oyyyyy maaşallah bi lokum daha allah analı babalı sağlıkla büyütsün arkadaşım
maaşallah ona tam bir paşa..allah anlı babalı büyütsün sağlıkla yaşasın miniğin:)))
ayyyy bebeğim sen de mi doğurdun maaşallah ama senin belliydi artık dünden çok şükür atlattın canım benimm sen nasılsın şimdi bebiş nasıl????? zamanın olunca gel inşallahhh gözünüz aydınnnn
Kizlar ben dogum yaptim saat 11.23 de kizim dogdu normal dogumla bizim icin stressli bir dogumdu ama sonu iyi bitti cok sukur..zaman olunca girerim
hanipeks canım doğumdaş mı olacağızCanim benim sezaryenim de yarin sabah, dr aksam 10'dan sonra su da dahil hicbir sey yeme icme dedi, sonda takmayacak.
anaaa bak bana da öyle demişti şimdi hatırladım, sağol canım.kızlar Allah yardımcınız olsun. kısmetse pazartesi de ben olacağım sezaryen.
bana anestezi uzmanı gece 12'den sonra yeme içme faslı olmasın dedi
bende takmamaya çalışıyorum. giren herkes senin gibi söylüyo...Kızlar spinal sezeryanda sondadan sakın korkmayın spinal iğnesinden sonra taktırın çıkartırlarkende bişey anlamıyorsunuz küçük bi yanma o kadar :)
kader anı voltajcımYarında temmuzla hanipeks varmış sırada :) kızlar Allah yardımcınız olsun.Duayla...
Sagol cnm dun butun gun 15dak gelen sancim vardi gece 00.30 kadar dayandim hastaneye giderke arabada 5 dak dustu hastaneye gelince sanci yetersiz ama 3cm acilmam vardi:) hemen epidural istedim rahatlatti beni ama ben ikinamadim yani gucum yetmedi ondan zor oldu kizimida tehlikeye attim stresse girdi;( ondan 2saat goz altinda kaldi ama simdi iyi pazartesiye kadar hastanedeyiz..53cm ve 4000gr dogdu:) 4tane dikisim var acimiyor pek dogumdan 2saat sonra dusa girdim cok rahatladim..ama size tavsiyem dogumdan once mutlaka ama mutlaka bagarsaklari bosalttirin..ben yapmadim ve cok kastimdarisi basiniza kizlar cok farkli bir duygu
Yarında temmuzla hanipeks varmış sırada :) kızlar Allah yardımcınız olsun.Duayla...
Genelde 12 den sonra dogum orucu denen şey yapılıyor kimide yapmiyormuş
3 farklı hastanede 3 farklı Dr da doğurdum hepside yaptırdı ,ha acılı Adana yiyip doguma girende varmış hic birsey olmamış.gozumuzle görmedik ama inandıkO bağırsak havayla temas etsede hemen çalışmış.
Ha birde su var son günlerde çıkan.
Diyorum ya birsey demeyeyim diye
Aslında evet.
Kahve ve suyu demiştim ya dogum sonrası içiliyor bas ağrısı olmasın diye
Bu sadece spinal anestezi için geçerli
Genel olupta basım ağrımadı demeye lüzum yok onu iyi biliyorum onda yok oyle ,hani bana demeyin
Ha birde benim basım agriyipta yapmadım ,hic bas ağrısı çekmedim yani anlatabiliyor muyum ki?
Çekiliyormuş ta çaresi oymuş diye dedim...
Demem daha.
merhabalr yeni anneler ve anne adayları ,aslında merve ye bakmak için girmiştim topik e ama bir an sayfalarınız arasında kaybolacaktım , bende yeni anne sayılırım oğluş bugün tam8 ayık oldu dünya ya geleli, Allah ım hepinizekucağınıza almayı ve büyütmeyi nsaip etsin ,
şöyle bir göz atarken sayfalara , nacizane
** yeni doğan bebekler sık sık hıçkırırlar ,eskiler buna organları gelişiyor derlermiş, hıçkırığın geçmesi için anne sütü verebilirsiniz , rahatlatır
** anne sütünden vazgeçmeyin,denemekten vazgeçmeyin ,sağın , bol su için sık sık emzirin ama VAZGEÇMEYİN hemsizin için ileride gecenin bir vakti mama hazırlamaya çalışmaktan daha kolay olucaktır , her şey tam ayarında bir mama ama en önemli şey anne sütü nde uykudur (şaka gibi dimi) o nedenle ilk 3 ay boyunca yalnızca bebek in saatlerine göre uyumsağlayın onunla birlikte uyuyun uyanın , bırakın ev işlerini misafirleri (hepsini sonra ağırlarsınız ,hediyeleri kargo ile göndersinler)
** o bebeğin sizin sevginize güveninize ihtiyacı var ,kucaklamaktan korkmayın ,ha birde benim hastanede yaşadığım k gibi bir hataya düşmeyin bebiş acıkırsa uyanır düşüncesinden yola çıkaraktan emzirmek için uyandırmadımortalama 3 saat sonra bakımiçin bebeği hemşireler aldılar , sonra geri getirdiklerinde çok acıkmış bebek biz mama verdik dediler (bana niye getirmedilerse )normalde verilmesi gerekli ayardan da fazla verilince bu sefer tokluktan uyanmadı , bu sefer bu dert oldu , sonuç şu 2 saatte bir bebeğinizi emzirin yoksa açlık şekeri düşer ve uyumaya devam eder,ayrıca sarılığı önlemesi açısından da gereklidir bu ,(ben gecetelefonun alarmını ayarlıyordum öyle kalkıp emziriyordum )
tabiki hepsinin sonucunda doktorunuz un yönlendirmeside önemlidir
en önemlisi siz annesiniz ve en doğrusunu aslında siz bilirsiniz ,ve hiç kimseye sabır gösterme lüksünüz yok aslında ,sonradan içinizde kalıcak şeyler yaşamayın
Sagol cnm dun butun gun 15dak gelen sancim vardi gece 00.30 kadar dayandim hastaneye giderke arabada 5 dak dustu hastaneye gelince sanci yetersiz ama 3cm acilmam vardi:) hemen epidural istedim rahatlatti beni ama ben ikinamadim yani gucum yetmedi ondan zor oldu kizimida tehlikeye attim stresse girdi;( ondan 2saat goz altinda kaldi ama simdi iyi pazartesiye kadar hastanedeyiz..53cm ve 4000gr dogdu:) 4tane dikisim var acimiyor pek dogumdan 2saat sonra dusa girdim cok rahatladim..ama size tavsiyem dogumdan once mutlaka ama mutlaka bagarsaklari bosalttirin..ben yapmadim ve cok kastimdarisi basiniza kizlar cok farkli bir duygu
bende varıııııııım doğuramayan:)dün bebeklerin uyku muhabbettini açtım. İki laf edemedim. Bizde de war az sarılık. Daha cok sey sormak istiyom.sorabilirmiyim? Bide kimler kaldı dogurmayan
hanipeks Allaha emanet ol yakışıklı oğlunla sağsalim evine dön inşallah..Canim benim sezaryenim de yarin sabah, dr aksam 10'dan sonra su da dahil hicbir sey yeme icme dedi, sonda takmayacak.
Allah yardmcn olsun cnm hiç korkma öyle yada böyle en fazla bikaçgünün daha vardr sonra bebişini seveceksiin Allahın izniyle..saat 13:30'da randevum var dua edin nolur açılmaya bakcak çok tırsıyorum( hem normal doğurmak istiyorum hemde elletmeye korkuyrm nolcak benim halim acaba ((((
Allah hayırlı sağlıklı bir ömür versn yavruna..Kizlar ben dogum yaptim saat 11.23 de kizim dogdu normal dogumla bizim icin stressli bir dogumdu ama sonu iyi bitti cok sukur..zaman olunca girerim
mşallah 41 kere hayırlı sağlıklı güzl günlerini gör inşallah oğluşunun..Eki Görüntüle 682611 buda beniiim paşam :) 3 nisan sabah 7:30 da bize merhaba dedi :)
rüveydaaaa sen de mi brütüssssayyy allahımmm tarih bilmek ne güzel bişidir ya heralde hadi kuzucuk şafak bitiyo senin de sağlıkla inşallahh
Kizlar ben dogum yaptim saat 11.23 de kizim dogdu normal dogumla bizim icin stressli bir dogumdu ama sonu iyi bitti cok sukur..zaman olunca girerim
Sarılık var bizde hatta 40 gün bile surebiliyor.
9. Gundeyiz,Göbeğimiz düşmedi :)
Artık soranlar varya içten ice neler söylüyorum bilseler...
Oglum 13 kızım 18 gunluktu(kuvozde kaldığından gecikebilir demislerdi bilemem)
Sonuçta onla büyümedi.
Efe'nim sizin sorun zannimca ayse kızımız gece ilen gündüzü ayırt etmiyor
Neden annesi sabahlara kadar done done kızı alıştırdı tabi.
Ama 20.gun huyu belli olur
40 inda tam oturur.
Gündüz emzirmesende uyandirsana bacı
Altını falan ac,yatarken banyo yaptı mı hic?
Cogu bebek yorulur uyur da ondan şey ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?