günaydın kızlar
herkes uyuyamamaktan şikayetçi bense uyumaktan şikayetçiyim.
akşam 8 de yattım sabah 7de uyandım 8 de tekrar yattım 9.30da uyandım.
bu ne uyku böyle anlamadım :26: lavaboya falan nasıl gidiyorum hiç hatırlamıyorum.
dmtçim çok sağol canım benim.
ilk ve son kez yaptığım bebek kurabiyelerim.
çok uğraştırıcı sanırım kurabiye falan yapmayacağım.
sırtım belim mahfoldu süslemeleri öylesine yaptım çok özenmedim.
Eki Görüntüle 626373 Eki Görüntüle 626374 Eki Görüntüle 626375
UMUTEGE
kuzummmm benimm iyi yapmışsın gitsin gelsin annenden ne işi var başka benim kaynana da melek kadın rolü oynuo dio ki geçen başlarda çok ihmal ettim seni paşam ama ben bakacağım sana unuttururum bende dedim maalesef ananesine sözü var o hep yanındaydı yabancılık çekmez dedim sinir oluyorum ya yalandan yapmacık yapmacık nasılsın bebiş nasıll demiolar mı çıldırıorum
ben gözden kaçırdım sanırım hilburu merak ettim kim doğuracak diye hayırlısıyla doğsun bebişleri sağlıkla gelsinlerilk annemiz hil-bur olacak gibi görünüyor. 33. haftada şimdi ikiz bebekleri olacak. ciğer geliştirici iğne yapmışlar 2. doz
bir hafta daha bekleyelim demiş doktoru. şimdi evinde, haftaya geliyor ilk bebeklerimiz
dedesi halleder boya meselesini. ama senin yaşadığıın hepimize ders olsun. böyle şeyleri görmeden almamak lazımmış.
ben nivea aldım canım şampuan ve bebeyağını aldım umarım memnunda kalırımkızlarrrrr bşey sorcam bebe yagı aldnzi mı aldıysanız ne marka aldnz ben almadım henuz ilk başlarda kullanlmıo die duydum ama dogum yapan üç aylık bebşi olan bi arkdasım asıl dogdgnda gerek oluo dedi losyon da alablrsn dedi fikrlerinze ihtycm var
bende de var bundan pembesi yengemiz almış bizede çok şirin
UMUTEGE
yok boyaa damam yokk oğlum doğunca hatuna bak beahh desin istiyordum ama ben
kız kocam genç maşallah saçlarına yemez göbek desen sıfır =) nerden takılayım bilemedim azıcık boydan kısa onunla vuruom hep =)
bennn bennn aynı sorun aynı durum göğüslerde yokda göbüşün alt tarafta varlar bikinilerime veda etmek istemirum en fazla mayokini giyiniyorum oda bi kaç sefer ilginç ilginç yanmayı sefmiom =)
ilk ve son kez yaptığım bebek kurabiyelerim.
çok tatlı canım güle güle kullansın gelinim
çok kızgınım sinirliyim
grip olmuştum ve 2 gün rapor almıştım bugünde maaş günü bankamatikten çekmeye gittim kesinti yapıldığını gördüm ya kesinti olacaksa ne diye rapor alıyoruz neden var yaniya hamileyim ilaç kullanamıyorum bu durumda bile yapılan muameleye bakın taşeron olmak böyle birşey hak hukuk yok nerdeyse nefes aldığın için para kesecek adamlar yazık valla çok yazık nette de araştırdım kesinti olabilir mi diye işveren isterse kesermiş ödemek zorunda değilmiş benim gibi bu durumda olan varmı içinizde merak ediyorum işveren raporu bile olsa para kesiyormu
Zalim ve anlayışsız patron bende de vardı..çocuğum ameliyat oldu 2 gün izin istedim ok dediler arkamdan senelik iznimi yazdırmışlar imzallattılar,hamileliğimde özel olduğu için dr. hafta sonları giderdim hafta içi izin sorun olmasın diye..ama şimdi kurum değiştirdim izin sorunum olmuyor..çok rahatladım..Darısı senin başına canım.
Arkadaşlar hamileyken izin vermek zorundalar doktor kontrolü için
sanada geçmiş olsun canım dikkat et kendine çok yormagünaydın kızlar nasılsınız?? biz iyiyiz gibi halimize çok şükür.
dün herkeste bi kasık ağrısı varmış demek ki normal artık bunlar :)) bende öğleden sonra biraz ayakta kaldım iş yerinde akşama doğru bi baş dönmesi yorgunluk çöktü derken
eve giderken kasık ağrım başladı. azıcık yattım ama iş çoktu. kalktım yemek yaptım baya bi ayakta kaldım derken çok fena oldum sofrayı eşim hazırladı. neyse yedik falan
bulaşıkları toplamaya geçtim ama artık ayakta duracak halim kalmamıştı. sürüne sürüne topladım ve kendimi kanepeye zor attım. azıcık yatınca geçti. eşim ısrarla doktoru aramamı söyledi
ama ben aramadım. çünkü ilk oğlumda da olurdu böyle ağrılar özellikle son haftalara yaklaştıkça her gece doğuracağım diyerek yatıyordum. biraz ayakta kalınca kasıklara hatta malum bölgeye öyle bir sancı saplanıyor ki insan hemen doğuruyorum sanıyor. dinlenince de geçiyor genelde. o yüzden panik yapmamaya çalışıyorum ama bi yandan da korkuyorum erken doğum riskim olduğu için.
sabah evden çıkarken de biraz kasık ağrısı başladı ama bakalım şimdilik iyi gibiyim.
bi de dün nazar değdirdim kendime galiba kaşıntılarım akşam yine başladı gece kaşın kaşın bi hal oldum duş falan aldım ama bana mısın demedi. bende mecburen ilaç aldım sabahta sürünerek kalktım. keşke yarım saatçik uzanacak bi yer olsaydı yaa oturduğum yerde uyuyacak gibiyim(
dertsizcim allah kavuştursun canım inşallah yakında yine görürsün aileni..
bebişlerin odasını hazırlayanlar güle güle kullansın kuzular. ben daha çantamı hazırlamadım hatta kendime ne gecelik aldım ne bişey hafta sonu şu işleri bi halletsem gözümde büyüyor valla. daha önce yapmak lazımmış ama işte fırsat olmadı maalesef(
hastalara acil şifalar olsun.
laterne haberlerini bekliyoruz canım eşin nasıl oldu bizi de bilgilendirirsen çok sevinirim...
çok güzel olmuşlar canım ellerine sağlıkilk ve son kez yaptığım bebek kurabiyelerim.
ben gözden kaçırdım sanırım hilburu merak ettim kim doğuracak diye hayırlısıyla doğsun bebişleri sağlıkla gelsinler
ben nivea aldım canım şampuan ve bebeyağını aldım umarım memnunda kalırım
markette bebe yağını alırken bir bayan eşiyle konuşuyordu dalin ve johnson's baby şampuan kullanmışlar bebişlerinin kafasında kepek gibi yapmış komili almışlar iyi gelmiş reyonun önünde durdukları için bakamadım da sizlerinde aklında bulunsun komili bebek şampuanı da varmış kullananlarda var
bende de var bundan pembesi yengemiz almış bizede çok şirin
afferim boya falan yok oğluşun annesini görünce zaten o nefis göğüslerden kendini alamayacak merak etme :)) çocuk aç olacak saldıracak sana annemmm sütttt diye ayy ne güzel olcak ya gözümde canlandı o anlarımız harika olacak çabuk geçsin zaman bebişlerimiz gelsin
benim çatlaklar göğüslerde ama göbekte varmı yok mu doğumdan sonra belli olacak sanırım ayy işallah olmaz ... bende bikini giyemicem diyorumeşimde mayokini giyersin diyo o daha çok dikkat çekiyor düzgün vücut istiyor bence
Zalim ve anlayışsız patron bende de vardı..çocuğum ameliyat oldu 2 gün izin istedim ok dediler arkamdan senelik iznimi yazdırmışlar imzallattılar,hamileliğimde özel olduğu için dr. hafta sonları giderdim hafta içi izin sorun olmasın diye..ama şimdi kurum değiştirdim izin sorunum olmuyor..çok rahatladım..Darısı senin başına canım.
Doğum Öncesi Hakları
Hamilelik süresince periyodik kontrol için ücretli izin alma hakkı bulunuyor.
Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde ücretlerinden herhangi bir kesinti yapılmaksızın daha hafif işlerde çalıştırılmasını talep edebiliyor.
Doğum izni
Çalışan hamile bir kadının doğum öncesinde ve sonrasında sekizer hafta süre ile toplam onaltı hafta ücretsiz izin alma hakkı bulunuyor. İkiz veya daha fazla gebelik halinde doğum öncesi izin on hafta kullanılabiliyor. Ücretsiz doğum izni işverenin yetkisinde olmayıp hamile işçinin haber vermesi yeterli bulunuyor. Hekim raporu hamile kadın işçinin doğum öncesi iznini daha az süre ile kullanıp eksik kullandığı bu süreleri doğum sonrası iznine ilave etmek istediği durumlarda gerekiyor.
Doğum izni
Çalışan hamile bir kadının doğum öncesinde ve sonrasında sekizer hafta süre ile toplam onaltı hafta ücretsiz izin alma hakkı bulunuyor. İkiz veya daha fazla gebelik halinde doğum öncesi izin on hafta kullanılabiliyor. Ücretsiz doğum izni işverenin yetkisinde olmayıp hamile işçinin haber vermesi yeterli bulunuyor. Hekim raporu hamile kadın işçinin doğum öncesi iznini daha az süre ile kullanıp eksik kullandığı bu süreleri doğum sonrası iznine ilave etmek istediği durumlarda gerekiyor.
Burada herkes birbirini önceden tanıyor mu? İk defa mı tanıştınız. Ne sıcak bir ortamı var.
Doğum izni
Sigortalı kadının talebi ve hekimin de uygun görmesi durumunda doğum öncesi iznini doğuma üç hafta kalıncaya kadar erteleyebiliyor ve iznin kullanılamayan en fazla beş haftalık kısmı doğum sonrasına eklenebiliyor.
Ancak doğumun hesaplanan tarihe göre daha erken gerçekleştiği durumlarda kullanılmayan doğum öncesi izin süreleri doğum sonrası izne ilave edilemeyerek yanmış oluyor. (Bu maddede bir değişiklik var. Prematüre bebekler için bir değişiklk yapıldı bildiğim kadarıyla)
Hamile kadın işçinin kullandığı doğum öncesi veya sonrası izin süreleri İş Kanununda öngörülen sürelerden daha uzun sürmüş ise fazla olan bu süreler için kurum hekiminden rapor alınması zorunlu bulunuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?