- 12 Mart 2012
- 337
- 29
- 118
canım ben koyduklarımı yaziyim ama diğer sorularının cevaplarını ben de merak ediyorum
kendim için:
3 gecelik , 1 sabahlık, bir terlik ev terliği
tek kullanımlık külot,
içine hasta bezi ya da depend alıcam
emzirme sütyeni, hamile külodu
gögüs pedi,
gögüs ucu kremi
ıslak mendil
deo-stick
lohusa tacım:)
bebek için,
2 hastane .çıkışı,
1 zıbın pijama seti,
2 çorap
hırka ve yelek
alt açma örtüsü tek kullanımlık,
bez ( alıcam)
pişik kremi,
ıslak mendil
biberon, emzik
battaniye 2 adet
başka aklıma gelmiyo valla
merhabalar kızlar dün sağlık ocağından çağırdılar çoktandır gelmediniz bi uğrayın dediler.ebe artık doğum çantanı hazırla dedi.doğum çantası hazırlayanlar neler koydular tek tek sayabilirlermi? bazı eksiklerim var onları tamamlama adına.bide hastaneye gittiğimizde direk sancı odasına mı götürüyorlar yoksa odanda mı bekliyorsun.gecelik ve pijama aldım geceliği çok iyi bişey almadım doğumda gecelikmi giyecez yoksa hastahanemi verecek doğum kıyafetini.terlik nasıl almalıyım sabo lardanmı yoksa normal bişeymi? çorap falan giyermiyiz.geceliğim diz altı ve kapalı bir bayanım gerçi insanın gözü görmüyor oanda ama uzun sabahlık almalımıyım epidural normal doğumda yürütürlermi yoksa yatarmıyım?.bu arada bi arkadaşımın hikayesini anlatayım aklıma geldi doğuma gidiyor bu arada arkadaş kapalı "başımda yemeni ama alt açık gelen görüyor giden görüyor ben yemenimi düzeltmekle uğraşıyorum diyor".çok gülmüştüm.
yok bacım yok bu millet yediği hormonlu yiyecekten bence artık nohut beyinli olmaya başladı nası iş anlamadım gittiğim yerde de hizmet ediyorum bana gelince de çok mu aptalım neyimm :S ya biz de onlar gibi arsızlığa yüzsüzlüğe vurcaz kesin çözüm bu
havlu da ekle istersen canım çorapla beraber diş fırçası diş macunu..
bu arada herkese hayırlı öğlenler
ben yeni bişi duydum ne kadar doğru bilmiyorum da yeni doğan bebeğe bir çay kaşığı maden suyu içirince gaz olmuyormuşş tabi hastaneye nasıl sokulur bebeğe nasıl içirilir onu bilmem :))
hepsini okuyamadım ama misafirlerinizin topuna sinir olmaktan kendimi alamadım misafirsevmez oldum ben kendi evimde ağırlamadığım halde sevmediğim kimselern gelmesini istemiyorum dediğiniz gibi zaten oturup kalkmak bile artık zorken zırt pırt tuvalete gitmek gerekirken bi de herkes karnınıza bakarken hiç rahat olamıyor insan bi de üstüne yemekli ikramlı ohhh millet kolayını bulmuş kızlar valla hiç merhamet yok bunlarda yaa kendileri yapıp getireceklerine bi de çay bekliyorlar ayaklarına ayıp ayıp...
Ay evet aklımda onlar da daha koymadım bak saol
ayy anamm asitli zarar vermesin boşverin denemeyin yada çocuk doktoruna sorun asite dayanamaz belki midesine yemek borusuna zarar veririz ben sadece hac hurması olayını biliyorum onu da hikayesi şöyle Peygamber efendimiz(s.a.s) zamanında yeni doğan bebeklerin kulağına ezan okuması için hiç anne daha emzirmeden Peygamberimize götürürlermiş oda kendi diktiği hurma ağacının hurmasından minik bir parça ağzında çiğner bebeğin ağzına sürermiş bebeğin ağzına anne sütünden önce hurma derler biz koyduk bi tane peygamberimizin diktiği ağacın hurmasından ağza tükürme olayıda burdan gelio oda o dönem ki yetişme ahlakıyla bu dönem bir mi
ağzına tükürüğü değdiği için huyu çekiomuş kim tükürürse ona çekermiş bi kere peygamberimizin tükürüyle kendinin kini bir tutana ben şaşırıorum valla sonucta oda agzına tükürüom die değil bi bildiğinden hurmayı ıssırtamayacağına göre çiğnio bizimkiler nasıl sapıtsınlar ağza tükürmek die =)
kız el yine akrabadan çok düşünüo bize misafir gelecekti kadın aradı kızdı ki sen bu halinle ne misafiri alıon cumartesi herkes bende senin yerine bana gelin die allah razı olsun iki çocugu var birisi daha 10 aylık bebek ama o kadar kişiyi ağırladı sırf ben hamişim die ama malum sahıslar düşüncesizce bizi mahvediolar neyse allahım bize veriri mükafatını bu cektiklrimizin hepsinin
HAHAA BENDE ÇOK GÜLDÜM kız o an insan nasıl bir pskolojide oluo bilemion ki epidural analjezi normal de yürümeni hareket etmeni istiyorlarmış hissizlik olmuyor ya sadece agrı acı hissetmion yaf benim büyük acım o ben nopnormal bağıra bağıra doğuracağım sanırım çünkü hastaneye epidural analjezi yeni gelmiş ve daha önce kimse olmamış anestezi uzmanıda sanırım daha önce yapmadı eğitimi var sadece :S korkuyorum risk alamam dedim kendimi de kestirmem büyük konusmayayım bana akıl işi gelmiyor sezaryen gerçekten yani kuzenimide görünce bebeği tutamıo kocası tutuo emzirsin diye dogrulamıo çok kötü ablamda normal yaptı eve geldiği gün sadece yattı çok kan kaybetmişti bası döndüğü için diğer gün kalktı gezdi valla sadece dik oturamıyorum dedi oda 3 gün sonra tamamen geçmişti zaten epidural normal de doğum öncesi acıyı çekion sadece doğumda acı çekmion oda herkes dio ki kötü olan doğum öncesi bebeğin nasıl çıktığını anlamıon bile o acının arasında dio anlamıon diolar bi bakıon ağlama sesi ve tüm acı son buluo =)
bende şimdi aklıma gelenleri yazıyordum bi baktım sende sormuşsun kızlar sadece hastane çantasına tam neler koyuyoruz onu bi yazsanız ibiğine ciciğine kadar =)
kızlar benim hiç keyfim yok. eşimle tartıştık dün akşam.
dün öğlen yemeğine gelmedi. akşam gelince niye gelmedin dedim.
ağzında eveleyip geveleyip duruyor. yemeğe gitmişler.
merkezden gelenler vardı dedi. kaç kişi dedim. 11 kişi yuhh dedim.
bi de kendisi 12 kişinin yemek parasını eşim ödemiş. öyle az bir meblağda değil.
saat 12.20 geçiyor napayım gitmeye niyetleri yok mecbur kaldım diyor.
bıktım ya yüzsüz insanlardan. fakiri fukarayı doyur bari de sevaba gir dedim.
senin gibi sağılacak ineği bulmuşlar bırakırlar mı dedim.
çok sinirliyim çooookkkkkk. ben aman sıkışmayalım diye alacaklarımı bile hesap ederek alıyorum.
ay sonuna kadar daha kaç kişi gelir böyle kaç kişinin parasını öder allah bilir.
yapar canım yine yapar... bi de üstüne akşam hadi hazırlan seni de yemeğe götüreyim diyor banaeminim eşinin niyetini bildiklerinden yıkılmışlardır ya yuh 11 kişi az da değil gerçekten de benim eşim de yapar arada öyle deliririm ben de ben gıdım gıdım hesap yaparken milletin keyfine para harcaması zoruma gidiyo...tavrını görünce belki yapmaz bidaha dicem ama etrafta bu kadar asalak varken ne diyim...sen sakin ol...
ben tek kullanımlık değil de normal çamaşır aldım ondan da alsam mı karar veremedim bi de voltaj tuvalet kağıdı ve kağıt havlu demişti onu hatırladım bi de tarak toka felan
evet hurma olayını okumuştum iyi de peygamberimizin diktiği hurmadan nerden bulcaz acep bi de anne göğsüne soğan sürünce çatlak mı ne olmuyormuş onu da burda okumuştum
evet hurma olayını okumuştum iyi de peygamberimizin diktiği hurmadan nerden bulcaz acep bi de anne göğsüne soğan sürünce çatlak mı ne olmuyormuş onu da burda okumuştum
Cesaretin varsa normal en iyisi suni sancıda taktırma sancı aralarında dinlenmen lazım benim cesaretim yok normal doğumun sancısına 4cm olana kadar dayanacak gücü bile zor buluyorum.ha desen kaç doğum yaptın hiç doğurmadım ama yerleşmiş korkular yüzünden korkuyorum ıkınma hissi gelincede sancıları duyuyorsun akıl işimi desen epidural hiç değil ama korkuyorum işte.annem korkulacak bişey değil zaten sular seller gibi geçiyor o sancı bu sancı derken doğum oldumu bıçak gibi kesiliyor sanki sancı çeken sen değilsin dedi.annem ve eşim epidurale karşı ama ben doktorla anlaşıcam dayanamadımmı hemen iğneyi vursunlar.
güzel nisan anneleri dün kızım korkuttu beni.dün öğleden sonra tuvalete gittiğimde pembe kırmızı karışık renkte kan gördüm sildim yine geldi sonra doktoru aradım eğer adet kanı gibi gelirse veya parça şeklinde gelirse hemen gel dedi.ama bu lekelenme normaldir dedi.sonra takip ettim gelmedi Allah şükür bebeğimde hareketli onun hareketli olması benide rahatlattı.ama ilk gördüğümde çok korktum daha çantamız odası tam hazır değil,sanırım bir an önce başlasam iyi olucak
aman uğraşama kekle falan ben artık yapmıyorum kaynanamlar geliyor kahve çay o kadar onlarıda eşim hazırlıyor zaten çay doldurulacak eş,imi dürtüyorum hadi doldur diye yoramam kendimi bebeğimi zor taşıyorum bide misafir ağırlayamam geçen hafta teyzesi geldi cümbür cemaat yine kahve çay eşim kurupasta almıştı onu koydum orta sehpaha o kadar çok bile kendi aileme de yapamıyorum ne yiyecekseniz alın yapın diyorumofff ya o kadar uykum var ki anlatamam. sabaha kadar uyanıp duruyorum bi oğlum uyanıyor hadi onu uyutuyoruz az sonra tuvalete uyan hadi git gel bu sefer kaşıntıdan uyumak iki saat sürüyor sonra uyanıyorum doğruu oğlumun odasına üstünü örtmeye. deliksiz uykuyu özledim valla. sabah erkenden kalk oğlumun üstünü değiştir çamaşır as bulaşık makinesini boşalt.
üstelik akşama misafir gelecek. kaç haftadır söylüyorlar geleceğiz diye bende nazikçe hafta sonu gelmelerinin daha iyi olacağını belirttim. kaç haftadır ses yok. dün akşam pat diye yarın akşam size gelcez diyorlar acaip canım sıkıldı. ya hamile olduğumu küçük bebeğimin olduğunu üstelikte çalıştığımı biliyorsunuz. insan hafta sonu bari ayarlar. şimdi iptal etsek uzadıkça uzayacak. bi an önce aradan çıksınlar istiyorum. ama bu yorgunlukla nolurum bilmem. sabahın köründe tuvalet banyo yıkadım akşama işim azalsın diye.
daha eve git kek yap evi süpür tozları al. ayyy çok kızgınım bugün zaten eşime sinirlendim dün akşam bu da tuzu biberi oldu.
inşallah oğlum stresli bi bebek olmaz sürekli delirme halindeyim bu aralar(
hiç cinnet geçirme tatlım sakin ol herşey yoluna girer bulursun bakıcı oğlunu en azından emanet edebileceğin biri var oda olmasa evde olmak zorunda kalacaktın ... yap yemeğini akşamdan kayananı ara yemek var ısıtıp yedirin diye bu kadar yapmıyorsa rica edersin yaparmerhaba güzel anneler,
benim bu aralar hiç keyfim yok. yatılı bakıcı aldığımız için evdeki eski bakıcımıza yeni bir iş bulup göndermiştik. ancak yatılı bakıcı bir hafta sonunda ben annemi, köyümü ve keçilerimi özledim deyip ilk otobüsle memlekete dönünce biz dımdızlak açıkta kaldık. şimdi gelelim cinnetlere:
cinnet1: bakıcı bulamıyorum!! dün itibari ile 9 bayanla görüşmüş oldum; yarısı türk yarısı yabancı ve hiçbiri olmadı. ya sigara içiyorlar, ya çok para istiyorlar ya da fazla işveli oluyorlar!!! kafayı yemek üzereyim.
cinnet2: ananem bir süredir annemde olduğu için annem gelemiyor yardıma; bilin bakalım bu hafta oğluma kim bakıyor???? kayınvalidem!!! evin her tarafı sarı uzun saç!! banyoda tuvalette hatta yemeklerde kadının saçı çıkıyor!! ojesini makyjını sildiği pamuğu olduğu yere bırakıp gidiyor. dün akşam geç geldim biraz, bir girdim ev karanlık bu TV nin karşısında fosur fosur uyuyor, benim oğlan yumurcak tv seyrediyor; saat 20:30 ve oğluşum daha akşam yemeği yememiş! insaf dedim ya; bu çocuk 17:00 da okuldan geliyor aç, hiçmi insafın yok be kadın!!!
geçmiş olsun da patates neden dokunsun ki anlayamadım miğdeyi bozunca falan patates yeriz iyi gelir sana mı dokunuyor acabagünaydın kızlar.dün akşam yemeğinin yanında patates yediğim için gece boyu ve halada devam eden sancımla uğraşıyorum.sanırım o patatesler tıkadı beni.bir daha aynı hataya düşmeyeceğim diyorum unutup yiyorum.hiç moralim yok suratım sirke satıyor.herkes ne oldu sana diyor.akşamdan beri geçmedi.yalancı doğum sancısı zannettim gece o kadar şiddetliydi kızlar.siz siz olun yediklerinize dikkat edin aman diyeyim
yok bende onları düşünmüom niyeyse ilginç ben denk geldim bi annenin doğumda ölmesine biz acildeydik üni de gece ailesi bekliyordu sonra haber geldi ki anneyi kurtaramadık diye eşinin annesinin feryadı bebeğin ne olacağı o günden beri çok moralim bozuluo efet şehitlik mertebesi cezbedio ama o bebeğin annesiz kalması onu koklayamadan ölmek kim anne gibi korur onu savunmasız kalır o bebek bakımı ağlaması herseyı geçer alışılır ama onu bensiz bırakmak düşüncesi beynimi yiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?