ben hastane çantama da koydum 2 tane hurma duymuştum bunu, eşimin arkadaşı hacdan getirmişti, saklamıştım ben de, ama menşei nedir bilemiycem tabi, öle çocuğumun ağzına da kimse tükürsün istemem valla:)elimle sıkarım ağzına sürerim, ya da yalattırım olur biter diye düşünüyorum:)
Benim de özellikle yemekten sonra karnım oldukça büyüyor ve dediğin gibi sertleşiyor. Sanırım bu haftalar için normal. Benim de yürürken belim de müthiş bir ağrı oluyor kimi zaman. Sanırım bu ağrılar kişiden kişiye değişiyor. Bu hafta gidicektin di mi dr.a? Ona da sor için rahat etsin.
:) senin ama bi erken doğum maceran olmuş ondan korkmuş adamcağız
ben merak ediyorum bizimki napıcak, Allahım o günleri göstersin hepimize inşallah
bakıym bebişlemi daha çok ilgilencek benle mi:))
maşallah bebişine, inşallah yarın bi sorun çıkmaz, bebişin vaktinde gelir
ben foruma girmeye tırsmaya başladım :18:
Allahım bize sabır, bebeklerimize sıhhat wer..
maşallah iki bebişimizede, allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıkla. darısı hepimizin başına
anam artık bebişler dünyaya gelmeyede başladı, yumurta kapıya dayandı. kaçarı yok mu bunun
bu hafta sonu artık tüm hazırlıkları tamamlamam lazım
maşallah kızına
stres yapma, bundan sonra sık bakmaları bizim daha iyi. kontrol altında olacağız
günaydın annişler
ilk bebeklerde geldi hoşgeldiler artık sıra bizlerde ama zamanında gelsin bebişler hiiiççç acele etmesinler :)
yok canım benim şeker normal hayrola neden sordun canım
işallah vaktinde gelir yalancı sancılardır
maşallah bebişine ama gidip oturcak başka yer yokmuymuş bazen bende de oluyor idrar kesesine oturuyor devamlı tuvalet ihtiyacı oluyor ve kaçabiliyor böyle en azından suyun gelmemiş olur b öyle yanlışlıklar nerden bileceksin ki
bunları okurken kasıldım resmen bende bu gece ağrıyla bir uyandım sol tarafımın kemikleri zonkluyor kalça kemiğim ağrıyor sanki kalça kemiğimin üzerine düşmüşüm çatlamış gibi ağlıyorum acıdan eşim yazık uykulu halde ovdu ama doğru düzgün uyku uyumadım bugün kesin uyuklarım ... benim göbek aşağıya doğru kaydı leğen kemiklerime baskı yapıyor bugün sabah zorla yürüdüm sanırım vücut tamamen kendini doğuma hazırlıyor :18::18::18::18: korkum yoktu ama biraz olmaya başladı nasıl çıkacak bu kız diye hayırlısı elbet bir şekilde çıkacak
Günaydın kızlar ben geldim...
Topiğimizin ilk bebişleri dünyaya gelmiş.
Çok şükür herşey yolunda gitmiş.Doğum hikayesini dört gözle bekliyorum :)
Darısı sağlıkla hepimizin başına inşallah.
naz0675 hoş geldin canım benim.
Seninde bebişininde iyi olmasına çok sevindim...
Mide ekşimeleri çok normal kuzu.Onu azaltmak için sık sık ama az yemelisin.
Artık hepimiz mutlu sona doğru yaklaşıyoruz hakkımızda hayırlısı.
Seninde yolun uzundu zorlanırsan eğer çık izne yorma kendini.
Benımde bu hafta son çıkıcam izne inşallah.İş rahatta benide yol yoruyor işde bakalım artık kısmet.
BoO geçmiş olsun canım bir sıkıntı olmamasına çok sevindim.
dertsiz şekerim korkutma beni.
Bak bende bu hafta çıkıcam izne,benimde oturduğum yerde hiç arkadaşım yok.
Binadakilerle karşılaşırsak günaydın,iyi akşamlar diyip geçiyoruz
Evde sıkılır mıyım ki
gorkemre mira hanıma söyle,daha gelmesinin zamanı var.
Kendini hiç sitrese sokma,çıkman gerekirse bebişinin sağlığı için çıkıcaksın.
Onca şey yaşadık artık sona geldik.Biraz daha sabır...
Tesekkurler kizlarhadi geçmiş olsun tatlım
kızlar 2-3 gündür kızım aşağıya doğru indi ve karnım çok ağrıyor acıyor yürürken çok zorlanıyorum karnımı tutarak yürüyorum çok ağrı var karnımda normaldir sanırım bu durum ama sizlerde de varmı sormak istedim karnım çok sert ve büyük oldu bir anda
Kızlar canım sıkılıyor benim. Zaman geçmiyor. Ça lış mak is te mi yo rum.
kızlarr rabbim yardım eder arada düşüncelerin gidip gelmesi tabiki normal sonuçta sorumluluk sahibi insanlarsınız doğurup doğurup atan tiplerden olmadığınız için bu korku çok normal...allahım ben evlendiğimin 2. haftası hamile kalmışımm millet oturup bana tarih hesaplıyo beni suçlandırmaya
Ben de aynj durumdayim ama dayanmak istiyorum 5 haftayi kuzucumla gecirmke icin
Kızlar canım sıkılıyor benim. Zaman geçmiyor. Ça lış mak is te mi yo rum.
Ben de aynj durumdayim ama dayanmak istiyorum 5 haftayi kuzucumla gecirmke icin
ayy anamm asitli zarar vermesin boşverin denemeyin yada çocuk doktoruna sorun asite dayanamaz belki midesine yemek borusuna zarar veririz ben sadece hac hurması olayını biliyorum onu da hikayesi şöyle peygamber efendimiz(s.a.s) zamanında yeni doğan bebeklerin kulağına ezan okuması için hiç anne daha emzirmeden peygamberimize götürürlermiş oda kendi diktiği hurma ağacının hurmasından minik bir parça ağzında çiğner bebeğin ağzına sürermiş bebeğin ağzına anne sütünden önce hurma derler biz koyduk bi tane peygamberimizin diktiği ağacın hurmasından ağza tükürme olayıda burdan gelio oda o dönem ki yetişme ahlakıyla bu dönem bir mi
ağzına tükürüğü değdiği için huyu çekiomuş kim tükürürse ona çekermiş bi kere peygamberimizin tükürüyle kendinin kini bir tutana ben şaşırıorum valla sonucta oda agzına tükürüom die değil bi bildiğinden hurmayı ıssırtamayacağına göre çiğnio bizimkiler nasıl sapıtsınlar ağza tükürmek die =)
kız el yine akrabadan çok düşünüo bize misafir gelecekti kadın aradı kızdı ki sen bu halinle ne misafiri alıon cumartesi herkes bende senin yerine bana gelin die allah razı olsun iki çocugu var birisi daha 10 aylık bebek ama o kadar kişiyi ağırladı sırf ben hamişim die ama malum sahıslar düşüncesizce bizi mahvediolar neyse allahım bize veriri mükafatını bu cektiklrimizin hepsinin
ben hastane çantama da koydum 2 tane hurma duymuştum bunu, eşimin arkadaşı hacdan getirmişti, saklamıştım ben de, ama menşei nedir bilemiycem tabi, öle çocuğumun ağzına da kimse tükürsün istemem valla:)elimle sıkarım ağzına sürerim, ya da yalattırım olur biter diye düşünüyorum:)
ne yalatıon ezion sen kendin ağzında ez ben öyle yapacağım o ağza tükürme muhabbetinide açan olursa kabalasırım valla iğrenç ya
günaydın kızlar bügün çok şükürki 32 haftamıza girdik haftaya doğru doktora bizim doktorumuz haftaya gel geldi sizinde mi öle oldu 32 hafta bitti ölemi gittiniz rapor için
Arkadaaşlar, oyun parkı yataklardan alanlar, siz kenar koruyucu kullanacak mısınız?
ben de ben de, bu sandalye de her yanıma batıyo, belimin sırtımın ağrısından ölüyorum 6.5 haftam var ve nası geçicek bilmyiroum
bende çalışmak istemiyorum evde oturup kızıma ördüğüm baykuş şapkayı bitirmek istiyorum , nevfresim takımını dikip bitirmek istiyorum sıkıldım işteenn ama kızım için mecburum
benim daha 7 haftam var
Günaydınlar herkese,
Geçmişi henüz okumadım, umarım herkesin keyfi yerindedir. Kızlar size bir şey sormak istiyorum. Belki Mergen bilebilir ikiz bebişleri olduğu için. Dün heyecanlı bir gün oldu benim içinGün içerisinde bir kaç kez çamaşırımın ıslandığını farkettim:18: Yani akıntı da var ama bir ıslaklık da var kenarlarda yoğun. Terledim mi acaba diye düşündüm ama bir kaç kez tekrarlanınca dr.um gel bi bakalım dedi. Apar topar dr.uma gittim. Hatta dr.a gittiğimde yine nemlenmişti koyduğum peçete. Önce ultrasonla baktı, amniyon sıvısında bir sorun görünmedi. Sonra vajinal muayene etti, aksi gibi ben de hazırlıksızdım Plansız olunca ayy çok utandım ama insan o an sallamıyor tabii.. Muayenede beni ıkındırdı, sonra bir boru yerleştirip tekrar ıkındım. Offf kızlar aylardır çıkmıyordum o masaya, unutmuşum ne kadar sinir bozucu olduğunu Neyse ki bir sıvı akışı olmadığını söyledi ama az miktarda vajinal enfeksiyon var dedi.Sonra çamaşırımı ve ıslanmış peçeteleri bu ışığa tuttu, bir sorun yok dedi. En son bir de nst ye bağladı. Neyse ki onda da bir sorun çıkmadı. Ama dr.um sonrasında dedi ki "Seçil istersen sana ciğer geliştirici bir iğne var, erken doğum riski olanlara özellikle de ikiz bebek bekleyenlere yapıyoruz. Bebeklerin ciğerleri 34. haftada gelişiyor, erken doğması durumunda bebeğin ciğerlerinin gelişimine katkı yapıyor" dedi. Öyle diyince ben panik oldum, siz bir erken doğum riski mi görüyorsunuz dedim. Hayır dedi, ama amniyosentez yaptırdığın için az da olsa bir risk var, bugün de böyle bir korku yaşadın, ben tavsiye ederim, ben kendi kız kardeşime de yaptım dedi. İğnenin adı celestone iğne. 4 mg. kortizon içeriyor. Kortizon olduğu için ben kullanmak istemiyorum. Sonuçta bir yan etkisi olmasa herkese yaparlar öyle değil mi? Ortada bir risk olmadan bu iğneyi yaptırmayayım diyorum. Siz ne dersiniz?:44:
kendi ağzınız da olsa başkasının da olsa o hurmayı o bebişe verirken ne kadar mikrop vereceksiniz beraberinde biliyormusunuz?insanın dışkısında yokmuş ağzında olan mikroplar bunu da hesaplayın bence..
Bence sodaymış,hurmaymış girmeyin bu olaylara allah en güzel şeyi vermiş zaten annelere,ilk 3 gün gelen ve antibiyotik yerine geçen sarı süt...başka hiç bir şeye lüzüm yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?