2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
bu arada herkese hayırlı öğlenler
ben yeni bişi duydum ne kadar doğru bilmiyorum da yeni doğan bebeğe bir çay kaşığı maden suyu içirince gaz olmuyormuşş tabi hastaneye nasıl sokulur bebeğe nasıl içirilir onu bilmem :))
hepsini okuyamadım ama misafirlerinizin topuna sinir olmaktan kendimi alamadım misafirsevmez oldum ben kendi evimde ağırlamadığım halde sevmediğim kimselern gelmesini istemiyorum dediğiniz gibi zaten oturup kalkmak bile artık zorken zırt pırt tuvalete gitmek gerekirken bi de herkes karnınıza bakarken hiç rahat olamıyor insan bi de üstüne yemekli ikramlı ohhh millet kolayını bulmuş kızlar valla hiç merhamet yok bunlarda yaa kendileri yapıp getireceklerine bi de çay bekliyorlar ayaklarına ayıp ayıp...

havlu da ekle istersen canım çorapla beraber diş fırçası diş macunu..

HAHAA BENDE ÇOK GÜLDÜM kız o an insan nasıl bir pskolojide oluo bilemion ki epidural analjezi normal de yürümeni hareket etmeni istiyorlarmış hissizlik olmuyor ya sadece agrı acı hissetmion yaf benim büyük acım o ben nopnormal bağıra bağıra doğuracağım sanırım çünkü hastaneye epidural analjezi yeni gelmiş ve daha önce kimse olmamış anestezi uzmanıda sanırım daha önce yapmadı eğitimi var sadece :S korkuyorum risk alamam dedim kendimi de kestirmem büyük konusmayayım bana akıl işi gelmiyor sezaryen gerçekten yani kuzenimide görünce bebeği tutamıo kocası tutuo emzirsin diye dogrulamıo çok kötü ablamda normal yaptı eve geldiği gün sadece yattı çok kan kaybetmişti bası döndüğü için diğer gün kalktı gezdi valla sadece dik oturamıyorum dedi oda 3 gün sonra tamamen geçmişti zaten epidural normal de doğum öncesi acıyı çekion sadece doğumda acı çekmion oda herkes dio ki kötü olan doğum öncesi bebeğin nasıl çıktığını anlamıon bile o acının arasında dio anlamıon diolar bi bakıon ağlama sesi ve tüm acı son buluo =)
bende şimdi aklıma gelenleri yazıyordum bi baktım sende sormuşsun kızlar sadece hastane çantasına tam neler koyuyoruz onu bi yazsanız ibiğine ciciğine kadar =)

Biz yapamayız tatlım öyle, alt yapımız müsade etmez :) O yüzden böyle gelmiş böyle de gidecek herhalde.

gunaydın kızlar ben grıp oldum yataktan cıkmadım hala..sizler nasılsınız..hilbur doğum yapmıs.gozu aydın olsun..darısı hayırlısıyla bizlere inşallh.

ayy anamm asitli zarar vermesin boşverin denemeyin yada çocuk doktoruna sorun asite dayanamaz belki midesine yemek borusuna zarar veririz ben sadece hac hurması olayını biliyorum onu da hikayesi şöyle Peygamber efendimiz(s.a.s) zamanında yeni doğan bebeklerin kulağına ezan okuması için hiç anne daha emzirmeden Peygamberimize götürürlermiş oda kendi diktiği hurma ağacının hurmasından minik bir parça ağzında çiğner bebeğin ağzına sürermiş bebeğin ağzına anne sütünden önce hurma derler biz koyduk bi tane peygamberimizin diktiği ağacın hurmasından ağza tükürme olayıda burdan gelio oda o dönem ki yetişme ahlakıyla bu dönem bir mi
ağzına tükürüğü değdiği için huyu çekiomuş kim tükürürse ona çekermiş bi kere peygamberimizin tükürüyle kendinin kini bir tutana ben şaşırıorum valla sonucta oda agzına tükürüom die değil bi bildiğinden hurmayı ıssırtamayacağına göre çiğnio bizimkiler nasıl sapıtsınlar ağza tükürmek die =)
kız el yine akrabadan çok düşünüo bize misafir gelecekti kadın aradı kızdı ki sen bu halinle ne misafiri alıon cumartesi herkes bende senin yerine bana gelin die allah razı olsun iki çocugu var birisi daha 10 aylık bebek ama o kadar kişiyi ağırladı sırf ben hamişim die ama malum sahıslar düşüncesizce bizi mahvediolar neyse allahım bize veriri mükafatını bu cektiklrimizin hepsinin

kızlar benim hiç keyfim yok. eşimle tartıştık dün akşam.
dün öğlen yemeğine gelmedi. akşam gelince niye gelmedin dedim.
ağzında eveleyip geveleyip duruyor. yemeğe gitmişler.
merkezden gelenler vardı dedi. kaç kişi dedim. 11 kişi yuhh dedim.
bi de kendisi 12 kişinin yemek parasını eşim ödemiş. öyle az bir meblağda değil.
saat 12.20 geçiyor napayım gitmeye niyetleri yok mecbur kaldım diyor.
bıktım ya yüzsüz insanlardan. fakiri fukarayı doyur bari de sevaba gir dedim.
senin gibi sağılacak ineği bulmuşlar bırakırlar mı dedim.
çok sinirliyim çooookkkkkk. ben aman sıkışmayalım diye alacaklarımı bile hesap ederek alıyorum.
ay sonuna kadar daha kaç kişi gelir böyle kaç kişinin parasını öder allah bilir.

evet hurma olayını okumuştum iyi de peygamberimizin diktiği hurmadan nerden bulcaz acep bi de anne göğsüne soğan sürünce çatlak mı ne olmuyormuş onu da burda okumuştum

Cesaretin varsa normal en iyisi suni sancıda taktırma sancı aralarında dinlenmen lazım benim cesaretim yok normal doğumun sancısına 4cm olana kadar dayanacak gücü bile zor buluyorum.ha desen kaç doğum yaptın hiç doğurmadım ama yerleşmiş korkular yüzünden korkuyorum ıkınma hissi gelincede sancıları duyuyorsun akıl işimi desen epidural hiç değil ama korkuyorum işte.annem korkulacak bişey değil zaten sular seller gibi geçiyor o sancı bu sancı derken doğum oldumu bıçak gibi kesiliyor sanki sancı çeken sen değilsin dedi.annem ve eşim epidurale karşı ama ben doktorla anlaşıcam dayanamadımmı hemen iğneyi vursunlar.

eminim eşinin niyetini bildiklerinden yıkılmışlardır ya yuh 11 kişi az da değil gerçekten de benim eşim de yapar arada öyle deliririm ben de ben gıdım gıdım hesap yaparken milletin keyfine para harcaması zoruma gidiyo...tavrını görünce belki yapmaz bidaha dicem ama etrafta bu kadar asalak varken ne diyim...sen sakin ol...

yapar canım yine yapar... bi de üstüne akşam hadi hazırlan seni de yemeğe götüreyim diyor bana ben doydum sen milleti götür dedim.

ben tek kullanımlık değil de normal çamaşır aldım ondan da alsam mı karar veremedim bi de voltaj tuvalet kağıdı ve kağıt havlu demişti onu hatırladım bi de tarak toka felan

canım ben kanama olur die böle tercih ettim, hastaneden çıkarken giyerim diye de normal külot koydum, ötekiler aklımda da koymadım daha

kıyafetler:

-2 tane 10'lu hastane çıkışı. (birini yani doğduğunda giydirmelerini istediğimi hurcun içine koydum, ayriyeten hurcun içine;örme patik,çorap, 5 adet bez,pişik kremi ve pudrasını koydum hemşire hanımlara kolaylık olsun diye)
- 1 adet penye yelek
- 1 adet örme yelek
- 1 adet tulum
- 1 adet patikli alt
- 1 adet cıtcıtlı body
- 2 adet battaniye
- 1 adet örgü batteniye
- 3 adet çorap
- 2 adet eldiven
- 3 adet önlük
- 2 adet bere
- 5 adet agız silme bezi

bakım ürünleri:

-Ateşölçer (braun)
- 25 adet bez (prima)
- 1 paket hijyenik mendil (chicco)
- 1 paket alt silme pamuğu (baby&me)
- tırnak makası
- pratik alt açma minderi
- göbek bağı kemeri
- koruma kutulu emzik (nuk)
- biberon(chicco)
- pişik kremi (chicco)
- pudra (chicco)
- no tears şampuan (chicco)
- body lotion (chicco)
- masaj yağı (chicco)
- fırça-tarak takımı (chicco)
- su biberonu
- sabun (chicco)

kıyafetler:

- 2 adet sabahlıklı gecelık tk.
- 1 adet pijama tk.
- 1 adet evde de rahat ettiğim pijama altım ve t-shirtüm
- 5 adet külot (elija)
- 2 adet emzirme südyeni (elija)
- 1 adet emzirme atleti(elija)
- terlik
- 2 adet çorap
- hastane çıkışında giyeceğim elbise

bakım ürünlerim:

- Ameda çiftli pompa
- Lansinoh süt saklama poşeti
- Lansinoh meme kremi
- Avent göğüs kalkanı
- chicco meme silme mendili
- 1 paket orkid
- havlu
- kağıt havlu
- kirliler için poşet
- makyaj çantam( diş fırçam diş macunum, makyaj malzemelerim, lohusa tacım,ayna, mini sıvı sabun, makyaj temizleme mendili, nemlendirici, tarak-fırça)
bunları başka bi topikten kopyaladım herkes kendine göre düzenleyebilir bebek için olan çantada coşmuş yalnız baba için de bişeyler vardı onları almadım bi de telefon çikolata oda süsleme malz. süt artırıcı içecek takı yastığı kamera felan var

evet hurma olayını okumuştum iyi de peygamberimizin diktiği hurmadan nerden bulcaz acep bi de anne göğsüne soğan sürünce çatlak mı ne olmuyormuş onu da burda okumuştum

ben hastane çantama da koydum 2 tane hurma duymuştum bunu, eşimin arkadaşı hacdan getirmişti, saklamıştım ben de, ama menşei nedir bilemiycem tabi, öle çocuğumun ağzına da kimse tükürsün istemem valla:)elimle sıkarım ağzına sürerim, ya da yalattırım olur biter diye düşünüyorum:)

güzel nisan anneleri dün kızım korkuttu beni.dün öğleden sonra tuvalete gittiğimde pembe kırmızı karışık renkte kan gördüm sildim yine geldi sonra doktoru aradım eğer adet kanı gibi gelirse veya parça şeklinde gelirse hemen gel dedi.ama bu lekelenme normaldir dedi.sonra takip ettim gelmedi Allah şükür bebeğimde hareketli onun hareketli olması benide rahatlattı.ama ilk gördüğümde çok korktum daha çantamız odası tam hazır değil,sanırım bir an önce başlasam iyi olucak

bizim belediye başkanımız haca gitti bu sene o getirmişti ben hamişim diye eşi fazla verdi =)ben dayanamam yerim annem de bi tane ye gerisini sakla dedi sonrada ver bana ben saklarım sana güvenmiom dedi cünkü gerçekten harika bişi o hurma yaa =))umreye falan giden yokmu sipariş ver çok pahalıymış ama azıcık sana getirsin yakın olaydık verirdim sanada

yok hersey doğal normal olsun istiyorum ben acıya dayanıklıyımdır acıyı çekerken o an başka şeyler düşünürüm mesela doğumda bebeğimi düşüneceğim ve ömür boyu çekmeyeceğimi dayanırsam ve dirayet gösterirsem biranönce biteceğini düşünürüm bide yanımda tatlı dilli insanlar varsa hem eminim allahım yardımcı olar zemzem de hazırladık doğuma girmeden dua edip kolay olması niyetine içip gireceğim =) =)

canım çok geçmi olsun sıkma canını, yat uzan dinlen hep doktor da olabilir demiş zaten, dinlen bol bol

aman uğraşama kekle falan ben artık yapmıyorum kaynanamlar geliyor kahve çay o kadar onlarıda eşim hazırlıyor zaten çay doldurulacak eş,imi dürtüyorum hadi doldur diye yoramam kendimi bebeğimi zor taşıyorum bide misafir ağırlayamam geçen hafta teyzesi geldi cümbür cemaat yine kahve çay eşim kurupasta almıştı onu koydum orta sehpaha o kadar çok bile kendi aileme de yapamıyorum ne yiyecekseniz alın yapın diyorum

hiç cinnet geçirme tatlım sakin ol herşey yoluna girer bulursun bakıcı oğlunu en azından emanet edebileceğin biri var oda olmasa evde olmak zorunda kalacaktın ... yap yemeğini akşamdan kayananı ara yemek var ısıtıp yedirin diye bu kadar yapmıyorsa rica edersin yapar
geçmiş olsun da patates neden dokunsun ki anlayamadım miğdeyi bozunca falan patates yeriz iyi gelir sana mı dokunuyor acaba

canım doğumda ölüm çok düşük bir risk bunu düşünüp üzme kendini yavrunu yazıktır ya çok güzel bir bebeğin olacak kolaycacık doğuracaksın onu ilk göreceğin anı düşün evinize geldiğiniz zamanı düşün artık 2 değil 3 kişisiniz çoookk mutlu ve büğyüyen bir ailesiniz olumlu düşünceler bebeği mutlu kılar ama üzüntü stres bebği mutsuz eder ve içerde de bebek kendini kasar toparlar rahat bırakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…