Kızlar merhaba bebeğim doğdu 3150gr 47cm epidural normal doğum benim için kolay bebek için zor vakumla çektiler kafası yüzü morarmış yavrumun.
Kızlar telefondan mesaj atmayı bulamadım cevapla die yazıyorum benim kızımda bugün biraz erken olarak dünyaya geldi.36+0 da 2900 gr doğdu.bi sıkıntısı yok çok şükür...
​Mervecim yazdigim tarifi buldum gecmisten.
teşekkür ederim kızlar, tarifi tabiki paylaşırım,
200 g pudra şekeri
200 g tereyağ
1 yumurta
400 g un
vanilya, tarçın ya da zencefil vs eklenebilir
fırın pişirme 200 derece
10-12 dakika pişecek
tereyağ hafif erimiş olsun oda sıcaklığında
tereyağını ve pudra şekerini bir kaba koyun mikserle krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpın. sonra yine oda sıcaklığındaki yumurtayı parça parça ekleyin kızlar, mikserin hızını azaltın bu arada.
eğer koyacaksanız bir paket vanilya ya da tarçın vs ekleyin (ben 2 paket vanilya kullandım) ve iyice çırpın. karışım pürüzsüz bir krema gibi olunca mikserin hızını en düşüğe getirin ve çok yavaş bir şekilde unu ekleyin. ununuzun miktarını hamurun kıvamına göre birazcık azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.
hamur çok cıvık olmamalı, kuru hiç olmamalı. kuru olursa merdaneyle açarken zorlanırsınız. hamur miksere ve kaba yapışmıyorsa ama ıslak ve yumuşaksa olmuş demektir.
hamuru elinizle yuvarlayıp streçe sarın veeee yarım saat - 45 dakika felan buzdolabında bekletin.
tezgahınızı ve merdanenizi unlayın yapışmasın hamur.
dinlenen hamuru tekrar tezgaha alın vee merdaneyle istediğiniz kalınlıkta açın (ben oklava kullandım merdanem yoktu)
açtığınız hamuru kalıbınızla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, çok aralık bırakmanıza gerek yok kabarmıyor. fırını önceden 2-3 dakika ısıtın ve 200 derecede 10-12 dakika pişirin, kızarmasın ama, hafif sararınca kapatın. fırınınızın durumuna göre ayarlamanız lazım.
pişen kurabiyeleri soğutmadan süslemeyin, içinin sıcaklığının da iyice geçmesi için en az 4-5 saat beklemeniz lazım.
süsleme şeker hamurunu hazır aldım kızlar, hamuru önce elimde yuvarlayarak yumuşattım iyice, tezgaha nişasta serptim oklavayı da nişastaladım ki hamur yapışmasın.
istediğiniz incelikte hamuru açın, ben çooooooooook ince açtım kurabiyemin tadını bozmasın diye.
kalıbımla kestim ve kurabiyelerin üstüne azıcık sulandırılmış bal ile yapıştırdım. balı fırçayla sürdüm şeker hamurunu koyduktan sonra elimle hafifçe bastırdım. (sadece ılık su da kullanılabilir)
püf noktaları
1. kurabiye hamuruna kesinlikle kimyasal ürün koymamalı değilse çatlarmış, örneğin tereyağ yerine margarin kullanılması ya da kabartma tozu kullanılması
2. kurabiye iyice soğumazsa kurabiyenin dışı soğuk olsa bile içindeki sıcak hava-nem üstündeki şeker hamurunun şekerlenmesine neden olurmuş
3. kurabiyeleri buzdolabında ya da cam kavanozda saklamamanız lazım nemlenir, naylon poşette serin güneş görmeyen bir odada en az 1-2 ay tazeliğini koruyormuş.
​Merve canim bu da ilk yaptiklarim. Simdikiler sari ve yesil :)
kızlar evde yaptığım kurabişlerim nasıl olmuşlar? tadları çok güzel, tereyağ ile yaptım, becerebilirsem vakit bulup da sarı yeşil turuncu böyle rengarenk yapıp badem şekeri yerine hastanede ikram etmeyi düşünüyorum.
Eki Görüntüle 671714
katinam gelmiş
ilk fırsatta doğum hikayeni yaz nolur canım.
hiç normal doğumu yazan olmadı.
kesi yapıldı mı? dikiş çok mu? oturabiliyor musun?
daha bir sürü soru var
bi de doğum yapan arkadaşlar doğuma kaç kiloyla girdiniz, doğumdan sonra kaç kiloydunuz?
çatlaklar nasıl çok mu belli oluyor? hiç çatlağı olmayıpta doğumdan sonra çatlak görünen var mı?
cnm hem iki operasyon gecirdin hemde evde ilgilenmen gereken cocuklar var ilkinde oglun buyukmus ama simdi zehra cok kucuk daha cok yipraniyorsun. benim oglumda hr seyi bnm yapmami istiyor. ne yatabiliyorum ne bisey. 18 gunden sonra ilk defa dun gece esim bebege ben bakayim sen uyu dedi. gunlerdir uykum var yorgunum dedikce adami bogasim geliyordu. sukur sonunda akil etti benim de yorgun olabilecegimi. allahtan kayinvalidem her seye kosuyor yoksa mahvolmustum ben.Dmt,
İlkinde gayet rahat 4. Günde hoplaya ziplaya valiz hazırlayan ben,
İkincide ertesi gün ayaklanip vizir vizir dolaşan gezen ben,istanbulun bir ucuna koşarak giden ben.
Üçüncü de imza verip ertesi gün çıktım iyi mı ettim kotu mü ağrı kesici hic verilmedi diye birsey yapmiyorlar diye eve cikalim cikalim.al ciktik.sadece bugun parol alabilirsin diyorlar ...
Dun geceden beri kasıklarımda adet sancısı tarzı bir agri 10 dk bir geliyor 30 sn kivratip bırakıyor bu kordon bağlandı diye mı yoksa ben doğumdan yıpranacak insan miydim
Bende bir terslik var kötüden iyiye gitmem lazım
Ne oluyor bana pztesi öğrenebileceğim .kızım yatırmıyor otur otur yatma yemek pişir
Kaynana bir iddialasiyor
Çorba istedi yaptı yalap şap,
Annem yedirsin diyor kiz buda yekine yekine ben pişirdim niye annen yediriyor diye ziril ziril ağlatıyor.
65 & 3 yas idrar ölçümü(yarisi) hangimiz uzağa yapacağız?
Mutsuz değilim ama rahatta değilim.
Sagol canım benim.. Evet usutuyor olabilirim ben.. Cok terliyorum daralip soyunuyorum.. Ne bileyim zor işlermiş.. Yarın ilk banyoyu yapacağız derdi beni bugünden aldı ya su kaçırırsak bir yerine diye :) annem diyo gormemisin cocuğu olmuş durumuna çevirdin iyice :)))
katinam gelmiş
ilk fırsatta doğum hikayeni yaz nolur canım.
hiç normal doğumu yazan olmadı.
kesi yapıldı mı? dikiş çok mu? oturabiliyor musun?
daha bir sürü soru var
bi de doğum yapan arkadaşlar doğuma kaç kiloyla girdiniz, doğumdan sonra kaç kiloydunuz?
çatlaklar nasıl çok mu belli oluyor? hiç çatlağı olmayıpta doğumdan sonra çatlak görünen var mı?
slm aynı gidiyoruz bir merhaba demek istedim ben 29undan beri gitmiyorum doktora gitmeyide düşünmüyorum ama merak ettim kaç kg olmuş bebeğin bende tahmin yürütmek istiyorum
biz bugun 20 gunluk olup yari kirkimizi cikariyoruz insallah. darisi sizlere...
ben baya bi depresyondaydim sizleri surekli takip ettim ama yazmaya halim yoktu sanki. cok sukur yavas yavas geciyor. esim kayinvalidem acaip batiyordu bana ki kadincagiz hep faydali olmaya calisiyor.
iki kucuk cocukla yalniz kalmaktan da asiri korkuyordum. surekli kucugu kollamak zorundayim tabi. ustelik buyuk oglum kiskanacak mi etkilenecek mi diye dusunmek mahvetti beni simdiden uc ay sonra ise nasil baslayacagim diye dusunup agliyordum. hele de dogumda iki gun buyuk oglumu birakmak zorunda kaldim ya o ikimizi de cok kotu etkilemisti ama cok sukur atlattik.
bi de sanki ufaklik hic buyumeyecek gibi geliyordu. bugun buyuk oglumun resimlerine baktim. nasil da cabuk buyumus meger. dedim ki Enes de cabucak buyuyecek tadini cikar.
sonra esimle de oturduk konustuk icimi doktum guzelce yanimda oldugunu hissettim simsiki sarilarak. ve 4 kisilik bir aile oldugumuzu kabullendim nihayet...
kucuk melegime cok haksizlik ettim yeterince hissetiremedim sevgimi belki de. ama cok sukur gecti o kotu gunler. canim oglum hosgeldin ailemize...
Kızlar telefondan mesaj atmayı bulamadım cevapla die yazıyorum benim kızımda bugün biraz erken olarak dünyaya geldi.36+0 da 2900 gr doğdu.bi sıkıntısı yok çok şükür...
Kızlar merhaba bebeğim doğdu 3150gr 47cm epidural normal doğum benim için kolay bebek için zor vakumla çektiler kafası yüzü morarmış yavrumun.
Uyuyamiyorum lanet huzursuz bacak sendromu her aksam ayni artik gece olmasin istiom(( dogum yaklastikca stresten artti da
Dogum yapmayan cok az kisi kaldik su topicte erken mi gelcek diye korkarken en sonlarda ben dogum yapcam sanirim
Dogum yapanlar hayirli olsun Allah uzun omurler versin
Darisi bizim basimiza artik
Tuna masallah cok ama cok tatli nazar degmesin
Ben been beeennnn...
86 ile hamile kalip 102 ile doguma gittim.. 0.1 ton olmanin hazzi bibaskaymis :)))
Eve geldigimde 96 kiloydum.. Ameliyat sonrasi birinci haftada dr kontrolum vardi orda 93 geldim.. Hala da 93deyim.. İki haftamiz bitti.. Bebegim hic emmiyor.. Sutum de yok.. O nedenle olsa gerek kalan kilolar biraz gidecek gibi..
Catlaklarima gelince.. Gobegimin alt kisminda uc dort cizgi seklinde olusmustu son haftalarda.. Ki onca krem yag kullandim.. Olacaksa oluyormus.. Gobek fooss diye sonunce durum pek bi vahim olmus.. Bi anda bi suru kirmizi cizgi!! Kedi tirmalamis gibi.. Ama gobek.deligimden asagi tarafta bu en azindan az da olsa sevindirici..
Oglumdan guzel hediyeler bunlar diyorum.. Cani sagolsun yavrumun..
** yeni dogum yapanlara hayirli olsun dileklerimi gondereyim.. Yapacaklara da Allah kurtarsin..
Bizim durum vahim.. Daha uyumadik.. Geceler gunduz gunduzlerimiz gece oldu.. 15. Gunden itibaren alistirin diyorlar.. Pek.cok yazi okudum.. İnsallah bikac haftaya bu durum duzelir yoksa ben kafayi tirlaticam.. Tum gun gelen giden kargasadan uyku yok gece de Ali Emir beyimiz uyutmuyo :)) tabi kofte tum gun uykuyu aliyor :))
Herkes ben ciksin artik icimden dedikce icindeki gunleri ozlersin diyordu.. Aaaa yoook asla diyordum.. Ama gercekten daha simdiden icimdeki halini ozledim.. Ne guzel.bir duyguydu icimde olmasi.. Simdi de cok guzel ama icimdeki hali daha iyiydiamaan oglum duymasin :))
merhaba kızlar , ya ben çok zorlanmaya başladım.kaburgalarım ağzımdan çıkcak gibi hissediyorum, nefes almakta zorlanıyorum.yatsam aynı kalksam aynıkızım çok büyüdü galiba kapasitemi aştım.normali beklemek istiyorum ama böyle giderse dayanamıycam.yarın kontrolüm var bakalım hayırlısı.aynı durumda olanınız var mı? Allah'ım yardım etsin şu son günlerimizde...
Canım cok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum yaşadıklarını misli ile yasadim bende günlerce ama korkma
Geçmez sandığın hersey geçiyor yavrunun sana ihtiyacı olduğunu hatirla herseferinde ki acin seni yenmesin..
Doğum dan hemen sonra kanamayla tekrar ameliyata alındım ki kurtulacagima kimsenin umidi yoktu; 6 unite kan 6 unite plazma
Ve pek cok serum alarak bir gece yoğun bakimda kaldim.emzirecegim diye bazi ilaçları vermediler, uyumak yasakti..
Kafami ceviremiyordum oglumu yogunbakima getirdiler emzireyim diye 4 defa; hemsireler goguslerimi tutup emzirdiler,bir kerede sagdilar.. karnimda kum torbasi yataga yapismis gibiydim agzim kupkuru heryanim kan kokuyordu ama onu gordukce
Tekrar hayata baglandim, dedigin gibi dikislerim acidikca ağladım ama bak kendimi koyuvermedim elim
Karnimda yürüdüm wc'ye kadar bile olsa.. yurudukce acilacaksin pes etme, parol iciyorum ben hic yoktan iyidir rahatlatıyor az da
olsa.emmiyorsa sag kasikla ver en kötü; sarilik acildikca kendiside emmek icin uyanacaktir; benim oglumda oldu
sarilik ama 2 gün önce geçti çok şükür.
Tutun ogluna nolur topla kendini herşey cok güzel olacak; cok şükür evlatlarimizin basindayiz hala
Canım ya gercekten herkes ve hersey batıyor bu ruh haliyle insana. Ama düşüncelerin cok doğru hepsi geçecek ins.. Ne güzel aileniz büyüyor.bende sürekli kendime terapi halindeyim.. Geçecek bitecek geçecek bitecek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?