2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Canım tadı Cok güzel oldu da fırında fazla tuttum sanırım beklediğimden azcik
Daha sert oldu :) ogrenicem bu isleri

olsun canım bir daha yaptığında daha dikkat edersin ellerine sağlık ne güzel heves var yapıyorsun afferim kız sana yarında ben sana tarif getireyim mail atarım oda çok güzel yapmasıda kolay

kızlar biberonu, göğüs kalkanını, silikon kaşığı, emziği, burun aspiratörünü falan kaynatıyorum şimdi. sonra onları bulaşık deterjanı ile yıkayacak mıyım?

olsun canım bir daha yaptığında daha dikkat edersin ellerine sağlık ne güzel heves var yapıyorsun afferim kız sana yarında ben sana tarif getireyim mail atarım oda çok güzel yapmasıda kolay

Banada atar mısın kuzucum tairfleri...

Bende evde olduğum süre boyunca bol bol tarif denemeyi düşünüyorum.
Mercimek köfte yapcam mesela...

Geçendede canım kısır istedi ilk kez kısır yaptım.
Çok basit şeyler ama inanın ilk kez yapıyorum ben :)
Internet saolsun...

Birde hiç poğça yapmadım onuda denemek istiyorum...

kızlar biberonu, göğüs kalkanını, silikon kaşığı, emziği, burun aspiratörünü falan kaynatıyorum şimdi. sonra onları bulaşık deterjanı ile yıkayacak mıyım?

ben de yıkamadım henüz nasıl kaynatıyorsunuz
biberonlarım cam
emzik silikon ve camlar aynı kap içerisinde mi kaynatılıyor pilastiklere bişey oluyormu :S

bu konuda hiçbir bilgim yok yardımcı olabilirseniz sevinirim

Mide yanması beni de bitirdi.. ne uyku uyutuyo ne huzur veriyo işyerinde daha çabuk geçiyor vakit valla.. hiç dert etme izni..

sıkıntıdan sardım hamur işine.. sen gönder şekerim.. ben doğuma 100 kilo da girerim..olsun :)))

DERTSİZ ben sadece kaynattım canım ya .. deterjan sürmek istemedim . ama bilemem tabi. kızlar ne diyecek

hayır canım deterjan sürme üstünde yazıyodu biberonun zaten benimkinde bi de ben özel deterjan aldım biberon bilmemne için falan

Secilce çok güzel canım rafların..hele odana ben ilk gördüğümde de bayılmıştım,gene çok beğendim..

yıkamana gerek yok,kaynat yeter...bulaşık deterjanı zaten öyle kolay arınmıyor ürünlerden,pek kullanma bebişe..elde yıkama hatta,mümkünse makinada yıka,daha sağlıklı,maiknanda da parlatıcı yerine sirke kullanmanı tavsiye ederim bebişin olduğunda....

Sayın cumhurbaşkanım

Hem makamınıza hemde şahsınıza olan sevgi ve saygılarımın sonsuz olduğunu belirterek sadece şahsi değil,bütün memleketimizin bir sorunu olan "doğum izni" konusunda ki maruzatlarımı bildirmek istedim.Malumunuz olan hali hazırdaki "doğum izni" uygulamasının 8+8 haftalık izin süresinden 12+12 ye çıkarılması ile ilgili çalışmaların gündeme gelmesi,emin olun biz annelere olduğu gibi bütün anne ve baba adaylarının yüreğine bir nebze olsun su serpmiştir.Lakin geçen onca zamanda bir çok yasa tasarısı ve önergesi kabul edilmesine rağmen hala bu öneri sürecinde bir gelişme olmaması bizleri oldukça tedirgin ve rahatsız etmektedir.Her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının temsilcisi olarak görev yapmakta olsalarda,bütün millet vekillerinin haklı veya haksız olarak bazı konularda daha cesur ve atak olması bizlerin beklentilerini "başka bahara"mı acaba diye düşünmemize neden olmakta.

Ben,eğer Allah(c.c.) nasip-kısmet eder ise yaklaşık 2 aya kadar evladıma kavuşacağım.Bir yandan bunun sevincini yaşarken,bir yandan ise oğlumun doğumundan 2 ay sonra ayrılacağımın korkusunu ve hüznünü yaşamaktayım.Çünkü;sizde iyi bilmektesiniz ki mevcut "doğum izni" uygulamasında 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası izin kullanım hakkım bulunmaktadır.Toplamda 112 gün yani 3,5 ay etmektedir ki bunun son iki ayı sadece oğlumla ilgilenebileceğim ve daha sonra sabah iş yerime gidip akşam oğluma kavuşabileceğim,gün içinde ki bu süre zarfında oğlumu bakıcıya bırakmak zorunda kalıp,onu vermek zorunda olduğum anne sütünden , bakımından ve annelik vazifelerimden yoksun bırakacağım.Dünya sağlık örgütü, ilk altı ay boyunca bebeklerin anne sütüyle beslenmelerini önermektedir. T.C. Sağlık Bakanlığı' da bu yaklaşımı benimsemektedir.

Şimdiye kadar bu sıkıntıyı çeken aile bireylerine,evlatlarımıza,babalara ve bilhassa biz annelere görülen revamıdır ki yasalar ve bilimsel verilere rağmen anne ve evllatları devlet eli ile birbirinden koparılmaktadır.3 aylık yavrusunu tanımadığı kimselere bırakıp kilometrelerce uzağa başkalarının yavrularına bir şey öğretebilmek için giderken gözlerinden yaşlar boşalan öğretmenimizinmi,yoksa senelerce ihtisas yaptığı alanda devlete borcunu emek ile ödeyen işçinin yüreğinin bir yarısı evde kalmış annemizinmi bir günahı vardı da bu uygulamaya tabi tutulmaktadır.

Allah(c.c.) katında en değerli varlıklar anneler ve babalar değilmi ki Peygamber Efendimiz(s.a.v)in övgülerine nail olanlar?Peki biz değilmiyiz bu ecdadın garantisi?Nasıl oluyorda en az 3 çocuk derken Başbakanımız,1çocuk yapmamıza bile olanak vermeyen bir uygulama muhtaç kalıyoruz.Sorun sadece izin gününde olsa elbet bulunur bir çaresi.Lakin iş verene bırakılan maaş ödeme inisiyatifi asıl bel büken kısmı.Doğacak evladımızın neşesini yaşamak varken,doğum izni sonunda yatırılan maaş yüzünden,geçim sıkıntısı yüzünden çıkan sorunlar,yaşanan acılar hangi dinde adı var ki bizim dinimizde bize reva görülsün.Bugün sadece bir maaş ile bir ayı geçiştirmek mümkünmü ki?Hele birde Sivas ve benzeri şehirlerde 2-3 ay değil 7 aya yakın süren kışın ve ayazların olduğu şehirlerde ihtiyaçları karşılamak kolaymı.Aylık ödenen kira-doğalgaz-elektrik-su-mutfak masrafı toplamının bir maaş ile karşılanmasını geçtik birde evladımızın ihtiyaçlarını karşılamamız kolaymı görülüyor acaba.

Sayın Cumhurbaşkanım,bizim isteğimiz çok uzun izin süreleri değil,sadece evladımızın bakımının sağlık bakanlığınında kabul ettiği süreye çekilmesi,maaş ödemesinin şirket inisiyatifinden alınıp doğum izni sonunda toplu ödenmesinden vazgeçilip,her ay normal bir şekilde yatırılmasıdır.Bizim sizden isteğimiz her ne kadar yaşam hakkımıza engel konulamasada , engel konulan "sağlıklı yaşam hakkı"mızın bizlere verilmesidir.Millet vekillerimizin "lütuf makamı"nda değil "hizmet makamı"nda oldukları bilincinden uzaklaşmamalarını ve biz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının robot-köle millet değil Müslüman Türk Milleti olduğumuzu ilk düstur olarak almalarını istemekteyiz.

Gereğini,bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımla ....

cnm göğüs kremi lansinohun aldım gerisi hep nivea bitek bebek sabunu dalinin

göğüs kremi kesinlikle lansinoh olmalı

benim göğüslerimde kaşıntı ve deride soyulma oldu kızarıklar olustu

lansinoh kullandım hemen etkisini gösterdi ve düzeldi

ayrıca kullandıktan sonra silmeye gerek olmadan bebek emzirilebiliyormuş

canım benimde biberonun cam. sadece misafirde kullandığım çaydanlığım var onun içine koydum kaynamaya başlayınca 5 dk kaynattım ocağı kapattım soğuyana kadar bekleticem.. plastiklere bişeyolmamış. göğüs kalkanı falan sağlam görünüyor.

ben de deterjan kullanmak istemiyorum tatlım ama kararsız kaldım.

umarım gönderdiğim tariflerde sıkıntı yoktur canım ya.

sana bir poğaça tarifi vereceğim akıllara zarar ne kadar yaparsam yapayım bitio pofuduk pofuduk ve bayatlamıyor çokta basit

evet vakit geçmesi açısından kesinlikle doğru cnm ben de evde olmak istiyorum ama evde olunca da gezesim geliyo gezemiyorum ee bi anlamı kalmıyo tabi, bi de şu sandalye yerine yatağımı getirebilsem de sırt ve bel ağrılarım dursa

cnm göğüs kremi lansinohun aldım gerisi hep nivea bitek bebek sabunu dalinin

canım ben göğüs kremi lansiroh aldım
bebek şampuanı, pişik kremi falan mustela

olamazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, pişmanım binlercee kez tövbe ediyorum. böyle bir soru sormadım kabul edin nolurrrrrrrrr:18:

ok canım gönderirim sana da kızlar burda paylaşmıyorum ama canı çeken olur yapamaz o yüzden isteyen varsa söyleyin sizlerede yarın mail atarım ben mesela şu anda hiç bişey yapamıyorum karnım çok gergin acıyor ondan uğraşamıyorum isteyen olursa onlarada mail atarım

sana bir poğaça tarifi vereceğim akıllara zarar ne kadar yaparsam yapayım bitio pofuduk pofuduk ve bayatlamıyor çokta basit

Ver bacı ver,ben hiç yapmadım kız.
Ne zaman misafirim gelse hazır alıyorum
Artık evdeyken bol bol deneme yaparım.
Benim kocişde bayılır böyle şeylere

Bana fırsat buldukça at şekerim.

Benim hiç tecrübe olmadığı için evdeyken hevesle denerim
Hem banada uğraş olur sıkılmam.

bende istiyorum bendeeeeeeeeeeeeeeee......ben bir ara yapıyordum böyle bir poğaça,eşim bayılarak yiyyordu sonra onu kaybettiiimm..bana da gönder de yapayım gene adamcağıza..

son zamanlarda EYMEN ismini çok duyar oldum ..

oğlum olsaydı düşünebilirdim ..

sahabe isimlerinden ve kulagada çok hoş geliyor ..

sadece bir öneri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…