2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
gözünaydın canım allah gönlüne göre vermiş

sağol canım benim, kızlar bana da demir hapı verdi gece bacaklarıma kramp giriyordu magnezyum eksikliğiymiş onun hapını verdi elevite zaten başlamıştım bir haftadır. bir de hala istifra ettiğim için bulantı hapı aldım ama çooook zorda kalmazsam kullanmam

Banada bulanti hapi vermisti dr. kullandim ama cokta faydasini gormedim. Zaten dr.da cokta istemiyor gbiydi kullanmami
zordakalirsan kullan deyince biraktim kenar. mide tanmasi icin surup iciyorum. Onu hic dusunme kendini zora sokma ic dedi. Sanki kusmamida azaltti surup.Yada artik gecme vakti geldi :))

Meraba kizlar allah izin verirse bende nisanda alcam bebisimi kucagima ama cinsiyetini cok merak ediyorumm aslinda önemli olan tabiiki saglikli olmasi ama ben hep ilk bebegimin kiz olmasini isterdim hep dua ederdim simdi o gûn geldi ben hamileyim acaba kiz mi erkek mi. Ya cok taktim rabbim hayirlisini versin ben böyle sürekli kiz kiz diyip günahami giriyorum acaba.

hoşgeldin aramıza bebeğin hayırlı olsun.bak sende diyorsun ilk olacak ne farkeder hayırlı olsun sağlıklı olsun gerisi mühim değil.çok takma kafana canım rabbim hakkımızda hayırlı ne ise onu nasip etsin

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba çok üzgünüm ben. Bugün çarşıya çıktım cıvıl cıvıl, güzel güzel elbiseler gelmiş. Herkes alışveriş yapıyordu. Önümde bi arkadaş çok güzel bir hırka denedi. Üzerine mükemmel oldu hemen bende deneyim dedim. Eyvah eyvah simitlerim çıkıverdi. Çok üzüldüm ne giydiysem yakışmadı. Ve şu aralar gelen o kadar güzel kıyafetler varki ama zayıf olmak vardı. Benmse göbeğim çıktı sanki 2haftadır.. Öyle çok belli değil ama beraberinde simitlerimde çıktı. offf hiç bişey yakışmıyor hamile kıyafeti içinse sanki erken..

aynı duyguları bugün bende yaşadım.iş pantolonum sanki bebeğimi sıkıp bunaltıyor ne yapıcam bilmiyorum.eşim sen bu hafta bayaa bi göbek yaptın dedi ya yediklerine dikkat et böyle giderse diye.. bi cümlede kurdu ne normal kıyafetlerimize nede hamile kıyafetlerine uygun bi vücuda sahibiz şu aralar bende canımı sıktım ama sonrada dedimki dünyanın en tatlı melekleri için herşeye razıyım

Canlarım bence öyle düşünmeyin biz şuan en güzel günlerimizdeyiz bence... Bu koca göbişlere sahip olabilmek için yıllarca uğraşan insanlar var onları düşünün (dilerim Rabbim isteyen herkese tattırır bu güzel duyguyu...) Ben de her sabah aynaya bakıyorum hafif hafif çıkıyor göbüşüm bir an önce de büyüsün istiyorum İçimde meleğim olduğu için de kendimi çok özel hissediyorum "annelik" harika bir duygu

slm kızlar
ben de nisan annelerinden olcam inşallah...bebeğimin hareketlerini gördük bugün.anne olmak şimdiden çok güzel bi duyguymuş.duymak bilmek ayrı yaşamak apayrı bişeymiş.Allah isteyen hiç kimseyi mahrum etmesin annelikten.hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde hepimiz kucağımıza alırız inşallah...

Ben de kayın validemi severim. Burada yazdıklarınızı okudukça hem üzüldüm hem de ne kadar şanslı olduğumu hissettim. şunu gördüm ki kayın valideleriniz oldukça anlayışsız, bununla da kalmayıp incitici davranışları ve sözleri olan kayın valideler. :26:

Bizim ilişkimiz ana kız ilişkisi. Yeri gelir kendi annemle paylaşamadığımı onunla paylaşırım. Sıkıldığımda hadi anne ben seni almaya geliyorum şuraya gidelim ya da şunu yapalım dediğimde işi yoksa (kaynımın çocuğuna bakıyor) tamam 5 dakikaya hazırlanıyorum der. Evime her geldiğinde olmasa da -bayram seyranı, doğum günlerini, evlilik yıl dönümünü zaten atlamaz- hediyesiyle gelir 2 liralık bir tahta yemek kaşığı bile olabilir bu. Benim ailem başka bir şehirde, kayın validemle evlerimiz araçla 5 dakika mesafede. Haftada 1-2 kez muhakkak yemeğe çağırır. Ev işlerime yardım eder. (Kışlık domatesimi bile bize yardım etmek için gelip neredeyse hepsini o yaptı ben ona yardım ediyorum gibi oldu.) Kayın validemin ve kayın babamın bu tavrı da zaten benim ailemin içini rahatlatıyor. Tek çocuğum, benim ailem o yüzden düşkün bana.

Benim ailemin de eşime yaklaşımı aynı. Bazen eşimle tartıştığımızda bile benimkiler eşimi tutar bana kızar. Annemi de tabiki çok severim; ama ben annemle hiçbir zaman arkadaş olamadım. Birbirimize sizlerin ilişkileri gibi düşkün olamadım. Babam bu açığı kapattı hep. Gözlerim doldu burnum sızladı. Hep imrenmişimdir çok sıkı bağı olan anne kızlara. Ama biliyorum ki annemin yapısı bu, yoksa sevgi azlığından değil. Daha mesafeli. Eşime bile 3-4 ay sonra ancak oğlum diyebildi.:44:

Gel gör ki kaynım ve eltimle düşman gibiyiz. Yolda karşılaşsak yolumuzu değiştiririz. Allah'ım bir yerden sınıyor işte Bizim sınavımız da kayın valide değil kayın ve elti. Hayırlısı artık.

Son düzenleme:
Günaydın güzel anneler :)
Maalesef her sabah uyandığımda çok rahatsız edici bir karın ağrısıyla karşılaşıyorum ve bunun sebebini bilemiyorum
Hatta son birkaç gündür kasık ve ayaklarıma vurmaya başladı
sizler de yaşıyor musunuz ?

Teşekkür ederim nazcım. Hepimizin duyguları bir :)

Sana da günaydın canım. Ben de geçen hafta bu durumu hergün olmasa da yaşamıştım. Büyüyor büyüyor bebiş. Endişelenme bence, her anne belirtileri farklı yaşıyor. Rahim genişledikçe her anne kendi vücut yapısına göre reaksiyon gösteriyor.

günaydın herkese yaklaşık 1 aydır yazamıyorum anneannem vefat etti bende 2li tarama testimi yaptım çok şükür sonuç güzel dün doktora gittik 13 haftalık olmuş bebeğim maşallah herşey yolunda ve doktorumuzun cinsiyet tahmini KIZ bebeğim olucak inşallah ama bunun için kesin olarak 1 ay sonraki kontrolümde söyleyebiliriz dedi hayırlı sağlıklı olsunlar inşallah.

Hanipekscim umarım bebiş büyüdüğü içindir:) napalım annelik zormuş gerçekten...

ycl cnm başın sağolsun öncelikle benim bebeğim de güya 13 haftalık olmalıydı ancak 10 gün geriden geliyor o sebeple cinsiyet minsiyet yok bizde henüz:)
önce sağlıklı olsunlar :) benim eşim KIZ diye deliriyor umarım hayırlısı olur :)))

saol cnm Allah razı olsun.seninde eşininde gönlüne göre olsun inşallah sağlıklı hayırlı evlatlar olsunlar

Anca okudum bitirdim desem yalan olmaz. şimdi topik sakinken anlatayım. Pazartesi okursunuz inşş :)

Elemanlardan ikisinin yeni döneme başlamadan önce yıllık izinlerindeyken portör muayenesi yaptırmaları lazımdı. Unutmuşlar. Tabi döndüklerinde de izin veremedim. Gerekli uyarıyı da yaptım. Olanla ölene çare yok demişler. Bu saatten sonra kızsam elime ne geçecek. Neyse randevu alacaz çok dolu randevu vermiyorlar. Kurucumuzun da eski bir velisi var orada çalışan. Dedik ki ona arayın hemen yaptırıp gelsinler. Kurucum sinirlendi yok olmaz öyle şey kendi başlarının çaresine kendileri baksınlar bilmem ne...

Aradan 2-3 hafta geçti, sabah kahvesi eşliğinde toplantılarımız olur bizim, yine bir sabah personelin portör durumu ne oldu, bizim bir velimiz vardı niye onu aramadınız dedi. Ben de dedimki 2-3 hafta önce biz size dediğimizde bağırıp çağırıp ben onların yanlışlarını düzeltemem deyip teli yüzüme kapattınız. Şimdi de böyle diyorsunuz dedim. Güldü o zaman sinirliydim dedi, neyse yanımda aradı yarın için sabaha randevu aldı. Siz personele söyleyin gitsin dedi.

Ertessi gün müdür yardımcımız da var oturuyoruz kurucunun odasında. Birden aklına geldi, siz portör muayenesine gönderecektiniz personeli, gönderdiniz mi diye? Ay unutmuşum ben de. Saf saf aaaaaa unuttum dedim. Unuttum dememle yüzünün şekli değişti, önüne baktı sonra bana baktı. Size yazıklar olsun diyorum başka bir şey demiyorum yazıklar olsun dedi tekrar tekrar. Kan beynime sıçradı. Yazdan beri gecikti bir şey olmadı da sadece 1 gün gecikti diye suç benim mi oldu dedim çıktım odasından. Önceki zamanlarda da tartıştığımızda odasından çıkıp gitmemiştim hiç saygımdan. Ama o gün çok kızdım çoook.

Odama indim 2 kere aradı gelin konuşalım diye, çıkmadım odasına. 3. kez aradı arrtık çıktım. Bana yazıklar olsun demeye hakkınız yok dedim. Yeter artık bu tavırlarınız rahatsız edici dedim bağırdım çağırdım. Bakın dedim benim sizin işinize ihtiyacım yok. Ben çalışmadan da yaşayabilirim şükür ki. Ama sabahın 7buçuğundan akşamın 6 buçuğuna kadar çalışıyorsam mesleğimi sevdiğimden, kendi ayaklarımın üstünde durmayı istediğimden dedim. Beni işi bırakmaya mecbur etmeyin dedim. Ne benim size ne de sizin bana ihtiyacınız var dedim (ki bana öyle bir ihtiyaçları var ki, benim gibi eşek gibi çalışan müdürü daha da bulamazlar.) Konu içinden konu açıldı içimdekilerin hepsini bağıra çağıra döktüm. Oh be yazarken bile şimdi bir ohhhhhhhhh çektim Neyse kurucu da tepkim karşısında şaşırdı, yumuşadı o sırada misafiri geldi çıktım odadan.

1 saat sonra kurucumla dışarıya çıkacaktık iş yeri için eksikler vardı onları almaya. Tam çıkacaz telefon geldi, diğer şubemizde bir sorun olmuş 4bin lira para cezası kesmişler. Tabi bizim kurucu endişelendi, çünkü oğlu ile çalışıyorlar. oğlu şehir dışındayken onun hayır dediği bir talimat vermiş ceza da bu yüzden gelmiş. oğlu da yarın gelecek, o gelmeden bunu çözmesi lazım. Neyse tanıdıklarımı soktum araya büyük ölçüde halletmeye çalışacağımı söyledim, ertesi gün de sabah erkenden gittim gerekli işlemleri yaptım cezayı kaldırttım. Tabi herkesin gözünde kutsandım hahahah ay bu paragrafı yazarken de keyfim iyice yerine geldi

Öğlene doğru diğer kurucumuz geldi, olayı anlattık çok kızdı bağırdı çağırdı, sorunu çözdüğüm için de bana teşekkür etti. Ben de haftada bir görüşebildiğimiz için ve iş sözleşmeleri vs gibi prosedürlerle kendisi ilgilendiği için hemen sözleşme konusunu açtım. 4 ay iznim olduğunu söyledim. Çalışmak istemeyecekseniz bileyim dedim. Ben bunları düşünmüyorum sen neden zihnini bunlarla bulandırıyorsun dedi. İznin kaaç aysa yapar sonra işinin başına dönersin dedi.

İçim rahatladı. Özelde çalışmanın böyle sıkıntıları da var işte. Neyseki 2 günlük stres benim gönlümün rahatlığıyla son bulmuş oldu.

kızlar doğumdan sonra çalışmayacak olanlar varmı el kaldırsın bakayım ben kaldırıyorum

ben de varım doğumdan öncede doğumdan sonra da çalışmıcam.

bende doğumdan sonra çalışmicam şimdi bile zor tahammül ediyorum hastalanınca aldım bi hafta rapor paşalar gibi oturuyorum evimde misssss :))))

peki yokmu çalışıp son aylara yakın işi bırakıcak olan

o kadar sabredebilirsem ben varım şeker :)

arkadaşlarım;

neden doğuma kadar sabretmiyorsunuz? Zaten öncesi sonrası 4 ay izin var. Izin bittikten sonra 15 - 20 gün daha sabredin ve doğum sebebi ile istifa edin. Hem doğum paranızı hakedin hem de doğum nedeni ile işten ayrıldığınız için doğum tazminatı ve kıdemliysenin kıdem tazminatını beraberinde alın.

Ay ellerine sağlık, bu listeyi hemen kaydedip kendi ihtiyaçlarıma göre uyarlıyorum.

Hep aklımdasın, şimdi nasılsınız sen ve bebişin?

Ben de annemi hiç emmeşim. Bir de estetik ameliyat olmuştum göğüslerimi küçülttürüp toparlatmıştım, yüzde 20 emzirememe ihtimalim var. Umarım yüzde 80 lik kısımdayımdır

İyi haberlerini bekliyoruz. Sen de cinsiyetini öğrenirsen eşine bir çift pembe ya da mavi patikle süprizini yapabilirsin yanılmıyorsam ersnil arkadaşımızın yaptığı gibi :)

Kızlar herkese günaydın :)

Bugün bebişimin ikili test sonuçlarını alıcam hayırlısıyla inş. :)

Hayırlısı ile bekliyoruz tatlım, iyi haberlerle dön inşş.

İyi haberlerine çok sevindim. Allah sağlık sıhhatle kucaklarımıza alıp o minik burnunu dokuna dokuna sevmeyi nasip eder inşşşşşşşş. Darısı başımıza..

Tebrikler canım iyi haberler almışsın yavrunu görmüşsün, darısı bizlere 2'li testlerimize daha zaman var.

Hayırlı olsun, hoşgeldiniz aramıza. Amin inşallah.

Allah rahmet eylesin canım. Başın sağolsun. :85: Sonuçların hayırlı olsun. Sağlıcakla kucağına alırsın bebeğini inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…