canım benim ilk hamileliğimde plasenta previa vardı. normal doğum yapamazsın demişti doktorlar. ama sonlara doğru düzeldi dedi doktorum. 37 haftayı dolduracağım gün öğlen gibi çok koyu bi akıntı geldi. önemsemedim. akşam aynı şekilde koyu yeşil bi akıntı geldi. doktoru aradım. nişan olabilir acile git dedi. gittim hemşire alttan muayene etti. 3 cm açıklık. nst ye aldılar düzensiz sancılar. nst de yatarken benden ılık ılık bi akıntı geliyor. hemşireye lavaboya gidicem deidm. tamam dedi. tam gidiyorum bi hemşire senin kanaman mı var dedi. bilmiyorum bakacağım dedim.
lavaboda bi baktım kan her yer. bende ki nasıl bir rahatlıksa kuzu kuzu geri geldim yattım. nst ye bağlandım. serum bağlandı. o arada sancıları hissetmeye başladım kanama devam. hemşire geldi kontrole. dedi sancılar düzenlenmiyor bu gece burda tutcaz kanaman olursa haber ver.
eee dedim benim zaten kanamam var. nee dedi. bi panik masaya aldı kontole. baktı kanama çok.
doktoru çağırdı. doktor da muayene etti. o arada suyum patladı. meğer plasenta ayrılması olmuş. hemen acilen sezeryana aldılar.
ben saftirik bütün hamileliğim boyunca kanamadan korkarak yaşadım. zaten ilk 3 ayım kanamayla geçti heyet raporuyla yattım ama o kanamanın plasentadan kaynaklı olduğu hiç aklıma gelmedi. sanki hastanedeyim ya nasıl olsa bişey olmaz sandım herhalde. neyse ki Allah korudu da çok ani müdahaleyle bebeğime bişey olmasan sağ salim doğdu.
ayy amma uzatmışım yaa( kusura bakma canım.
cnm ne güzel ya hiç panik yapmamışsın walla ben çok korkuorum şu an hastaneye bile gitmeye korkuyorum
eğer kocamı arayıp hemen demezsem bunları bir anda telefonu suratına kapatan ben oluverirdim..!! maalesef böyle bir huyları var bunların..
onunla muhattap olmamak adına bi daha aramadım.. ararsam kavga ederdim tutamazdım kendimi biliyorum çünki..
kız düşünsene bebeyi ortalığa salıyor, bi de fırça atıyor ne ilgilenmiyonuz çocuğumla diye.. işer,sıçar biz temizlicez o lak lak yapcak.. eline yağlı yağlı yicekler verilir o ellerle heryer ellenir.. halılara dökülür.. ben peşinde elleme, dökme diyen bi tip.. adım pimpirikliye çıkıyor onların yüzünden.. ama kusura bakmasınlar yaa.. yemek adabı denen bişey var.. altına bi bez serersin yerde yer.. ya da masa adabı öğretirsin senle oturur masada yer.. yok bunlar geze geze yiyolar.. bi de ben pimpiriklenince sürekli ettikleri tek laf var ''senin olsun onu da görcez'' görün bakalım.. ahhh voltajım ahhh.. kız keleşini ödünç verirsin bana perşembe günü dimi?
bu arada ananen çok haklı.. bende eşimde olsa herşeyi anlatmama taraftarıyım ama onun ailesi ile ilgili her yaşadığımı konuştuğumu anında anlatıyorum yoksa onlar değiştiriyorlar herşeyi..
siz kaynana ben hem kaynana hem de daha çok kayınpeder derdi var, nerelere gideyim:)
geçen hafta kayınvalidem ağlaya ağlaya aradı perşembe eve haciz gelicek, sizde para var mı die, biz kara kara düşüyoken nası alcaz çocuğun beşiğini diye, eşim aradı avukatı kayınpeder 6000 lira kredi çekmiş ödememiş, gerçekten haciz gelicekmiş, babasını aradı eşim, bi yerden borç bul, kredi iste birinden falan diye yok diyo adam ben konuşamam siz halledin, cumaya erteledi, ben istemedim eşimin konuşmasını kimseyle babasının borcu için, çünkğ o zmn bizim üstümüze kalıcak, babası herkesten istemiş zamanında ödememiş, yüzü yok, şimdi eşim yüzünü düşürüp milletten istiycek ben nie yere bakiyim istemiyorum aramıycaksın dedim, saolsun dinledi, babasına da laf geçiremedi, cuma geldi çattı, avukat aradı, eve haciz geliyo haberiniz olsun die, eşim de gelsin napiiym belki babama ders olur bıktım dedi ( bu arada biz de sürekli onun adına kredi çekip durduk, hep biz ödedik son aylarda) sonra yine dayanamadı, aradı annesini babamın haftalığnı al kendinize bi 50 TL ayırın gerisini avukata yatırın ben konuşcam dedi, avukatı aradı yalvardı yakardı kabul ettirdi, avukat saolsun kabul etmiş, 2.5 ayda bitirmek kaydıyla borcu, şimdi sürekli arıyo kayınvalidem eşimin teyzesi, biz nası geçinicez bu 50 tlye bütün hafta kirayı nası ödeyelim falan filan....bunaldım çok, hele eşim, Allah ona peygamber sabrı vermiş herhalde, cuma günü hissedemedim bebeğimi ağlaya ağlaya koştum asmye kalp atışları yavaş dedi hemşire bi şeye mi üzüldün dedi, yaa dedim hem de neye neye...
aman kuzum artık son haftalardayız; sen kendine ayrıca dikkat et
neler yaşamıssın
allah hayırlı doğumlar versin
canım ya ben aslında çok aşırı paniktim ilk hamileliğimde. 30 haftalıkken 2 damla kan geldi diye ortalığı ayağa kaldırmıştım. bu yalancı sancılar var ya kasılmalar falan onlar geldi mi ağla ağla bi hal oluyordum. sürekli doğuruyorum modundaydım. hele ben nst ye bağlanırken bi kadının doğum sancısı çektiğini görmüştüm. ağla ağla bi hal olmuştum.
ama nedense doğum yaptığım gün bi sakinlik vardı üstümde. hatta nişan geldiğinde bile 2. de eşim zorla arattı doktoru. sinirlerim alınmış gibi bi sakinlik vardı o gün bende. kanı gördüm hala rüyada gibi hiiç umursamıyorum. Allahtan hemşire kanaman olursa haber ver dedi de ben uyandım :)))
bende aldım denemek için ama hala yapmadım canım şeker çıkınca erteledim ama şimdi yapıcam denemek için ona göre gidince alıcamyakıştırmazmıyım şekerim yakıştırdım da biliyorsun kız evi naz evi naz yapıyoruz azıcık
sabah eşime diyorum kızımın dudakları senin gibi olsun dudakları büyük biraz dolgun olsun diyorum yok yok olmasın diyor kirpikleri senin gibi uzunn uzunn olsun diyorum kirpik olsun ama dudak olmasın diyor çok güldürüyor bu adam benim annesi gibi güzel uzun bacakları olsun diyorum olmaz istemem diyor kızına kıyamıyor kıskanç adam ama ben çok eğleniyorum
en son 1 şubatta gittim 1320 gr dı bu hafta sonu gideceğim ne kadar olmuştur bilmiyorum bu pirinç lapasını yemedim bugün söyledi voltaj ama deneyeceğim bakalım çok öanemli değil 1 haftalık gerilik ama zamanında olsun isterim tabi bebişleri büyük olanları duyuyorum çok seviniyorum ama kızım da sağlıklı olsun da
nerde olacak ameliyatı istanbul ankara karar verdiniz m ankara çok para istemişti yanlış hatırlamıyorsam işallah bir an öncew iyileşir sende iyimisin nasılsın nefes darlığı demişsin bebiş çok büyüdü ondandır az zaman kaldı dayanıcaz artık
ben hiç içmedim, yapmadım ama bu şerbet süt yapıyormuş o yüzden denemek istiyorum ee mevlütte de ikram edecğim az bişey alıp denemek lazım
merhaba kızlar bugün dr kontrolümüz vardı hiç iyi haberlerle gelmedim
bebeğimin suyu azalmış dr bebek kendi üretemiyorsa suyu sorun vardır dedi bebek karnında ölebilir dedi yada suyun gelmiştir ama üretim devam ettiğinden düzelir dedi bende dün su gibi akıntım olduğunu söyledim alttan muayene etti ph seviyesine baktı suyun yok dedi detaylı ultrasona yolladı oradaki doktor suyun iyi dedi doktorum kan tahlilleri istedi 2 gün sonra yine göreceğim seni dedi nst yede girdim sancım çıkmadı çok şükür bebeğimin suyu azalmaya devam ederse erken doğum olurmuş bu durumdada beni üniversite hastanesine sevk etmesi gerekirmiş yoğun bakım servisi için ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemedimbu arada kızım 2 kilo olmuş
Benimkilerde anlatırdı.gelip kaynana gorumce sayar sayar daha eve varmadan postaneden ararlardi.esim erkenden bomba gibi gelirdi.hic dinlemeden.isin kötüsü ben hiç onlara cvp vermezken konuşmuyor diye bile sikayet ettiler.simdi diyorum neye eyvallah ettim neye sustum?simdi sıktıysa bir laf etsinler ne esim ne onlar tek kelam edemezler.geciyor ama gelip geçmiyor delip geçiyor.sorumluluklarini sonradan anlıyorlar.bu geldiklerinde bir hoslasti esim dedim ne oluyor?sel gidecek ona göre kuma iyi davran.amaann efkâr bastı bak o günler geldi aklıma her kavganın tarihi mih gibi aklımda.hele gelirler korkusuyla koridordan terliksiz yururdum evde oldugumu bilmesinler diye.allah bu günleri boş bırakmaz birakmiyorda bana ne denediyse kızında oldu bosattirdi ve hala yatacak yerim var gözüyle bakıyor.gorumcenin cocuğuna babasizligi aşılamış 2 yıldır gorusturmuyormus pehhh...
canım benim ilk hamileliğimde plasenta previa vardı. normal doğum yapamazsın demişti doktorlar. ama sonlara doğru düzeldi dedi doktorum. 37 haftayı dolduracağım gün öğlen gibi çok koyu bi akıntı geldi. önemsemedim. akşam aynı şekilde koyu yeşil bi akıntı geldi. doktoru aradım. nişan olabilir acile git dedi. gittim hemşire alttan muayene etti. 3 cm açıklık. nst ye aldılar düzensiz sancılar. nst de yatarken benden ılık ılık bi akıntı geliyor. hemşireye lavaboya gidicem deidm. tamam dedi. tam gidiyorum bi hemşire senin kanaman mı var dedi. bilmiyorum bakacağım dedim.
lavaboda bi baktım kan her yer. bende ki nasıl bir rahatlıksa kuzu kuzu geri geldim yattım. nst ye bağlandım. serum bağlandı. o arada sancıları hissetmeye başladım kanama devam. hemşire geldi kontrole. dedi sancılar düzenlenmiyor bu gece burda tutcaz kanaman olursa haber ver.
eee dedim benim zaten kanamam var. nee dedi. bi panik masaya aldı kontole. baktı kanama çok.
doktoru çağırdı. doktor da muayene etti. o arada suyum patladı. meğer plasenta ayrılması olmuş. hemen acilen sezeryana aldılar.
ben saftirik bütün hamileliğim boyunca kanamadan korkarak yaşadım. zaten ilk 3 ayım kanamayla geçti heyet raporuyla yattım ama o kanamanın plasentadan kaynaklı olduğu hiç aklıma gelmedi. sanki hastanedeyim ya nasıl olsa bişey olmaz sandım herhalde. neyse ki Allah korudu da çok ani müdahaleyle bebeğime bişey olmasan sağ salim doğdu.
Benimkilerde anlatırdı.gelip kaynana gorumce sayar sayar daha eve varmadan postaneden ararlardi.esim erkenden bomba gibi gelirdi.hic dinlemeden.isin kötüsü ben hiç onlara cvp vermezken konuşmuyor diye bile sikayet ettiler.simdi diyorum neye eyvallah ettim neye sustum?simdi sıktıysa bir laf etsinler ne esim ne onlar tek kelam edemezler.geciyor ama gelip geçmiyor delip geçiyor.sorumluluklarini sonradan anlıyorlar.bu geldiklerinde bir hoslasti esim dedim ne oluyor?sel gidecek ona göre kuma iyi davran.amaann efkâr bastı bak o günler geldi aklıma her kavganın tarihi mih gibi aklımda.hele gelirler korkusuyla koridordan terliksiz yururdum evde oldugumu bilmesinler diye.allah bu günleri boş bırakmaz birakmiyorda bana ne denediyse kızında oldu bosattirdi ve hala yatacak yerim var gözüyle bakıyor.gorumcenin cocuğuna babasizligi aşılamış 2 yıldır gorusturmuyormus pehhh...
benimde plesenta previa gibi göründü haftalarca.. 29. haftada kenara çekildi dedi dr plesenta için.. ama hala risk var kanama yapabilir diyor.. o nedenle de normal doğum istersen deneyebiliriz dedi ama ben riske girmek istemiyorum.
baya metanetliymişsin.. çok şükür bebişin de sağlıkla doğmuş darısı şimdikine inşallah.. ve tabii ki hepimize..
..
siz kaynana ben hem kaynana hem de daha çok kayınpeder derdi var, nerelere gideyim:)
geçen hafta kayınvalidem ağlaya ağlaya aradı perşembe eve haciz gelicek, sizde para var mı die, biz kara kara düşüyoken nası alcaz çocuğun beşiğini diye, eşim aradı avukatı kayınpeder 6000 lira kredi çekmiş ödememiş, gerçekten haciz gelicekmiş, babasını aradı eşim, bi yerden borç bul, kredi iste birinden falan diye yok diyo adam ben konuşamam siz halledin, cumaya erteledi, ben istemedim eşimin konuşmasını kimseyle babasının borcu için, çünkğ o zmn bizim üstümüze kalıcak, babası herkesten istemiş zamanında ödememiş, yüzü yok, şimdi eşim yüzünü düşürüp milletten istiycek ben nie yere bakiyim istemiyorum aramıycaksın dedim, saolsun dinledi, babasına da laf geçiremedi, cuma geldi çattı, avukat aradı, eve haciz geliyo haberiniz olsun die, eşim de gelsin napiiym belki babama ders olur bıktım dedi ( bu arada biz de sürekli onun adına kredi çekip durduk, hep biz ödedik son aylarda) sonra yine dayanamadı, aradı annesini babamın haftalığnı al kendinize bi 50 TL ayırın gerisini avukata yatırın ben konuşcam dedi, avukatı aradı yalvardı yakardı kabul ettirdi, avukat saolsun kabul etmiş, 2.5 ayda bitirmek kaydıyla borcu, şimdi sürekli arıyo kayınvalidem eşimin teyzesi, biz nası geçinicez bu 50 tlye bütün hafta kirayı nası ödeyelim falan filan....bunaldım çok, hele eşim, Allah ona peygamber sabrı vermiş herhalde, cuma günü hissedemedim bebeğimi ağlaya ağlaya koştum asmye kalp atışları yavaş dedi hemşire bi şeye mi üzüldün dedi, yaa dedim hem de neye neye...
ayy bi geçeydi şu perşembe.. valla içime huzur dolucak..
çekemiyorlar bence marifetlerimizi
kızlar içim yanıo ya sanki ağzım kuruo sürekli walla iş yerinde damacana ve wc arasında mekik dokuyorum
kızlar içim yanıo ya sanki ağzım kuruo sürekli walla iş yerinde damacana ve wc arasında mekik dokuyorum
canım benim plasentam da tam kapatmıyordu ama hamileliğin başında kanama yapıyordu. haftalarca bekledik çekilmesi için. 24. haftadan sonra doktorum sorun yok dedi. hatta kanaman olur bile demedi. 6 aylıkken tatile gittiğimizde eşimin memleketinde tanıdık bi doktora göründük. baktı sen normal doğum yapamazsın dedi. 32 haftada izin al kanaman olur ani hareket yapma falan dedi.
ben normal hayatıma devam ettim çok kasmadım ama çok şükür ki kanamam da hastanede oldu. evde falan olsa bu kadar metanetli olur muydum bilmem.
amin canım bütün anneler kolayca yapsın inşallah doğumunu. bebişler sağlıkla gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?