- 15 Ekim 2012
- 4.625
- 1.360
- 198
İnanamıyorum bu insanlara yaa, ben de geçenlerde eltimle konuşuyorum telefonda, haftaya izne çıkacağım dedim saf saf. "Aaa öyle mi, eşimin bir hafta yıllık izni var, biz de boşa gitmese de nereye harcasak diye düşünüyoduk, size gelelim bari" demez mi. Farklı şehirlerdeyiz, 1 hafta yatılı gelecekler yani.
Ben de onlara hizmet etmek için izne çıkmıştım zaten :) mantığa bakar mısın. Küçük çocuğu var, kendisi de yakın zamanda yaşamış biliyor aslında ama herkes aynı düşünce de olamıyor işte malesef. İlk aylardaki gibi değiliz ki, iyice ağarlaştık, koltuktan zor kalkıyorum dediğin gibi.
e peki canım sen o kenardaki komodini kullanmıycak mıısn?onu çıkarıp karyola olarak mı kullanıcaksın?
ya evde bir hanım var değil mi saygı duy deli olduk
bak bi de onu eklerim şimdi listeme:)şaka maka ben de ondan korkmuyorum ya, bi nevi şehitlik mertebesi ya varsın olsun diorum olucaksa ama öteki, bazen diorum erken miydi, hazırmıydım gerçekten acaba , ama evleneli 3.5 sene oldu, ya çok yaramaz olursa, ya çok ağlarsa, benim kardeşim çok zor bi çocuktu, 2 sene boyunca kesintisiz 1 saat uyumamıştır, annem çok kötü olmuştu yazık, onlar aklıma geliyo hep bunlardan korkuyorum, düşündükçe de utanıyorum kendimden, Allah'a isyan mı ediyosun diorum kızıyorum kendime, ya bebeğime bişe olursa die korkuyorum
canım yaa her kadın bunları hissediyordur eminim. biz evlenir evlenmez çocuk istedik. 2 ayda hamile kaldım. bende 9 ay bunları düşündüm. oğlum 1 yaşına geldi. eşim 2. de olsun dedi ki bende istiyor istemiyor arası gel gitteydim bi seferlik ihmal sonucu hamile kaldım. ki kaza falan değil yani. bile isteye. ama 7 ay oldu Allahım affetsin neler neler düşündüm neler neler hissettim. hala daha diyorum nasıl bakıcam 2 çocuğa. tam oğlum ele avuca gelir oldu 2 çocuk nasıl olacak. üstelik çalışıyorum. ya şöyle olursa ya böyle olursa vs.. hep aklımda sorular.. sonra kızıyorum kendime bebeğimi istemiyorum gibi oluyor diyorum. Allahım affetsin. ya ona bişey olursa diye vicdan azabına kapılıyorum.
bunların hepsi hamileliğin getirdiği kuruntular canım.
doğduğu anda hepsini unutacaksın. hele biraz büyüsün inan ki onsuz nasıl yaşamışım diye şaşacaksın.
benim için süper olur canım ya... hem seni de dinlendirmiş olurum.
bugün okuldan bir arkadaşı çağırdım hazır baklava yufkasından börek yapmıştım. ikramlık bişey olunca kendim çağırayım bari dedim.
iyi ki geldi valla arkadaşım biraz kendime geldim.
biraz öncede eşim aradı. şehit ablasına ingilizce anlatacakmışım.kız 29 yaşında açıköğretim 8. sınıfta okuyor. benim yerime söz vermiş. eşim ingilizce öğr. yaptı o sana 8. sınıf konularını anlatır demiş. ben sana iş buldum diyor bi de bana.iyi hoşta kızdan pek hoşlanmıyorum yüzsüz biraz. komutaaaaanııııııııımmmmmm diye diye cilveli cilveli eşimin gözünün içine bakarak konuşuyor sinir oluyorum. en son görüştüğümüzde bana 40ın çıkana kadar ben sizde kalcam dedi. sağol benim annem var kayınvalidem sana kalmaz dedim. hiç tanımadığım bekar birinin evimde ne işi var dimi ama. annesi babası allah için çok iyi insanlar yalnız bırakmamaya çalışıyoruz, hal hatır soruyoruz. oğullarının şehit haberini eşim haber vermişti ve eşimin de böyle bir haberi ilk kez verişiydi çok etkilenmiştik ikimizde. bakalım ne zaman gelecek kız. bizde yatmaya falan kalkmasa bari. müftünün evinde kalıyormuş bana onu söylüyordu.
canım onlar ufak tefek şeyler bir kerede halledilir. yatak ve uyku seti önemli bu haftasonuda onları hallderseniz tamamdır tatlım.
biz daha arabamızı almadık. eşim belki onuda bizimkiler alır dedi ama çıt yok.arabayı ben kendim almak istiyorum. uyduruk bişey alıp getirmesinler illaki biz alıcaz derlerse de aldığımızın parasını versinler dimi ama?
kızlar ilgilenen mesaj yazan içimi rahatlatmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ederim Allah razı olsun sizden inşallah perşembe günü hayırlı haberlerle gelirim
Kizlar bogazim cok aciyor, yutkunamiyorum. Gribin bir belirtisi mi buolmasin nolur nolur
benimde kaynım kalmıştı bizde çocuk benden küçük lise öğrencisi daha cahil bide aileden sanırım öğretmemişler kapı çalma adeti yok zırt diye dalar odaya içeride işim varsa kesin kilitlerim alışkanlık eşim kızar en azından banyoyu tuvaleti kilitleme diye ama farkında olmadan çat kilitliorum gerek yok açık kalmasına bişi olarsa kapıyı kırarlar valla benim ailem böyle alıştırdı beni ya benim ki ilginç ya onların ki bilmiyorum valla bizde salonun bile kapısı kapalıysa kapı çalınır içeride kim olursa olsun kapı açık olsa odadakinden müsaitse müsaade istenir kimsenin özel eşyasına dokunulmaz mektup bile gelse kimin adınaysa o açablir asla dokunulmaz izinsiz hiçbirşeyi kullanılmaz ama eşimin ailede yok öyle bişi geçen kaynım işte eşimin telefonu aldı eline fotolara bakıo dedim belki özel bişi varsa ortaya bırakmasın o zaman telefonunda özelin ne işi var dio dedim kendi telefonu ortak değil artı evli ve ne olursa olsun ortalıkta da olsa sen al bak diye ortalığa koymamıştır evlilikle telin ne alakası var dio gebertesim geldi yaptığı o kadar normal ki onun için en sonunda dedim ki tatil fotolarımız var ya benim bikinili fotolarım bakma dedim onları hızlı geçerim dedi eşime bir bakış attım kızdı aldı elinden telefonu amann szde cinssiniz dio geberdecektim elimde kalacaktı allahtan 2 gece kaldı da gitti
patates zarar mı bize mi yoksa sana mı dokunuyor tatlım ben çok seferim de
Kizlar nevrim donmuş unuttum,
"günaydın"
Dün aksam cocuklari yikadim esim geldi yemek yedik toparladım heryeri oturdum dizim var tabi 20 dk. İğne oyasi yapıyordum akşamları öyle,
Neyse tam heyecan oldu vs zarrttt kapıunuttum yeğenim geldi tekrar sofra ser topla banyoyu sil (((
Ya ben daraldim hakikaten salonda yatak off.
Birde ben cok evhamliyim,2 aksamdir dusa giremiyorum
Zaten kızı yanıma alıyorum ,gündüzleri ağlıyor ben banyodayken esim erken yatıyor ,yeğen 23 yasında çocuklarla cok sakalasmasina bile müsaade etmem.kardesim bile olsa.Kotu niyetli biri değil ama beni bağlamaz. Benim yapım bu.
Daraldim cok dua edin bana...
canım yaa her kadın bunları hissediyordur eminim. biz evlenir evlenmez çocuk istedik. 2 ayda hamile kaldım. bende 9 ay bunları düşündüm. oğlum 1 yaşına geldi. eşim 2. de olsun dedi ki bende istiyor istemiyor arası gel gitteydim bi seferlik ihmal sonucu hamile kaldım. ki kaza falan değil yani. bile isteye. ama 7 ay oldu Allahım affetsin neler neler düşündüm neler neler hissettim. hala daha diyorum nasıl bakıcam 2 çocuğa. tam oğlum ele avuca gelir oldu 2 çocuk nasıl olacak. üstelik çalışıyorum. ya şöyle olursa ya böyle olursa vs.. hep aklımda sorular.. sonra kızıyorum kendime bebeğimi istemiyorum gibi oluyor diyorum. Allahım affetsin. ya ona bişey olursa diye vicdan azabına kapılıyorum.
bunların hepsi hamileliğin getirdiği kuruntular canım.
doğduğu anda hepsini unutacaksın. hele biraz büyüsün inan ki onsuz nasıl yaşamışım diye şaşacaksın.
Demetim bu insanlar sayılı miydi?diger hamileliklerimde hiç denk gelmedim bunda yumurta gibi kırıldı basıma.
Madem öyle madem zor,sende her fırsatta agirlastigini ve hayatın sana zor geldigini kendine bile ağır geldigini belli et.
Tepsiye diz ver eline kalkmıyorsa çağır lütfen hiç çekinme ...
bak bi de onu eklerim şimdi listeme:)şaka maka ben de ondan korkmuyorum ya, bi nevi şehitlik mertebesi ya varsın olsun diorum olucaksa ama öteki, bazen diorum erken miydi, hazırmıydım gerçekten acaba , ama evleneli 3.5 sene oldu, ya çok yaramaz olursa, ya çok ağlarsa, benim kardeşim çok zor bi çocuktu, 2 sene boyunca kesintisiz 1 saat uyumamıştır, annem çok kötü olmuştu yazık, onlar aklıma geliyo hep bunlardan korkuyorum, düşündükçe de utanıyorum kendimden, Allah'a isyan mı ediyosun diorum kızıyorum kendime, ya bebeğime bişe olursa die korkuyorum
yok bende onları düşünmüom niyeyse ilginç ben denk geldim bi annenin doğumda ölmesine biz acildeydik üni de gece ailesi bekliyordu sonra haber geldi ki anneyi kurtaramadık diye eşinin annesinin feryadı bebeğin ne olacağı o günden beri çok moralim bozuluo efet şehitlik mertebesi cezbedio ama o bebeğin annesiz kalması onu koklayamadan ölmek kim anne gibi korur onu savunmasız kalır o bebek bakımı ağlaması herseyı geçer alışılır ama onu bensiz bırakmak düşüncesi beynimi yiyor
merhabalar kızlar dün sağlık ocağından çağırdılar çoktandır gelmediniz bi uğrayın dediler.ebe artık doğum çantanı hazırla dedi.doğum çantası hazırlayanlar neler koydular tek tek sayabilirlermi? bazı eksiklerim var onları tamamlama adına.bide hastaneye gittiğimizde direk sancı odasına mı götürüyorlar yoksa odanda mı bekliyorsun.gecelik ve pijama aldım geceliği çok iyi bişey almadım doğumda gecelikmi giyecez yoksa hastahanemi verecek doğum kıyafetini.terlik nasıl almalıyım sabo lardanmı yoksa normal bişeymi? çorap falan giyermiyiz.geceliğim diz altı ve kapalı bir bayanım gerçi insanın gözü görmüyor oanda ama uzun sabahlık almalımıyım epidural normal doğumda yürütürlermi yoksa yatarmıyım?.bu arada bi arkadaşımın hikayesini anlatayım aklıma geldi doğuma gidiyor bu arada arkadaş kapalı "başımda yemeni ama alt açık gelen görüyor giden görüyor ben yemenimi düzeltmekle uğraşıyorum diyor".çok gülmüştüm.
aman canım ya, iyi bi de bunu düşüniyim şimdi ben:)
yok yok kalbimizi bozmayalaım Allah yardım eder inş. hepimize,
hem bize hem bebeklerimize, sağ salim kucağımıza alaım inş. zamanında hayırlısıyla kolayca
merhabalar kızlar dün sağlık ocağından çağırdılar çoktandır gelmediniz bi uğrayın dediler.ebe artık doğum çantanı hazırla dedi.doğum çantası hazırlayanlar neler koydular tek tek sayabilirlermi? bazı eksiklerim var onları tamamlama adına.bide hastaneye gittiğimizde direk sancı odasına mı götürüyorlar yoksa odanda mı bekliyorsun.gecelik ve pijama aldım geceliği çok iyi bişey almadım doğumda gecelikmi giyecez yoksa hastahanemi verecek doğum kıyafetini.terlik nasıl almalıyım sabo lardanmı yoksa normal bişeymi? çorap falan giyermiyiz.geceliğim diz altı ve kapalı bir bayanım gerçi insanın gözü görmüyor oanda ama uzun sabahlık almalımıyım epidural normal doğumda yürütürlermi yoksa yatarmıyım?.bu arada bi arkadaşımın hikayesini anlatayım aklıma geldi doğuma gidiyor bu arada arkadaş kapalı "başımda yemeni ama alt açık gelen görüyor giden görüyor ben yemenimi düzeltmekle uğraşıyorum diyor".çok gülmüştüm.
kızlar pozitif düşünceler sarsın dört bir yanımızı kötü düşünmek yok :)
canım alışvieriş sitelerinde sadece korkuluk satıldığını görmüştüm. belki güzel bişey denk gelebilir. inşallah gönlüne göre bulursun. tatlım ne kadar çok düğün oluyor sizde maşallah herkes bu yıl mı evleniyor?
Aslında sadece korkuluk koruyucu alacağım ama ayrı bulamadığım için uyku setlerine bakacağım. Yatak da siparişle geliyor ama uygun ve kaliteli yapan bir yer bulamadım. yataş, idaş vb markalarda 350tlden başlıyor. bir bebek mağazası 150 tl ye yaparız dedi ama görmediğim için yapılmışını ona da güvenemiyorum. Haftaya izinliyim çok şükür, yıllık iznimden kullanacağım. cumartesi bir düğüne katılıp akşamında mersine ailemin yanına gideceğiz, eşimde 1 hafta yıllık izninden aldı yalnız kalmayayım diye. Bir de mersinde bakacağız bakalım.
Almak isteyen bi zahmet soruversin hangi marka diye.
​Sabah daha iyi uyandım canım ama şuanda da sanki sol kulağım acıyor. ıhlamur istedim hemen yaptılar okula gelir gelmez ama o da midemi çok yakıyor.
canım ister istemez yakın olmak zorunda kalıyorsun mesafe koyamıyorsun. istesende istemesende arada evlerine gidip ziyaret etmek zorundayız. başka ailelerede gidiyoruz ama onlar böyle değil. bu kız çok pişkin.işte bu tarz insanlar karşı tarafın vicdanını kendini acındırarak sömüren aciz insanlar kuzum valla anlattığın kadarına yorum yapıyorum kocişinle bi ciddi konuş ve mümkünse uzak tut kendinden de kocişinden de eşin üzülüyordur ve o yüzden merhametli davranıyordur eminim sen söyle mesafe koysun soğuk davransın çeker oda kendini inşallah arsız değilse ayy nasıl sinirlendim kalkıp gelesim var
ıyyy gözümde kaynananı hayal ettim de boğasım geldi neyse sen sabır çek yemek yapmaya mı erinio yap dolaba koy ojesi bozulmassa bi zahmet ısıtıp yedirsin çocuğa anamm kıyamam ver ben bakarım ona
canım benimde yatağımın boyu 180 bende ona göre yatak aldım daha doğrusu yatak karyolayla birlikte satılıyordu. komidinin altına girecek. tabi montajı bir yapılsa görücem nasıl olucak ama boya kokusu çıkmadı daha.​kullancam canım, komidinin altı boş oraya girmez mi?
yok canım ya benim kayınvalidemlerde mimli.anam boşver etrafta böyle kişiler olacağına kimse olmasın daha iyi.
beğendiğin modeli ve markayı söylesen öyle almazlar mı?
bende dün akşamdan beri öyleyim. yutkunamıyorum, gözlerim, boğazım, burnum sızlıyor.
ıhlamurun içine elma ve ayva dilimleyip kaynattım. iyi gelirmiş bakalım.
sende dene istersen
gerçekten mantıksız bu insanlar allah akıl fikir versin eşine söylesen canım iptal etse kardeşine söyleyip eşim annesine gidiyor sık sık falan dese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?