2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
tepecik mi kasılma mı ay o tepecikler bende de oluyor. oğlum poposunu, dizini dayıyor diyorum ben de afedersiniz kaç gündür alt tarafta da sancı var makatta da eyvah oğlum geliyor mu yoksa

Kaynanalar gelmeye başlamış :120:

Benim ki ne güzel doğum başlayınca haber verin o zaman gelirim diyordu, işgüzar kocam erken gel de Nemu yalnız kalmasın nolur nolmaz demiş kadın şimdi 10 güne kadar uçak bileti ayarlayın geleyim o zaman diyor.

Sinirim tepemde kocamla da aramız limoni, daha doğrusu ne desem parlamaya yer arıyor. Sanki hamile olan o.
Şimdi neden çağırdın anneni desem "sana da iyilik yaramıyor" diye başlar...

Yaa ben olabildiğince geç gelsin diyorum, hatta ilk hafta annem kalsın Kv ikinci hafta gelsin diye söylemeye çalışıyordum.
Şimdi iş çıkardı kocam olacak...

Dertsizim siteye girer girmez senin çerçeveyi gördüm,çok güzel ben çok beğendim doğrusu

Kayınvaliden yine döktürmüş,camda gelmelerini beklerken bunları getirmemiştin aklına tabi saf kalpli arkadaşım benim
benim kayınvalide hastaneden geldiğimiz gece sormuştu oğlum sen nerede yatacaksın diye,senin ki doğumu da bekleyememiş
neyse ki eşin sana fırsat kalmadan gereken cevabı vermiş :)

tepecik mi kasılma mı ay o tepecikler bende de oluyor. oğlum poposunu, dizini dayıyor diyorum ben de afedersiniz kaç gündür alt tarafta da sancı var makatta da eyvah oğlum geliyor mu yoksa

canım dur gelse gelirdi şimdiye benim kız da popoyu dayıyor hatta dün kol mu bacak mı bir şey daha hissettik eşimle... rahat ol gelse acıdan duramayız herhalde

merhaba güzel hamişler,

bizim de crts günü kontrolümüz vardı, yaptığım diyet işe yaramış ben 400 gram almışım kızım 300 gram almış iki haftada ve 2800 gram olmuş. çok tombalak gidiyordu; bu da normal doğum şansımı azaltıyordu. eğer böyle devam ederse max. 3600-3700 gram olur sen de normal doğurabilirsin dedi doktorumuz. çok ama çok sevindim. herkes normalden korkar sezaryen ister; ben o kadar istedim ama nasip olmadı bu sefer illa normal diye tutturmuyorum ama elimden geleni yapıyorum. (yürüyüş, yüzme, pilates, nefes egzersizleri, diyet vs...)

doğum sancısından korkan arkadaşlarada diyebilirim ki; öyle dayanılmayacak birşey gerçekten değil; Rabbim anne olacaklara dayanma gücünü veriyor.Hatta doğumdan sonra öyle bir enerji patlaması yaşıyorsun ki; uyku tutmutor :) çatı muayenesi de aynı şekilde 2 dakikalık birşey kendini sıkmaz derince nefes alırsan hiçbirşey anlamadan bitiyor.

laternam canım benim sağol. insanlar öyle bir beklenti içine girmiş ki... sen neler neler yapıcaksın bakalım iki kelimeden biri bu oluyor maalesef. bize maliyetli olacak biraz hatta çok istediğim bebek telsizini bile hemen alamayacağız ama olsun eşimde bir ay geç alırız diyor.

ben senin fikrini de beğendim hatta mevlütte bende böyle bişey mi dağıtsam diye düşündüm.

ben kin tutmayı beceremiyorum tatlım. başkası olsa yaptıklarına rağmen yüzlerine bakmaz. dün gece burda yazdıktan sonra bile üzüldüm biliyor musun? eşimin annesi o ben kimi anlatıyorum dedim. sonuçta onun oğluyla evliyim. hep iyi tarafından bakmaya çalışıyorum. rabbim bana öyle insan sevgisi vermiş işte.

biz bu yıl tayin isteyecektik eşim çok sıkıldım çok olaylı bunalıyorum diyordu. ona bile çocuğu bizden kaçıracaktınız gelmeyelim diye diyorlar. onların zoruyla tercih etti eşim burayı. bir kez bile vicdan azabı çekmediler. ben eşi olduğum halde hayatta şurayı yaz burayı yaz diyemem. eşimin çalışma ortamıyla ilgili bir sorun olduğunda o zaman kendimi yer bitiririm benim yüzümden oldu diye. onların ki ne anlam veremiyorum ben. oğlunu çok düşünüyor desem o da değil. oğlum bizi daha çok birbirimize bağlayacak bundan eminim.

derineser tatlım sana da kızına da maşallah
ben de senin gibi çok korkuyorum oğlum çabuk büyüyecek normal doğuramayacağım diye
Allah herkesin gönlündekini hayırlısı kılsın inşallah

O makattaki sancı ara ara bendede oldu hafta sonu hatta dün akşam sağ arka tarafıma boşlukta gibi belin üstüne ara ara bıçak saplanır gibide oldu :) ayrıca hafta sonu o tepecikler o kadar çok oldu ki eşimle videoya çektik uzun uzun :) telaş yok kızlar bu kadar belirti ve hafta sonu kv ile ilgili sorunlar neticesinde hala doğurmadım :)) Çarşamba kontrolümüz var bakalım bizim doktor ne dicek :)

çok güzeller laternecim; bence süper bir fikir; kalıcı bir hatıra olmuş olur.

sakin olun kızlar bende de oluyo. kabarıklıkları bende başı yada poposu sanıyodum, meğer kasılmaymış. alttarafta da bıçak kesiği gibi acı saplanıyodu. anlattım doktora bu gibi durumlar artık normal dedi. uzun sürerse ve dinlenince geçmezse aramamızı söyledi.
benim kaynanadan şimdilik tık yok. ayın 10 unda doğum yapacağımı söyledim, gel ya da git bişey demedim o da bişey söylemedi. annem ben ozaman ayın 1inde geleyim diyo. biliyorum o erken gelse yine onları stres basar bizden önce geldi diye. paldır küldür gelmeye kalkarlar. anneme de bi bakalım dedim.
kocan aklısıra iyilik yapmaya çalışıyo bilmiyoki bize iyilik yaramaz

ya kızlar Allah aşkına şimdi eşler ayrı oda da mı yatacak, ayy ben yatamam öyle annemle ya da kayınvalide ile... bakalım bizimkiler de aynı muhabbeti yapacak mı

makattaki sancıyı doğum habercisi olarak okudum nette. benim daha eksiklerim var. temizliğim var ayyy panik yaptım valla.

ruveyda eşinin işbaşı yapmasına çok çok sevindim. kısmeti ile geliyor bebişin
beşiğinide güle güle kullan canım. sıkıştır biraz mobilyacıyı doğumdan önce göndersinler

doğum yapıncada anne kırmız halı bulup seremedim, yorulmayın buraya kadar dersin paşazedeye.

bende iki gündür araştırıyorum hep. balık hapına başladık şimdi. sütü daha düzenli içerim artık, birde kaşar ve pekmez iyi geliyor diye yazıyor internette

canım ya sıkılmışsın hakkaten de haklısın yani ne diyim, kv anlasın da pamuk ellerini bi cebinje atsın bence de söleyebiliyosan verebilicek durumdalarsa kesinlikle söle çıtlat anlasınlar herkes taşın altına elini koysun ya bu ne böle hep biz mi düşünücez herşeyi be pöfff

ay canım ne kadar güzel düşünmüşsün ne basiti, ne kadar güzel hem de anlamlı kullanışlı, süper bence ben çok beendim

Dertsizim seni çok iyi anlıyorum tatlım;ben de çok çabuk unuturum yapılan kötülükleri küs olduğumu hatırlasam bile çoğu zaman sebebini düşünmem hatırlamam benimde görümcelerimle çok problemlerim oldu,hiç bir zaman istemediler sevmediler beni;uğramadığım iftara arkamdan konuşulmayan dedikodu kalmadı.. yüzüme karşı hep gülerlerdi(laf sokarken bile) ben de her seferinde değiştiklerini artık aramızın iyi olduğunu sanırdım.. hiç dedikodularını yapmadım,sırlarını kimseye anlatmadım,laf soktuklarında terbiyemi bozup cvp vermedim.. hepppp umut ettim birgün birbirini seven kalabalık bir aile olacağız diye..
melek sandığım kayınvalidem oğlum doğduğunda gerçek yüzünü gösterdi;huzurumu bozmak aramızı açmak için herşeyi yaptı..
nasıl üzüldüğümü sana anlatamam çünkü ondan böyle bşy beklemiyordum çok sevip sayıyordum..
sağolsun bu konuda o güne kadar bana hiç destek olmayan eşim de bazı şeyleri kendiliğinden anlamış ki yanımda oldu..
o günden beri bazı insanların ben ne yaparsam yapayım hiç değişmeyeceğini çok iyi anladım..
terbiyesizlik yapmam,dedikodu yapmam ama mesafemi korurum ki bir daha üzülmeyeyim..
sevdiğim adamı doğuran kadın benim için de kutsaldır ama beklenti içine girmek;o da beni sevecek diye ummak
artık bana göre değil çok üzüldüm çok kırıldım artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum..

sende elinden geldiğince terbiyeli ol,saygılı ol ama bugüne kadar kendini sevdiremediysen seni sevsinler diye uğraşma,beklenti içine girme.. sen doğru ol arkadaşım gün gelir kıymetin anlaşılır

temmuz tatlım babaların başka oda da uyuması diye gerçekten bir adet var mı yoksa kayınvalideler mi uydurmuş bilmiyorum
ama ben de eşimde kabul etmedik.. bebek eve bir haftalığına misafirliğe gelmiyor ki oda değiştirsin rahat uyumak için.. artık o hep bizimle olacak,anne de baba da bu yeni düzene çabucak alışmak zorunda..

Su an hastanedeyim.. Az sonra dr yanina giricem.. Hala kasiliyor karnim.. Valla stres oldum..

Kızlar merhaba,
Biz geldik, olmadı bize çıkmadı ev Olsun kısmetimizde yokmuş demek ki hayırlısı artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…