...Sağlıklı,neşeli günlerde,şen kahkahalarınız yükselsin inşallah şirin odanızdan...

Anlamadığım nokta bu, 10-20 lira farketse neyse...

Maşallah canım kuzucuğa, ben de özledim bitanemiiiiiiiiiiiii

​İnsanın üstünden bir yük kalkıyo, rahatlıyor di mi ? Hayırlı uğurlu olsun canım..

amiiiiinnnnn hepimizinkinden inşallah..
ayy nasıl hoşuma gitti sözlerin canım benim yaaaa

kızlar kocişleriniz doğum hediyesi alacaklar mı?
benimki sürekli yüzük beğen der dururdu.. geçen gün baktım tek taşım yok.. sanırım ölçü için yok oldu..

kızlar gögüs pompası, süt saklama kapları, sterilizatör, buhar makinası ben bunların hiç birini henüz almadım. şimdiden almak gerekli mi yok daha sonraya bırakılabilir mi karar veremiyorum. siz ne düşünüyorsunuz?

kızlar kocişleriniz doğum hediyesi alacaklar mı?
benimki sürekli yüzük beğen der dururdu.. geçen gün baktım tek taşım yok.. sanırım ölçü için yok oldu..

benimkinde tık yok daha bakalım...
garibimin buralarda alabileceği bişey de yok, durumu vahim yani.
kız naptın kayıp mı ettin tek taşı

benimkinde tık yok daha bakalım...
garibimin buralarda alabileceği bişey de yok, durumu vahim yani.
kız naptın kayıp mı ettin tek taşı

yoook.. her zaman aynı yere koyarım.. zaten son zamanlarda ellerim çok şişiyor takamıyorum ora herşey duruyor bi tek o yok.. ses etmiyorum bakalım.. 3-5 güne yerine gelmezse eğer eşime sorarım.. ama o aldı kesin..
kaybedersem eğer kocişim vurur beni.. evlilik teklifi ettiği yüzüğüm o benimmm

haaa ölçü alacak adam...
benim jeton köşeli bugün

canım etrafımdan gördüğüm bildiğim pompaya hemen ihtiyaç olabiliyor.. süt gelmeyebiliyor ve sürekli sağmak gerekebiliyor..
o nedenle ben pompayı hallettim.. ama diğerlerinin hiçbiri bizde de yok.. buhar makinesi ve ateş ölçer almak istiyorum.. bu günlerde onu araştıracağım..

haaa ölçü alacak adam...
benim jeton köşeli bugün

yaaaaa.. ölçü tabiii.. akıllı kocişim benimmm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…