- 15 Ekim 2012
- 4.625
- 1.360
- 198
saol canım ...ayyyy çok güzel bir foto ALLAH ım.Analı babalı büyüsün hayırlı, uzun ömürlü olsun.şansı bahtı açık olsun.
Maşallah kızına sağlıklı hayırlı ömrü uzun olsun
Bu hastanede bende cok kararsızım hic gitmedim doguma kalmış on gün
Gittiğim hastane tip merkezi.sadece isitme testi yokmuş belkide daha olmayan seylerde vardır ama bilmiyoruz.
Ebe hemşire hepsi ilgili ama burda dogum yapmak istemiyorum sanki
Megaya gitsem cok sondayim kararsızlık var.hangi Dr bilmem nesi suan araştırmak için cok geç gibi.
Geri don kızımı sadece ilkkez kontrole gittiğim bir hastanede doğurdum.birsey olmaz mı
Amaaannn bu neymiş ki ya şiştim valla.
saol canım ...
valla bende memorıale gıdıyordum medıpole 4 defa gıttım douma sankı en yakın arkadasımla gırmıs gıbıydım valla....doguma kadar hem memorıal hemde son 4 hafta medıpole gıttım...
yok canım bizimki öyle sabır tükenmesi falan değil. adam isim konusuna kafayı takmış durumda. şu olsun diye bile bişey söylemiyor. eşimin babası koyacak oğlumun adını ve kendi adı olacak biliyorum. nüfusta görürsün diyor. bi de bekar kaynım var. geçen yıl gittiğimiz otele kendisi ve kardeşi için kayıt yaptıracakmış. ben kayınvalidemde kalcakmışım. kıyameti kopardım bensiz bir yere gidemezsin dedim.eşimin bütün stresini ben çekiyorum. sabaha kadar camlarda bekleyen ben ama o kardeşiyle gidecekmiş. ilk başta bebek küçük diyordu. teyzemin kızı biri 2 yaşında diğeri 35 günlük bebekle tatile gitti. hemde uçakla dedim.bu kezde 3 kişinin parasını karşılayamayacakmış bi de öyle diyor. sen o tatile git beni de bu evde bidaha görürsün dedim. konuşmuyoruz şimdi.
canım sırf isim konusu yüzünden düğüne 3 gün kala bu iş olmaz dedim ben. cafede küçük bir kız vardı ay çok tatlı baksana kızımız olursa adını selin koyalım demiştim. bizde ismi anne baba koyar deyince çıldırmıştım. 6 senelik evliyiz. bu yüzden çocuk düşünmedik hiç. hadi zamanla düzelir dedim ama yok yok. bizi kendi kendimize bıraksalar aramızda hiçbir sorun yok. o kadar askeri idare ediyor. hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyor ama annesi babası olunca bişey diyemiyor. benim bildiğim tek bişey var doğumum olaylı geçecek. bazen inanamıyorum eşime. bensiz bir yerde salep içmiş ertesi gün illaki senide götürcem diye tutturdu. nasıl oluyorda söz konusu onlar olunca bu kadar değişebiliyor anlamıyorum.Canim bastan itibaren okudum yazdiklarini kizdim sasirdim uzuldum.. Nasil baskin insanlar bunlar boyle. Sen neden bukadar hak verdin bunlaarin ellerine??? Cocugumun ismini bile 'nufusta gorursun' diyen bir zihniyetle nasil cildirmiyorsun !! O cocukla nefesini paylasan bu yuzden dermansiz kalan yorgun dusen sensin,kanini demirini emiyor bebegin bir annesin sen. Kimin daha fazla soz hakki olabilr herhangi bi konuda?Tatil konusu hele asil bomba. Esin ne kadar dusuncesiz. Bence mutlaka gercek bir tepki koy ortaya. Bugun buna evet dersen yarin neleri koyarlar onune kabul et diye. Cok uzuldum bu duruma,bol bol dua et canim. Allah yaninda olsun.
inşallah canım. üstüne gittikçe daha çok inat ediyor.Gunaydin kizlar. Butun gecmisi okudum. Ya bendede ne agri ne sanci hicbisey yok. Prensesimde kipir kipir. Yahu doguramicazmi biz. 10 nisan beklenen dogum gunu gunune gelcek heralde yerini sevdi :) kasinti sorunu bendede var gobegimin etrafi kasiniyo artik. Derim inceldi sanki. Catlak falan yok sukur 44 le hamile kaldim 57 kiloyum suan. Abiside heycanla bekliyo kizimi ama benim kizdan tik yok.
Dertsiz cnm bozma moralini hersey olcana varir. Hakkinda herseyin en iyisi olsun. Dertlenme dua et bol bol. Esinde kesin net konus yoksa hep boyle olur bundan sonrada.
canım bizimkiler babasının ismini koyacaklar. öyle başka isim falan öneremeyiz biz. ne haddimize...Herkes iyidir inşaallah. ESMER_LOVER, doğuma gitmiş, Rabb'im kolaylıkla sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşaallah. Bu arada ALEWME doğuma diye gittiydi herhâlde bir daha sesi çıkmadı ne yaptı acaba???? LATERNE, doğurdu mu ki???
Rabb'im hepsinin yardımcısı olsun inşaallah!!!!
Ben de uyandım yemeklerimi koydum ocağa, Allah'tan koymuşum yani mahallede kaç gündür yolları kazıp duruyorlar yine su kesilmiş((
Yarın da kontrolümüz var bakalım bizim oğlan nasıl oldu? Hala minnacık mı yoksa biraz etlendi mi? Çok alsın da istemiyorum ben kolayca doğurayımda bir sonrasında Allah'ın izniyle sütümle besler, aldırırım kilo
VOLTAJ, çok kötü olmuş listenin gitmesi yaaa, inşaallah bir yedeği vardır bir yerlerde.
Canım, Rabb'im sana kolaylık versin, ben de çok kızdım eşine ve ailesine. Şu an bebişinizi düşünmeniz gerekirken çıkardıkları sorunlara bak ya. Dua edelim bol bol, inşaallah akılları başlarına gelir geç olmadan. İsim koyma konusunda biz de çok tartıştık ama Allah'tan babası öyle bir melek ki (maşaallah) ne desek onu onaylıyor. Annesi birkaç beğendiğimiz isme mırın kırın etmişti, sinir olmuştum. Neyse ki net kararımızı söyleyince sesi çıkmadı. Rabb'im sana da güzel kapılar açsın inşaallah.
Cnm dunya saglik orgutu bebegin gobek bagi dusune kadar hic yikanmama konusunu gundeme getirmis ozellikle 24 saat yikanmasin sadece silinsin bunu hemsirelere soyleyin dedi egitmenCanım, orayı kaçırdım ben sanırsam bebişi mi yıkatmayacağız. Hastanede mi yoksa evde göbeği düşene kadarki süreçte mi?
Bebeciiii nerdesin?
Nerde doğuracaksın
Bak ben senden onceyim, ben gidip bir deneyim sana haber edeyim
Kendimi siper ettim sunabak
canım tatilin parasını şimdiden ödemeye başlayacak.Morgokyuzu,
Yedeği yok maalesef artık her arayanla haybeden konuşacağım
Dertsiz alıntıda gördüm hayatım,
Sanırım isim konusu hala netleşmemiş.tatil konusuna takılma derim o zamana ne ola ne kala?
Sende annenlerde güzel bir tatil yaparsın insallah.
İsmi niye k.baba koyuyor onu anlamadım.
Cocuğun adını vermek cocuğun baba ustunde ki hakkı.
Ezanını okuyacak koyacak,nüfusa da gidip yazdırma kisminda sanırım seni gerecek.
Bazı tipler vardır mesela benim dayım ,
İnsanı uzup sinirlendirmekten acayip keyif duyar.dogruyu yaptıgı halde yok yapmayacağım diye ömür söker mutlu olur.sakaci şey.
Acaba öyle mı ki?
Kiz daha var ne etceksiniz bir ay mutfakta:))günaydın herkese,
doğuma giden arkadaşlar allah bir avazda kurtarsın inşallah. dualarımız sizinle...
voltajım evde temizlik yapıldı diye mutfakta oturuyoruz. salonun oturma odasının kapılarını kapattım.
eşimi içeriye sokmadım. 2 gündür tv bile izlemiyoruz ev kirlencek diye .
Ya bu testi ve sarılığı biz bir kac kez yaptırıyoruzCnm dunya saglik orgutu bebegin gobek bagi dusune kadar hic yikanmama konusunu gundeme getirmis ozellikle 24 saat yikanmasin sadece silinsin bunu hemsirelere soyleyin dedi egitmen
Bende ona guveniyorum zaten sen gitsen dogursan orada bende hemen arkandan gelerim :)
Bende kararsizim esim de seninki gb yuzduk yuzduk sonuna eldik bence doktor degistirme artik diyor , ben ebeye sordum bas ebeymis kimi onerirsiniz diye hepsi iyidir ama tecrube ve. Bilgi acisindan lebriz hale hanimi onerdi o da bildigim kadariyla 1900 sezaryen yapiyor isitmw testine gelince ebe dedi ki cogunuzun bebegi bu testi gecemiycek cunku kulaklari su dolu olur ilk gunlerde dedi buna gore yaptirmanin bir anlami yok hemen buna takilma bence
Birileri hemen cok acil bana ozet yapsin..
Cook merak ediyorum yeni doguranlar var mi? Herkes iyi degil mi?
Biz mama veriyoruz maalesef bebege.. Memeyi hic alamiyo.. Sut de hic yok
Bambaska bi duygu.. İnsan yetersiz gibi hissediyo kendini.. her emzirmeye calismada aglamaktan bi hal.oluyorum..
Bu arada dun eve ciktik.. İyiyiz cok sukur simdilik bizden haberler boyle..
canım tatilin parasını şimdiden ödemeye başlayacak.
vazgeçirebilirsem ne ala... yoksa taksitleri bile ödenecek tatil zamanına kadar.
benim eşiminde bazı huyları öyle canım. inat eder söyler ama yine benim dediğimi yapar.
bu konu şaka yapılacak bir konu değil ama isim ne olacak diye sormalarından bıktım artık.
kendi kendime her sorana kendi beğendiğim ismi söylüyorum bende.
benim koyduğum isimle oğlumu çağırmaktan utanacak mısın diyor bi de bana
babasının ismini biliyorsun tatlım o isimde konmaz ya. allahım sen yardım et...
bir akrabalarının torunu oldu. kızın adını şimal koydular.
kayınvalidem diyor ki babaanneye uydurdular yine diyor.
babaannenin adı sıdıka ne çok uymuş dimi sıdıka şimal
Ya bu testi ve sarılığı biz bir kac kez yaptırıyoruz
Esim sarılık hastaligi yasamış çocukken benimkilerin sarılığı uzun sürüyor
Birde onların tarafta sagirlik mevcut bir kac yeğeni annesi vs cihazla duyuyor
Mecbur yaptırmalıyız .
Hadi onu başka hastanede yaptırayım dersek benim medipol olur ki hayal
Ay vakit daraldı ben daraldim bir hoşum .
canım benim eşimle kardeşinin arasında 8 yaş var.günaydın bayanlar
hevesle baktım ama doğuran yokmuş:)
dertsiz senin yazdıklarını okuyunca eniştem geliyo aklıma
bi kaşık suda boğuveresim geliyo
bence psikolojik bi rahatsızlık bu, küçüklükten filan gelen
aileye bağlılık değil, bağımlılık
yani ben eniştem için konuşuyorum, senin eşinde öyleymiş gibi geliyo
kardeşi her haltı yer, hala savunur ablama karşı,
bi günde sen haklısın be dememiştir
17 yıllık evliler
bir günde ulen ben yanlış düşünüyo olabilirmiyim dememiştir
gıcık
Bayağı yakın hatta simal dedin ben sidika anladım.canım tatilin parasını şimdiden ödemeye başlayacak.
vazgeçirebilirsem ne ala... yoksa taksitleri bile ödenecek tatil zamanına kadar.
benim eşiminde bazı huyları öyle canım. inat eder söyler ama yine benim dediğimi yapar.
bu konu şaka yapılacak bir konu değil ama isim ne olacak diye sormalarından bıktım artık.
kendi kendime her sorana kendi beğendiğim ismi söylüyorum bende.
benim koyduğum isimle oğlumu çağırmaktan utanacak mısın diyor bi de bana
babasının ismini biliyorsun tatlım o isimde konmaz ya. allahım sen yardım et...
bir akrabalarının torunu oldu. kızın adını şimal koydular.
kayınvalidem diyor ki babaanneye uydurdular yine diyor.
babaannenin adı sıdıka ne çok uymuş dimi sıdıka şimal
Bence senin direk medipole gitmen gerekiyor oradaki docentlerden biriyle gorus hem hastane tam tesekkullu hemde senin 3. Sezaryenin bu, tip merkezi iyidir.ama Allah korusun birsey olsa mudahalede.eksik kalabilirler ben bile ilk dogum olacagi icin hastanemi yeterli bulmadigimsan medipol dusunuyorum oldu da dogum sirasnda bende ya da bebekte birsy oldu yogun bakim olmasi onemli bu da medipolde varKiz daha var ne etceksiniz bir ay mutfakta:))
Kuzum benim ev yüzümün tek yanağı kadarnereyi esirgeyim hele de iki cocuk varken
Esirgersen misafir gelir demedi deme
Mecbur yaptırmalıyız .
canım şimdilik mutfaktayız sandalyede oturuyoruz.Kiz daha var ne etceksiniz bir ay mutfakta:))
Kuzum benim ev yüzümün tek yanağı kadarnereyi esirgeyim hele de iki cocuk varken
Esirgersen misafir gelir demedi deme
Mecbur yaptırmalıyız .
canım kayınbabamın ismi kullanılan bi isim değil. küçücük çocuğa o isim konmaz tatlım ya.Bak dertsiz bunun uzerine gitmenin anlami yok senin esin de benim esim gn belli herseyde sen bas tacisin ama aile soz konusu oldugunda onlara karsi ezik tavri oldugundan sana baskin cikiyor bu tavir bana gore saygi degil sevgi de degil eziklik benim esim de erkek olursa e harfli olacak bizde gelenek bu dedi durdu benim.istedigim isimleri yoj dedi gecti bakti ben agliyorum kavgalar ediyoruz ikinci ismini sen koy dedi kullanilmayacak ismi ben niye koyayim cocuguma ben diycem bulut o diyecek e harfli isim amaan dedim bosver, ismi ne olursa olsun ben oglumu cok sevecegim ona oglum diyecegim kimligini babasi olustursun sonra rabbim buyuk icime sindiren E harfli isim bulduk esim de begendi herkes beendi bir kisi begenmese umrumda olmazdi artik esim babasina soylemeden yaymak istemedi ben yaydim ismi Enis dedim yemekte enis kim dedi konusu gecince torunun dedik hayirli olsun dedi gecti baska harfle isim koyalim dese kabul etmem artik inaniyorum ki bizim cocuklarimizin ismi var zaten biz araciyiz bugune kadar sevdigim tum isimler soguk gelip bu isim sicak geliyorsa var birsey bunda
Sende kayinbabanin ismi ne bilmiyorum ama alismaya calis ve ikinci isim hakki iste , zaten genelde bunu yapiyorlar ilk ismi kayinbaba ismi ikinci isim farkli
Benim anladigim kadariyla bu tavir degismeyecek cunku sen ne yaparsan yap onlar o ismi koyacak sen kendini uzdugunle kalacaksin
Benim kuzenimin esi de baskindir esinin annesinin ismi güven , vefat etti Allah rahmet eylesin kiz da olsa erkek de olsa güven olacak demis ben de dedim ki hadi erkek neyse de kiza o ismi koymayin ya dedim kuzenim benden iki yas kucuk aman ben takilmam o kadar isme saglikli olsun dedi gecti olgunluk mu egosuz olmak mi bilmiyorum ama en guzelini yapiyor kendini uzmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?