2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

ne yalatıon ezion sen kendin ağzında ez ben öyle yapacağım o ağza tükürme muhabbetinide açan olursa kabalasırım valla iğrenç ya

hastane çantan mı bu bacım bebeğin okula gidene kadarki eksiklerimi bu ne ay okurken yoruldum ama hemen çıktı alıorum bende yapacam =)

canım ben kanama olur die böle tercih ettim, hastaneden çıkarken giyerim diye de normal külot koydum, ötekiler aklımda da koymadım daha

evet mantıklı aslında ben de alsam o sıra zaten bişe gelmez insanın aklına heralde çantada hazır bulunsun

hastane çantan mı bu bacım bebeğin okula gidene kadarki eksiklerimi bu ne ay okurken yoruldum ama hemen çıktı alıorum bende yapacam =)[/QUOTE]

yok ya bende bunun üçte biri bile yok ben daha almadım bile bırak çantaya koymayı başka yerden kopyaladım bi de bu arkadaş istanbuldaymış kendine en kötüye göre hazırlamış bişi eksik olursa eşi çıkıp gelemezmiş felan örnek olur belki diye

evet mantıklı aslında ben de alsam o sıra zaten bişe gelmez insanın aklına heralde çantada hazır bulunsun
canım benim gittiğim hastanede kullan at külotlardan veriliyormuş. almam gereken, hastanenin özellikle istediği bişey var mı diye sordum. sizde masraf yapmadan sorun isterseniz.

hastane çantan mı bu bacım bebeğin okula gidene kadarki eksiklerimi bu ne ay okurken yoruldum ama hemen çıktı alıorum bende yapacam =)

Hehehe canım yaa çok güldüm yorumuna sen yine çıktı alıp yapacaksın ya ben ne yapim aldığım ürünlerin toplamı bir hastane çantası bile etmiyor

yavaş yavaş alırız artıkk napim

bende dün akşamdan beri öyleyim. yutkunamıyorum, gözlerim, boğazım, burnum sızlıyor.
ıhlamurun içine elma ve ayva dilimleyip kaynattım. iyi gelirmiş bakalım.
sende dene istersen

içtim ama fazlaa içemiyorum canım, midemi yakıyor çünkü

ben de gördüm ama nerede gördüğümü hatırlamıyorum. googledan baakarım öğleden sonra. ay evet sorma canım. okuldaki öğretmenlerden birinin düğünü. gündüz düğünü bir de, hiç sevmem. neyseki akşam erkenden annemlerde oluruz.

tabi belki de öle yaparım, ama biri tükürücekse ben tükürürüm o kadar:)

:)))zaten tatil bavulu gibi olmuş kadının çantası iki koca bavul tabi eşine de birtakım şeyler koymuş benim eşim görse dalga geçer bu ne böyle diye

iyi bari önemli bişey değilmiş kanama sevindim daha vakit var beklesin bebişler gelmesinler daha

normal doğumu kolaylaştırmak için son bir ay hurma yemek gerekirmiş hurma açılmayı sağlayıp normal doğumu kolaylaştırıyormuş sende normalde kararlısın benim gibi hurma depola ye hamilelik başalrında hurma nar çörekotu bunların yenmesi önerilmiyor açılmaya neden oluyormuş bunlar

Günaydınlar herkese,
Geçmişi henüz okumadım, umarım herkesin keyfi yerindedir. Kızlar size bir şey sormak istiyorum. Belki Mergen bilebilir ikiz bebişleri olduğu için. Dün heyecanlı bir gün oldu benim için Gün içerisinde bir kaç kez çamaşırımın ıslandığını farkettim:18: Yani akıntı da var ama bir ıslaklık da var kenarlarda yoğun. Terledim mi acaba diye düşündüm ama bir kaç kez tekrarlanınca dr.um gel bi bakalım dedi. Apar topar dr.uma gittim. Hatta dr.a gittiğimde yine nemlenmişti koyduğum peçete. Önce ultrasonla baktı, amniyon sıvısında bir sorun görünmedi. Sonra vajinal muayene etti, aksi gibi ben de hazırlıksızdım Plansız olunca ayy çok utandım ama insan o an sallamıyor tabii.. Muayenede beni ıkındırdı, sonra bir boru yerleştirip tekrar ıkındım. Offf kızlar aylardır çıkmıyordum o masaya, unutmuşum ne kadar sinir bozucu olduğunu Neyse ki bir sıvı akışı olmadığını söyledi ama az miktarda vajinal enfeksiyon var dedi.Sonra çamaşırımı ve ıslanmış peçeteleri bu ışığa tuttu, bir sorun yok dedi. En son bir de nst ye bağladı. Neyse ki onda da bir sorun çıkmadı. Ama dr.um sonrasında dedi ki "Seçil istersen sana ciğer geliştirici bir iğne var, erken doğum riski olanlara özellikle de ikiz bebek bekleyenlere yapıyoruz. Bebeklerin ciğerleri 34. haftada gelişiyor, erken doğması durumunda bebeğin ciğerlerinin gelişimine katkı yapıyor" dedi. Öyle diyince ben panik oldum, siz bir erken doğum riski mi görüyorsunuz dedim. Hayır dedi, ama amniyosentez yaptırdığın için az da olsa bir risk var, bugün de böyle bir korku yaşadın, ben tavsiye ederim, ben kendi kız kardeşime de yaptım dedi. İğnenin adı celestone iğne. 4 mg. kortizon içeriyor. Kortizon olduğu için ben kullanmak istemiyorum. Sonuçta bir yan etkisi olmasa herkese yaparlar öyle değil mi? Ortada bir risk olmadan bu iğneyi yaptırmayayım diyorum. Siz ne dersiniz?:44:

Canım geçmiş olsun...

Bir sorun çıkmamasına sevindim...

Ben o iğneden 4 doz yaptırdım,yanılmıyorsam iki hafta önce...

Hiçbir yan etkisini görmedim çok şükür...

Doktorum iştah artışı yapabilir dikkat et dedi ama hiçbir değişiklik olmadı..

Ben sadece önlem olarak; iğne kortizonlu olduğu için direkt tuzu kestim...

kızlar 2-3 gündür kızım aşağıya doğru indi ve karnım çok ağrıyor acıyor yürürken çok zorlanıyorum karnımı tutarak yürüyorum çok ağrı var karnımda normaldir sanırım bu durum ama sizlerde de varmı sormak istedim karnım çok sert ve büyük oldu bir anda

Sağol canım cevabın için. Evet dr.um bana önerisi de toplam 4 mg. 12 saat arayla 2 mg. 2 mg. şeklinde yaptırmam. Dört doz oluyor dediğin gibi. Senin dr.un da bir yan etkiden bahsetmedi di mi? Bu tuz olayını dr. söyledi, zaten dikkat ediyorsun ve de doz düşük sorun olmaz dedi. Bi de okuduğum kadarıyla bu iğneyi yaptırdıktan sonra 1-2 gün bebek hareketi hissetmeyenler olmuş. Sende de olmuş muydu? Bu arada maşallah ilk hedef 32. haftanız bitti Nasıl gidiyor, bebişler nasıl?

Son düzenleme:
Benim de özellikle yemekten sonra karnım oldukça büyüyor ve dediğin gibi sertleşiyor. Sanırım bu haftalar için normal. Benim de yürürken belim de müthiş bir ağrı oluyor kimi zaman. Sanırım bu ağrılar kişiden kişiye değişiyor. Bu hafta gidicektin di mi dr.a? Ona da sor için rahat etsin.

aynen canım ya sanli karnım aşağı düşecek gibi geliyor ve karnımın altından tutarak yürüyorum ben de sanırım normal ama afedersiniz tuvalletten kalkarken bazen sanki düştü düşecek gibi hissediyorum arada bi ağrı da cabası özellikle sağ kasığıma doğru

canım çok geçmi olsun sıkma canını, yat uzan dinlen hep doktor da olabilir demiş zaten, dinlen bol bol

çok saol canım.çalışıyorum anca eve gidince dinlendim sabah yine işe geldim öyle olunca pek dinlenemiyorum.martın 5 inde izne ayrılcam.

patates zarar mı bize mi yoksa sana mı dokunuyor tatlım ben çok seferim de

bana kabızlık yapıyo ve mideme taş gibi oturuyor canım aslında gebelik boyu ne zaman yediysem yaptı uzun zaman olmuştu unutmuştum dikkatli yedikten sonra yapmaz heralde.bende cok seviyorum ama sanırım o beni sevmiyor :)

Benimde başta bu iğneye karşı endişelerim vardı fakat birkaç doktorla görüşüp faydasının,yan etkilerinden kat be kat fazla olduğunu anlayınca tereddütsüz yaptırdım.Ve araştırmalarım sonucunda "keşke yaptırsaydım"diyen çok,"keşke yaptırmasaydım"diyen hiç yok...Bebek hareketlerinde azalma hissedenlerin çoğu;sancı nedeniyle hast.giden önlem almak için;Nidilat,Pre-par gibi ağır ilaçlarla birlikte bu iğneyi yaptıranlar...

Çok şükür canım bu günleri gördük ... Bebişlerde büyümeye çalışıyor teyzesiRabbim vaktinde,hayırlı,sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize inşallah...

Rabbim iki miniğimizede iyilik,sağlık versin,tez zamanda evlerine kavuştursun inşallah...

Dualarınızı eksik etmeyin ne olur kızlar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…