teşekkür ederiz teyzesi
dr nisan başı gibi olur doğumun ama martın 15'inden sonra her an bekle dedi :18: mart annesi mi olucam yoksa :18:
sağlıkla vaktin de gelsinler inşallah
benim eşim dürtmeyle falan yola gelmez canım.
bu ilçeye geldik geleli resmen mahfolduk. haftada 2,3 kez ilden birileri geliyor.öğlen arası oldu mu yandık.
eşim yemeğe götürüyor parası da hep kendi cebinden çıkıyor.
gezmemizden, yeme, içmemizden de fedakarlık yapmıyoruz öyle olunca maaşı zor yetiştiriyoruz valla.
ilk ve son kez yaptığım bebek kurabiyelerim.
çok uğraştırıcı sanırım kurabiye falan yapmayacağım.
sırtım belim mahfoldu süslemeleri öylesine yaptım çok özenmedim.
Eki Görüntüle 626373 Eki Görüntüle 626374 Eki Görüntüle 626375
​Kızlar benim yine vücut dengem şaştı, ellerim ayaklarım uyuştu. 25 dk sonra oğlumu göreceğim. Çok heyecanlıyım. Doktor öncesi sendromlar başladı.
Zalim ve anlayışsız patron bende de vardı..çocuğum ameliyat oldu 2 gün izin istedim ok dediler arkamdan senelik iznimi yazdırmışlar imzallattılar,hamileliğimde özel olduğu için dr. hafta sonları giderdim hafta içi izin sorun olmasın diye..ama şimdi kurum değiştirdim izin sorunum olmuyor..çok rahatladım..Darısı senin başına canım.
Arkadaşlar hamileyken izin vermek zorundalar doktor kontrolü için
bu kurallar herzaman geçerli olmuyor maalesef. bende hep hafta sonları gitmek zorunda kaldım kontrollerime.
ama tüp bebek tedavisi görürken mesai saatinde gittiğim zaman çok olmuştu. ozaman hiç sıkıntı çıkarmamışlardı.
Doğum izni
Sigortalı kadının talebi ve hekimin de uygun görmesi durumunda doğum öncesi iznini doğuma üç hafta kalıncaya kadar erteleyebiliyor ve iznin kullanılamayan en fazla beş haftalık kısmı doğum sonrasına eklenebiliyor.
Ancak doğumun hesaplanan tarihe göre daha erken gerçekleştiği durumlarda kullanılmayan doğum öncesi izin süreleri doğum sonrası izne ilave edilemeyerek yanmış oluyor. (Bu maddede bir değişiklik var. Prematüre bebekler için bir değişiklk yapıldı bildiğim kadarıyla)
Hamile kadın işçinin kullandığı doğum öncesi veya sonrası izin süreleri İş Kanunu’nda öngörülen sürelerden daha uzun sürmüş ise fazla olan bu süreler için kurum hekiminden rapor alınması zorunlu bulunuyor.
şimdi benim doğumum 38. hafta bittiğinde olacak. benim 2 haftam yanacak mı?
canım çoksağ ol bende senin gibi düşünüp oğlumla konuşuyorum diyorum sen çok ilgi istiyorsun sanırım o yüzden anneye babaya böyle şakalar yapıyorsun hepsonrada ben iyim ki deyip dalga geçiyorsun bizle
doğsun poposuna iki şaplak vurup bunun acısını çıkarırsın. ama önce biraz ele avuca gelmesini bekle tabi
demekki çatlayacaksa ne yaparsan yap engel olamıyosun diye doğru söylüyolarmış...neler yapmışsın ama yine de çatlamaktan kurtulamamışsın canım:26:
şaka gibi yaane kadar anlayışsız insanlarmış allah yardımcın olsun canım valla...
canım kendin de yazmışsın zaten sık rastlanan bi şeymiş diye...allahın izniyle hiçbi şey olmaz canım,güzel şeyler düşün...
kızına da sana da maşallah canım
gelmicek madem niye iki de bir seni arayıp geleyim mi diyohey allahım yaa
güle güle kullanın canım
ben de baktımgüle güle kullanın canım
canım şok içinde okudum resmen...herkes eşinin ailesinden çeker,seninki tam tersi...inşallah değişirler demekten başka bi şey gelmiyo aklıma :26:
mergencim...benim bilgilerimi günceller misin canım?
kilom 63 oldu...kızımın adının olduğu yeri siler misin bi de...iki kuzenim de kızlarına zeynep ismini vermiş,sanırım değiştiricem
teyzeleri,ananemizden geldik...geçmişi okumaya çalıştık kızımla ama yetişemedik,bıraktık sonunda
bugün dr'a gitti,çalışabilir raporu almak için...salı günü alırsan daha iyi olur dedi dr...salı tekrar gidicem...sat'a göre 31+3,ultrasona göre 31+6 haftalıkmışız...bu ay aldığım kilonun tamamı kızıma gitmiş...zaten bi kilo almıştım...kızım da tam 1 kilo almış...903 gr'dan 1880 gr'a çıkmış,boyuda 42 cm falanmış...her şey normal dedi dr
maşallah kızına canım, şimdi isim ne olacak var mı belli birşey
bugün dr'a gitti,çalışabilir raporu almak için...salı günü alırsan daha iyi olur dedi dr...salı tekrar gidicem...sat'a göre 31+3,ultrasona göre 31+6 haftalıkmışız...bu ay aldığım kilonun tamamı kızıma gitmiş...zaten bi kilo almıştım...kızım da tam 1 kilo almış...903 gr'dan 1880 gr'a çıkmış,boyuda 42 cm falanmış...her şey normal dedi dr
Kızlarr merhaba,
Geçmişi hiç okuyamadım baya geride kalmışım yine , Herkesler iyidir umarım, Laternecim eşini merak ettim ? İnşallah iyiye doğru gelişmeler vardır..
Biz hafta sonu mobilyalarımızı aldık teyzeleri :) beyaz aldım, 4 kaplı istedim baya evladiyelik olacak , üstüne yüklük yaptırıyorum ki her 3 aylık dönemlerde kıyafetler kalkmak isteyecek kaldıracak yeri olsun.. Yatağını büyüyen yatak aldık , alttan dadı yatak çıkıyor , Oda hem yatak hem baza gibi eşya saklamak için kullanılır, Birde mobilyasına göre sedir yatak yaptırıyoruz. Annem -kayınvalidem artık kim kalacak olursa yer sıkıntısı olmasın diye. Babamızda dün odasını boyadı sonunda:) polisanın anti aging aldık royal lila, Rengi ona bıraktım o kadar hoşuna gitmiş ki ilk kez boya yaptı biraz tedirgindi ama sonuç güzel olmuş , bende beğenince rahatladı kocişim , Kızı için tek başına ilk işi olduğundan mıdır nedir odaya bakıp bakıp duruyor:)) Gaza geldi oturma odasına filanda geçecek galiba:))
İşte böyleeee , eksiklerimiz tamamlanıyor , zaman yaklaşıyor ben korku heyecan mutluluk mix halinde geziniyorum
Eki Görüntüle 625802 Eki Görüntüle 625800 Eki Görüntüle 625801
Hediyeler mi konuşulmuşşş ,, nasıl kaçırdım yaa, bende bunu merak ediyordum , alacaklar mı ne seçeceksiniz :))) Kayınvalide bilezik takacakmış bana , ama nasıl bişey geleck bilmem,
Eşimde alayım diyor , Başlarda bende alsın istiyordum ama baktım ki taksitler çoğaldı ödemelerde ortak hareket ediyoruz, E alacak evet ama yine ödeyecek ikimiz olucaz:) Acaba diyorum almasa mı , ama sonra bir kere yaşanıyor engellemesem mi de diyorum , Birde ne istesem ki ben öyle bilezik filan takan biri de değilim,
Bir tek secilce canım sen bak, başkaları bakmasın.
Eki Görüntüle 625846 Eki Görüntüle 625847 Eki Görüntüle 625844 Eki Görüntüle 625845 Eki Görüntüle 625843
bazı arkadaşların eşyalarını gördüm hepsi birbirinden güzel Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.
benim de 2 gün önce kardeşim aramış eşimi bide güya annemlerle en son kavga ettim ya bana tavır koyuyo.kendisi erkek 25 yaşında son 4 yıldır arar eşimi harçlık ister yollarız gece yarısı arar şurada kaldım baran abi para yollarmısın yolllanır ayrı eve çıkcam dedi kirasını biz verdik msj atmıştı en son abla tlf ft.mı ödermisin 60 sür lira biz karı koca 25tlullanıyoruz. neyse onuda ödedim ama içten içede böyle hattı var demekki dksıda var para isteme haricinde insan ablasını ne bilim hafta bir on günde bir aramaz mı diye geçirdim.en son geçen ay yine para istemişti artık dayamayıp dedim bi kerede başka şey için ara.kapadı neyse 2 gün önce aradığında da işte babamın bi tüfeği var onun ruhsatını üstüme alcam bana ablam vek. yollasın eşim ablan rahatsız çıkamaz deyince ne var canım 2 dk iş diyomuş.hiç beni sormamış bile.beni arasa küfrü basacağımı biliyo zırt pırt eşimi aramış gün içinde tabi çalışmanın ne olduğunu bilmediğinden işyerinde bu adam sonra ararım yok ille onun işi halledilecek.dayanamdım akşam msj attım ne kadar yüzsüzsün böyle bir durumdayken sana vek.çıkaracağımı nerden biliyosun bana sordunmu devredermisin diye hem niye eşimi rahatsız ediyosun çalışıyo adam dedim cvp senin psiklojin çok bozulmuş ayrıca eşinden banane benim için bir hiç diye yazmış eşim bu msj görünce haklı olarak çok sinirlendi çünkü senelerdir verdiği emek ortada bize gelir paşa uçak parası ödenir gelir kıyafetim yok der kendisine alışveriş yapılır.yapılan anlatılmaz helal olsun ama insanın gerçekten zoruna gidiyo.
annemleri zaten yazmıştım kardeşimde böyle çıkınca şaşırmadım ama üzüldüm.annem hala aramadı ama eminim doğum geçsin atlatılsın arargelmek ister çünkü diğer ameliyatımda da öyle oldu hastç yatmadan haber verdik kadın ben çıktıktan bi hafta sonra geldi sadece 3 gün kalıp gitti.gelirkende utancında çeyiz niyetine bana üçbeş eşya getirmiş şimdi de çocuk yaşına girer beşik şiltesini filan getirir.biliyorum çok günah ama beddua etmekten kendimi alamıyorum görümcem lohusa pij. kadar almış hast. süslemesi için bi org. firmasıyla görüşüyo.benimse bunların hiçbirinde gözüm yok.geçen eşini kuzeni Allah banada seninki gibi kaynana ve görümce verseydi ne kadar şanslısın dedi tabi benim meseleleri bilmediklerindeno zaman benim ablayla anneyide alıcaksın ama diyemedim.etrafımdaki herkes sen niye hiç mutlu değilsin diyo.dün bi arkadaşım doyumsuzsun sen dedi kendisi elini burktuğunda annesi Ankaradan kalkıp gelmişti.ayda bir gelir sanki bekar gibi deepfrizi yemekle doldurur gider bebeği olduğunda 2 ay yanında kaldı onun beni anlamaması normal tabi.şimdi hast. odasında yetim gibi ortada kalıcam mevlittede bi dünya insan gelicek bi tanesi benim yakınım değil bizim bütün akrabalr memlekette yoksa dayımlar teyzemler hepsi gelir çünkü onlarda bana hak veriyo.ablam büyülerle uğraştığından annemide tamamen değiştirmiş.zaten bütün teyzelerim öyle diyo artık eski annen değil gibi huyu suyu tümde değişmiş.kendi hasta annesine 3 gün evinde bakmamak için bi dünya bahane uyduruyomuş. hep ablamın lafları ananemi de eve istemeyen o dur.babam da tek çocuk o taraftan akraba yok maalesef.eşim artık iyice sıkıldı bu hata dra gittik sedef dedi sıkıntıdan olmuş o da bu hafta resti çekti artık yeter bu konuyu tamamen kapatıyosun bi daha bana annenlerden bahsetme dedi onada kızdım ama haklı.
lütfen bana dua edin beni hiçbirşekilde düşünmeeyen bu insanları ben de düşünmeyeyeyim ve inşallah doğum zamanı tel.açıp bana kendilerini hatırlatmasınlar en büyük korkum bu zaten.çünkü onlarda lohusa kadın moralini bozmayalım fikri yok maalesef.çok korkuyorum beni o dönem araryıp sinirlendirirler diye.
yok maalesefmaşallah kızına canım, şimdi isim ne olacak var mı belli birşey
canım ben de 31+ 'larda alınıyo sanıp bugün gittim hastaneye...dr 3-5 gün deyip geçme,doğumdan sonra lazım olacak o günler sana dedi...normalde ultrasona göre verebiliyodu ama sat'a göre veriyim dedi...bi kaç gün daha karda olursun deyince pzt-salı gitmeye karar verdim...burda pzt günü çok kalabalık olduğu için salı günü gidicem...Canım güzel haberlerine çok sevindim..Maşallah iyi büyümüş güzel kızın..
Ben çalışabilir raporuna takıldım canım 31+da alıyor sanıyordum. 32+ mı beklenmesi gerekiyor acaba? Sen salı günü kaç günlük olacaksın?
canım bende avent aldım.üzerinde 5 dk kaynatın diye yazıyor ama denemedim. :26:Kızlar bende bugün biberon ve emziklerimizi kaynatmayı düşünüyorum malum haftasonu odamız gelecek eşyalar yerleşecek herşey temiz temiz yerini bulsun valizimizde bu arada hazırlanıp aradan çıksın diyorum ama aklıma bişey takıldı philips avent göğüs ucu koruyucu almıştım resminide ekledim kaynar suya koymayı düşünüyorum ama bişi olurmu acaba diyede düşünmeden edemedim sizlere sorayım dedim deneyen varmı bişi oldumu diye ???Eki Görüntüle 626553
sağol bitanem ooo doğumgününde falan neler yapıcam ben oğluma.fıstığım özenmeden bile ne güzel şeyler yapmışsın birde özensen düşünemiyorum inan ki
ellerine emeğine sağlık tatlım;oğluşunu böyle kurabiyelerle çok mutlu edeceksin
çok yoruldum bir daha yapmam demişsin ama oğluşun az büyüdüğünde birlikte yapacaksınız biliyorum
dün lafını açtım, bana doğum hediyesi ne alacaksın diye yoklama çektim ve beklediğim cevabı aldım. param yokki nasıl alayım
gayet güzel görünüyorlar canım, ellerine sağlık
bekliyoruz seni, nasılmış çınar paşa
bu kurallar herzaman geçerli olmuyor maalesef. bende hep hafta sonları gitmek zorunda kaldım kontrollerime.
ama tüp bebek tedavisi görürken mesai saatinde gittiğim zaman çok olmuştu. ozaman hiç sıkıntı çıkarmamışlardı.
ay benim eşimde akşam nerden aklına geldiyse bana BABALIK HEDİYESİşimdi benim doğumum 38. hafta bittiğinde olacak. benim 2 haftam yanacak mı?
doğsun poposuna iki şaplak vurup bunun acısını çıkarırsın. ama önce biraz ele avuca gelmesini bekle tabi
maşallah kızına canım, şimdi isim ne olacak var mı belli birşeyne alacaksın diye sordu. böyle bir hediye yok dimi :26:
canım çok güzel düşünmüşsün dolabını, güüle güle kullanın inşallah
neee hediye miiii
hem de kayınvalide bilezik takıcak mış maşallah maşallah
bende bu kayınvalideden istiyorummmm
maşallah kızına ve sana nazar değmesin işallah bende kilo almamak istiyorum ama alıyorum hareket ettiğim halde yediklerime de dikkat ediyorum ama vücut depoluyor etrafımdakiler ne güzel kilo almadın diyorlar ama bilmiyorlar 11 kilo aldım geçmiş bile olabilirimmergencim...benim bilgilerimi günceller misin canım?
kilom 63 oldu...kızımın adının olduğu yeri siler misin bi de...iki kuzenim de kızlarına zeynep ismini vermiş,sanırım değiştiricem
teyzeleri,ananemizden geldik...geçmişi okumaya çalıştık kızımla ama yetişemedik,bıraktık sonunda
BAKICI KADIN DEHŞETİ - WEB TV :: Hürriyet
Kızlar bugünkü gazetelerdeki bu videoyu izlediniz mi.Bakıcı kadın bebeği nasıl dövüyor. Kaynanam şehir dışında yaşıyor. Bebeğe bakacak ama tabi bu esnadada bizimle yaşayacak. Bende kayınvalidemle yaşamamak için acaba bir bakıcı ayarlasam falan diyordum ama yok yok kayınvalidem baksın. En azından gözüm arkada kalmaz. Benim bebeğimin başına gelse bu olay kesin katil olurumAllahım bebeklerimizin karşısına iyi insanlar çıkar.
canım bende avent aldım.üzerinde 5 dk kaynatın diye yazıyor ama denemedim. :26:
Peki kızlar göğüs ucu çıkarıcı ürünü var nette onu bilen var mı işe yarar mı ki, bende hiç yokta uc , bebekim zorlanacak benide zorlayacak sanırım
dün lafını açtım, bana doğum hediyesi ne alacaksın diye yoklama çektim ve beklediğim cevabı aldım. param yokki nasıl alayım
ay benim eşimde akşam nerden aklına geldiyse bana BABALIK HEDİYESİne alacaksın diye sordu. böyle bir hediye yok dimi :26:
Buda iyimiş :))) 9 ay senmi taşıdım bu ağrıları endişeleri sen mi çekiyorsun deseydin ya :)) Benimki ilk 4 ay riskli dönemimde gördü halimi bana dedi ki Neden Cennet anaların ayakları altında dendiğini anlıyorum şimdi :2: aa beni bi ağlama tutmuştu ,
ben 8 kilo aldım canım şimdiye kadar...ilk aylarda bulantıdan gitti,sonra hızlı almaya başladım...1,5 aydır akşamları ekmeği az yiyorum sadece...onun dışında bi şey yapmıyorum...ona rağmen fazla almadım yani...yürüyüş bile yapamıyorum bebek aşağıda olduğu için...1,5 ayda 1 kilo almışım...korkuyodum acaba kızım zayıf kalır mı diye ama kalmamış çok şükür...biz az da yesek çok da yesek onlar besleniyolarmış anladımmaşallah kızına ve sana nazar değmesin işallah bende kilo almamak istiyorum ama alıyorum hareket ettiğim halde yediklerime de dikkat ediyorum ama vücut depoluyor etrafımdakiler ne güzel kilo almadın diyorlar ama bilmiyorlar 11 kilo aldım geçmiş bile olabilirim
ilk ve son kez yaptığım bebek kurabiyelerim.
çok uğraştırıcı sanırım kurabiye falan yapmayacağım.
sırtım belim mahfoldu süslemeleri öylesine yaptım çok özenmedim.
Eki Görüntüle 626373 Eki Görüntüle 626374 Eki Görüntüle 626375
Kızlarr merhaba,
İşte böyleeee , eksiklerimiz tamamlanıyor , zaman yaklaşıyor ben korku heyecan mutluluk mix halinde geziniyorum
Eki Görüntüle 625802 Eki Görüntüle 625800 Eki Görüntüle 625801
dedim canım ya 9 ay taşıyorum kucağına evlat vericem daha ne olsun dedim.canım bende avent aldım.üzerinde 5 dk kaynatın diye yazıyor ama denemedim. :26:
Peki kızlar göğüs ucu çıkarıcı ürünü var nette onu bilen var mı işe yarar mı ki, bende hiç yokta uc , bebekim zorlanacak benide zorlayacak sanırım
Buda iyimiş :))) 9 ay senmi taşıdım bu ağrıları endişeleri sen mi çekiyorsun deseydin ya :)) Benimki ilk 4 ay riskli dönemimde gördü halimi bana dedi ki Neden Cennet anaların ayakları altında dendiğini anlıyorum şimdi :2: aa beni bi ağlama tutmuştu ,
eşim annemle konuşmamızı duydu sanırım. annemler eşime de kıyafet falan alacaklarmış.
gerek yok almayın dedim annem bizim adetimizde var diyor. bende ilk defa duydum.
kayınvalidemden ses seda çıkmıyor ama ben eminim o da bişey yapar.
göstere göstere getirir takar. düğünümüzdede öyle yapmıştı.
8 trabzon bileziği ve seti sadece kendisi taktı kayınbabam ve kaynım korkuluk gibi yanında bekledi.
2 tane bişey alır biri büyük biri küçük.
kayınbabamın ismini koyarsak pahalı olan hediyeyi takar.
aman bişey getirmesin istemiyorum valla.
bizim huzurumuzu bozmasın o yeter.
canım bende avent aldım.üzerinde 5 dk kaynatın diye yazıyor ama denemedim. :26:
sağol bitanem ooo doğumgününde falan neler yapıcam ben oğluma.
bu kurabiyeleri hastaneye gelenlere ikram etmeyi düşünüyordum. yapmıcam diyorum ama o zaman gelsin düşünürüm yine. eşimde netten sipariş veririz uğraşma diyor.o zamanki ruh halime bağlı.
gayet güzel görünüyorlar canım, ellerine sağlık
bekliyoruz seni, nasılmış çınar paşa
ay benim eşimde akşam nerden aklına geldiyse bana BABALIK HEDİYESİne alacaksın diye sordu. böyle bir hediye yok dimi :26:
ağrıyı sancıyı çeken biz, keyfini süren onlar birde hediye mi istiyor
eşin direk önünü kesmiş hediye isteme diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?