2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
günaydın arkadaşlar,
benim de gündüzleri çaıştığımdan geçiyor da geceleri hiç geçmiyor.bu gece de uyumadım uykulu geldim iş yerinee.evde geziniyom bazen,terliyorum,mide yanmasından kalkıyorum gaviskon içiyorum vs. bazen bende hafif göbek üstüne yatıyor gibi oluyorum. vücut uyurken rahat pozisyon almaya çalışıyor.birşey olmaz allahın izni ile.köy kadınlarını bilirsiniz son doğum haline kadar bile çömelmekden vs. karınları her türlü şekle giriyor.
ne ilginçtir ki son gününe kadar meyve ağacında meyve toplarken ağaçtan inip oracıkta doğum yaptıklarını anlatanlar oluyor..eskiler öyleymiş.şimdi bizler bir yere çarpmaya korkuyoruz.zaman nasıl da değişikmiş.

günaydın hayırlı sabahlar güzel anneler:) hayır olsun bugün rüyamda kızımı gördüm maşallah çok güzeldi.Allahım bizi hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.amin.

Günaydın millet sırtım ,belim,yan boluklarım,kabırgalarım ve bacaklarım kısacası herbiyerlerim ağrıyo iki gündür hiç keyfim yok ağırlaşmak dedikleri bu oluyo herhalde Bugün perdecimiz kızımın perdelerini getirecek ama evi nasıl toparlasam diye kara kara düşünüyorum

gunaydiiiinnnn..

hava berbat.. yagmur var suan ama her an kar yagacak kapasite var.. son hazirliklarimi yapmaliyim.. off esin de kar yagarsa gidemeyiz adapazarina diyor.. ama gitmek zorundayim. pztesi kontrolum var orda.. drdan randevuyu zor aliyoruz. stres oldum yeminle..

bebisin odasi toplu olsun.. digerlerinin kapisini ort yeter:)))

günaydın kızlar. dün gece acile gittik. ben ağır bir grip geçiriyom. baktım geçmiyo dedim bir gidelim. belki uzman doktor vardır bakar. neyse dahiliyice öğlesine bir baktı. İlaç yazdı ama içmeyecem yazdığı ilaçlarıda. hamileye uygun dedi ama adamı pek gözüm tutmadı. sonra kadın doğumcuda varmış nöbetçi. gelmişken birde şuna görüneyim. hem farklı bir doktor bakmış olur bebeğime diye düşündüm. yalandan karnım ağrıyo falan diyip girdik içeri. adamadaha karnımı açar açmaz oooo bu hiç 34 haftalık bebek gibi durmuyo dedi. sonra açtı baktı usg yi 3 kilo olmuş bu bebek dedi. ben şok. 9 gün önce 2,5 kiloydu. sen bunu doğuramazsın dedi o da. kafa çapı karın çapı bacak boyu her yeri büyük dedi. valla tırsıyom bu bebek nasıl bir şey olacak diye. tam bam bam ya benim oğlum. anası babası gibi iri kıyım. ha bide doktor aaaa karnın hep çatlamış dedi. eee bu kadar kilo alırsan kaçınılmaz son falan dedi. eşimde kısı kıs gülüyor. doktora diyecektim sanane be adam. doktor benden çok üzüldü valla çatlaklarıma.

Gunaydin herkeseeee
Telefondan yazmasi cok zor oluyor gercekten yazanlara bravo bensinir oluyom yazcam diee
Ama takip etmeye calisiyorum sizi
Oncelikle bebislere masallah sukur hepsinin kilosu sagligi iyi
Bebislerin cicileri odalari da bir harika annelerimizin hepsi birbirinden zevkli
Ben de kiyafetleri yiayip kaldirmistim sterilize edilcekleri de ettim hastane cantasini hazirladim sayilir
Gulimiercim valla kaynanamla bi daha gorusmedim ole nadir arar ugrasamicam gondermesin eksik kalsin ondan gelcekler valla sukur bi eksigimiz yok cok istiosa pahali da olsa kargo gondersin ben mi koscam pesinden ay sinir oldum bakkkk
Laternecim esin bi anonce sagligina kavusur ins
Derinesercim o gun yazamadim ins iyisindir sende optum cokkk
Bizim de pzrtsi kontrol var iple cekiyorum kizimi gorcemmmm bi de calisabilir raporu alcammm
Bizden boyle haberlerrr
Buarada mergenden haber var mi merak ettim

sana da günaydın!!!!! nasılsın canım?

Günaydın kızlar bugun berbat bir dış agrisiyla uyandım gece o kadar sıkmıştım ki hala çenem ağrıyor.
Sabah sabah yine nevrim donuk tabiki evin mihenk tasına.sabah sabah arkasından affedersiniz ama wc temizliyorum ya insaf ne kadar ayip birsey.esimle hemen bir tartışma tabi tepesi atmış iyice bu aksam gondercem memleketine dedi ama bilemem.
Bas ağrım hat safhada.kizim gece 10 sefer uyandırıyor ya üstüme çıkmış oluyor ya itiyor ya yastık paylasamiyoruz yani oluyor birseyler.

Boyle güne mı başlanır ya(

günaydın kızlar nasılsınız?? ben yine uykusuz bir geceden sonra işteyim. işe gelmek evde kalmaktan daha kolay geliyor sanırım. nedense evde her yer gözüme batıyor. çantalar hazırlanacak yok ev pis yok çamaşır vs. derken daha çok yorulacağım ya da strese gireceğim sanırım. en iyisi uyuklaya uyuklaya çalışmak.
her gecem uykusuz yaa bebiş doğduktan sonra ne yapacağım bilmem. bi biri ağlar ona kalk öbürü acıkır emzir vs. derken herhalde huniyi takarım kafama (

dün kaşıntılar yüzünden doktora gittim tahlil yaptırmak için. geçen haftadan girişim olduğu için kontrol fişi verdiler. hemşireye verdim beklemeye başladım. bekle bekle başım da bi ağırlık olmaya başladı. noldum noluyorum derken iyice kötüleştim. kalkıp doktorun odasına gitmeyi gözüm yemedi. yarım saat oturdum tam odanın karşısında. bi kalabalık havasız ortam derken kalktım zorla, girdim odaya. doktor yoğunluktan yüzüme bile bakmadı. anlatamadım derdimi dinlemedi doğru dürüst zaten kelimeler boğazımda takılıyor gibi çok kötü oldum. "tansiyonuna baktır, tahlilleri ver" dedi gitti içeri. bi sinir oldum anlatamam. tansiyonuma bakılana kadar ben zaten normale dönmüştüm. ama o kötü olduğum ara ellerim bile şişti sanırım. çünkü bol gelen yüzüğüm sıkmaya başladı. tansiyonum mu yükselmişti bilmem.
tahlil sonucunu beklerken de alışveriş yaptım. bebişin eksiklerini kendi pijama gecelik ihtiyacımı hallettim. büyük oğluşa da ciciler aldım ohh çok iyi geldi valla.
bi de kalanları yıkayıp yerleştirsem tamam olacak her şey.

laterne canım; inşallah eşin hayırlısıyla atlatacak ameliyatı sen de o iyileşmeden doğurmayacaksın :))
gulimier; maşallah ayşe hanıma.
hanipeks canım hiç üzülme ilkinde yapmadığımı bu hamilelikte bol bol yaptım bende sık sık bi kaç damla da olsa kaçırıyorum.

ay geçmiş olsun canım ya, dişine karanfil koy iyi gelir bayağı, Alalh'ım inş. bu akşam gider , inş. bu akşam gider

Canımmm sende nasıl bir sabır varrrr ( Kıyamam yaaa ben şimdiden doğumda annem kayınvalidem gelicek diye kara kara düşünüyorum
:18::18::18::18::18:

canım yaaa neden sıkıyorsun bu kadar kendini anlamıyorum valla. zaten tansiyonun var bi de sıkılıp duruyorsun sana zarar valla. tamam anlıyorum insanın içi de sızlıyor bi yandan ama böyle de sen her dakika streslisin yazık değil mi canına. valla benim amcam da bizde kaldı bi ara. tayini ankaraya çıkmıştı geldi yerleşti bizim eve. bi de ezilme büzülme de yok sanki biz misafiriz. annem bi baktı iki baktı koydu kapının önüne. hiiiç de vicdan yapmadı haklı olarak. işi gücü olan adama neden üzülüyorsun ki tutsun bi ev otursun aşağı. kocaman adam yaa. herkesi sen mi düşüneceksin???

Gecmis olsun cnmm sen de misafirden kurtulamadinnn sabrina hayran kaldim valla bi an once su dertelrden kurtulursun insssss

ay geçmiş olsun canım ya, dişine karanfil koy iyi gelir bayağı, Alalh'ım inş. bu akşam gider , inş. bu akşam gider

Canımmm sende nasıl bir sabır varrrr ( Kıyamam yaaa ben şimdiden doğumda annem kayınvalidem gelicek diye kara kara düşünüyorum
:18::18::18::18::18:

Hakikaten hic birsey beni bu derece sıkmadı .kaynanamgil bir nimetmis resmen.esim aradı meger sabah onuda aramış demiş pztsi kadar bir ev bul.annem gelecek demiş..biraz erken cık ev bak demiş yok anam yok bu hala ar etmezse hakikaten bende bırakacağım valizi.herseye Eren aklım buna ermiyor.Elinin körü

Hastanenin orada sehrin cigercisi var ciger bobrek karisik ye siste getiriyorlar nasil lezzetli anlatamam ortayi da donatiyorlar resmen hepsi lezzetli tavsiye ederim :)
Cigerin fazlasini tavsiye etmiyorlar sadece.o da bol A vitamini zehirler diye , yiyin herseyden ama olculu yiyin yani , benim doktorum dogal olan hicbirseyden zarar gelmez diyenlerden :)

midem çok fena benim de yine bi 2 gün ara verdi saolsun yine başladı
dün de karyolamız geldi,dolabı ikeadan almıştık, dolap sarı karyola beyaz kaldı, çok çirkin oldu, yani aslında ikisi de beyaz mat lake güya ama ton tutmadı işte, çirkin oldu ben de sinir oldum kulp alıcam hepsine aynı , belki tül halı falan gelince göze batmaz diye ümit ediyorum, büyüyen karyola da hakkaten büyükmüş yani, odada yer kalmadı, dün annemler de bizdeydi, saolsunlar yardım ettiler bizi pıtışın bi parti daha ütülenmesi gerekenleri vardı onları ütüledik, sbah işe gelirken açtım camını karyola kokusu çıksun diye inanılmaz boya kokuyo, odayı boyadık bu kadar kokmadı be

Gunaydin kizlar,
Voltaj sabrina bir kez daha sapka cikariyorum benim de kuzenim abim yeni evlendiginde istanbuldan onunla calismaya gelmisti , abimlerde kaldi neredeyse yengem bosayacakti artik cocugun rahatligi falan abimle sabaha kadar bilgisayar oyunlari oynamalar , annem abimle konustu kac defa sonra cocuk mecbur bize geldi halamin oglu ,birgun isten ciktim odama girdim abimle ikisi bilgisayarima birseyler yapiyorlar meger oyun kuruyorlarmis bende dedim siz bunu bosa kuruyorsunuz! Abim de dogru ya gulsah calisiyor sabah erken kalkiyor oynatmaz sana ,kuzenim demesin mi " idare etcek artik" yavsak yavsak, bende yok ya dedim ,adama bak hem asalak hemde ben uyurken yanimda oyun oynayacak! babami aradim sikayet ettim oyunu da sildim babam da abimle konustu evde genc kiz varken olmaz biz teknede kaliyoruz yalniz birakamiyoruz dedi de gitti sonunda ilk basta vicdan yapmistim bende ekmegiyle oynadim ama sonra dusunuyorum ne kadar dogru bir karar ,ev ev ustune olmaz , benim annem canim.cigerim kirkim cikana kadar kalacak kara.kara dusunuyorum o kadar nasil kalcaz diye sanki 8 ay oncesine kadar onunla yasayan ben degildim evli olunca farkliymis hersey her insanin kendo duzeni , gonder gitsin gercekten isi yok o evde .

Gecmis olsun cnmm sen de misafirden kurtulamadinnn sabrina hayran kaldim valla bi an once su dertelrden kurtulursun insssss

Ya bide Zehra en ufak sssssttt demeye gelmez ağlar.buda birsey derken ya stt diyor Yada hayirr diye gösteriyor.dandik ben anasiyim kızmıyorsam kizilacak birsey yapmiyordur.kac kere uyardım ya kızma diye bosmus tamamen beyin sıfır.Aksam isler güçleri izliyor güle güle yerlere yattı Ya bende bozuk duruyorum hala teee hicc .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…