2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Nüfus artışına kreşli destek - Memurlar

"Çocuk teşviki modeli için iki ana formül masada. Hükümet nüfus artış hızını artırmak için hazırlıklarını hızlandırdı. İlk formüle göre, evden yarı zamanlı çalışan ev hanımlarına üçüncü çocuğu yapması durumunda teşvik sağlanacak. İkinci kısımda ise ortalama bir çocuğu bulunan çalışan kadınlara çocuk sayısı ayırt etmeden kreş desteği sağlanacak. Doğum sonrası izinler ise 8 haftanın üzerine çıkarılacak."

işte.. kötü günümde yanımda olmayanın kötü gününde yanında olmam.. maalesef mantığım böyle işliyor benim.. ve benim şuan ihtiyacım varken yoklarsa yanımda ilerde de ben olamam.. ki eşim hep der; yarın bi gün bize ihtiyaçları olduğunda ben nasıl sana anama babama bak derim.. diyecek yüz bırakmıyorlar diyor.. ama ben yine vicdanlıyım dayanamam.. eşime kıyamadığımdan yoksa onların kara kaşına gözüne değil.. aradım zaten hemen kocamı.. bu halimle üzüyorlar beni, gözümden akan yaşlar bile hesap soracak onlardan..

çok sağolun kızlar verdiğiniz moral ve güzel sözleriniz için hepinize çok teşekkür ederim inşallah bebeğim sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir...

canımm içini ferah tut.. git uzan dinlen.. bol bol sıvı tüket.. hiçbişeycik olmayacak Allah'ın izni ile..

ahahah valla çok güldüm.. şunlara bak yaaa.. bebek için alışveriş adı altında kendilerini giydiriyolar..
ya o oda hazırlama muhabbetinde benimde annemler doğduktan sonra alsanız dediler.. Allah korusun bişey olsa çok yıpranırsınız dediler.. ama insan heves ediyo işte.. içinde kalmasın hiçbişey yap gücün yettiğince..
bu arada odaya biçimsiz deme.. benimkini görmedin sanırım.. kıç kadar dikdörtgen bide.. bari kare olaymış diyorum her içeri girdiğimde.. ama artık idare edicez seneye kadar.. sonrasında inşallah taşınıcaz burdan..
seninkilerde fenaymış.. anam fena olmayanı var mı bunların valla merak etmeye başladım

Hamilelikte sanirim kaynanalarimiz daha cok gozumuze batiyorlar,
eger 300 tl sizi zorlamiycaksa bosver takma kafana, bende herseyi o kadar cok kafama takiyorum geceleri uyuyamiyorum dusun dusun kurup duruyorum kafamda kendimi dolduruyorum(benim kafama taktiklarim aramiyo almiyo bisey tarzinda degil) , sonra oglum aklima geliyo anne karninda rahat ettirmiyorum cocuga diye oturup bide ona vicdan yapip agliyorum :)
Bosver uzme kendinide miniginide, alipta aldiklarinin lafini edip seni sinir etcekse almasin daha iyi.

kaynanana bayıldım;
resmen aşmış kendini kadın; nasıl ince bir düşünce tarzı, nasıl bir torunu kabullenmedir bu.
ben bu kadarını beklemezdim; hayır bir de arayıp bebek alışverişinde miyiz mi diyor;
şaka gibi ya

valla
tam köteklikmiş senin kaynana
elinde sivri cisim varken yaklaşmasın sana
sonuçta bu son durum bence tam haklı cinayet nedeni
teşvik etmiş olmayayım da

tuncss
odanıza bayıldım, sakin dinlendirici huzurlu bir havası var
yatak gerçekten ayrı bir hava katmış
şehzade huzuruna çıkacaksınız her gün :128:

perilious
canım doktorun da biraz patavatsızmış;hamile kadına dan diye kesinleşmeden bu kadar kötü olasılık söylenir mi
içini ferah tut
herşey güzel olacak
bebişler hissediyor
hem sürekli kontrole gidiyoruz ve bu noktadan sonra kötü bişey olsa bile müdahale edilemeyecek bişey yok:128:

şehzadem son model arabasını da parketmiş yatağının yanına

ben oğlan çocuğu olsam bu arabada yatmam da arabayı süren olmak isterim
güzel günlerinizde sağlıkla kullanın

işçinizin sağlık durumu nasıl oldu bu arada

merhaba kızlar nasılsınız?? geçmişi okumayı ancak bitirebildim öğleden beri ne çok yazmışsınız :))
biz iyiyiz çok şükür bebeğimle. dün akşam kontrolümüz vardı doktor amca da çok şükür çok iyi geçti.
maşallah kuzum büyümüş 33-34 hafta civarında çıkıyor ölçümleri. kilosu 2.154 gr çıktı. iri bebekmiş ilk oğlumda hep ileri çıkardı.37 haftalık 3.700 doğmuştu.
Allah sağlık sıhhat versin de kilo boy çok önemli değil kızlar. bi de ultrasona hiç güven olmuyor.

ilkinde 36 haftalıkken kontrolde 2.500 kg dedi ki son 1 ayda sadece 400 gr almış dedi. ben o kadar üzüldüm ki gelişimi neden yavaşladı neden böyle oldu diye.
37 haftada doğum yaptım çocuk 3.700 çıktı. meğer ultrason ölçümü yanlışmış.
ölçümü küçük çıkanlar hiç üzülmeyin hatta 2. bir doktora gidin.

bu arada ben 32 haftayı gelecek hafta dolduruyorum aslında ama doktorum çalışabilir raporunu bu hafta almamı istedi. sezeryanı 39 haftalık yapmayı düşünüyor ya.
yani 18 martta izne ayrılacağım. 25 marta diye hesaplamıştım. aslında itiraz edecektim ama bende pek kendime güvenemiyordum çalışma konusunda.
böylece doğumdan önce 3 hafta evde olup dinlenebileceğim.

sezeryan tarihimiz şimdilik 8 nisan pazartesi olarak belirlendi. biz aslında 5 nisan cuma istiyoruz bizim için özel bi gün ama ne kadar içerde dursa kardır dedik eşimle.
hemde önü tatil olmasın nolur nolmaz diye düşünüyoruz. tarihte belirlenince bi heyecan kapladı içimi. sanki hemen geliverecekmiş gibi o gün.
Allahım hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize inşallah.

hil_ bur arkadaşımızın gözü aydın bebişlere maşallahhh.
temmuz canım kesinlikle doktorunun söylediğini kabul etme ilk doğumda neden onun istediği tarihte 2 hafta önce aldırasın ki bebeğini.
benim zorunlu sezeryan olduğu halde 39 haftalık alacak bebeğimi.
ilk doğumumda 37 haftalık sezeryan oldum ama doğum başlamıştı. ona rağmen insan üzülüyor.
çünkü bebiş kendini doğuma hazırlamadan hopp diye çıkıveriyor dünyaya adapte olması bile zorlaşıyor.
benim doğumum başladığı halde oğlum sarılık oldu. sezeryanda bu ihtimal daha yüksek oluyor normal doğuma göre.
sen 40. haftaya girmeden sakın sezeryan olma bence.

dünürüm pek güzel olmuş be odanız bayıldım sade ve şık tam eşim ve benim tarzımız şifonyerin kulpları topuz bizimde yatağımızın şekmeceleri topuz tamam tamam dünürüm oldu bu iş verdim kızı senin oğlana :)
bol bol su iç canım işallah tehlikeli bişey olmaz detaylıya bakan doktor suyun iyi demiş demekki ciddi bir azalma yok dinlen ve bol su iç

egocum çok güzel odanız eşyalarınz güle güle kullansın oğluşun ben çamaşırları dalin sıvı deterjanla yıkadım 30 derecede yıkadım ölçü olarak deterjan kapağını kullanıyorsun yarıdan biraz fazla koydum ve dalinin yumaşatıcısını kullandım pembe olanı misler gibi oldu yumuşatıcı 1 kapak konuyor haydi yıka bakalım da miss gibi olsun bebişin cicileri

evet yeter işte yorma kendini canım benim yazık sana da aman kaynannı takma kafana kız oğluşuna yazık düşünme en önemlisi bebişler isteyen istediğini desin keyfim böyle istedi perşembe yaptım dersin çirkef insanla uğraşması zor eşinin annesi olunca lafda söylenmiyor deli oluyor insan

canım benim yaparsın mevlüt çok detaylı bişey yapma toparlarsın eşi dostu alırsın lokumunu dağıtırsın içinde kalmaz en azından hani böyle ufak tefek şeylerle yaparsın belki çocukların sağlıklı olsun önemli olan o ailen en azından bursa da yapıyor hiç olmadı değil ya maşallah oğluna güzel büyümüş benim kızda büyüyüp gidiyor giysilerimizi yıkadık ütüledik wosgi teyzemizden gelen hediyemizide astık askıya giyilmeyi bekliyor her gören çok beğeniyor çok sağol canım

işallah yaparlar bu vaatleri de bizde görürüz keşke bize de denk gelse şu izinler uzasa dua ede ede bi hal oldum kabul olsun işallah

mergenciğim liste güncellemesinde kilomu 76 olarak güncellersen sevinirim. geçen ay 1 kilo için yazmayım demiştim. bu ay toplu söyleyecektim ama çok sevindirici bir haber bu ay hiç kilo almamışım :)) benim yerime bebiş almış :))

cnm sezeryani senmi istedin doktormu karar verdi maşallah kuzuna ya ne kadar güzel önden gidior artık anneciği onu neyle besliosa

Hiç kafana takma moralinide bozma...
Eşin bir şeylerin farkında ya önemli olan o.
Artık kocişlerimizde bıkıyor annesinin yaptıklarını dinlemekden.
Onlar ne yapsınlar,atsan atılmaz satsan satılmaz...
Yap günü perşembe günü kitle girilmesini istemediğin odaları oh mis..

Benim kaynanada aynı böyle.Misafir gelcek ya tüm gün aramaz.
Akşama bende bir şey yapim mi diye arar.
Bende inadına yorulsamda herşeyi hazırlıyorum dört dörtlük şok geçiriyor.

Amann uzak olsunlar bizden helede şu dönemde başka bir şey istemiyorum...
Bizim kendimize yeticek gücümüz yok birde milletle uğraşıyoruz...

Tebrik ediyorum doktorunu tam bir hödük...

Hey allahım ya daha ortada kesin hiç bir şey yokken bu kadar emin konuşuyorlar ya sinir oluyorum...
bak hilbur arkadaşımız ikimizlerini doğurdu ve gayet sağlıklılar.
Şu saatten sonra erken mudahale ye gerek duyulsa bile bebişlerimiz sağlıkla gelicekler dünyaya inşallah.
Moralini yüksek tut ve bol su iç canım..

egomego
senin kaynanatörde tam keleşlikmiş. bebek doğduğu gün giymek için elbise almayı bebek alışverişi sayıyor.
diyecek söz bulamıyorum

kızlar kaynalarınızın yaptıklarını duyunca şok geçiriyom. nasıl kadınlar bunlar ya. ben kaynanamı severim. kendi halinde iyi kadındır. hatta acırım bir çok konuda ona. pek gün görmemiş kadıncağız. eskiden falan çok ezilmiş. ayrı şehirlerdeyiz birde. çok sık görüşemiyoz. doğuma gelecek oda. ama tek çöp almamış alsa söylerdi zaten. ama maddi anlamda çok zor durumda kayınpederim. bazı sıkıntıları var. parası olsa alır biliyorum. birde biz üç kız kardeşiz. diğer kardeşleriminde kayınvalideleri iyidir. severler kaynanalarını. ya onu bırak annem babanemi çok sever mesela. hep der allah için hiç bir kötülüğünü görmedim bugüne kadar diye. siz böyle anlatınca valla garibime gidiyor. Neyse kıçımı kaşıyayımda nazar falan değmesin.

cnm sezeryani senmi istedin doktormu karar verdi maşallah kuzuna ya ne kadar güzel önden gidior artık anneciği onu neyle besliosa

canım benim ilk hamileliğimde plasenta previa vardı. normal doğum yapamazsın demişti doktorlar. ama sonlara doğru düzeldi dedi doktorum. 37 haftayı dolduracağım gün öğlen gibi çok koyu bi akıntı geldi. önemsemedim. akşam aynı şekilde koyu yeşil bi akıntı geldi. doktoru aradım. nişan olabilir acile git dedi. gittim hemşire alttan muayene etti. 3 cm açıklık. nst ye aldılar düzensiz sancılar. nst de yatarken benden ılık ılık bi akıntı geliyor. hemşireye lavaboya gidicem deidm. tamam dedi. tam gidiyorum bi hemşire senin kanaman mı var dedi. bilmiyorum bakacağım dedim.
lavaboda bi baktım kan her yer. bende ki nasıl bir rahatlıksa kuzu kuzu geri geldim yattım. nst ye bağlandım. serum bağlandı. o arada sancıları hissetmeye başladım kanama devam. hemşire geldi kontrole. dedi sancılar düzenlenmiyor bu gece burda tutcaz kanaman olursa haber ver.
eee dedim benim zaten kanamam var. nee dedi. bi panik masaya aldı kontole. baktı kanama çok.
doktoru çağırdı. doktor da muayene etti. o arada suyum patladı. meğer plasenta ayrılması olmuş. hemen acilen sezeryana aldılar.
ben saftirik bütün hamileliğim boyunca kanamadan korkarak yaşadım. zaten ilk 3 ayım kanamayla geçti heyet raporuyla yattım ama o kanamanın plasentadan kaynaklı olduğu hiç aklıma gelmedi. sanki hastanedeyim ya nasıl olsa bişey olmaz sandım herhalde. neyse ki Allah korudu da çok ani müdahaleyle bebeğime bişey olmasan sağ salim doğdu.
ayy amma uzatmışım yaa ( kusura bakma canım.

siz kaynana ben hem kaynana hem de daha çok kayınpeder derdi var, nerelere gideyim:)
geçen hafta kayınvalidem ağlaya ağlaya aradı perşembe eve haciz gelicek, sizde para var mı die, biz kara kara düşüyoken nası alcaz çocuğun beşiğini diye, eşim aradı avukatı kayınpeder 6000 lira kredi çekmiş ödememiş, gerçekten haciz gelicekmiş, babasını aradı eşim, bi yerden borç bul, kredi iste birinden falan diye yok diyo adam ben konuşamam siz halledin, cumaya erteledi, ben istemedim eşimin konuşmasını kimseyle babasının borcu için, çünkğ o zmn bizim üstümüze kalıcak, babası herkesten istemiş zamanında ödememiş, yüzü yok, şimdi eşim yüzünü düşürüp milletten istiycek ben nie yere bakiyim istemiyorum aramıycaksın dedim, saolsun dinledi, babasına da laf geçiremedi, cuma geldi çattı, avukat aradı, eve haciz geliyo haberiniz olsun die, eşim de gelsin napiiym belki babama ders olur bıktım dedi ( bu arada biz de sürekli onun adına kredi çekip durduk, hep biz ödedik son aylarda) sonra yine dayanamadı, aradı annesini babamın haftalığnı al kendinize bi 50 TL ayırın gerisini avukata yatırın ben konuşcam dedi, avukatı aradı yalvardı yakardı kabul ettirdi, avukat saolsun kabul etmiş, 2.5 ayda bitirmek kaydıyla borcu, şimdi sürekli arıyo kayınvalidem eşimin teyzesi, biz nası geçinicez bu 50 tlye bütün hafta kirayı nası ödeyelim falan filan....bunaldım çok, hele eşim, Allah ona peygamber sabrı vermiş herhalde, cuma günü hissedemedim bebeğimi ağlaya ağlaya koştum asmye kalp atışları yavaş dedi hemşire bi şeye mi üzüldün dedi, yaa dedim hem de neye neye...

cnm ne güzel ya hiç panik yapmamışsın walla ben çok korkuorum şu an hastaneye bile gitmeye korkuyorum

maşallah bebişine, böyle kiloları duyunca çok mutlu oluyorum büyüyorlar diye. yarın bakalım benim kızım ne kadar olmuş?
şimdi sezeryen 39. fatda olunca sen 35. haftanın bitiminde mi izne çıkacaksın

tuncss
odanıza bayıldım, sakin dinlendirici huzurlu bir havası var
yatak gerçekten ayrı bir hava katmış
şehzade huzuruna çıkacaksınız her gün :128:

aynen öyle olacak inşallah.. kuzum sağlıcakla doğsun ayaklarına kapanıcam onun minik şehzadem benim

teşekkür ederiz teyzesii.. daha iyileri sizlere olsun inşallah..

işçiyi dün görmeye gittik eşimle odaya alıcaklardı.. ama hala yoğun bakımdaymış.. bugün hiç görüşmedim eşimle.. son durumu bilmiyorum fakat dün işçinin eşi drların iyi dediğini söyledi.. bu hafta burnundan filan ameliyat olucak işte.. inşallah iyi olucak..

saol canımm.. ohh topuzlardan bağladık işi desene..
işte eşimin anası diyorum susuyorum da sus sus da bi yere kadar.

ayy bi geçeydi şu perşembe.. valla içime huzur dolucak..
çekemiyorlar bence marifetlerimizi

maşallah canım.. ama işte arada bir çıkıyor böylesi.. şanslısın sende..
benim annemde görümceli eve gelin gelmiş.. daha 16 yaşındaymış.. bir kere bile kötü hareketlerini görmedin der.. kaynana kaynata zaten el üstünde tutmuşlar anneciğimi.. 2-3 yıl sonrada taşınmış annemler yanlarından.. ama hiç sıkıntı yaşamamışlar.. bu biraz da karakter meselesi olsa gerek.. kaynanam kaynanasından çok çekmiş.. aklınca o da bana yapıcak ama yemezler

maşallah bebişine, böyle kiloları duyunca çok mutlu oluyorum büyüyorlar diye. yarın bakalım benim kızım ne kadar olmuş?
şimdi sezeryen 39. fatda olunca sen 35. haftanın bitiminde mi izne çıkacaksın

çok sağol canım maşallah bütün bebişlere.. senin kızın da kocaman prenses olmuştur annesi hiç merak etme
ben tam 36 haftalık olduğumda çıkacağım canım izne 35+6 yken yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…