2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

canım ben de 1 hastane çıkışı, 3 tane alt üst takım çorap eldiven şapka ve battaniyelerini aldım şimdilik. sen normal doğum yapacağın için bir gecelik bile yeter sana. aynı gün çıkarsın bile inşallahhhhh.
ben sezaryen olacağım için ( tabi beklenmedik süpriz de olabilir ) bir gecelik 2 tane de pijama takımı bir sabahlık 2 tane emzirme atleti, 2 tane normal atlet alt çamaşır falan koyacağım.
sen çantayı önceden hazırladığın için sıkıldın tabi. bak benim gibi gamsız gamsız olsaydın sıkılmayacaktın sanki doğuma aylar varmış gibi hissediyorum.

voltajım benim koca kaygananın tek oğlu. başka çocuğu yok kadının. 4 düşük yapmış. en son düşüğü 5.5 aylıkmış. çok çekmiş bu konulardan. benimde geçen sene bir düşüğüm oldu. bu tüp bebekle hamileliğim. bunda da başta ikiz di. ikizlerden birinin 8. haftada kalbi durunca iyice korktu.
yoksa kendisi anlatıyordu karnım burnumda 5. katta camları silerdim evi temizlerdim diye. şimdi tek isteği bu bebeği sağ salim kucağına almak. o yüzden işlere talip kendisi
saolsun benimde işlerimi hafifletiyor. yakınlarda kimsem yok. annnem babam memlekette ayrıca annem 70 yaşında olsa da bana bakamaz.
ablam bağcılarda oturuyor ama çalışıyor kendisi. evine hayrı yok ki bana olsun.
abim var güneşli de ama nemrut bir karısı var. anlarsın işte
ben de evi kaynanamın en üst katına taşıdım. akşam yemekleri o yapıyor.
doğumdan sonra da faydası olur. en azından ben sadece bebekle ilgilenebilrim. bu da büyük bir fayda sonuçta.

kızlar hekimden değil çekenden sor demişler
gaz sancısı için kimyonu önerebilirim
ilk kızımda çocuk doktoru tavsiye etmişti..bizde işe yaradı
bu kızımda dün gece gaz sancısından uyuyamadı ..göbüşü taş gibiydi..ıkınıp duruyordu..humana kimyonlu rezene çayı almıştım ondan verdim işe yaramadı...ağzına 2 çay kaşığı kimyon verince gazını çıkardı rahatladı

benim kız emince sırtını tıpışlamama rağmen üstten gaz çıkaramıyor ..oda haliyle rahatsız ediyor minnakımı

denemek isteyen olursa kimyonun tarifi 1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı kimyon 2 taşım kaynayacak
sonra süzülüp suyundan çay kaşığıyla verilecek
kalan kimyonlu suyu ağzı kapalı çay bardağında saklayabilirsiniz
kendi yemeklerinize ekleyin..hem sütü bollaştırıyor hemde sütten bebeğe geçiyor

google'a kimyonun faydaları yazarsanız görürsünüz..mide için birebir

selam kızlarr 37 haftalık hamileyimm ve cok sancım oluyo bazen yürürken birden karnıma bişyler saplanıo oldugum yerde kalıorm kasılmalarm cok oluyo bebek hareket ettikçe nefes alamıorm ve cok bulantm varr normalmi sizce teşekkrler:)

Kimyonu herkes tavsiye ediyor.. Süt verenler için rezene ile kendinize çay yapın diyorlar.. Etkiliymis gerçekten

iyi pazarlar herkese..

laterne ne yaptıki, girip girip bakıyorum, haber yok
Allah yardımcısı olsun..

not : hazır su böreği yufkasından su böreği yapmaya kalkmayın, yaparda becerirseniz burda sölemiyin

anladımm bacımm ben hani erkenden hastaneye gidip orda beklemek istemiyorum evde de dogurururm yada yolda diye korkuyorumm =)

öyle bacım valla cok sağol bizde hep öyle dua ediyoruz annemin ardına koymasın rabbim 2sinide annem haca veya umreye gitmeyi çok istiyor hatta ben süpriz yapmak istiyorum ama maalesef o ikisini bırakıp gidemez düğünümde annemle fotoğrafımız yok biliyormusun çok üzülüyorum ablam düğünde kıskandı ben evlenmeyeceğim diye kendini mahvetti sara sı tuttu ben görüp üzülürüm diye annem hep gerilerdeydi düşünsene tek bir cocugunun o özel gününü yasayabilir onuda herhangi bir uzak misafir gibi en arkalardan kurban olarımm ben anneme ayy kocam ankaraya gitti hemen geldi simdi otur kalkma dio o arada yazayım hemen sizlere dedim laternemi de merak etmiştim bi bakayım dedim

ben ortalığı ayaga kaldırırdım heralde şikayet ederdim kendisinide =)gerizekalı yaaa hepsi ayrı bir cins saatte 21,00 suları yani gece 3-4 gibi karısının koynundan çağırıp getirtmemişsin ya hem 3-4 de olsa onu kabul etmiş ki bu mesleği secmiş sanki biz dedik kadın doğumcu ol die aptalll aaaa parçalayasım geldi

efet canım çok sağol yardımcı olacağına inanıyorum =)doktorum sağolsun soruyorum gülüyor adam konusmaktan aciz ayy suyun gelirse ambulansı ara gelirler dio hani su durumda söyle olur sunda gel söyle olursa panikleme iste senin dediğin suyun gelince uzan bekle söyle olur falan hiç diorum ki nasıl anlayacağım suyun gelirse ambulansı ara dio hahaha =)

Acilmam artmamis.. sancılar düzene girsin diye bekleyecegiz

anamm bende doğum haberini okumaya girmiştimmm neyse beklemeye devamm o zaman bende doğurmak istiomm laternemmm hurma da yiyorum ama =)

aminn kuzum çok sağolun valla yok ayırırrmıyım kuzumu ben ayy uyuyamam bile onu görmek için annem yanımda beklerse belki azıcık

sisterlarım benim kociş ankaraya gitti o yüzden annemde kalacağımm orada net yok giremem doğurursam bir sekilde haber veririm merak etmeyn ama hiiiiiçç doğası yok yaa:S
neyse kendinize çok çok çok iyi bakın şu iki gün içinde mümkünse doğurmayın girip göremem valla =) sizi seviyorum çok cici davranın kendinize öpüyorum kocamannn anca hazırlanır çıkarım öptüm sizi kocaman =)

laterne doğurdu mu acaba? esmer_lover naptı ki ?? aklım burdaydı hep naptılar ne ettiler acaba diye
bugün hava çok güzel olunca eşim dışarı çıkardı evi o süpürdü etti şoka sokarak beni allahım çok şükür herşeye yemeğimizi yedik geldik çıkardım zeynebimin eşyalarını sevdim beşiğini salladım kendi kendime bu arada çantama rujumu saç kremimi ( saç kıvırcık kremsiz coşuyo ) güneş kremimi falan da koydum açmışken. doğumdan sonra anneme dedim rujumu ver elime soluk olurum diye gülüyo =) gece yatarken bile ruj süren parfüm sıkınan bi insanım o an aklıma gelir mi bilmiyorum ama =) ne bilim...

laterne'm Alah bir avazda kurtarsın inş., hayırlı haberlerini bekliyoruz inş., dualarım seninle

huysuzmelek sıkma canını, doktorlar bi öle bi böle olabiliyo, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın, akışına bırak, bu saatten sonra doktor değiştirmek zor, belki anlık bişeydir, takılma çok

Normal dogum yapacaklara
Suyunuz geldi diyelim.hemen hastaneye gitmeye gerek yokmus kasilmalarin duzene girdiginde gidilcek 10dj bir kasilma demek 3-4 cm aciklik demekmis eger su yesil.ise bebek kakasini yapmistir o zaman acil hastaneye , bazende su gelmez sanci cok olur yine hastaneye bebegin esinin erkenden ayrilma durumu soz konusu olabilirmis ani hareketlerden bu yuzden.kaciniyoruz. dogumda iki istenilen hormon oksitosin kasiyor endorfin aciyor kotu olan adrenalin , korkarsaniz panik yaparsaniz devreye giriyor sancilari daha agrili hissedip diger iki hormonu aksatiyorsunuz zorlasiyor o yuzden mumkun mertebe sakin olmali , kasilma doruk noktasindayken 3 mum 1 tüy nefesi yani once karninizda balon varmista onu sisirmek ister gb nefes aliyorsunuz sonra onunuzde 3 mum varmis gb sondurmeye calisiyorsunuz en son elinizdeki tuyu ucurmak ister gb kibarca uzun ufluyorsunuz fu fu fu fuuuuuu :) sanci 40 sn surer siz o sirada.dogru nefes almaya odaklanirsaniz konstrasyonunuz nefrste.olacagindan kolay atlatirsiniz 40 snlik bir kasilmada bir karin 3 gogus bir karij nefesi alip veriyoruz nefesler 4 nefes uzunluginda alinip verilcek yavas yavas
Dogum baslayinca genelde buyuk abdest hissi olurmus
Kegel egzersizi hem vajina hem makat kaslarini 10sn cisimizi ve kakamizi tutr gb kasip birakiyoruz
Perine masaji yirtigi en aza indiriyor neten arastirin kizlar zeytinyagi ya da badem yagiyla yapiliyor kendiniz yapacaksaniz bas parmakla vajinanin icini 3 ile 9 yinunda girc sesi duyana ladar esnetiyorsunuz zor anlatiliuor siz bakin netten:)
Bebege en.iyi oksijen giden nefes cesidi
Karnindan alip verme.bkarninda balon sisirir ve indirir gb
Digum videosu izledik kesigi nasil yapildigina kadar gosterdiler hatta su plesantayi bile nasil aldiklarini dikisi falan korkulcak birsey yok
Onemli olan dogru nefes alip verme ,panik olmama ve doktoru dinleme ikin dediginde ikin ikinma dedigindw dur

bizim de dün kontrol vardı kızlar, nstye girdim sancı yoktu çok şükür, bölelikle çatı muayenesinden bu hafta da kurtulmuş oldum, haftya kısmet artık sancı çıkmazsa yine yok, ondan sonraki hafta çıksa da çıkmasa da bakılacak

bebişim bi haftada 400 gr almış çok şükür ,2634 gr olmuş şükür çok sevindim ama çok da sevinemiyroum benim kız belli olmuyo ya, bi hafta alıyo, bi hafta geride kalıyo, neyse ama 2500 i geçti ya bu haftayı da atlatırsam artık önemli değil

kanala girmiş mi dedim, yok dedi, yani bu avanak kadınların göbeğin düşmüş demesi, bi anlam ifade etmiyo

suyumuz bayağı fazla yani artık 20 sınırını da geçmiş durumda, kendi doktoruma sordum, bu erken doğumu tetikler mi diye, hayır öle bi kural yok her zaman olmaz öle bişe dedi

sancıyı nasıl anlarız dedim, genelde belden yayılır, düzenlidir, ve olunca mutlaka anlarsın ben bi kasaba doğurtmuşumdur, napıyosun anlamadınmı doğuruyosun dediğim kadın sayısı ya 1 ya 2dir dedi.

kuyruk sokumu ağrısı için olabilir , simit yastıklardan kullanabilirsin otururken ya da yat dinlen dedi,

inanılmaz çatladım bu arada, göbek deliğime kadar çıktılaracıyo karnımın derisi artık o derece, kaşınıyo, geriliyo acıyo berbat durumdayım onla mustele ve kakao yağına rağmen

yarından itibaren artık evdeyim çok şükür, ben de dinlenmek istiyorum, kzıım beni duy ve anne dinlensin öle gel tamam mı:)

yarından itibaren de günde en az 20 dk yürümek istiyourm ,37den itibaren de biraz biraz artırıp devam etmek istiyorum, eşime de plates topunu şişirttim, ama üstünde napıcam bilemiyorum:):2:

He bir de dedi ki hstaneye gelmeden sicak suyun icine girin rahatlayin dogumu kolaylastiriyormus kaynanam da demisti eskiden sobanin yaninda ebe once legene oturtup yikar sonra doguma alirmis kolaylasitmis

Ofelya masallah buyutmussun kuzucugu :) saglikli olsunlar kilo gercekten onemli degil 2600den sonrasi normal zaten hem daha var haftasi simdi gelisimi tamam kilo aldircak ne yesen pembis tulumlar icinde ayyy artik heyecan dorukta

Ofelya masallah buyutmussun kuzucugu :) saglikli olsunlar kilo gercekten onemli degil 2600den sonrasi normal zaten hem daha var haftasi simdi gelisimi tamam kilo aldircak ne yesen pembis tulumlar icinde ayyy artik heyecan dorukta

saol canım sen de ne güzel bilgiler vermişsn, ben de çok isterdim böle bi kursa gitmeyi,
artık çok şükür ya ben hep diodum zaten sağlıklı olsun, 37yi tamamlasın,2500ü geçsin emsin başka da bişe istemem:)heycanlı valla, forum da hareketlendi, artık herkesten herşeyi bekliyorum:)

Cnm bilgiler icin sagol fakat bebegin suyu geldiyse sirt ustu yatarak hemen hastaneye gitmeli icerdeki su bosaldigi icin bebek kordona basip oksijeni kesermis bana doktorum oyle dedi..demekki her doktor baska diyor bence riske atmaya degmez su gelince hemen hastaneye..

Hanımlar bugün doktor kontrolüm vardı.
Gebelik şekeri var bende.
Yarın tekrar açlık ve tokluk testi yapacak.
Muhtemelen sezaryen olur dedi.
Hem şaşırdım, hem üzüldüm.
Gebelik şekeri olup da normal doğum yapan var mı?
Normal dogumu beklemek riskli mi?

Kim demiş ikinci doğumlar daha çabuk oluyor diyeeee çıksın ortaya hemen
Dun aksamdan beri ne heyecanlar yaşadım, neler neler...
Kasilmalarimda oldu düzenli ama yok paşam beklemede hâlâ
Dr yarın görüşürüz dedi

Kızlar,
Saat 12:45'te SHOW TV'yi izleyin İLK NEFES var. Ben her hafta izlediğim doğumda ağlıyorum, dayanamıyorum. Bebişleri doğar doğmaz görmek acayip yapıyor beni.

ben izledim bugün ve kadının ilk doğumu olmasına rağmen sancı çekerken röportaj yaptı ve el sallayarak doğuma girdi..doğum annda da biraz gösterdiler..sadece kadın bi kaç kez yüzünü ekşitti ve bebek çıkıverdi..bi tarttılar bebiş 4.kg küsür geldi.hayret ettim valla bravoo kadına..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…