- 29 Mart 2012
- 796
- 90
- 118
kızlarhepinize iyi dilekleri için teşekkürederim genel anestezi oldum sezeryan ama çok memnunun belki normal olsaydı bu kadar çabuk toparlanamazdım sütümde geldi hemen yürümeye başladımkızımla kendim ilgileniorum çok güzel bi duygu allah herkese nasip etsin banada maşallah deyin bu arada sütümüz biraz az gelio ama eminimoda artacak
canlar benim bebiş 04.04.2013 doğdu şükürler olsun sağlıklı.
sancıyla gittim hastaneye ama suni sancı ile açılmam olmadı 6 saat kadar bekledik doktorum kan değerlerim nedeniyle hep sezeryan yapalım diyordu bi de can sıkıcı gelişme oldu yazıp canınızı sıkmayayım bebekle ilgili apar topar alındım ameliyata şükür sonu iyi oldu.
sonrsına gelince zorluklaı var tabi ameliyat gibi bide hep normale alıştırdığım için kendimi hala alışamadım bu zorunlu yatışa.
nasılsa geçer
bebek şahane gerisi bahane
doğum yapan arkadaşlarıda çok tebrik ederim geçmişi okuyamadım maalesef.
Yok laternem ya o kadar çok sorun yaşayan oldu ki ister istemez üzüntünün peşinden korkular artı.Allah hepinize şifa versin bir an önce.Benim yasadiklarim sezaryenle ilgili degil lütfen kafaniz karışmasın korkmayin; dogum sirasinda rahmimi miyom sardigi
Görüldü. Dogumdan sonrada miyomlar kanamaya neden oldu tekrar ameliyata alindim.
Epidural sezaryen oldum,Dogum kolaydi yukari cikar çıkmaz oğlumu bile emzirdim..
Gereksiz korkuya neden olduysam ozur dilerim
Hala insafa gelmedi mi ya eşinbizde bugün kontrole gittik.
oğlum 2900 olmuş çok şükür kilo almış biraz.
çatı muayenesini yine yapmadı
doğum hakkında hiçbişey konuşmadık ne diyorsunuz dedim.
ben 9. ayı doldurmadan çatı muayenesi yapmıyorum dedi
şu an herşey normal, suyu, kalp atışı, gelişimi problem yok
doğuma da normal gözüyle bakıyorum,
ama kemik yapınıza bakmadan net bişey söyleyemem
o yüzden sonuna kadar beklemekten yanayım dedi.
daha vaktimiz var dedi ve 16 nisana randevu verdi.
su gelirse, kanama olursa mutlaka haberim olsun,
bebeğin hareketlerini de takip et dedi.
16 nisandaki muayeneden sonra sezaryen olursa da tarih belirleriz dedi.
en son ben doğurcam galiba...martta doğum yapanların 40ı bile çıkacak.
gezmeye başlıcaklar ben doğum yapıcam.
gribim için ilaç vermedi. bol sıvı ve istirahat dedi.
toplamda 13 kilo almışım.
gelelim evdeki durumlara...
eşimle konuşmuyorum, o da konuşmuyor artık
dra beraber gittik,sonra kahvaltı ettik, pazara markete gittik
ve tek kelime etmeden eve geldik.
ben mutfaktayım o yatak odasında
ben yatak odasındayım o mutfakta öyle işte..
Evet canım ya aynen.laternam canım bunun seninle ilgisi yok bence.
birçok arkadaşımız aynı sıkıntıları yaşadı. yani ayağa kalkamadığını, emzirirken zorlandığını,
ameliyat yerinin acıdığını söylediler. o yüzden ister istemez bende de bir korku var şu an.
Biraz iyleşsen de kayınvalide de evin yolunu tutsa gerçekten can sıkmaya başlamışDmt,
İlkinde gayet rahat 4. Günde hoplaya ziplaya valiz hazırlayan ben,
İkincide ertesi gün ayaklanip vizir vizir dolaşan gezen ben,istanbulun bir ucuna koşarak giden ben.
Üçüncü de imza verip ertesi gün çıktım iyi mı ettim kotu mü ağrı kesici hic verilmedi diye birsey yapmiyorlar diye eve cikalim cikalim.al ciktik.sadece bugun parol alabilirsin diyorlar ...
Dun geceden beri kasıklarımda adet sancısı tarzı bir agri 10 dk bir geliyor 30 sn kivratip bırakıyor bu kordon bağlandı diye mı yoksa ben doğumdan yıpranacak insan miydim
Bende bir terslik var kötüden iyiye gitmem lazım
Ne oluyor bana pztesi öğrenebileceğim .kızım yatırmıyor otur otur yatma yemek pişir
Kaynana bir iddialasiyor
Çorba istedi yaptı yalap şap,
Annem yedirsin diyor kiz buda yekine yekine ben pişirdim niye annen yediriyor diye ziril ziril ağlatıyor.
65 & 3 yas idrar ölçümü(yarisi) hangimiz uzağa yapacağız?
Mutsuz değilim ama rahatta değilim.
çok geçmiş olsun canım tuzu azalt protein al.Kızlar ayaklarım çok çok aşırı şişti aşırı ödem var tüm gün ayaktaydım ayaklarımın halini görünce ağladım
çok korkuyorum öyle böyle bir şişme değil
inşaallah canım bizim de tüm temennimiz o.Allah yardımcımız olsun.Kızlar zaman daraldı yarın annem,öbür günde kv, kp ve babam geliyor bir sonraki günde minnak kızım gelecek kısmetse :) kocişkomla son özgür gecemiz bundan sonra nerdeyse 1 ay evimizde annelerden biri mutlaka olacak ve beraberindede hayatımızın mucizesi kızçemiz tabiki görünürde iki kişilik beraberliğimizin son gecesi piiff kaldı 2 dolu gün sezeryanı düşünüp kendimi korkutmamaya çalışıyorum olacak bitecek hayırlısıyla bi şekilde çıkacak kızım :) hemde 1 saatte yanımda olacak kısmetse :)
Maşaallahbiz bugün ilk banyomuzu yaptık teyzeleriii...sizin için süslendik,püslendik (bir bandana taktık ama neyse) fotomuzu da koyduk..görmeyenlerimiz için..maşallah demeyi ihmal etmeyiniz haa..
Eki Görüntüle 678433 Eki Görüntüle 678437 Eki Görüntüle 678440 Eki Görüntüle 678443
Belki başka şekilde yararbir haftadır küçük bir pet şişenin içine su koydum kolay doğum yapmak için dua okuyordum.
şişe nolur nolmaz diye yatak odasında valizin yanında duruyordu.
eşimi gıcık tutmuş kalkmış suyumu içmiş ya
hadi sende kolay doğurcan artık, ne doğurcan bilmiyorum ya dedim
konuşmuyoruz ya gülmemek için zor tutuyorum kendimi.
Allah bağışlasın canım.allah analı babalı büyütsün inşaallah.Kızlar telefondan mesaj atmayı bulamadım cevapla die yazıyorum benim kızımda bugün biraz erken olarak dünyaya geldi.36+0 da 2900 gr doğdu.bi sıkıntısı yok çok şükür...
Ayy canım ya o kadar sancıyı çekip sezeryan olmak büyük talihsizlik.Ama şükür şimdi kurtuldun zamanla da düzelirsin zaten inşaallah.Allah analı babalı büyütsün yavruşunu.Sıra bize hala gelemedi bu aradacanlar benim bebiş 04.04.2013 doğdu şükürler olsun sağlıklı.
sancıyla gittim hastaneye ama suni sancı ile açılmam olmadı 6 saat kadar bekledik doktorum kan değerlerim nedeniyle hep sezeryan yapalım diyordu bi de can sıkıcı gelişme oldu yazıp canınızı sıkmayayım bebekle ilgili apar topar alındım ameliyata şükür sonu iyi oldu.
sonrsına gelince zorluklaı var tabi ameliyat gibi bide hep normale alıştırdığım için kendimi hala alışamadım bu zorunlu yatışa.
nasılsa geçer
Kiz mezos
Mis mis oldunuz mu?
Yıkandı mı kel kiz
Sen niye dışarı kaçıyorsun :)))
Enemmm ben göbeğini pansuman yaparken kv tansiyonu çıkıyor bende huylanmam diyorum hususi
Aa gazli beze takıldı çeksem kopcakhap yutuyor :)))
Dun Dr bana kizin ustunu cikarirken dedi oo ilk bebek mı ?
Hayir neden dedim cok tecrübeli çıkarıyorsunuz ilk olamaz dedi
Uçuncu deyince
Heieei diye bir ses çıktı
İlk bebeği olanların eli ayağına dolanıyor hele var bir tane dogunun incisi dedi
Birde tek tek yas sormasalar ...
Kızlar merhaba bebeğim doğdu 3150gr 47cm epidural normal doğum benim için kolay bebek için zor vakumla çektiler kafası yüzü morarmış yavrumun.
Kızlar telefondan mesaj atmayı bulamadım cevapla die yazıyorum benim kızımda bugün biraz erken olarak dünyaya geldi.36+0 da 2900 gr doğdu.bi sıkıntısı yok çok şükür...
Slm herkese 4nisandı benm beklenen doğum tarihi ama 22martta dünyaya geldi kuzum mart annesi oldm :)
nasılsa geçer
ay ne çok doğuran var.Kızlar merhaba,
vilin isimli arkadaşımız da dün gece saat 1 buçukta kızını kollarına almış :)
normal doğum yapmış, şükür anne de bebiş de çok iyi
haber vermemi istemişti :)
Hepinizin bebişlerine ve size sağlık diliyorum :)
canım az kaldı biraz daha sabır...Uyuyamiyorum lanet huzursuz bacak sendromu her aksam ayni artik gece olmasin istiom(( dogum yaklastikca stresten artti da
Dogum yapmayan cok az kisi kaldik su topicte erken mi gelcek diye korkarken en sonlarda ben dogum yapcam sanirim
Dogum yapanlar hayirli olsun Allah uzun omurler versin
Darisi bizim basimiza artik
Tuna masallah cok ama cok tatli nazar degmesin
tuncss canım benim sen nasıl oldun iğne vuruluyordun.Ben been beeennnn...
86 ile hamile kalip 102 ile doguma gittim.. 0.1 ton olmanin hazzi bibaskaymis :)))
Eve geldigimde 96 kiloydum.. Ameliyat sonrasi birinci haftada dr kontrolum vardi orda 93 geldim.. Hala da 93deyim.. İki haftamiz bitti.. Bebegim hic emmiyor.. Sutum de yok.. O nedenle olsa gerek kalan kilolar biraz gidecek gibi..
Catlaklarima gelince.. Gobegimin alt kisminda uc dort cizgi seklinde olusmustu son haftalarda.. Ki onca krem yag kullandim.. Olacaksa oluyormus.. Gobek fooss diye sonunce durum pek bi vahim olmus.. Bi anda bi suru kirmizi cizgi!! Kedi tirmalamis gibi.. Ama gobek.deligimden asagi tarafta bu en azindan az da olsa sevindirici..
Oglumdan guzel hediyeler bunlar diyorum.. Cani sagolsun yavrumun..
** yeni dogum yapanlara hayirli olsun dileklerimi gondereyim.. Yapacaklara da Allah kurtarsin..
Bizim durum vahim.. Daha uyumadik.. Geceler gunduz gunduzlerimiz gece oldu.. 15. Gunden itibaren alistirin diyorlar.. Pek.cok yazi okudum.. İnsallah bikac haftaya bu durum duzelir yoksa ben kafayi tirlaticam.. Tum gun gelen giden kargasadan uyku yok gece de Ali Emir beyimiz uyutmuyo :)) tabi kofte tum gun uykuyu aliyor :))
Herkes ben ciksin artik icimden dedikce icindeki gunleri ozlersin diyordu.. Aaaa yoook asla diyordum.. Ama gercekten daha simdiden icimdeki halini ozledim.. Ne guzel.bir duyguydu icimde olmasi.. Simdi de cok guzel ama icimdeki hali daha iyiydiamaan oglum duymasin :))
cnm ben 70 kilo ile hamile kaldim son hafta 79-80 arasinda gidip geliyordum. hastaneden eve geldigimde 74 tum
kilolar gitmedi diye uzulurken bir haftada 69 a kadar indim
qama gaz vs. gibi seyler bi de kekler borekler derken 70 te takildim tekrar.
benim hic catlahim yoktu cnm dogumdan sonra da catlak falan gorunmedi. gobegimin goruntu olarak eskiden hic bi farki yok sadece az bi.gobegim kaldi o da zamanla gider insallahh
dmt, mezopotamya maşallah kızlar.Dertsiz kuzum ben doguma 16 kilo ile girdim . Eve gelince 3. Gun tartildim. 7 kilo gitmişti. Bugün çıktım tartıya toplamda 9 kilo gitmiş bile. Sürekli emziriyorum bunun etkisi var sanırım. Yemek yiyemiyorum genelde sıvı tüketiyorum.. Belimi yeniden ince görmek cok güzel. Ama göbek cok pis duruyo :) delik icine çökmüş altı üstü sis. Elbiseyle birsey gözükmüyor ama çıplak bakasın gelmiyo. görmeye gelenler birsey kalmamış diyor ama hala fazlalık var. Çatlak hic yok. Buna cok cok sevindim..
yarın annem, kv ve eşimin babaannesi geliyor, evimiz kalabalık olacak yani. ilk defa yatılı ve bu kadar uzun kalacaklar o yüzden heyecan var biraz. yatacakları nevresimleri yorganları hazırladık evi derleyip toparladık.
durup durup birbirimize sarılıyoruz, hayatımız değişiyo bu günden sonra hiç bişey eskisi gibi olmayacak diye... son başbaşa günümüzü dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz.
arada girip okuyorum yorumlarınızı doğum yapmayan çok az kişi kaldık topikte, bende bu cuma oğluma kavuşacağım Allahın izniyle....
Ben gece mesaisindeyim teyzeler.. Benim kızım gece ve gündüzü yer değiştirdi. Gündüz gelen gidenden gece de Ayse Hanımın basında beklemekten günlerdir on dk on bes dk uyuyorum birkaç saatte bir
Şimdi de bir emıyor bir kusuyor.. O uyurken bile gözümü kirpmiyorum uykusunda kusar boğulur diye.. Acemilik mı annelik duygusu mü bilmiyorum nefes alışverişini kontrol ediyorum sürekli..
Kızlar merhaba bebeğim doğdu 3150gr 47cm epidural normal doğum benim için kolay bebek için zor vakumla çektiler kafası yüzü morarmış yavrumun.
Kızlar telefondan mesaj atmayı bulamadım cevapla die yazıyorum benim kızımda bugün biraz erken olarak dünyaya geldi.36+0 da 2900 gr doğdu.bi sıkıntısı yok çok şükür...
Slm herkese 4nisandı benm beklenen doğum tarihi ama 22martta dünyaya geldi kuzum mart annesi oldm :)
nasılsa geçer
Kızlar merhaba,
vilin isimli arkadaşımız da dün gece saat 1 buçukta kızını kollarına almış :)
normal doğum yapmış, şükür anne de bebiş de çok iyi
haber vermemi istemişti :)
Hepinizin bebişlerine ve size sağlık diliyorum :)
farkındayım canım, hani bi ara yazmıştın ya doğumdan sonra yaşadıklarını. onları birebir yaşayacağıma eminim, şimdiden hazırlıyorum kendimi çekeceğim acılar ve sinirimi bozacak davranışlar için sıkacağım dişimi.
kızınla senin daha iyi olmanıza sevindim. Bence sen bi daha foto ekleme bacım nazar değmiş olabilir. çünkü çok güzel bi bebekti dakikalarca baktım resmine, eşimi çağırdım ona bile gösterdim. hatta içimden bu mezo çok güzel bi hatun galiba kızı da çok güzel diye geçirdim. ben çok inanırım nazara, dışarı çıkardığında falan dikkat et. sonra da burda hasta ve huzursuz olduğunuzu okuyunca ilk o geldi aklıma.
cuma 8-8.30 gibi gireceğim sezeryana, dualarınızı eksik etmeyin.
mezoş,doğumdaşım.bende aynı durumdayım,hatta gece cepten girdim kk ya,kızımı emzirirken..tatlı uğraşlar bunlar ama bir o kadar yorucu..benim de bugün üstümde bir gerginlik var..evde kapalı kalmaya dayanamıyorum artık sanırsam..
.
biz bugün ilk banyomuzu yaptık teyzeleriii...sizin için süslendik,püslendik (bir bandana taktık ama neyse) fotomuzu da koyduk..görmeyenlerimiz için..maşallah demeyi ihmal etmeyiniz haa..
Eki Görüntüle 678433 Eki Görüntüle 678437 Eki Görüntüle 678440 Eki Görüntüle 678443
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?