dimi ama o ne öyle en son anneler gidecek biz bebekle başbaşa kalacağız neticede. eşim nöbetçi olduğu zamanlarda bile telefonu titreşime alıp bizimle yatacak, şimdiden onların planını yapıyo.
halılar gelirse kayınvaliden de gezmeye gelir bakrahatlar mısın bilmem
çıkınca haber var bize...
Doktorun kim canim?? Ben normalde medilife Beylikdüzü'ne gidiyordum sırf doktor için
norma dogum hikayelerini okumuştum ama artık normal dogum olmayacaksa iyi bir hastanede olmak istiyorum
ve yenidogan yogun bakım ünitesi olan bir hastane olarak orayı düşündüm
pir gece esimi acile götürdüğümde berbatlardi
lama dünden önce mesai saatleri icinde gittim memnun kaldım Derya Yaşar'a göründüm ben cok genc geldi
doktor icime sinerse bende orada doğuracağım
hayırlı geceler kızlar
doğum konuları konuşuluyor. öncelikle Allah hepimize sağlıklı sıhhatli doğumlar nasip etsin.
bebişlerimiz sağlıklı olsunlar gerisi önemli değil.
bazı normal doğumlar son anda sezeryana dönebiliyor. normal planlayanlar her iki doğumunda olabileceğini
hesaba katsınlar derim.
bu arada 8 aydır işsiz olan eşim inşallah pazartesi iş başı yapacak. dua edenlere ayrıca teşekkür ederim.
kayınpeder geldi ve bebişin karyolası ile şifonyerinin siparişini verdik. teslimat 1 ay ile 1.5 ay arası
inşallah kuzum gelmeden gelir karyolası.
Kızlar merhaba,
Biz geldik, olmadı bize çıkmadı evOlsun kısmetimizde yokmuş demek ki hayırlısı artık.
kızlar ya konusmak için daha cok erken ama bebişlerinize 40 mevlüdü yapacak mısınız? yapacak olanlara sorayım ne dağıtmayı planlıyorsunuz yiyecek anlamında?
Limonluparfe tatlım prensesine 41 kere maşallah
selam kizlar dun benim babyshowerim vardi.. Burdaki Turk arkadaslar hamile olan arkadasa surpriz parti seklinde hazirliyorlar bahsetmistim, neyse beni bi program diye cagirdilar bende cakmamis gibi yapip gittimfotograf makinemle, susumle pusumle
Allah hepsinden bin kez razi olsun cok guzel bi gun gecirdim cok eglendik, biri seker hamurundan bebek pastasi yapmis, biri cupcakeler hazirlamis, zaten baya cesit biseyler yapmislardi, bebek sekerleri hazirlamislar, tabaklar bardaklar peceteler hersey bebek temaliydi cok tatliydi :) bir masa hediye vardi, hediyeleri teker teker actirdilar bana oturdugum yerde cok zevkliydi:) sonra da babyshower ozgu oyunlar var onlardan oynadik oda baya eglencliydi.. oyle iste baya bi fotograf cektik bikacini ekleyim, hem sizede fikir olur:)
4 tane Amerikali arkadas da cagirmislar, icleriden birinin annesi battaniye ormus gelenekmis onlarda bebeklere hep bu battaniyelerden orulurmus, resmi var gormeniz lazim muhtesem bisey:) ne kadar yuce gonullu insanlar samimi bile degiliz aslinda...
Eki Görüntüle 653508 Eki Görüntüle 653507 Eki Görüntüle 653506 Eki Görüntüle 653505
Eki Görüntüle 653504
bunlarda hediyelerin acilmis hali:)
Eki Görüntüle 653514 Eki Görüntüle 653515 Eki Görüntüle 653511 Eki Görüntüle 653512
bahsettigim el orgusu battaniye baya buyuk aslinda ben katli fotografini cektim
Eki Görüntüle 653513
bu da pastanin susuydu calip eve getirdim:)
Eki Görüntüle 653517
Parfeeee gonşumm,Bebecim bnm doktorum 80li, seninkinden 1 yaş daha küçük bi de ama çok ilgili,güleryüzlü. Özellikle de son haftalarda çok ilgileniyor benimle. Bakalım doğumda da inşallah bir sıkıntı olmaz, normal olması için o da elinden geleni yapar.
Parfeeee gonşumm,
Kiz beri bak,bu kazmalar işitme testi yapmiyormuş saglık ocağı dedi bu haftaki kontrolde ince detayına soracağım.senin orda yapılıyor muymus?
Birde dogum fiyatı ne diyor,
Bende oraya geçiş yapabilirim ama esimsiz gidemem,otobusle vs gidersem ancak giderim ve ben hic istanbulda otobüse binmedim calinmaktan korkuyorum
Sagol canım,Hiiiç korkma gonşucuğumm, eminönü ve mecidiyeköye giden bütün otobüsler geçiyor hastanenin önünden.
Tam önüne durak yapmışlar zaten ama dönüşte sıkıntı, taksiye binmen daha mantıklı olur çünkü durak karşıda hürriyetin önünde, yürümeye kalkarsan gerçekten çalınabilirsin :) etraf pek tekin gözükmüyor çünkü.
Normal doğum 550tl, sezeryan 1250tl ama bu fiyatı aylar önce almıştık, şimdi değişmişmidir bilmiyorum.
İşitme testini de yapıyorlarmış, kursta ebe bahsetmişti.
merhabalar.....cuma günü kontrolüm vardı.benim kız 2800 olmuş.doktor ileri gidiyor bebek dedi.tontoşumun detaylı ultrasondan sonra ilk defa yüzünü gördüm.doktor çok güzel bi bebeğin olacak dedi.ama benim için sağlıklı olması önemli.nts ye sokmadı.2 hafta sonra gel hem izne ayıralım hemde muayene edelim dedi.herşey normalmiş ama normal doğurabilecemmi birşey demedi.ben normal istiyorum ama pek normal bir kiloda olmuyacak heralde bebeğim.acaba normal doğum gününe kadar kaç kilo olacak minnakım.
merhaba güzel hamişler,
bizim de crts günü kontrolümüz vardı, yaptığım diyet işe yaramış ben 400 gram almışım kızım 300 gram almış iki haftada ve 2800 gram olmuş. çok tombalak gidiyordu; bu da normal doğum şansımı azaltıyordu. eğer böyle devam ederse max. 3600-3700 gram olur sen de normal doğurabilirsin dedi doktorumuz. çok ama çok sevindim. herkes normalden korkar sezaryen ister; ben o kadar istedim ama nasip olmadıbu sefer illa normal diye tutturmuyorum ama elimden geleni yapıyorum. (yürüyüş, yüzme, pilates, nefes egzersizleri, diyet vs...)
doğum sancısından korkan arkadaşlarada diyebilirim ki; öyle dayanılmayacak birşey gerçekten değil; Rabbim anne olacaklara dayanma gücünü veriyor.Hatta doğumdan sonra öyle bir enerji patlaması yaşıyorsun ki; uyku tutmutor :) çatı muayenesi de aynı şekilde 2 dakikalık birşey kendini sıkmaz derince nefes alırsan hiçbirşey anlamadan bitiyor.
Selam Kızlar,
Cumartesi günü kontrolümüz vardı, geçen hafta nst miz kötü çıkmıştı biliyorsunuz, anlatmıştım.
Bu hafta çok şükür gayet iyi çıktı
Prensesimiz geçen hafta 2.700gr.dı. Bu hafta 2.950gr. olmuş.
Doktor da iyi dedi, bundan sonra haftada 200-250gr. almaları normalmiş.
3.500gr civarı doğar muhtemelen çok iri bir bebek olmayacak dedi.
Artık iricik diye sevemeyeceğiz
Şimdi geçmişi okuyacağım, bakalım haftasonu neler olmuş.
günaydın canlarımmmherbiriniz iyisiniz inşallah bizde çok şükür iyiyiz akşamda annem gelicek memleketten inşallah daha da iyi olcas
kızlar bir şey takıldı benim aklıma... hani bebek kilosunda 1 hafta geri ya da ileri diyorlar ya o yağ bakımından mı organ bakımından mı ileri ya da geri oluyor? benim kız bir hafta ileri çıkıyor kiloda hiç aklıma gelmedi organ gelişimi de bir hafta ileri mi diye? bu farkı bilen var mı?
kızlar günaydın;
muhabbet doğuma dönmüş; valla doğurmaya başlarsanız hiç tutmam bırakıveririm; acayip gaza geldim; zaten doğurmak için bahane arıyorum
cuma günü nst ye girmiştim güzel çıktı: rahim kasılmaları temiz; bebikin hareket ettiği kısımlar hariç
bebeğin kalp atışları genelde düzenli ama 20 dakika içinde 10 defa tepe çizmiş; en az 2 tepe gerekliydi diyor doktor
bebik hala çok büyük-çok iri;3750 nin üzerinde normali tavsiye etmeme dedi doktorum:3050 görünüyor şu anda. yani biraz erken doğurursam normal doğum şansım hala var
suyum gelirse, parlak renkli kanamam olursa hemen telefon ve hastane; sancı gelirse otur evde bekle senaryolarını uyguluyoruz
çantayı hazırlamaya başladım; hala eksiklikler var; ayrıca bu hamile gecelikleri niye böyle komik duruyor.
perdeler haftasonu geldi, fonları da ben bugün alacağım; evde küçük tadilatlar yapılması lazım, kıyafetlerimin bir kısmı hala kayıp; açmadığım kutular var hala ama tek başına da açılmıyor ki falan falan
kendinize iyi bakın ve biraz daha doğurmayın n'olur:18:
oluyor canım... telaş etme... ama çantanı da hazırda bekletmende fayda var... sonuçta kendin hazırlarsan için daha rahat eder...kızlar akşam belimden bacaklarıma doğru bir ağrı girdi. adet sancısı gibiydi. dedim heralde doğum sancısımı başladı. gittim yattım dinlenince geçti. dedim gerçek doğum sancısı dinlenince geçmez deyip kendimi rahatlattım. ama korkmuyorda değilim. sizde böyle sancılar oluyor mu?
daha çanta hazırlmadım. eksiklerim var. iyice de ağırlaşıyorum.
canım moralini hiç bozma Allahın izniyle hiç ir şey olmayacak. doktorlar genelde felaket tallalcısı oluyorlar. tansiyonu can sıkıntısı da çıkartır. yemene zaten dikkat ediyorsun bi problem çıkmayacak inşallah.aşallah artık hazırlıklar
sağol cnm iyi olmaya calışıyorum. Ağrılarım artmaya başladı stresdearttı tabi benim akıllı kocişde badana boya yapmaya kalkıştı kış günü acacip pislik icindeyim bunalıma girdim valla kv.denin hicblr sorunu gormezden gelmeside cabası oldu hergün ağlama kırizine giriyorum işten çıkmam baya zorluyor bizi aileme söylemeyi düşünüorum belki kv anlarda elini cebine atar .. Bende dert bitmez uzun zamandır canınızı sıkmamak için yzmıyordum ama bugün patmadım. Kusura bakmayın..
canım çok güzel... eşinin düşüncesi de çok hoş... sıkı pazarlık yapıp almalısın bence.. bu piyasada fiyatlar çok oynak...kızlar bende bu çerçeveden almaya karar verdim. eşim illaki bu olsun oğlum muradına ersin diyor. sizce nasıl?
Eki Görüntüle 654217
canım benimki de cuma 2120 gr çıktı, ki biz senden 4 gün ilerdeyiz, ben takmıyorum hiç artık, 3 kilo olsun Allah'a şükür başka ne isterim ki, vakitlerinde gelsinler gelişimlerini tamamlasın 2.500ü geçsin yeter diorum ben, nolucak doktor bana kızmıştı hem öle diyince istiyosun istiyosun tombik bebek de nası çıkarıcan acaba dedi:)
selam kızlar
cumartesi günü kontrolümüz vardı bizimde. kızıma iyi bakammışım son haftalarda
2100gr dedi doktor, böyle giderse 3 kilo doğar dedi. çok moralim bozuldu. balık hapına başladık yememede daha fazla dikkat edeceğim artık inşallah sonraki kontrolde toparlamış oluruz.
suyumuz biraz azalmış. riskli seviyede değil ama dikkat etmelisin dedi.
sonraki kontrolümüz 15 gün sonra bakalım suda ve kızımın kilosunda açığı kapatabilecek miyim?
Ya bu insanlar beni deli edecek karnın inmiş mis mis sanki herkes ebe doktor.. Bı bilmislik bı bilmislik.. Hamile olmadı mı bu teyzeler hic bilmezler mı her laf soz etkiler bizi(
Buzluk dedin de artık su anneleri harekete geçireyim bende bugün duydan kızlar oturmaya mı geldiniz diye biraz birseyler yaptırayım ikramlik
Aslında varya dinsizin hakkından imansiz gelirmiş.. Ötturmek lazım bunları çalıştırmaktanmadem yardım diye geldiniz cümbür cemaat :)) ama lanet olsun içimdeki insan sevgisine iste
sakin olun kızlar bende de oluyo. kabarıklıkları bende başı yada poposu sanıyodum, meğer kasılmaymış. alttarafta da bıçak kesiği gibi acı saplanıyodu. anlattım doktora bu gibi durumlar artık normal dedi. uzun sürerse ve dinlenince geçmezse aramamızı söyledi.
ya kızlar Allah aşkına şimdi eşler ayrı oda da mı yatacak, ayy ben yatamam öyle annemle ya da kayınvalide ile... bakalım bizimkiler de aynı muhabbeti yapacak mı
ne ayrı odası canım...temmuz tatlım babaların başka oda da uyuması diye gerçekten bir adet var mı yoksa kayınvalideler mi uydurmuş bilmiyorum
ama ben de eşimde kabul etmedik.. bebek eve bir haftalığına misafirliğe gelmiyor ki oda değiştirsin rahat uyumak için.. artık o hep bizimle olacak,anne de baba da bu yeni düzene çabucak alışmak zorunda..
laternam canım benim sağol. insanlar öyle bir beklenti içine girmiş ki... sen neler neler yapıcaksın bakalım iki kelimeden biri bu oluyor maalesef. bize maliyetli olacak biraz hatta çok istediğim bebek telsizini bile hemen alamayacağız ama olsun eşimde bir ay geç alırız diyor.
ben kin tutmayı beceremiyorum tatlım. başkası olsa yaptıklarına rağmen yüzlerine bakmaz. dün gece burda yazdıktan sonra bile üzüldüm biliyor musun? eşimin annesi o ben kimi anlatıyorum dedim. sonuçta onun oğluyla evliyim. hep iyi tarafından bakmaya çalışıyorum. rabbim bana öyle insan sevgisi vermiş işte.
biz bu yıl tayin isteyecektik eşim çok sıkıldım çok olaylı bunalıyorum diyordu. ona bile çocuğu bizden kaçıracaktınız gelmeyelim diye diyorlar. onların zoruyla tercih etti eşim burayı. bir kez bile vicdan azabı çekmediler. ben eşi olduğum halde hayatta şurayı yaz burayı yaz diyemem. eşimin çalışma ortamıyla ilgili bir sorun olduğunda o zaman kendimi yer bitiririm benim yüzümden oldu diye. onların ki ne anlam veremiyorum ben. oğlunu çok düşünüyor desem o da değil. oğlum bizi daha çok birbirimize bağlayacak bundan eminim.
Kaynanalar gelmeye başlamış :120:
Benim ki ne güzel doğum başlayınca haber verin o zaman gelirim diyordu, işgüzar kocam erken gel de Nemu yalnız kalmasın nolur nolmaz demiş kadın şimdi 10 güne kadar uçak bileti ayarlayın geleyim o zaman diyor.
Sinirim tepemde kocamla da aramız limoni, daha doğrusu ne desem parlamaya yer arıyor. Sanki hamile olan o.
Şimdi neden çağırdın anneni desem "sana da iyilik yaramıyor" diye başlar...
Yaa ben olabildiğince geç gelsin diyorum, hatta ilk hafta annem kalsın Kv ikinci hafta gelsin diye söylemeye çalışıyordum.
Şimdi iş çıkardı kocam olacak...
selam fıstıklar,gününüz güzel geçiyordur inşallah
gördüğüm kadarıyla bebek şekerleri hediyelikler konuşuluyor.ben hiç hazırlık yapmadım şuana kadar daha yeni yeni eksikliğini hissetmeye başladım.
gece düşündüm ne yapsam diye;karton kutu içinde çikolata ve badem şekeri dağıtayım dedim..
magnet ve çubuklar çok da fazla saklanmayacak diye o tarz hediyeler yerine de mevlütte çikolata ve süslü tül içinde tespih hediye etsem nasıl olur diye düşünüyorum :26: tesbih nazar boncuğu mavisi yada inci beyazı olsun diye geçirdim gönlümden..
sizce çok mu basit olur karar veremiyorum çok vakitte kalmamış el emeği bşyler yapmak için çok geç
Eki Görüntüle 654336 mavi puanlı olan şeker kutusunu kullanmayı düşündüm..
Eki Görüntüle 654341 buda inci görünümlü tespih..
Su an hastanedeyim.. Az sonra dr yanina giricem.. Hala kasiliyor karnim.. Valla stres oldum..
canım bebeşin kilosunu kafana takma benim oğlanda tüy siklet
sağlıklı olsunlar yeter. bende şeker çıktığı için muz, pirinç lapası, pekmez vs. yiyemiyorum. sen de problem yoksa bi dene.
eşim daha öneceden çilek mobilya da çalıştığı için biliyor bir aydan önce teslimat olmaz diyor. o yüzden bir aya kadar gelse çok iyi olur. ben aslında daha önceden verirdim ama kayınpeder burda değildi o yüzden gecikti.
eşim bugün işbaşı yaptı Allah'ın izniyle. inşallah huzurlu mutlu ve bereketli bir işi olsun.
Kızlar merhaba,
Biz geldik, olmadı bize çıkmadı evOlsun kısmetimizde yokmuş demek ki hayırlısı artık.
temmuz canım benim bulunduğum ilde babalar ayrı yatıyor ama neden diye bir sor bakalım?
eşleriyle birlikte olmasınlar diye zihniyete bak ya.
adamlarda tam tuhaf komşum var mesela yanakları boynu her zaman mosmordur.
9 ay dayanan kocalar 40 gün mü dayanamıcak.
kızlar kayınvalidelerden dertler bitmez. ama önemsemezseniz problemleriniz büyümez.
ben kv aynı binada oturuyorum. benim annem doğumuma gelemeyecek. kv olcak doğumda.
benim eşim birde tek çocuk düşünün artık. ilk başlarda çok kıskançlığı oluyordu ama ben önemsemeyince vazgeçti bu huyundan. ( arada bir depreşse de bu huyu ) idare ediyouz.
benim kv merhametlidir. tedaviyle hamile kaldığım için evin işlerinin büyük kısmını o yapar. akşam yemeklerini yapar. hamilelğimden beri evde pek yemek yapmadım. dip köşe temizlikleri o yapar fedakardır. arada bri önemsendiğini hissettirince daha çok coşar.
huyunu çözdümne sinirimi bozacağım. maksimum verim almak varken
ben eşimin hatırı için o insanla iyi geçinmeye mecburum. o yüzden bazı olumsuzlukları görmezlikten geliyorum. eşim de bu konuda destekçi bana annesi bilir bunu ona göre davranır.
Esra cok sevindim senin adına gurbette böyle birbirine sıkı sıkı tutunmak cok güzel :) hersey cok hoş gözüküyor
Güle güle kullan canım
canım ne kadar şanslısın ne güzel bir süpriz olmuş senin için hediyeler, hazırlıklar, masa çok güzel görünüyo kıymetini bil arkadaşlarının.
herşey süper görünüyo yaaa, bizde gelseydik keşke
hediyelerini güle güle sağlıkla giydir inşallah canım
esracım gurbette de olsan yanında seni unutmayan arkadaşların olduğu için çok şanslısın. herşey çok güzel olmuş. bebeğimiz kıyafetlerini güle güle giysin.
Hepsi çok tatlı, çok güzeeel, bayıldııımm.
Çok şanslısın canım, uzakta olmana rağmen etrafında güzel yürekli insanlar var demek ki.
Kizzz onlar neyy
Bende istiyorum beybişovir neyim.
Allahım picaklan pastabasi poz vermiş birde ,
O yerde ki emzirme yastığı mı cok merak ettim kiz.Lila kutulu.
kızlar ya sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim.
off ya ne için dua etsem bilemedim:26:
Sagol canım,
O otobüsler nerden kalkıyor bakayım once evin reyizi ne der nabzını yoklayim bir.
Bugun asm den aradılar dediler gittiğiniz hastanede yok işitme testi anamm ne sinirlendim.ama doğru mü bir sorayım .
Medipolde gecen komşu normal yaptı cok memnun kalmıştı.
Aslında benim Dr da tam yeni yeni ısınmıştı bana voltajcim hosgeldin vs diyordu karnimdaki jeli temizleyip kaldırıyordu falan birde odası vs değişmişti önceki ay usg si vs 4 d idi.
Birde nst de ebe geldi o bağladı oda cok sicakkanliydi ama beni oraya guvendirmeyen birşeyler var seziyorum
Doguma aylar evvel normal 700 sezaryen 800 Yada 850 demişti.simdi ne alem bilmiyorum malum cok dogum yapan oluyor artık orda.
Amaann karman corman birseyler.
laterne, temmuz, voltaj,dyteda vee diğer sevgili anneler..
biz şimdi eve geldiiikkk.. doktor teyzemiz bi güzel baktı bize.. nst çektik.. çok çok azıcık sancımız çıktı o da normal dedi.. tepecikler kasılmalarmış ama rahim kendini hazırlıyor korkma dedi.. aşağıdaki kemikteki ağrı çok zorluyordu parol alabilirsin dedi.. günde 4 taneye kadar müsade var dedi.. magnezyumu kesmiştik onu yeniden iç dedi.. haftaya kadar.. tepecikler beni korkutunca rahatlatır o dedi..
en son 25inde gitmiştim şubatın.. 15 gün filan olmuş.. bebiş 600 gram almış.. ben hiç kilo almamışım.. doktor bu sefer kiloma laf etmedi.. bebiş içinde nasıl beslendin böyle dedieee ana evi işte güzel bakılıyorum burda dedim.. belli belli dedi.. maşallah oğluma 3500 gram olmuş.. boyu da 50 cm hastanede nst için sıra beklerken odaları gezdim.. hiiiç sevmedim.. ebe çok tatlıydı, temelli kalmıcan ya max 2 gece gaz çıkarırsan 1 gece rahat ol dedi..
haftaya pazartesi yine kontrol var.. ameliyat için artık gün alıcaz.. doktorum son ana kadar ne kadar fazla içerde durursa o kadar iyi dedi.. ciğer gelişimi için bu çok önemli dedi.. kilo konusunda kendime güveniyorum +- 100 gram şaşar.. bu bebek iri bir bebek olacak dedi ve sonra bana bakıp, sizden de minik bişey çıkmazdı deyip ilk kez espri de yaptı
işte böyle.. şimdilik bol bol uzanıp dinlenicez.. iş güç, çok yürümek yasak.. ayaklar uzatılacak yatılacak dedi..
içim rahatlamış şekilde çıktım eve geldim..
teşekkür ederim hepinize..
öperim sizleri de minnak yavrularınızı da..
merhaba kızlar. bugün kontrolüm vardı. oğlum 3.550 olmuş. 50 cm boy. baş çevreside 40. haftayla uyumlu. doktorum bana bu bebek iri normal doğumun çok çok zor olur dedi. bende hemen sezeryan olsun o zaman dedim. tamam o zaman sana gün verelim dedi. anestezi uzmanıyla görüştürdü. anestezi uzmanıda bir takım testler istedi. sorular sordu. spinale karar verdik. doktorum 28 marta sabah 9 a sezeryan günümü verdi. ay çok heyecanlıyım. inşallah oğluş o tarihe kadar gelmeye kalkmaz. bu arada iznime de bugün itibariyle ayrıldım. oh evdeyim artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?