ben hastane çantama da koydum 2 tane hurma duymuştum bunu, eşimin arkadaşı hacdan getirmişti, saklamıştım ben de, ama menşei nedir bilemiycem tabi, öle çocuğumun ağzına da kimse tükürsün istemem valla:)elimle sıkarım ağzına sürerim, ya da yalattırım olur biter diye düşünüyorum:)
kıyafetler:
-2 tane 10'lu hastane çıkışı. (birini yani doğduğunda giydirmelerini istediğimi hurcun içine koydum, ayriyeten hurcun içine;örme patik,çorap, 5 adet bez,pişik kremi ve pudrasını koydum hemşire hanımlara kolaylık olsun diye)
- 1 adet penye yelek
- 1 adet örme yelek
- 1 adet tulum
- 1 adet patikli alt
- 1 adet cıtcıtlı body
- 2 adet battaniye
- 1 adet örgü batteniye
- 3 adet çorap
- 2 adet eldiven
- 3 adet önlük
- 2 adet bere
- 5 adet agız silme bezi
bakım ürünleri:
-Ateşölçer (braun)
- 25 adet bez (prima)
- 1 paket hijyenik mendil (chicco)
- 1 paket alt silme pamuğu (baby&me)
- tırnak makası
- pratik alt açma minderi
- göbek bağı kemeri
- koruma kutulu emzik (nuk)
- biberon(chicco)
- pişik kremi (chicco)
- pudra (chicco)
- no tears şampuan (chicco)
- body lotion (chicco)
- masaj yağı (chicco)
- fırça-tarak takımı (chicco)
- su biberonu
- sabun (chicco)
kıyafetler:
- 2 adet sabahlıklı gecelık tk.
- 1 adet pijama tk.
- 1 adet evde de rahat ettiğim pijama altım ve t-shirtüm
- 5 adet külot (elija)
- 2 adet emzirme südyeni (elija)
- 1 adet emzirme atleti(elija)
- terlik
- 2 adet çorap
- hastane çıkışında giyeceğim elbise
bakım ürünlerim:
- Ameda çiftli pompa
- Lansinoh süt saklama poşeti
- Lansinoh meme kremi
- Avent göğüs kalkanı
- chicco meme silme mendili
- 1 paket orkid
- havlu
- kağıt havlu
- kirliler için poşet
- makyaj çantam( diş fırçam diş macunum, makyaj malzemelerim, lohusa tacım,ayna, mini sıvı sabun, makyaj temizleme mendili, nemlendirici, tarak-fırça)
bunları başka bi topikten kopyaladım herkes kendine göre düzenleyebilir bebek için olan çantada coşmuş yalnız baba için de bişeyler vardı onları almadım bi de telefon çikolata oda süsleme malz. süt artırıcı içecek takı yastığı kamera felan var
canım ben kanama olur die böle tercih ettim, hastaneden çıkarken giyerim diye de normal külot koydum, ötekiler aklımda da koymadım daha
canım benim gittiğim hastanede kullan at külotlardan veriliyormuş. almam gereken, hastanenin özellikle istediği bişey var mı diye sordum. sizde masraf yapmadan sorun isterseniz.evet mantıklı aslında ben de alsam o sıra zaten bişe gelmez insanın aklına heralde çantada hazır bulunsun
bende dün akşamdan beri öyleyim. yutkunamıyorum, gözlerim, boğazım, burnum sızlıyor.
ıhlamurun içine elma ve ayva dilimleyip kaynattım. iyi gelirmiş bakalım.
sende dene istersen
canım alışvieriş sitelerinde sadece korkuluk satıldığını görmüştüm. belki güzel bişey denk gelebilir. inşallah gönlüne göre bulursun. tatlım ne kadar çok düğün oluyor sizde maşallah herkes bu yıl mı evleniyor?
canım benimde yatağımın boyu 180 bende ona göre yatak aldım daha doğrusu yatak karyolayla birlikte satılıyordu. komidinin altına girecek. tabi montajı bir yapılsa görücem nasıl olucak ama boya kokusu çıkmadı daha.
ne yalatıon ezion sen kendin ağzında ez ben öyle yapacağım o ağza tükürme muhabbetinide açan olursa kabalasırım valla iğrenç ya
hastane çantan mı bu bacım bebeğin okula gidene kadarki eksiklerimi bu ne ay okurken yoruldum ama hemen çıktı alıorum bende yapacam =)
canım benim gittiğim hastanede kullan at külotlardan veriliyormuş. almam gereken, hastanenin özellikle istediği bişey var mı diye sordum. sizde masraf yapmadan sorun isterseniz.
hastane çantan mı bu bacım bebeğin okula gidene kadarki eksiklerimi bu ne ay okurken yoruldum ama hemen çıktı alıorum bende yapacam =)
Hehehe canım yaa çok güldüm yorumuna sen yine çıktı alıp yapacaksın ya ben ne yapim aldığım ürünlerin toplamı bir hastane çantası bile etmiyor
yavaş yavaş alırız artıkk napim
iyi bari önemli bişey değilmiş kanama sevindim daha vakit var beklesin bebişler gelmesinler dahagüzel nisan anneleri dün kızım korkuttu beni.dün öğleden sonra tuvalete gittiğimde pembe kırmızı karışık renkte kan gördüm sildim yine geldi sonra doktoru aradım eğer adet kanı gibi gelirse veya parça şeklinde gelirse hemen gel dedi.ama bu lekelenme normaldir dedi.sonra takip ettim gelmedi Allah şükür bebeğimde hareketli onun hareketli olması benide rahatlattı.ama ilk gördüğümde çok korktum daha çantamız odası tam hazır değil,sanırım bir an önce başlasam iyi olucak
bizim belediye başkanımız haca gitti bu sene o getirmişti ben hamişim diye eşi fazla verdi =)ben dayanamam yerim annem de bi tane ye gerisini sakla dedi sonrada ver bana ben saklarım sana güvenmiom dedi cünkü gerçekten harika bişi o hurma yaa =))umreye falan giden yokmu sipariş ver çok pahalıymış ama azıcık sana getirsin yakın olaydık verirdim sanada
yok hersey doğal normal olsun istiyorum ben acıya dayanıklıyımdır acıyı çekerken o an başka şeyler düşünürüm mesela doğumda bebeğimi düşüneceğim ve ömür boyu çekmeyeceğimi dayanırsam ve dirayet gösterirsem biranönce biteceğini düşünürüm bide yanımda tatlı dilli insanlar varsa hem eminim allahım yardımcı olar zemzem de hazırladık doğuma girmeden dua edip kolay olması niyetine içip gireceğim =) =)
Günaydınlar herkese,
Geçmişi henüz okumadım, umarım herkesin keyfi yerindedir. Kızlar size bir şey sormak istiyorum. Belki Mergen bilebilir ikiz bebişleri olduğu için. Dün heyecanlı bir gün oldu benim içinGün içerisinde bir kaç kez çamaşırımın ıslandığını farkettim:18: Yani akıntı da var ama bir ıslaklık da var kenarlarda yoğun. Terledim mi acaba diye düşündüm ama bir kaç kez tekrarlanınca dr.um gel bi bakalım dedi. Apar topar dr.uma gittim. Hatta dr.a gittiğimde yine nemlenmişti koyduğum peçete. Önce ultrasonla baktı, amniyon sıvısında bir sorun görünmedi. Sonra vajinal muayene etti, aksi gibi ben de hazırlıksızdım Plansız olunca ayy çok utandım ama insan o an sallamıyor tabii.. Muayenede beni ıkındırdı, sonra bir boru yerleştirip tekrar ıkındım. Offf kızlar aylardır çıkmıyordum o masaya, unutmuşum ne kadar sinir bozucu olduğunu Neyse ki bir sıvı akışı olmadığını söyledi ama az miktarda vajinal enfeksiyon var dedi.Sonra çamaşırımı ve ıslanmış peçeteleri bu ışığa tuttu, bir sorun yok dedi. En son bir de nst ye bağladı. Neyse ki onda da bir sorun çıkmadı. Ama dr.um sonrasında dedi ki "Seçil istersen sana ciğer geliştirici bir iğne var, erken doğum riski olanlara özellikle de ikiz bebek bekleyenlere yapıyoruz. Bebeklerin ciğerleri 34. haftada gelişiyor, erken doğması durumunda bebeğin ciğerlerinin gelişimine katkı yapıyor" dedi. Öyle diyince ben panik oldum, siz bir erken doğum riski mi görüyorsunuz dedim. Hayır dedi, ama amniyosentez yaptırdığın için az da olsa bir risk var, bugün de böyle bir korku yaşadın, ben tavsiye ederim, ben kendi kız kardeşime de yaptım dedi. İğnenin adı celestone iğne. 4 mg. kortizon içeriyor. Kortizon olduğu için ben kullanmak istemiyorum. Sonuçta bir yan etkisi olmasa herkese yaparlar öyle değil mi? Ortada bir risk olmadan bu iğneyi yaptırmayayım diyorum. Siz ne dersiniz?:44:
Canım geçmiş olsun...
Bir sorun çıkmamasına sevindim...
Ben o iğneden 4 doz yaptırdım,yanılmıyorsam iki hafta önce...
Hiçbir yan etkisini görmedim çok şükür...
Doktorum iştah artışı yapabilir dikkat et dedi ama hiçbir değişiklik olmadı..
Ben sadece önlem olarak; iğne kortizonlu olduğu için direkt tuzu kestim...
Benim de özellikle yemekten sonra karnım oldukça büyüyor ve dediğin gibi sertleşiyor. Sanırım bu haftalar için normal. Benim de yürürken belim de müthiş bir ağrı oluyor kimi zaman. Sanırım bu ağrılar kişiden kişiye değişiyor. Bu hafta gidicektin di mi dr.a? Ona da sor için rahat etsin.kızlar 2-3 gündür kızım aşağıya doğru indi ve karnım çok ağrıyor acıyor yürürken çok zorlanıyorum karnımı tutarak yürüyorum çok ağrı var karnımda normaldir sanırım bu durum ama sizlerde de varmı sormak istedim karnım çok sert ve büyük oldu bir anda
kızlar 2-3 gündür kızım aşağıya doğru indi ve karnım çok ağrıyor acıyor yürürken çok zorlanıyorum karnımı tutarak yürüyorum çok ağrı var karnımda normaldir sanırım bu durum ama sizlerde de varmı sormak istedim karnım çok sert ve büyük oldu bir anda
canım çok geçmi olsun sıkma canını, yat uzan dinlen hep doktor da olabilir demiş zaten, dinlen bol bol
patates zarar mı bize mi yoksa sana mı dokunuyor tatlım ben çok seferim de
Sağol canım cevabın için. Evet dr.um bana önerisi de toplam 4 mg. 12 saat arayla 2 mg. 2 mg. şeklinde yaptırmam. Dört doz oluyor dediğin gibi. Senin dr.un da bir yan etkiden bahsetmedi di mi? Bu tuz olayını dr. söyledi, zaten dikkat ediyorsun ve de doz düşük sorun olmaz dedi. Bi de okuduğum kadarıyla bu iğneyi yaptırdıktan sonra 1-2 gün bebek hareketi hissetmeyenler olmuş. Sende de olmuş muydu? Bu arada maşallah ilk hedef 32. haftanız bittiNasıl gidiyor, bebişler nasıl?
az önce yoğun bakım çocuk dokktroumuz geldi...deniz solunum cihazından çıkmış.kendi kendine oda havasında nefes alıyor.hafifi bi sarılık başlamış öğleden sonra ölçümüne göre ışın tedavisi yapıcalar.bugün gel denize dokun kucağına al dedi:)
derin biraz daha zorda..gece 2 de gelip akciğerlerine tüp takmışlar.normalde heem büyük olduğu için hemde kız bebeklerdaha dirençli olduğu için ondan beklemiyorduk ama büyük ihtimalle doğumuda başlatan oydu derin anneden bi enfeksiyon almış olabilir dedi..büyk ihtimallede idrar yolu enfeksiyonu...ama doktor keendinden çok emindi ve ben enndişelmeyin diyorsam sakin olun eğer ben endişeliysem zaten sizinle paylaşırm dedi...bana sen babadan daha sakinsin bundan sonra herşeyi sana anlatıcam dedi...sakin olmaktan başka çarem var mı sanki..ben böyle riskli durumlar ihtimaline karşı evimi barkımı bırakıp geldim 1,5 aydır kuzenimde kalıyorum...bu hastaneye güvendiğim için..yokssa sezaryanı burda olayım diye gelmedim..anne yüreği hissediyor demekki eğer balıkesirde olsaydım bu kadar ilgilenirlermiydi doktorlar..çok şükür bugünüme.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?