2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
kolik bebekler için çamaşır/bulaşık makinası,elektrik süpürgesi sesi çok rahatlatıcı oluyor aklınızda olsun
ben de emzik verdim sağolsun miniğimde dünden hazırmış memnun kaldık

tunanecc başucuna kuran koy ve eşinin atletini koy bişey olmaz inşallah bende yalnız yatırıyorum diğer oğlum rahhat vermiyor ilk oğlumda da hep yalnızdım yalnız yattı yavrum... neclasu ve derinssah gözünüz aydın olsun kızlar allah analı bablı büyütsün....

bizde de tam tersi bi sorun var. gündüzleri sürekli uyuyor, geceleriise ayaktayız.
canım biz bugün eletrikli lansinoh aldık. sağması çok iyi ve egemenim mahvetmişti gögüslerimi resmen kanadılar ya pampo hiç acıtmıyor. pompa iyi hoşta benimki biberonu sevmedi zorla veriyoruz ağzına... süt akışını artırıp artırmadığını daha sonra göreceğim ama gögüslerim rahatladı, taş gibi olmuşlardı.
Merhaba güzel anneler, ben de dün gece 23:53 de normal doğum ile kızımı kucağıma aldım. 41+1 deydik, kızım 4050 gram 53 cm doğdu. Bu sabah eve çıktık. Darısı tüm bekleyenlerin başına.
gözünüz aydın kızlar Allah analı babalı büyütsün evlatlarınızı. neclasu doğumdaş olmuşuz :)
Ya bisey sorcam bende,40 gün bebek yalnız bırakılmaz diyorlar burda, ama siz yemek filan yapiyosunuz.bırakılıyor mu yalnız bebekler? Ben de kimseye bağımlı olmak istemiyorum,o yuzfen sey ettimm..:)
ben bırakıyorum arada mecburen.
bizim bebişe 3350 demişti doktor 3kg doğdu.

bugün 5.gün kontrolümüz vardı. oğluşumda 12.7 sarılık çıktı 15 olursa hastaneye yatırıyorlarmış. bol bol süt içsin diye pompa aldık, inşallah işe yarar. bişey sorucam 2 saat arayla süt vermeyi planlıyorum sarılığı atlatabilmek için bir seferde kaç ml versem, iyileşebilmek için ne kadar yeterli olur.

Merhaba güzel anneler, ben de dün gece 23:53 de normal doğum ile kızımı kucağıma aldım. 41+1 deydik, kızım 4050 gram 53 cm doğdu. Bu sabah eve çıktık. Darısı tüm bekleyenlerin başına.

Aaaaaaa hayırlı olsun. Bak cok merak ediyorum senin dogumu.. İlkiyle arasında kaç yıl vardı.. Ssvd olayını bende merak ediyorum artık :) sezaryen acısını tekrar çekmek istemiyorum (
Sen ikisini de deneyimledin.. Hadi anlat..

Mezoşum cevabın için teşekkürler :) lansinoh alıcam büyük ihtimalle inşallah işe yarar :)

Sende yaz memnun kalırsan bende ondan alayım bari

tirnaklari kesmeyi kafaya koymustum ama esim anasi kirk cikmadan kesilmez dedi diye itiraz etti on gun daha bekleyecegiz

bana da kesme kırkın çıkmadan dedi kv ve annem. Ama gizlice odada kestim zaten eldiven vardı elinde. Banyoda gördüler aaaaa kesmiş hic laf dilemiyo dediler..gecti gitti artık kestim iste :)

bebeğim 9 martta 35+6 da doğdu.o gün özellkile ütüyle kendimi çok yordum hatta en sonuncuları yaparken artık kendimi çok zorluyodum.sonrada suyum geldi zaten bebeğim doğdu.çok minikti.çenesi güçsüz olduğundan memeyi tutamadı ödemi de atınca 2400 gr oldu sarılık oldu.8 saat küvözde o ağladı ben de dışarda ağladım.mamaya başladık mecbur şimdi memeyi kesinlikle emmiyor sağdığım süt günde en fazla 30 ml çıkıyor o da 3 seferde. şimdide idrar yolu enfeksiyonu oldu antibiyotiğe başladık.erken doğanlarda oluyomuş genel olarak sürekli kwndimi suçluyorum daha dikkatli olsaydım böyle olmazdı diye.anne sütü konusuna kafayı taktım vicdanım hiç rahat değil.yalnız olmasam belki daha çok sağıcam yalnız eve yetişmekde çok zor.bide inmemiş testis diye bir şeyi varmış cmt ultrason çektiricez 1 yaşına kadar inmezse ameliyat olucak oğlum.moralim çok bozuk.

en guzelini yapmissin valla ben kv. ne dese itiraz etmedim bu sefer. ilkinde o yuzden esimle o kadar sorun yasamistik ki bikmisim. isime gelmeyeni duymazliktan geldim bildigimi okudum da tirnak olayi bugun takildi kafama uclarini kirilmis gorunce keseyim dedim bu seferde esimin kv.lik yapacagi tuttu :)

cnm cok gecmis olsun. benim oglumda 35+6 da dogdu. o kadar geciktirmeye calistik ama bi faydasi olmadi. dogdu. sarilik oldu sutum yetmedi mamaya basladik ilk oglumda da ayni seyleri yasadim kendimi sucladim ikinci de boyle olmaz saniyordum ama demek cocuklarimin nasibi bu kadarmis. hic kendini bos yere uzme cnm cocugun saglikli olsun da gerisi bos.

Benimki de laf dinletemeyince oğluna soyluyo.. Evden çıktım birkaç kez cikma dedi dinlemedim, esime demis belli çıkmasın diye.. Esim hic bilmez böyle seyler.. Şimdi tutturdu kırkın cikinciya kadar çıkamazsın diye :)) hepsi aynı erkeklerin.. Ana kuzulariiiii !

Cok gecmis olsun Allah şifa versin kuzuna.. Bizde dikkat etmediğimiz icin göbeği iltihaplandi ve 12 tane antibiyotik igne oldu. Bende cok suçladım kendimi.takma canim bu kadar sonra sutu etkiliyor. Moralle cok alakalı süt

Son düzenleme:
Bende ne zaman emzirme yastigimi kullansam aklima ersnil gelir hee bi arada boynuma koymayi denemisligim var kiriyordum boynumu

Ya bisey sorcam bende,40 gün bebek yalnız bırakılmaz diyorlar burda, ama siz yemek filan yapiyosunuz.bırakılıyor mu yalnız bebekler? Ben de kimseye bağımlı olmak istemiyorum,o yuzfen sey ettimm..:)
Ben yalniz birakiyorum besiginde yemek yiyecegim misafir geldigi zamanlar
ben iki saat arayla denedim yukseldi ise yaramadi doktorumun tavsiyesi saatte bir 10dk sag meme 10dk sol meme. Bir sonraki saatte bitirdigin memeden baslamak sart. Capraz emzirme yani.sonra 3 saatte bir de mama.bol bol kaka yapacak ki atsin bu sekilde her seferinde yapiyor mama 60cc. Ben mamadan sonra iki saat ara veriyorum uyuyabilmek icin o da. Yarin bunun ise yarayip yaramadigini gorecegiz hee bir de bugun 4 cay kasigi su verdim

hamile kaldığım andan itibaren talihsizlikler yakamı bırakmadı tam doğurdum bitti herşey derken iyileşmeyen sürekli ağrıyn göbeğimin sebebide anlaşıldı bugun doktora gitti ve ağır bir enfeksiyon geçiriyormusum doktor halk arasında lohusa humması denir dedi bu enfeksiyon hiç geçmeyebilirmişte 2 hafta antibiyotik almıştım ağızdan ama bir halta yaramamış şimdide iğne verdi 1 hafta iğne 1 haftada ağızdan tablet olarak alacağım kızlar nolur dua edin bana bu illetten kurtulayım....

Son düzenleme:
kızlar sabah 7de hastanede olacağım. muhtemelen 8.30 gibi sezeryana gireceğim. bana da dua edin lütfen. herkese bol şansss...

Sarılık icin en iyi onlem bol bol ve kaliteli beslenmesi cunku sarilik kakayla atiliyor vucuttan..su verin birde sarilik suredince..

Birde bebisleriniz gunde kac defa kaka yapiyor,yaparken zorlanıyor mu?

sırf bebeğimin aç olup olmadığını sıkıntısı olup olmadığını anlayamam diye hiç emzik kullanmayı düşünmüyorum bebeğim ağlamalıki bende her yolu deneyeyim susana kadar emzireyim olmadı altına bakayım olmadı gazını çıkarayım yani derdine çare bulayım

Pericim cok gecmis olsun canım, inşallah çabuk atlatırsın iğnelerle de kurtulursun, senin için dua edicem...

Simdi utandım kendi şikayetimden, sen çok daha fazlasını yaşarken ben uykusuzluktan,gazdan,kakadan bahsediyorum..

iyi geceler kızlar ne güzel çoğunuz bebişlerinize kavuşmuşsunuz bende büyük bir sabırsılıkla bekliyorum her sancıyı doğum sancısı zannediyorum bi taraftan heyecan bi taraftan korkum var ama bu sancı nasıl bişey olacak bilmiyorum:))

Allah Allah ya
Cok sasirdim ilk defa duydum keske gündüz olsaydı hemen bir kocakarilarima sorardım.Malum bazen onların tedavi yöntemleri daha iyi tutuyor.
Allah yardimcin olsun,safi sıfatıyla tecelli etsin...

kızlar fikirlerinize çok ihtiyacım var..
bugün 40 haftam doldu fakat bende hiçbir doğum belirtisi yok ve ben normal doğm olsun istiyorum..doktorum istersen 1 hafta daha kendi sancılarını bekleyelim ama bebek için kordon dolanması kakasını y
emesi riskleri gitgide artıyo,bu bir hafta boyunca hergün kontrole geleceksin dedi..istersen suni sancıyla doğumu başlatalım ama normal doğum şansın yine yüzde 50 dedi..ya da doğrudan sezeyan..şimdi ne karar vermeliyim ben((((

canım sezeryan eeeennnnn son seçeneğin olsun..suni sancı daha mantıklı gibi:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…