Tatlım Allah yardımcımız olsun.. Hepimiz O'na emanetiz ..akşam bn , bnm kocayı zor tuttum,görmiyomusun patawatsızı diyip durdu,ztn sinirli bi yapısı war yemin werdim de bişe demedi,sorada bana kızıo,adama 2laf ettirmedin haklıyız işte diyo...sanki huyunu bilmiorum ters bişe dese dalar adama ........ hmde nasıl terbiyesizlik yapıolar çok haklısın bitanem , keşke başka alternatiflerin olsaymış cnm bnm,senin işin de çok zor ,Allah yardımcımız olsun walla ..............bgün hastanelr war bikaç tane sahiplerini tanıdığımz fln onlara bi sorcaz,sonra h.tanede çalışan tanıdıklar war onlara bi danışcaz bakcaz işte cnm naaapalım ........ keşke seninde dewletten başka bi şansın olsaymış bitanem :26:
Egitimden ogrendiklerim bebek kordonu dusune kadar yikanmayacak, gogus ucu kremi dogru degil gogus ucundaki kOku dedektorlerini engelliyor bebek ile bagda sorun yasatiyor temizlemek icin kendi sutunle sileceksin, gogus ucunun oluP olmamasi onemli degil bebek emerken tum kahverengi alani agzina almali sadece meme ucu verilirse hem gaz olur hem yara , kundak yasak, yikama suyuma tuz atmak bebegi tuzlamak gn eylemler katiyen yasak, banyo filesi iyi degil yukaridan sicak su dokerken alttaki soguk hava bebegi etkiler o yizden eski usul bebegin kiyafetini kuvetin tabanina ser bebegi destekleyerek yika , oda sicakligi 24 derece su sicakligi 26 derece , en son kafa ve yuz , iki havlu kullanmali , iki saatte bir emzirmeli en az 15 dk iki memeyi de esit emdirmeli , sut coksa sagilmali, sagilan sut sabah sagildiysa bebege sabah aksam sagilfiysa aksam icirilmeli, her ogun sutun kalitesi farkli oldugundan karistirilmamali posettlere yazilmali , buzlukta 3ay dolapta 3 gun oda isisinda 3 saat saklanir , ne isin cikarsa ciksin emzirmeyi yarim birakma , sutun cok gelmiyor diye uzulme bebeklerin midesi bilye kadardir doyar zamanla duzene girer, bebegin boynunu destekle en onemlisi , aklima gelenler bunlar kizlar
mrb kızlar doktorum yeni doğan sünnetini tavsiye etti bilginiz var mı kafam çok karışık...
kızlar iyi akşamlar ...... saat 21.00 a doğru kan geldi peçete koymuştum ........onu görünce hemen gittik h.taneye ...... bnm dr.olduğu h.tanede meğer ebe fln warmış bn bilmiodum........acil k.doğum olan bi h.taneye gittik.........nst de düzensz sancı war dedi suyu sınırda dedi vb. şeyler ......... tuşe miydi neydi onu yaptırmadm kndi dr. dışında yaptırmam demiştim ......... neyse kendi Dr.unuzu arayın dediler ..........aradık , h.taneye geç beni arasınlar dedi..........geçtik,ebe tuşe yaptı,bebek çok iyi baskı yapıo dedi,rahmin sağda kalıo dedi falan filan dedi dr. aramam lazım sen sezaryen olman lazım dedi , bebek sıkışmış içerde dedi kalp atışları onu gösteriyo dedi aradı dr. du geldi buda......................aboo bi afra tafra doktorda görmeniz lazımdı ...........kanama olunca gel diyen adam,şmdi zırt pırt ben gelemem ne bu dedibi fırçaladı ki sormayn baya bişiler es geçeyim buraları,dellendik hepimiz........... kendi baktı açıklık yok dedi fln filan dedi sezaryen olsun dersen yapim hemen dedi değişik değişik konuştu dellendik yaa ebesi doğuraman sen normal dio illa yat dio öbürü ben her b.ka gelemem dio sanki keyfiii gittik ........... siz olsanız naapardınız ? ztn suyun azalmış eğer kanama olursa gel,suyun gelirse gel diyen bi Dr.a ?? hemen gitmezmiydiniz hata bizde mi yani .............bindik arabaya ben daha gitmem dedim bu adama ne bu ya adama bak ...şimdi yine dr. arıyorum doğuma 2-3 gün kala .......tabi kendi öle demişti ..........siz olsanız naapardınız canlarm
Egomego galiba sen sormussun nezaman hastaneye gidilmeli...bana doktorum eger suyun gelirse direkt sirt ustu yat ve hasta tasima araciyla direkt hastaneye cunki su bosaldigi icin bebek kordonu sIkIstIrabilir ve bu cok tehlikeli allah korusun.(istersen arabanizada uzanabilirsin fakat araba batar dedi) .nisan geldiginde panik yapma dogumun baslamasiyla pek bi alakasi yok yani geldikten 1gun sonrada 14gun sonrada dogum baslayabilir..benim hastane 1saat uzak nezaman geliyim dedim sanci olursa 5 dakikaya bir duzenli sanci gelirse yavas yavas hazirlan yola cik dedi!! Bildigimi paylasiyim istedim
nasıl yaa:26: benim dr sancı kan su ne gelirse gelsin buraya gel muayene edelim dedi ve hastanem 10 dk uzaklıkta :26: yok yok sen 5 dk da bire düşmesini bekleme bence canım
İnşallah istediğin gibi bi dr bulursun.. Pts beklemesen aslında..aynen bitanem tam bi terbiyesiz.......sanki bizbilsek kendi gibi neyin ne olduğunu,ne diye gidelim hastaneye ...kan geldi korktum çnki '' kendi dedi '' kanaman,suyun fln oldu mu gel diye adamda ki tafraya bak ........................şimdi dr. aramak için pc başına geçtm işte bitanem ....baktım olmuyo Adanaya giderim orda doğururum naapim :26:
Günaydın...
Dünkü temizliğin yorgunluğundan mıdır yoksa laterne den mi etkilendim bilemiyorum, sabaha kadar sancılandım. Kızım da hiç durmadan aşağıya doğru kafasını ittirip durdu. Doktora gidip gitmemek arasında kaldım her zamanki gibi. Hala gerçek sancı ile yalancı sancı arasındaki ayrımı yapamıyorum. Evde doğuracam korkusu başladı ya :18:
arkadaşlar ben doğum çantamı hazırladım ama eksiklerim varmı varsa yazarmısınız
kendim için;
1 tane uzun gecelik
1 tane lohusa pijaması
2 tane lohusa tacı (biri kırmızı biri mavi )
1 tane emzirme atleti
2 tane normal atlet
4 tane büyük boy kilot
sabahlık ,hırka
1 tane emzirme sütyeni
3 tane hasta bezi
ter bezi
1 çift terlik
3 tane çorap
bardak kaşık çatal
makyaj malzemelerim
tarak
nazar boncuğu
zemzem
kamera
foto makinası
oğluşum için;
1 kalın battaniye
2 tane ince battaniye
2 tane hastane çıkışı seti
2 tulum
çorap
ter bezi
ağız mendili
bebek bezi
nazar boncuğu
şapka
yelek
sarı tülbent
oğluşumun kıyafetlerini ayrı ayrı poşetledim çok iyi oldu çıkarırken deşik deşik etmezler (diye düşünüyorum ):)))))
eksiklerim varmıı acabaa
yardımcı olursanız sevnirim
Kızlar hastaneden geliyorum;sancılar düzensiz acilma başlamış, incelmem % 70 civarindaymis...
Ebe yollamayacakti eve ama dr'um evde beklesin sancıları demiş :) bugece yada sabah gelir diye bekliyorlar..
Dualarinizi eksik etmeyin nolur..
Çantamı hazırlayıp yine gelirim topige inşallah..
NOT: Hastanede muayene sırası beklerken katinam senin için tefriciye okuyordum ama tamamlayamadim 170 de kaldim..
unutuldumm sanıyordum ben yaa =) bacımmm temizlik yaptık öldüm bi duvarlardı ve tavanları silmedik heralde=) annemin bel fıtığı var o bana kıyamıyor ben ona o gittiğinde ben bayaa yordum sanırım kendimi mutfağı falan hallettim çok yoruldum pc yi açmaya vaktim olmuyor telden takip etmeye çalışıyorum ama zımbırtı bura gibi değil ki anlamıyorum geçmişe bakamıyorum sinir oluyorum bende kapatıyorum dün de daktır emmi deydik 2700 olmus benim minnak farem zayıf teyzesi ama kolay çıkar zayıf doğan bebek çabuk toparlar falan annem sağolsun moralimi bozmama izin vermiyor bu aralar da pek bi rahat uyuyorum 11 de falan kalkıyorum yemek yemeyi unutuyorumm dünde çok canım sıkıldı ya eşim sporda idi bende karanlıkta tek basıma kafaları yerim elektrikler gitti annemi çağırdım oda ablam zihinsel engelli annem benimle ilgilenince kıskanıyor kadıncağız geldi bana neyse yol yakında değil babam aradı ki 12 tane ilac içti içmez sandım eline aldı bırak demeye kalmadı ki attı içti die ben suclu hissettim çok kötü oldum anneme git dedim beni götürmedi annem zaten hassasım anneme mi üzüleyim ablama mı nasıl ağladım bebeci sağolsun moral verdi ama ben ağla ağla telef oldum ya bişi olursa benim yüzümden diye sancılandım sonra eşim mola vermişler aradı ben ağlayınca hemen geldi sağolsun annemde kusturmuş ablamı aradı ki merak etme diye tabi annem telef olmuş nefesi gitmiş sesinden belli kadının çektiğine üzüldüm ona ağladım falan ablam zihinsel engelli ama farkında engelli olduğunun benim kendinden küçük ve evli olmamı kıskanıyor ben evlenemeyeceğim diyo bebeğim olacak onu kıskanıyor benim hiç bir zaman bebeğim olmayacak anne değil mi falan mahvediyor abim de aynı oda farkında bir ben varım annemin desteği iştee amannn çok dertli olduğum vakitler girmek istemiyorum bacı baksana biri sorsa dökülüyorum hemen hepinizden allah razi olsun hakkınızı helal edin valla az derdimi dinleyip merhem olmadınız baksana yine kitap yazmışım =) oğlanın da doğası yok zaten
Kendini uzup ani karar verme canim. Hakkinda hayirlisi olsun. Adanaya gel sen :)aynen bitanem tam bi terbiyesiz.......sanki bizbilsek kendi gibi neyin ne olduğunu,ne diye gidelim hastaneye ...kan geldi korktum çnki '' kendi dedi '' kanaman,suyun fln oldu mu gel diye adamda ki tafraya bak ........................şimdi dr. aramak için pc başına geçtm işte bitanem ....baktım olmuyo Adanaya giderim orda doğururum naapim :26:
kızlar iyi akşamlar ...... saat 21.00 a doğru kan geldi peçete koymuştum ........onu görünce hemen gittik h.taneye ...... bnm dr.olduğu h.tanede meğer ebe fln warmış bn bilmiodum........acil k.doğum olan bi h.taneye gittik.........nst de düzensz sancı war dedi suyu sınırda dedi vb. şeyler ......... tuşe miydi neydi onu yaptırmadm kndi dr. dışında yaptırmam demiştim ......... neyse kendi Dr.unuzu arayın dediler ..........aradık , h.taneye geç beni arasınlar dedi..........geçtik,ebe tuşe yaptı,bebek çok iyi baskı yapıo dedi,rahmin sağda kalıo dedi falan filan dedi dr. aramam lazım sen sezaryen olman lazım dedi , bebek sıkışmış içerde dedi kalp atışları onu gösteriyo dedi aradı dr. du geldi buda......................aboo bi afra tafra doktorda görmeniz lazımdı ...........kanama olunca gel diyen adam,şmdi zırt pırt ben gelemem ne bu dedibi fırçaladı ki sormayn baya bişiler es geçeyim buraları,dellendik hepimiz........... kendi baktı açıklık yok dedi fln filan dedi sezaryen olsun dersen yapim hemen dedi değişik değişik konuştu dellendik yaa ebesi doğuraman sen normal dio illa yat dio öbürü ben her b.ka gelemem dio sanki keyfiii gittik ........... siz olsanız naapardınız ? ztn suyun azalmış eğer kanama olursa gel,suyun gelirse gel diyen bi Dr.a ?? hemen gitmezmiydiniz hata bizde mi yani .............bindik arabaya ben daha gitmem dedim bu adama ne bu ya adama bak ...şimdi yine dr. arıyorum doğuma 2-3 gün kala .......tabi kendi öle demişti ..........siz olsanız naapardınız canlarm
Canım çıtçıtlı body ve/veya iç zıbın ıslak mendil nolu nolmaz lazım olur diye kağıt havlu tuvalet kağıdı küçük el havlusu bebek için ağız mendili eldiven sapka bu ikisi hastane çıkışında olduğu için yazmamış olabilirsin ama göremedim listende yazayım dedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?