bizde de tam tersi bi sorun var. gündüzleri sürekli uyuyor, geceleriise ayaktayız.selam kızlar
Birşey sormak istiyorum bebekleriniz uyanık olarak ne kadar vakit geçiriyor? Benim bebeğim 2 haftalık ve uyanınca tekrar uyuması 4-5 saati buluyor. 2-3 saat uyuyup kalkıyor.
daha çok küçük ve uyuduğu zamanın uyanık olduğundan daha çok olması gerekir diye biliyorum.
canım biz bugün eletrikli lansinoh aldık. sağması çok iyi ve egemenim mahvetmişti gögüslerimi resmen kanadılar ya pampo hiç acıtmıyor. pompa iyi hoşta benimki biberonu sevmedi zorla veriyoruz ağzına... süt akışını artırıp artırmadığını daha sonra göreceğim ama gögüslerim rahatladı, taş gibi olmuşlardı.Kızlar selam benim sütüm hala bebişime yetmiyorbütün gün emse yinede doyuramadım kuzumu birde sürekli memede uyuya kalıyor bugün pompa alayım bari dedim ama manuel mi alsam elektriklimi alsam lansinohmu avent mi derken çok kararsız kaldım siz ne aldınız ? Memnun musunuz? Süt akışını arttırdımı ?
Kızlar 12.04.2013 saat 21:43 de epidural normal doğum yaptım.kızım çok yaramaz onun için giremedim kaç gündür..suniye gerek kalmadan sancılarım geldi kendiliğinden ...geçmişi okuyamıyorum...doğuramayanlar kaldımı..bi ara müsait olunca bakıcam...o zmn yazarım doğum hikayemide..
gözünüz aydın kızlar Allah analı babalı büyütsün evlatlarınızı. neclasu doğumdaş olmuşuz :)Merhaba güzel anneler, ben de dün gece 23:53 de normal doğum ile kızımı kucağıma aldım. 41+1 deydik, kızım 4050 gram 53 cm doğdu. Bu sabah eve çıktık. Darısı tüm bekleyenlerin başına.
ben bırakıyorum arada mecburen.Ya bisey sorcam bende,40 gün bebek yalnız bırakılmaz diyorlar burda, ama siz yemek filan yapiyosunuz.bırakılıyor mu yalnız bebekler? Ben de kimseye bağımlı olmak istemiyorum,o yuzfen sey ettimm..:)
bizim bebişe 3350 demişti doktor 3kg doğdu.maşallah nisan annelerine çoğu doğurmuş :) doğurmayanlara vaktiyle hayırlı bi avazda doğurmalarını dilerim.Bir haziran annesi olarak meak ettiğim bişey var bebekleriniz kaç kg dendi kaç doğdu çok muallakta bir durum olduğu için çoğumuz mrk ediyoruz bebişi doğanlar yorumlarsa sevinirim :)
Merhaba güzel anneler, ben de dün gece 23:53 de normal doğum ile kızımı kucağıma aldım. 41+1 deydik, kızım 4050 gram 53 cm doğdu. Bu sabah eve çıktık. Darısı tüm bekleyenlerin başına.
Mezoşum cevabın için teşekkürler :) lansinoh alıcam büyük ihtimalle inşallah işe yarar :)
tirnaklari kesmeyi kafaya koymustum ama esim anasi kirk cikmadan kesilmez dedi diye itiraz etti on gun daha bekleyecegiz
Aaaaaaa hayırlı olsun. Bak cok merak ediyorum senin dogumu.. İlkiyle arasında kaç yıl vardı.. Ssvd olayını bende merak ediyorum artık :) sezaryen acısını tekrar çekmek istemiyorum(
Sen ikisini de deneyimledin.. Hadi anlat..
Sende yaz memnun kalırsan bende ondan alayım bari
bana da kesme kırkın çıkmadan dedi kv ve annem. Ama gizlice odada kestim zaten eldiven vardı elinde. Banyoda gördüler aaaaa kesmiş hic laf dilemiyo dediler..gecti gitti artık kestim iste :)
cnm cok gecmis olsun. benim oglumda 35+6 da dogdu. o kadar geciktirmeye calistik ama bi faydasi olmadi. dogdu. sarilik oldu sutum yetmedi mamaya basladik ilk oglumda da ayni seyleri yasadim kendimi sucladim ikinci de boyle olmaz saniyordum ama demek cocuklarimin nasibi bu kadarmis. hic kendini bos yere uzme cnm cocugun saglikli olsun da gerisi bos.bebeğim 9 martta 35+6 da doğdu.o gün özellkile ütüyle kendimi çok yordum hatta en sonuncuları yaparken artık kendimi çok zorluyodum.sonrada suyum geldi zaten bebeğim doğdu.çok minikti.çenesi güçsüz olduğundan memeyi tutamadı ödemi de atınca 2400 gr oldu sarılık oldu.8 saat küvözde o ağladı ben de dışarda ağladım.mamaya başladık mecbur şimdi memeyi kesinlikle emmiyor sağdığım süt günde en fazla 30 ml çıkıyor o da 3 seferde. şimdide idrar yolu enfeksiyonu oldu antibiyotiğe başladık.erken doğanlarda oluyomuş genel olarak sürekli kwndimi suçluyorum daha dikkatli olsaydım böyle olmazdı diye.anne sütü konusuna kafayı taktım vicdanım hiç rahat değil.yalnız olmasam belki daha çok sağıcam yalnız eve yetişmekde çok zor.bide inmemiş testis diye bir şeyi varmış cmt ultrason çektiricez 1 yaşına kadar inmezse ameliyat olucak oğlum.moralim çok bozuk.
Benimki de laf dinletemeyince oğluna soyluyo.. Evden çıktım birkaç kez cikma dedi dinlemedim, esime demis belli çıkmasın diye.. Esim hic bilmez böyle seyler.. Şimdi tutturdu kırkın cikinciya kadar çıkamazsın diye :)) hepsi aynı erkeklerin.. Ana kuzulariiiii !en guzelini yapmissin valla ben kv. ne dese itiraz etmedim bu sefer. ilkinde o yuzden esimle o kadar sorun yasamistik ki bikmisim. isime gelmeyeni duymazliktan geldim bildigimi okudum da tirnak olayi bugun takildi kafama uclarini kirilmis gorunce keseyim dedim bu seferde esimin kv.lik yapacagi tuttu :)
bebeğim 9 martta 35+6 da doğdu.o gün özellkile ütüyle kendimi çok yordum hatta en sonuncuları yaparken artık kendimi çok zorluyodum.sonrada suyum geldi zaten bebeğim doğdu.çok minikti.çenesi güçsüz olduğundan memeyi tutamadı ödemi de atınca 2400 gr oldu sarılık oldu.8 saat küvözde o ağladı ben de dışarda ağladım.mamaya başladık mecbur şimdi memeyi kesinlikle emmiyor sağdığım süt günde en fazla 30 ml çıkıyor o da 3 seferde. şimdide idrar yolu enfeksiyonu oldu antibiyotiğe başladık.erken doğanlarda oluyomuş genel olarak sürekli kwndimi suçluyorum daha dikkatli olsaydım böyle olmazdı diye.anne sütü konusuna kafayı taktım vicdanım hiç rahat değil.yalnız olmasam belki daha çok sağıcam yalnız eve yetişmekde çok zor.bide inmemiş testis diye bir şeyi varmış cmt ultrason çektiricez 1 yaşına kadar inmezse ameliyat olucak oğlum.moralim çok bozuk.
Bende ne zaman emzirme yastigimi kullansam aklima ersnil gelir hee bi arada boynuma koymayi denemisligim var kiriyordum boynumuSon olarak,
Ersnil gece kızı emzirirken kulağını cinlattim
Sırtıma yatağın başlığı geldi dedim bir emzirme yastığım yok:))))
Eski günler geldi aklıma
Hamile olduğumuz zamanlar
Uç ay sonra burdan yeni hamilelik haberleri de duyarız :)
Ben yalniz birakiyorum besiginde yemek yiyecegim misafir geldigi zamanlarYa bisey sorcam bende,40 gün bebek yalnız bırakılmaz diyorlar burda, ama siz yemek filan yapiyosunuz.bırakılıyor mu yalnız bebekler? Ben de kimseye bağımlı olmak istemiyorum,o yuzfen sey ettimm..:)
ben iki saat arayla denedim yukseldi ise yaramadi doktorumun tavsiyesi saatte bir 10dk sag meme 10dk sol meme. Bir sonraki saatte bitirdigin memeden baslamak sart. Capraz emzirme yani.sonra 3 saatte bir de mama.bol bol kaka yapacak ki atsin bu sekilde her seferinde yapiyor mama 60cc. Ben mamadan sonra iki saat ara veriyorum uyuyabilmek icin o da. Yarin bunun ise yarayip yaramadigini gorecegiz hee bir de bugun 4 cay kasigi su verdimbizde de tam tersi bi sorun var. gündüzleri sürekli uyuyor, geceleriise ayaktayız.
canım biz bugün eletrikli lansinoh aldık. sağması çok iyi ve egemenim mahvetmişti gögüslerimi resmen kanadılar ya pampo hiç acıtmıyor. pompa iyi hoşta benimki biberonu sevmedi zorla veriyoruz ağzına... süt akışını artırıp artırmadığını daha sonra göreceğim ama gögüslerim rahatladı, taş gibi olmuşlardı.
gözünüz aydın kızlar Allah analı babalı büyütsün evlatlarınızı. neclasu doğumdaş olmuşuz :)
ben bırakıyorum arada mecburen.
bizim bebişe 3350 demişti doktor 3kg doğdu.
bugün 5.gün kontrolümüz vardı. oğluşumda 12.7 sarılık çıktı 15 olursa hastaneye yatırıyorlarmış. bol bol süt içsin diye pompa aldık, inşallah işe yarar. bişey sorucam 2 saat arayla süt vermeyi planlıyorum sarılığı atlatabilmek için bir seferde kaç ml versem, iyileşebilmek için ne kadar yeterli olur.
çok bunaldım...
kızım bugün 11den beri uyumadı, 10 dk belki uyuyordur hemen uyanıyor. kv var yanımda o da beni sıkıntıya sokuyor.
çocuğun gazı var belki ama kadın ağzına hemen emzik dayıyor, hiç ağlatmıyor bebeği.
aç mı onu da anlamadım, doğru dürüst uyumadığı için ne emdiğini de anlamadık.
off annemi istiyorum... annem olmayınca kendimi çok çaresiz hissediyorum...
şimdi annem yanımda olsa hem beni hemde bebeğimi rahatlatırdı...
Allah Allah yahamile kaldığım andan itibaren talihsizlikler yakamı bırakmadı tam doğurdum bitti herşey derken iyileşmeyen sürekli ağrıyn göbeğimin sebebide anlaşıldı bugun doktora gitti ve ağır bir enfeksiyon geçiriyormusum doktor halk arasında lohusa humması denir dedi bu enfeksiyon hiç geçmeyebilirmişte 2 hafta antibiyotik almıştım ağızdan ama bir halta yaramamış şimdide iğne verdi 1 hafta iğne 1 haftada ağızdan tablet olarak alacağım kızlar nolur dua edin bana bu illetten kurtulayım....
kızlar sabah 7de hastanede olacağım. muhtemelen 8.30 gibi sezeryana gireceğim. bana da dua edin lütfen. herkese bol şansss...
kızlar fikirlerinize çok ihtiyacım var..
bugün 40 haftam doldu fakat bende hiçbir doğum belirtisi yok ve ben normal doğm olsun istiyorum..doktorum istersen 1 hafta daha kendi sancılarını bekleyelim ama bebek için kordon dolanması kakasını y
emesi riskleri gitgide artıyo,bu bir hafta boyunca hergün kontrole geleceksin dedi..istersen suni sancıyla doğumu başlatalım ama normal doğum şansın yine yüzde 50 dedi..ya da doğrudan sezeyan..şimdi ne karar vermeliyim ben((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?