Kontrolden geldim şimdi.. Ağlamaktan icim şişti..
Plesenta yaslanmış, suyu bitmek üzere diye beni krize soktu kadın.. Suratı bin sekle girdi ya ne olmus diyorum iki gun sonra gel yatış yapalım dedi.. Suni sanci muhabbeti.. İstemiyorum sunu sanci..
Nst ye gönderdi hersey iyi. Ordaki ebeye sordum dedi ki hep böyle yapıyorlar sanci çekeceksin sonra sezaryene alacak seni.. Burasi ozel hastane bu arada.. İyice tirstim... Neyse sonucu göstermeye indim.. iyi falan dedi.. Suyun azaldığı için normal zor olur dedi..
Bana bir cesaret geldi.. Dedim siz bir çatı muayenesi yapar mısınız bana ? İki gun sonra yapalım dedi yok siz şimdi yapın dedim.. Son Dakika'ya kalmak istemedim devlete gitmeyi planladığım için.. Neyse meşhur çatı muayenem yapıldı.. Burda korkutanlara da şimdi iki laf demek isterdim ama neyse.. Kadın da nazikti anlatarak yaptı tek parmak iki parmak vs. Yani benim acı eşiğim dusuktur acımıyor kızlar yaptirmayanlar rahat olun ben bosuna sıkıntı ettim bunu...çatın müsait dedi.. Biraz kendime geldim.
Esim korktu Dr un söylediklerinden.. Dedi hemen yatış yapalım sezaryen yapın biz normal de ısrarcı değiliz falan Demeye başladı kadına.. Kadın iki gun sonra dedi..
Çıktık ordan dedim yürü devlete gidiyoruz. Kadın dogum hastanesindeki anestezici ile görüştük.. Telefonunu aldık.. İstediğiniz zaman arayın gelecegim dedi. Dedim o an dayanamazsam sizi epidural normal için arayacağım. Ok dedi.
Şimdi iki gun icinde bebek doğsun diye tepinmeye başlayacağım.. ins hersey normal yolla olur biter..
En gicik oldugum sey esim uyudugu zaman erken vakitte;( dun pazardi ve esim oglen 2saat uyudu sinirden kendimi temizlige verdim en sonunda patladim bagira bagira agladim ben hafta ici yanlizim hafta sonu yine yanlizim diye adam neye ugradigini sasirdi..sonradan pisman oldu gonlumu almak icin hoop disari ciktik:)
Kizlar evinde bitki cicek bakan var mi ? Iki tane bitkim var birisi esimin ofisi acildiginda gondermistim evlenmeden once ,gecen ofise.gittim olmus gibiydi evee getirdim cok guzel yesillendi ama arada cok kuru dallar var yine esimin bana aldigi buyuk bitkiyi duvara dayamisim yapraklarinin bir kismi kurudu sarardi ne yapmak lazim yolayim mi ben bunlari
Kizlar evinde bitki cicek bakan var mi ? Iki tane bitkim var birisi esimin ofisi acildiginda gondermistim evlenmeden once ,gecen ofise.gittim olmus gibiydi evee getirdim cok guzel yesillendi ama arada cok kuru dallar var yine esimin bana aldigi buyuk bitkiyi duvara dayamisim yapraklarinin bir kismi kurudu sarardi ne yapmak lazim yolayim mi ben bunlari
Kac haftaliksin görmüyorum ama,
Nacizane tavsiyem,
Ufak tefek adaklarda bulunulabilir.
Misal;
Hayirlica saga salim kurtulursam Yetim giydirecegim,ac doyuracağım...
İmkan el vermezse orucla adak olabilir 1-3 gün oruç tutacağım.tabi müsait zamanda ve abartmadan(10 gün 1 ay gibi)
Ben oruçlu adakların cok çabuk gerçekleştiğine şahit oldum.
Rabbim kolay geçitlerden geçirsin insallah...
merhaba kızlar önce haberleri vereyim sonra geçmişi okuyayım dün gece kasılmalar sancılarla sabahı zor ettim sabah gittik hastaneye tuşe yapıldı nst bağlandı tuşede yeri göğü inlettim yine anladımki bu ağrı bana özel (yarı vajinusmusum) kendimi çok kastım ebe çok zorlandı normal doğurman neredeyse imkansız dedi normalde bu işlem defalarca yapılacak dedi bende mecburen vazgeçtim normalden sancı çıkmadı ama serviks yumuşamış bebeğimin başıda yerleşmiş geçen hafta artan suyum bu hafta yine azalmış bizde aradaki farkı çok net görebildik zaten dr yarına randevu verdi yarın sabah 7:30 da hastaneye giriş yapacağız ve kızımı Allah kısmet ederse sezaryen ile dünyaya getireceğim dualarınızı esirgemeyin
Ne diyorsun kiz anlamadim :) sekerin mi 46 ?..........46.............
Makasi birazdan aliyorum elime saksiyi da yarin dwgistircem :) cook mersiiibenimevim botanik bahçesi gibi. eşim çok seviyo. Allahtan bakımını o da yapıyo ben de :)
kurumaya başlayan yaprakları köküne yakın kısımdan makasla kesiyorum. bir de saksısı değişen çiçek acayip canlanıyo. daha bol toprakla daha büyük saksılara aldık hepsini. genel imreniyo.
canım ben bakıyorum benjamin sarmaşığım ve menekşem var. düzenli suluyorum ben bi de makasla ordan burdan bi kırpıyorum dah abi coşuyo. arada bi de doğum kontrol hapı sokuyorum topraklarına havalandırıp coştukça coşuyolar. ayda bi falan da decavit vitamin hapımdan onlara da veriyorum birer tane =) sulamasını arada bi banyoya götürüp duş tutarak yapıorum. spreyle su sıkmak da canlandırıyo.
mezosum yazdıkların okudum..şuan pekii hersey yolundamı..devlete muayene oldugunda hersey yolundamı gözüktü peki..
perilous canım tekrar tekrar teşekkür ederim sana..Allah razı olsun..
bende geldim hastaneden..3 cm açılma var ağrılarım başlamış..belim çok agrıyo..
doktor istersen yatısını yapalım..gece gelirsen bide benim için para ödeme dedi..
yok hocam ben kendi sancımı bekleyim dedim..
o zaman cuma sabah erken gel o zamana kadar dogurmamıs olursan dedi..
cuma da aynı işlemi yapacak suni sancı verecek..sonrada açılma olmadı hayde sezaryen..gelirim dedim tamam doktoruma güveniyorum ama nolur nolmaz sancım olmadan gitmeyi düşünmüyorum..
herşey yolundamı kızlar..yemek yiyip gelirim eşim bekliyor
Su elini vura vura gulen adamin kodunu istiyorum
kodunu sormuşsun bende yazdım cepten göremiyosun heralde diye yanlış mı anlamışım
Su elini vura vura gulen adamin kodunu istiyorum
kodunu sormuşsun bende yazdım cepten göremiyosun heralde diye yanlış mı anlamışım
Ayyy canim.sagol dogru anlamissin ben anlamadim gulimiere seker seviyesinden bahsediyordum sende 46 yazinca anlamadim diyorum ki safak mi sayiyor acaba
Sen bildigin karnindaki bebege nasil bakiyorsan onlara da oyle bakiyorsun masallah kan hapi da vereyim mi :)
Ilaci nasil veriyorsun bu arada bn.de elevit vererim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?