2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Bence çok erken canım benim.
Bilmeden ani bir hareket yaparsın.
Bebişlerimiz çok küçük allah korusun zarar görebilirler.
Pilates yaparken evde bebeğini kaybeden olmuşdu mesela o yüzden yasaklamışlardı.
Eve gidip uzanacaksın başka çaresi yok.

Hahaha çok güldüm ya bende aynen seni gibi düşünüyorum kuzucum:)
Allahım bozmasın.

cnm hakkaten ya sen altın vuruşu aptın walla:d nasıl bari kaynanan

valla bütün kaynanalar gibi pek farklı değil ama dediğim gibi zamanla (6 yıldır) huyunu suyunu öğreniosun ona göre davranıosun ozmn sorun çıkmıo 65 yaşında kendisi eşim 5. En küçük oğlu yuvarlanıp gidiyoruz işte

Ohhhhh oku oku sonunda bitirenildim :))

Bugün ki konular hakkında fikrimi söyliyeyim bende.

Çoğunuzun aksine kayınvaldemden çok memnunum çok şükür :) ağzı var dili yok :) tek sıkıntımız bana sormadan kendi zevkine göre el işleri vs yapması, o da sizin sorunlarınızın yanında nur nimat gibi kalıyor. Bir seneyi geçkin süredir evliyim toplasanız evime 6 kere anca gelmiştir. O da anca ben davet edersem gelir :)) dilimi ısırayım da nazar deymesin :))

Bebek odası konusunda benim de evim müsait olduğu için yatak odamızın yanındaki odayı bebek için hazırlayacağız. Şimdiden model beğenmeye başladım bende :) bir de benim kayınpederim mobilya yaptığı için ben model vericem o hazırlayacak muhtemelen. O konuda da şanslıyım yani :) ilk dört ay geceleri bizim odada park yatak da uyutup sonra gece emmeleri azalınca kendi odasına alıştırmak istiyorum.

Rahatsızlıkları olanlara çok geçmiş olsun hemencik geçsin inşallah

cnm ya bilmiorum ne kadar iyi de olsa bi kaynana sıfatı varya bazı lafları batıyor kendi annen bağırsada alınmıyorsun ama kaynana bişey dedimi batıyor

Gebelik süresince anne adayının her konuda kendisine dikkat etmesi gerekir. Bedensel ve psikolojik olarak olumlu geçen bir gebelik sonucunda aynı şekilde bedensel ve psikolojik olarak sağlıklı bir bebeğe sahip olunabilinir. Gebelikte de her mevsimde dikkat edilecek hususlar önem taşımaktadır.

Kış gebeleri besinsel anlamda en şanslı gebelerdir. Kış sebze ve meyveleri annenin sağlığı, iyi beslenmesi ve gelişmekte olan bebeği için bol mineral ve vitamine sahiptir. Sağlıklı bir gebelik yaşayabilmek için anne adayının öncelikle beslenmesine çok dikkat etmesi gerekir.

“Anne adayının eline bir beslenme programı vermek iyi bir yaklaşım değildir.”

Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler ihtiyacı bol bol karşılar. Anne adaylarının fiziksel gelişimini tamamlamış besin depolarının dolu olarak gebeliğe başlamaları gerekir. Gebelik süresinde ise anne adayının sadece günlük yaşamını sürdürecek yeterli besin ve enerji alması kafidir. İlk aylarda kilo alamamak korkulacak bir durum değildir. Bulantı, kusma ve iştahsızlık kilo alımını ilk aylarda engelleyebilir ancak tüm gebelik boyunca ortalama 10-12 kg almak normal olandır.

Anne adayının günlük protein ihtiyacı 20 gr'dir.15-20mgr demir,500mgr kalsiyum alması gerekir. Proteinler bitkisel ve hayvansal olarak iki türdedir.Ve her iki protein grubu da tüketilmelidir.
Hayvansal proteinler = Et -süt-peynir-yoğurt-yumurta.
Bitkisel proteinler = Kuru baklagiller-fasulye-nohut-mercimek-barbunya v.s.. balık tüketilmesi gereken en önemli proteinlerden biridir. Bebeğin zeka gelişimi üzerinde olumlu etkisi olan omega 3 ve omega 6 yağ asitlerine sahiptir.

Kış Mevsiminde Beslenme;

• Kış mevsimi balık yönünden zengindir. Kalsiyum bebeğin 8.haftadan itibaren oluşan kemik ve dişleri için gereklidir ve gebelikte normalin iki katı kalsiyum almak gerekir. Anneden bebeğe geçen yani sürekli kayba uğrayan bir elementtir ve karşılanması gerekir.
• Et-yumurta-kuru baklagiller protein+demir içerir. Bebekte beyin, kas, diş ve kan yapımını sağlar
• Süt ve süt ürünleri protein ve kalsiyum içerir ve bebekte kemik, diş gelişimi ve büyümesini sağlar. Gebelerde demir eksikliği halsizlik, yorgunluk, uykuya meyil, nefes darlığı, çarpıntı gibi şikayetlere neden olur. Demir eksikliğinde bebek gelişim bozukluğu, erken doğum, düşük ve ölü doğum yapma riski de vardır. Gebeler yiyeceklerden her türlü mineral ve vitaminleri alsalar da kalsiyum ve demir hariçten ilaç olarak da verilmelidir.
• C vitamininden zengin sebze ve meyveler bağırsaktan demir emilimini hızlandırırlar. Süt demir emilimini azalttığı için demir ilaçlarını sütle almamak gerekir

Mevsimlerle beslenme arasında büyük bir bağlantı vardır. İnsan sağlığı ve hastalıkları hava şartlarına, vücuda giren yiyecek ve içeceklere, kişinin yaşadığı ortama hareketlilik durumuna, fizik etkenlere, psikolojik durumuna bazı dış etkenlere ve alışkanlıklarına bağlıdır. Kış sebze ve meyveleri gebeler için çok gerekli vitamin ve mineraller içermektedir. Dikkat çeken bir husus şayet yeterince ve dengeli beslenilirse bu sebze ve meyvelerinin diğer bir yararı posalı gıdalar olması ve hızlı kilo alımını engellemesidir.
Kış sebzeleri ; Karnabahar, brokoli, lahana, ıspanak, pırasa, kereviz maydanoz, dereotu, kabak, turp, patates patlıcan havuç vs...
Kış meyveleri ; Portakal, Mandalina, ayva, nar, greyfurt, elma vs...
Görüldüğü gibi bu gruplar vücut toksinlerini atmak,kilo almamak gibi nedenlerle özel programlarda tavsiye edilen sebze ve meyvelerdir.
Bu nedenle ve besin değerleri bakımından kış gebelerinin oldukça şanslı olduğu söylenebilir.

Zararlı Yiyecekler ;

Fast food ürünler, kızartılmış patatesler bebek için zehirli bir takım maddeler içerdiğinden zararlıdır. Evde yapılan kızartmalar daha az ısıda yapıldığından zararlı değildir.
Katkısız, mevsiminde yetişen gıdalar tercihimiz olmalıdır.
Kış gebelerinin dikkat etmesi gereken diğer bir husus giysilerdir;

- Soğuk havalarda ısınmak için giyilen sıkı, naylon, sentetik giysiler zararlıdır. Hava geçirme özelliği olmadığından terleme ve buna bağlı mantar enfeksiyonlarına neden olmalarından dolayı bu tür giysiler iç çamaşırları, pantolonlar tercih edilmemelidir. Kış aylarında yünlü , pamuklu, havalanabilir, yumuşak giysiler tercih edilmelidir.

- Kış aylarında güneşten daha az yaralanmakla birlikte her gün bir(1) saat açık havada yürümek oturmak, gereken D vitamini için yeterli olabilir.

- Kış aylarında kapalı ortamlarda kalabalıkta damlacık enfeksiyonları (nezle,vs..) daha hızlı yayılacağından gebelerin uzun süre bu ortamlarda bulunmamasını tavsiye ederiz.

- Gribal enfeksiyonların yaygın olduğu bu mevsimde tokalaşmak,öpüşmek risk artırıcı olduğundan uzak durulmalıdır.

- Evlerde soba ve kaloriferlerinin kuruttuğu havayı kaynayan bir çaydanlık, ıslak bezler gibi tedbirlerle nemlendirmek faydalıdır.

Âmin canımın ici bizimkiler kalkar zaten biz demeden ondan hiç şüphem yok

Kesinlikle.Ben şimdi bile söylemesi ayıp lavaboya kalkdığımda eşim uyanıp (bana sarıldığı için) fıstığım nereye gidiyorsun diyor:)
Hahahah çok seviyorum eşimi ya.Kaynana falanmış filanmış hiç sorun değil.Eşimden yana çok şanslıyım ben çok şükür.
Benim eşim alışkın yan yana olmamıza.Annesi sadece bir kere kaldı bizde,ben dedim kalın diye.
Eşim sigarasını filan yatak odasının penceresinde içti.Tabi ayrı koltuklarda oturduk ben genelde hizmet halinde.
Yatagımıza yattık,eşim dedi ki yanında büyük olması çok zormuş fıstığım biz yapamayız heralde.
Ben 23 eşim 25 yaşında.Evliliğe 1. ayımızda karar verip 6. ayımızda açıkladık.
Baya bir zorlu süreç atlattık ki eşim benim için il değiştirdi,annesi desteklemedi tek başına kaldı.
Askerden yeni gelmişti,iş yok,teyzinde kaldı 8 ay.
Hatırlıyorum annesi istemeye gelmicem dedi,eşimde sen bilirsin tek başıma gider isterim dedi:)
Gerçekden ilk babamın karşısına tek çıktı.Sonra hatırlıyorum memlekete gittiğinde vedalaşırken ikimizde hüngür hüngür ağladık.
15 gün sonra geldi eşim :) Sabretti inat etti işinide buldu ve beni aldı:)Özledim bak şimdi kocişimi ya :)

Eşimin ailesiyle ilgili sorunları hep büyütmemeye çalıştım,eşime olan sevgim ve saygımdan hoşgörülü olmaya gayret ettim.Laf sokmlarına,müdahalelerine,olur olmaz davranışlarına hep sabır göstermeye çalıştım.

Ne zaman bayramlarda,kandilerde,özel günlerde memleketlerindeki akrabalarını aradım,kayınvalidemin hakkımda her yerde ettiği ağız dolusu hakaretleri,bedduaları duydum o gün bu gün içim inanılmaz soğudu.Birde hiç bir sey olmamış gibi araması,evime gelip hizmet beklemesi,soframa oturması yokmu,nasıl olsa duymam,kulağıma gelmez zannetti galiba.Çok ağır laflar etmiş.Kimi arasam bir şekilde duyuyorum...

O nedenle hakkımı helal etmiyorum çok ama çok kırgın içim.

Eh bide kayınvalidemden bende bahsedeyim bari aranızda en vahim durumda olan benim galiba
çünkü beraber yaşıyoruz

wosgi canım benim madem ki birlikte yaşıyorsunuz;o zaman Allah geçim versin inşallah,Rabbim her ikinizin yüreğini de hoşgörü ve sevgiyle doldursun ki ağzınızın tadı hiç bozulmasın inşallah

cnm evinede emin ol büyük bir gururla geliodur burası benim oğlumun evi deyip gelinde mecbur bana hizmet edecek deyip

Hihi benimki de hemen uyanıp yavaş kalk yavaş kalk diye uyarıyor ben gelene kadar da uyanık bekliyor, biz üniversitede tanıştık 7 yıl çıktık ben hersey bir arada olsun istedim okul askerlik bitti soz Nisan düğün 9 ayda oldu bebisi de bu 9 aya sığdırdık :))) ikimiz uzakta olduğumuz için herhalde hiç bıkmadık ki ben bazen kendi askımdan şüphe ederim de onunkinden hiç şüphe edemem sarılıp koklamasindan anlarım bu aralar sarılmak beni bunaltiyor uykuda itiyorum diye üzülüyor sonra sarılıyorum gülümsüyor kız uykusunda maşallah ya evlilikte ve gebelikte es çok önemli

wosgi canım benim madem ki birlikte yaşıyorsunuz;o zaman allah geçim versin inşallah,rabbim her ikinizin yüreğini de hoşgörü ve sevgiyle doldursun ki ağzınızın tadı hiç bozulmasın inşallah

amin canım iyi dileklerin için sağol allah yardımcımız olsun

canım maşallah size,Allah nazarlardan kem gözlerden saklasın inşallah

En kötüsü ne biliyor musun esın eminim bunları duydukca annesinden utanıyordur

ALLAH BOZMASIN İNŞ DOĞUMDAN SONRADA BEBEK OLUNCADA BÖLE ANLAYIŞLI SEVGİ DOLU HALLERİ KAYBOLMAZ KIZLAR GERÇEKTEN EŞLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM ÇÜNKÜ BİZE ARTIK KİMSEDEN FAYDA YOK ANNE BABA KARDEŞ CAN CİĞER AMA Bİ YERE KADAR AKŞAM OLUP YATTIMI YANIMIZDA ONLAR VAR ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN BEN KAYBETME DUYGUSUNU BİR KERE YAŞADIM AZ DAHA KAYBEDİYORDUM ALLAH ONU BANA BAĞIŞLADI O YÜZDEN BİLİORUM ŞİMDİ HİÇ KIYAMIORUM ONA HASTA OLDUMU GÖZÜNÜN İÇİNE BAKIORUM O BENİM KÜÇÜK BEBEĞİM GİBİARA SIRA NE KADAR KIZSAMDA:d

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…