2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
cnm şimdilik şey diye konuştuk bir ay kendi annem bakacak bir ay kaynana annemler yakın bize kalmaz günlük gelip gider ama kaynanam uzakta mecbur geldimi kalacak bir ay

Sürekli böyle dönüşümlü mü olacak yani.
Çok zor olur sizin için ya.Allah yardımcınız olsun.

Şaka gibi ya.Ayy allahım ne diyeceğime bilemiyorum.
Allahm yardımcımız olsun kimseye muhtaç etmesin inşallah.
Eşim böyle bir duruma izin vermezdi eminim.

kızlar bukadarda abartmayın yaaaa benim annemde yeğenim doğduğunda abimlerin odasında yatıyordu yengem sezeryan olmuştu yazık kadın yerinden bile kalkamıyordu bizim minik ağladığında hemen annem kalkar annesinin kucağına verir emzirtir ardında hemen mama hazırlar doyururdu kuzumu tabi annem yataklarında yatmıyordu yere yatak sermiş onun üzerinde yatıyordu hemde beli ağrıya ağrıya annem olmasa yeğenim ölürdü yengem hem çok tecrübesiz hemde eğilip doğrulamıyordu şimdi anneme dualar ediyor kızımı sen kurtardın büyüttün diye

peki yokmu çalışıp son aylara yakın işi bırakıcak olan

Kararın hayırlı olsun canım benim.
Ben bırakmayı düşünmüyorum şimdilik işim rahat çok şükür.
Hafta sonu zaten evdeyim.Bayram izinlerimi ful alıyorum,23 nisan,19 mayıs,29 ekim gibi günlerde,yılbaşlarında filan hep izinliyiz.
Yıllık 1 ay iznimde var hafta sonları hariç.Özel sigortam ödeniyor,skk yatıyor.Maaşımda ehh şöyle böyle.
6 yıldır burdayım bırakırsam boşlukda kalırım.Hemde maddi anlamda geçinsek bile istediğimiz herşeyi anında yapamayız.
Hakkımızda hayırlısı inş.

O kadar sabredebilirsem ben varım şeker :)

doğum paramızı nasıl alıcaz..doğum nisanda desek şubata kadar çalışıcaz 2 ay öncesinden çıkıcaz..
4 aylık tatilden sonra dönmeyecegimiz ve sigorta yapılmadıgı için paramızı alamıcaz..ama ben rica edicem..10 gğnlük bile ssk yatmıs olması yetiyormuş..

Canım benim kaynana var kaynanacık var.
Malesef bizimki laf etmeden hayatta iş yapmaz keşke yapsa.
He şuda var biz kayınvalideme teklifde bulunduk eşimle.
Altlı üstlü dubleks ev tutalım diye.Çünkü kayınvalidem normalde memleketinde kalıyor.
İstde kirada evi var.Eh bizde kiradayız daha uyguna gelecekdi.
Ama bize iş bulduğunu yatılı çalışacağını eşyalarıda bize koyacağını söyledi.
Annemi düşündüğümde evet gelinine yardımcı olur anlayışlıdır ama işde fark var.
Yaşadığımız için bunları tepkiliyim herkes aynı olcak diye bir şey yok.

kızlar doğumdan sonra çalışmayacak olanlar varmı el kaldırsın bakayım ben kaldırıyorum

maalesef ben hemen iş başı yapıcam 40 çıktığı gibi çalışmak zorundayım çocuğumun geleceği için ama neyseki benim annem bakıcak çocuğuma evide bana yakın kayınvaldem bi doğumda gelir gbiraz kalır gider sağolsun çok düşüncelidir

ilişkileri biraz garip zaten. benim eşim çalışmasada eve para getirmesede kaynanamlar bana bakacaklar. benim ve çocuklarımın bütün ihtiyaçlarımı karşılamak zorundalar diyor.

walla çok garip şöle çocuk olunca çiftlerinin birbirlerini bir kenarıya atmasına sinir oluyorum ben hem kocamlada ilgilenirim bebeğimlede ikisininde yeri ayrı ben daha annemlerin yatak odasında nerde ne var bilmem babam çorap ister anneme derim darılma ama sen getir ayıp olur yatak odanıza girmeyim diye biz böle gördük ki bende böle isterim

Nasıl yani sigortalı olarak izne çıkıyorsun rapor bittiğindede sgk ya evraklarını verip sonrasında parayı alıyorsun tatlım.Doğum öncesi 8+doğum sonrası 8 hafta olarak paranı maaş olarak ama sgk dan rahatlıkla alıyorsun,sonrasında 6 ay ücretsiz izin hakkın var onuda kullanırsan sadece o 6 ay için herhangi bir ödeme alamıyorsun

Canım abartmak değil,davranışları normal ya da anormal yapan aradaki ilişkidir.Senin annen ve yengenin arasında iyi niyetli,samimi,anne-kız ilişkisine benzer bir durum sözkonusudur ve annenin abinlerin odasında yatması sorun olmayabilir.Fakat sürekli laf sokan,kalp kıran,yıpratan bir kayınvalide profiliyle aynı odayı paylaşma fikri çok uzak gelmesi garip değil.

ben her ikisinede yakınım ama kendim bakıcam bebeğime..en azından 1 yaşına gelsin sonra çalışmayı düşünebilirim..hayat şartları zor malesef..

canım benim senin k.validen için söylediğim birşey yok yani k.validenin yanında yatma mevzusu hakkında söyledim sonuçta orası öyle iyisi var kötüsü var hoooş benim elimdekide çok iyi sayılmaz neden annelerimiz böyleyken kayınvalidelerimiz böyle anlam veremiyorum bende o nedenle karar verdim annemin olduğu şehre taşınmaya iki tarafta uzaktı bizden ama ben annemin olduğu şehre gideceğim eşimede söyledim kabul etti çok şükür

raporun bitiyorya canım bittikten sonra senin işe göndüğüne dair 10 günde olsa ssk priminin yatması gerekiyormus..ona göre paran veriliyormuş..ee biz dönmicez dolayısıyla ssk primimiz yatmıcak..bunu gören devlet bize doğum paramızı vermicek..
ee bende muh.müdürümle konusup yatırmasını rica edicem..parasını ben ödücem..yeterki çıkıs göstermeyin dicem..

Yok canım ben dertliyim ya öyle birden yazdım :)
Çok sevindim senin adına.Bizde hiç bir çözüm bulamazsak annemlerin oraya taşınıcaz artık.
Hakkımızda hayırlısı.

Ben söz konusu alınan kilolar olduğunda herkese cevap yazmaya çalışıyorum.
Ben de 3 kilo kadar aldım, abur cubur çok yemiyorm, eskiden neyse o.
Kabızlığım da yok ama göbek sağlam.
Bünyedendir herhalde deyip kendimi rahatlatıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…