evet yaaa sorma canım :) Haydi bakalım hayırlısı olsun. Sağol güzel dileklerin duaların için hepbirlikt einşallah ağzına sağlık :) Canım benim gittiğim diyetisyen Medipol Hastanesinin tek diyetisyeni varmış o. Artık bugüne kadar yaptıklarımız yediklerimiz içtiklerimiz için birşey yapılamaz ben de mısır gevreği falan yemiştim :) ama bundan sonrası için bile bile yapamıcam. Biraz bahsetmemi istermisin listeden detaylı. Ama dediğim gibi ben kiloluyum diye az yazdı sanki kilo daha almayım diye onun için sizlere uyar mı bilemiyorum yanlış yönlendirmek istemem. daha olmadı ek yaparsınız bunlara :
Uyanınca : 3 adet kayısı+ 2 adet ceviz+ 1 bardak ılık su (oda sıcaklığında)
Kahvaltı: Çok açık çay (şekeirsiz)
1 dilim beyaz peynir ( 30 gr)
1 adet yumurta (haşlanmış veya omlet)
Çiğ sebze (söğüş)
4-5 adet zeytin
2 ince dilim esmer ekmek ( 50 gr) Unu ekmeklerin ince ve küçük boylarından 2 tane oluyor yani paket ekmeklerin.
1 tatlı kaşığı pekmez
Ara: 1 porsiyon meyve
Öğle: 3-4 yumurta büyüklüğünde et (kırmızı veya beyaz) 90-120 gr
Salata (mısırsız)
2 ince dilim esmer ekmek ( 50 gr)
Ara: 1 porsiyon meyve + 8-10 adet badem
Ara: 2-3 adet kepekli grisini (ince uzunlardan) +1 kase yoğurt (200 gr)
(grisini yerine yoğurdun içine 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi de olabilir.)
Akşam: Sebze Yemeği (patatesssiz) etli olabilir et konacaksa kıyma veya kuşbaşı yağ konmayacak.
1 kase yoğurt (200 gr)
Salata (mısırsız)
2 ince dilim esmer ekmek ( 50 gr)
Ara: 1-2 porsiyon meyve+ 1 su bardağı süt ( 200 ml)
Su Günde en az 2- 2.5 litre içilecek.
Not: Ben süt içemiyorum dedim diye sadece geceye yazdı gündüz de kendi evde yaptığın yoğurt yenecek dedi.
kızlar ya doktora sormayı yine unuttum. canım acayip şalgam suyu ve turşu suyu istiyor. bazı yerlerde zararlı diyo ama şişicem ya içmezsem.
kızlar ya doktora sormayı yine unuttum. Canım acayip şalgam suyu ve turşu suyu istiyor. Bazı yerlerde zararlı diyo ama şişicem ya içmezsem.
kızlar ya doktora sormayı yine unuttum. canım acayip şalgam suyu ve turşu suyu istiyor. bazı yerlerde zararlı diyo ama şişicem ya içmezsem.
Canın çekmiş madem iç bence. İçsen de şişicen içmesen de iyisimi iç de keyfin yerine gelsin. Gece fazla geç saatte içme ama malum tuzlu olduğu için şişkinlik yapar uykuda rahatsız edebilir.
Canım ben sordum doktora turşuyu ödem yapar yeme dedi. Acı da afedersin basur yapar hemen yeme içme dedi. Yine sen bilirsin. çok olmayınca bişey olmaz herhalde.
ilk üç ayda turşuya bşy demiyorlar,nefsini kandıracak kadar yiyip içmende sakınca olacağını hiç sanmıyorum :) turşu canım çekince bende yiyorum sakıncalı olsa doktor uyarırdıbir-iki çorba kaşığı şalgam içsen kandırmaz mı seni?
kızlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürederim canı şalgam ve turşu çeken arkadaşım bende geçenlerde dayanamadım 2 büyük bardak içtim ve turşu yedim ama çok fena oldum başım döndü sabaha kadar kendime gelemedim iç ama benim gibi abartma istersen
ben ilk 3 ayda 5 kilo aldım.1.76 boyum 85 kilo ile hamile kaldım.malesef çok kilolu bi hamilelik yaşıyacağım belli.pek bişey yemiyorum ama bütün gün iş yerinde oturunca sonucu kilo oluyor.
Arkadaşlar mrb bu sitede rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yada ölü doğum yapanları okuyunca içim çok kötü oldu. Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle düşük yapmamak için serklaj yani rahime dikiş atılması gerekirmiş. buda 12.haftada ölçümü yapılıp 14.haftada dikiş atılırmış. Şimdi ben 13+4üm geç mi kaldım acaba rahim ağzını ölçtürmeye? Ayrıca drlar bu ölçümü her hastasına yapması gerekmezmi??? Üstelik benm gibi düşük tehlikesi olan birine yapılmadığı için şuan çok kızgınım. İlla bebeği düşürmek mi gerekiyor bidahaki sefere drun ölçmesi için? Sizlerin dru ölçtü mü acaba???
Arkadaşlar mrb bu sitede rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yada ölü doğum yapanları okuyunca içim çok kötü oldu. Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle düşük yapmamak için serklaj yani rahime dikiş atılması gerekirmiş. buda 12.haftada ölçümü yapılıp 14.haftada dikiş atılırmış. Şimdi ben 13+4üm geç mi kaldım acaba rahim ağzını ölçtürmeye? Ayrıca drlar bu ölçümü her hastasına yapması gerekmezmi??? Üstelik benm gibi düşük tehlikesi olan birine yapılmadığı için şuan çok kızgınım. İlla bebeği düşürmek mi gerekiyor bidahaki sefere drun ölçmesi için? Sizlerin dru ölçtü mü acaba???
arkadaşlar mrb bu sitede rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yada ölü doğum yapanları okuyunca içim çok kötü oldu. Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle düşük yapmamak için serklaj yani rahime dikiş atılması gerekirmiş. Buda 12.haftada ölçümü yapılıp 14.haftada dikiş atılırmış. şimdi ben 13+4üm geç mi kaldım acaba rahim ağzını ölçtürmeye? Ayrıca drlar bu ölçümü her hastasına yapması gerekmezmi??? üstelik benm gibi düşük tehlikesi olan birine yapılmadığı için şuan çok kızgınım. Illa bebeği düşürmek mi gerekiyor bidahaki sefere drun ölçmesi için? Sizlerin dru ölçtü mü acaba???
chosy DOĞUM GÜNÜN KUTLU VE MUTLU OLSUN CANIM EŞİN VE BEBİŞİNLE NİCE SENELERE İNŞALLAH. :) HAMİLE OLARAK YENİ YAŞINA GİRDİN NE GÜZEL NE MUTLU SANA :) HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN. BUGÜN BİZİM DE EVLİLİK YILDÖNÜMÜMÜZ :) DİĞERLERİNDEN DAHA FARKLI HİSSEDİYORUZ :) ÇOK SEVİNÇLİYİZ.
Bende nisan annesiyim :)))
Allah sağlıklı huzurlu ve minik bebeğinle upuzun bir aile hayatı nasip etsin nazcım. Nice senelere...
Tebrikler, hayırlı olsun, hoşgeldiniz aramıza...
Günaydn herkese hamilelik pilatesiyle güne başlıyorum. :) Umarım düzenli devam ettirirm bundan sonra. Dün hamile pantolonlarına baktım ve bi kotcuda 50liralık olanı beğendim ama pahalı geldi lcw'ya göre. Lcw dakileride gerçi hiç beğenmedm yazlık şu hemen buruşan keten kumaşa yapmışlar. Biraz daha bakıp ondan sonra karar vercem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?