- 9 Nisan 2009
- 1.121
- 210
- 648
kızlar ağzınıza sağlık allah kabul etsin. herşey üstüste geldi.
taşıyamıyorum artık keşke tek sorun sadece bunlar olsa.
doğurmadan depresyona girdim galiba.
lovely, sopakuzuli basen genişliğinden de çatı dar mı geniş mi anlaşılıyormuş.
canım boyunda uzunmuş dr belki ona göre de söylemiş olabilir. kayınvalidem hemşire benim boyu 1.50 civarı ve altındakiler normal doğumu zor yapıyormuş dedi ne kadar doğru bilmiyorum.Bende bilmiyordum böyle olduğunu ama sanırım dr da oradan tahmin etti ilginç geldi banada.
Aslında benim basenlerim geniş değil ama dr senin çatın dar değildir dedi
Bakalım perşembe günü belli olacak.
Canım Allah yardımcın olsun keşke elimden birşey gelse senin için.
canım boyunda uzunmuş dr belki ona göre de söylemiş olabilir. kayınvalidem hemşire benim boyu 1.50 civarı ve altındakiler normal doğumu zor yapıyormuş dedi ne kadar doğru bilmiyorum.
çok sağol canım. allah büyük, rabbime sığınıyorum ben dualarımı kabul eder inşallah.
Bazı dr lar böyle düşünüyor demekki normal doğumu denemek istiyorlar duruma görede sezeryana alıyorlar demekki.Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.ya aynı şeyler ya bende adam hiç bahsetmeyince çatı muayenesi için ne zman geleyim dedim adamda gerek yok dedi
bide bana dedi bi iki gün şöyle sancı çek sonra ben seni sabahtan çağırırım epidural için dedi burda okuduğum hiçbir kadına böyle denmemiş gerçi hamilelik eğitimi var ona çağırdı önce eğitilsin sonra doğurtulsun diyemi düşünüyor ay anlamadım ki ben ya :))))
Aslında boylada çok alakalı değil sanırım benim görümcemin boyu 1,70 ama çatısı dar normal doğum yapamıyor.Allah hakkımızda hayırlsı neyse onu nasip etsin takma sakın kafana kayınvalideni sen.canım boyunda uzunmuş dr belki ona göre de söylemiş olabilir. kayınvalidem hemşire benim boyu 1.50 civarı ve altındakiler normal doğumu zor yapıyormuş dedi ne kadar doğru bilmiyorum.
çok sağol canım. allah büyük, rabbime sığınıyorum ben dualarımı kabul eder inşallah.
canım okumuşun cahili daha kötü.kayınvalidede işi gücü olan bi kadınmış neden tatilde ne giydiğine takılmış ki.
siz yurtdışındamısınız canım bu kadar erkenden ne tatil planı yapılmış doğum önceliğiniz olsun.bi daha tatil konusu açılırsa önce sağsalim bi doğurayım bebeğim hayırlısıyla gelsin sonra bunları konuşalım de.
bebeğin sağlıkla doğsun diye dua et sen bunlarla ne canını sıkıp üzüyorsun kendini.
İlk defamı sensiz tatile çıkma planı yapıyor öyleyse çıksada zaten oda rahat edemez merak etme hem seni hem bebeğini özleyecek pişman olacak gitsedecanım okumuşun cahili daha kötü.
ne dersen de kendi bildiğini okuyor kayınvalidemde öyle.
at gözlükleriyle dolaşıyor.
yurtdışında değiliz tatlım.
erken rezervasyondan yararlanalım diye şimdiden plan yapıyor eşim.
ben dışarıda bir yerde eşimsiz yemek yesem boğazımdan geçmez benim.
ne yersem yiyeyim ona da paket alıp eve getiririm.
tatil konusunu açtığında sürekli bunu söylüyorum.
lovely senle günlerimiz yakın ağrı sızı sancı var mı ? ne durumdasın ben sanki 8. aydaki kadar rahatım şimdi kalkıp halımı silsem acaba diyorum dünde çarşıya pazara gittim gayette rahattım.o kadarda hareket ediyorum 9 ay yürüdüm tüm ev işini çarşı pazar market işini kendi başıma yaptım hamileyim deyip bi gün yatmadım benim 36. haftada doğurmam gerekti 39 oldu tık yok :))
evet canım ilk defa. tek başına cesaret edemez diye düşünüyorum ama belli olmaz yine de. nabız yokluyor şu an. maddi yönden de çökmüş durumdayız aslında hiç gidecek durumda da değil. gidersede kıyamet kopar.İlk defamı sensiz tatile çıkma planı yapıyor öyleyse çıksada zaten oda rahat edemez merak etme hem seni hem bebeğini özleyecek pişman olacak gitsede
Evet yakınmış günlerimiz.Ben 9 ay yattım amaİlk aylar çok bulantım oldu yemek yiyemiyordum.Annemle altlı üstlü oturuyoruz 9 ay boyunca temizliği annem eşim yaptılar yemeğide hep annemde yedik çıktık eve yani hep yatarak geçirdim.Öyle çok düzenli yürüyüşte yapmadım şimdi son zaman artık ara ara yürüyorum ama bendede öyle sanki doğum yakınmış gibi bir belirti yok.Arada hafif karın ağrıları oluyor birde uzun süre oturunca aşağıya baskı oluyor
Bende bakıyorum senin dediğin gibi arada bir görüyorum arada göremiyorum bu mdenin doluluğuna görede değişiyor sanırım.lovely17 bugün burda biri diyordu göbek deliğini göremiyordum artık aşağı indiğini öyle anladım diyordu bende o zman baktım göremiyordum hiç sonra wc gittim geldim aklıma geldi yine baktım görebiliyorum göbek deliğimi maşallah bebekte kıpır kıpır hiç doğacak gibi değil sanki
dertsiz sende tatil kavgası tatil zamanı yap ailecek tuhaflar demekki ya karısı dururken kardeşiyle tatile çıkacak kismede ne alaka demiyor. yada söyle bebeğin masrafı olur bu sene bedne tatil istemiyorum de seneye giderzi de hiç gidemesin.
evet canım ilk defa. tek başına cesaret edemez diye düşünüyorum ama belli olmaz yine de. nabız yokluyor şu an. maddi yönden de çökmüş durumdayız aslında hiç gidecek durumda da değil. gidersede kıyamet kopar.
İyi geceler kizlar, bu saat oldu hala tansiyonum duzelmedi. Aksam yemekte sarimsak yedim yemez olaydim. Once dusuk cikti sonra 13 oldu sonra yine dustu sonra 15 - 5 oldu. Boyle bi tansiyon sonucune gordum ne duydum buyuk 15 ken kucuk nasil 5 olabiliyor ki? Sbes dakika once olctum 10-6 dusuk hala. Dr yukselirse basin vs agrirsa beni ara ve hemen hastaneye git demisti. Bir daha da yukselmeyince gitmedim ama hafiften bas agrisi mide bulantisi var.
canım geçmiş olsun. inşallah düzene girer. baş ağrın ve mide bulantın varsa dru ara istersen tatlım ya önemli bişey olabilir.İyi geceler kizlar, bu saat oldu hala tansiyonum duzelmedi. Aksam yemekte sarimsak yedim yemez olaydim. Once dusuk cikti sonra 13 oldu sonra yine dustu sonra 15 - 5 oldu. Boyle bi tansiyon sonucune gordum ne duydum buyuk 15 ken kucuk nasil 5 olabiliyor ki? Sbes dakika once olctum 10-6 dusuk hala. Dr yukselirse basin vs agrirsa beni ara ve hemen hastaneye git demisti. Bir daha da yukselmeyince gitmedim ama hafiften bas agrisi mide bulantisi var.
Evet haklısın sen daha ne yürücem gebelik boyunca çalışmışsın zaten.Dr da acayipmişya bak işte herkeste farklı oluyor ben çalıştım bide doğum iznine 37 hafta ayrıldımm bide .doktor bile dedi bol bol yürüsene sen dedi dedim ben daha ne yürüyecem zaten hergün yürüyorum.sen hep yatmışın belirtilerimiz aynı yani ikimizde de belirti yok :)))
İyi geceler kizlar, bu saat oldu hala tansiyonum duzelmedi. Aksam yemekte sarimsak yedim yemez olaydim. Once dusuk cikti sonra 13 oldu sonra yine dustu sonra 15 - 5 oldu. Boyle bi tansiyon sonucune gordum ne duydum buyuk 15 ken kucuk nasil 5 olabiliyor ki? Sbes dakika once olctum 10-6 dusuk hala. Dr yukselirse basin vs agrirsa beni ara ve hemen hastaneye git demisti. Bir daha da yukselmeyince gitmedim ama hafiften bas agrisi mide bulantisi var.
tansiyondanda hiç anlamam ki ara ara ölç canım sende.ama şu var benim arkdaşım aynı senin haftanda 3 gün tansiyonla uğraştı bi türlü düzeltemediler sezeryanla aldılar dünyalar tatlısı bi bebeğimiz oldu .korkma sakin ol sabaha az kaldı zaten doktora gidersin için rahat eder.
canım geçmiş olsun. inşallah düzene girer. baş ağrın ve mide bulantın varsa dru ara istersen tatlım ya önemli bişey olabilir.
Neeeeeeeeeeee
ya sende doğuracan diye bişey yok dur hemen o üç gün bekledi düşüremediler ondan öyle yazdım ama sonuç çok şeker bitti belirteyim dedim :))
sabah gidersin doktora olmadı sağlık ocağına ordada ölçer yorum yaparlar zaten meraketme sen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?