2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Benim avantajim evde yanliz olmamiz galiba hastaneden cikar cikmaz evimizde yanlizis esimle..ondan daha kolay duzen oturdu gibime geliyor..insallah seninde uykusuz gecelerin biter!!
doğrudur canım, inşallah biter, dayanmak zor gerçekten,
yada artık bende gece oturup gündüz uyucam:)

Bi gogsunden 29 digerinden de 29 emzirdikten sonra mi mama veriyosun? Cok yoruluyor benimki emerken 20 dk anca dayaniyor uyuya kaliyor kesin ac biraktim ben ozaman

Bi saat once 20 dk emmisti baktim gene araniyor tekrar emzirdim 15 dk emdi, doydugundan emin olmak icin ustune 20ml biberonla verdim onu da icti, birakti emzik aranmayi, ben resmen ac birakmisim yavrumu

Ay gunaydin arkadaslarim

Bugun bizim gobusumuzde de kurumus kan vardi soyle bi bakim die actim gobegi icinde bordo renkli yogun bir damla kadar kan vardi. Kotu bir sey mi?

Göbekten çekmediğim kalmadı.. 3. Kez yakıldı kızımın göbeği. Bu sabah yine kanadı. Yarın son kontrol olmadı başka bir sehre götüreceğiz burda sadece iki cocuk cerrahi var sonuc alamayacağız sanırım ameliyat dedi ya manyak göbeği icin.. İhmal etmeyin göbek isini. Bir aylık olduk hala göbek göbek ...

daha evvel yazmıştım acı elma yağı kullanabilirsiniz diye.bi de masajı var bunu acıbademde çalışan bi bebek hemşiresinden öğrendim.acı elma yağı ile ilk önce bebeğin göbeğinden baldırlarına doğru 6 kez masaj yapıyorsunuz ve 10 saniye bacaklrını altını alır gibi havaya dikiyorsunuz.sonra göbeğine saat 10 yönünden 2 yönüne doğru baş parmak göbek altında sabit diğer parmaklarla 6 kez masaj yapıyorsunuz sonra tekrar 10 saniye bacaklar havaya dikiliyor son olarak göbeğe ortadan yanlara doğru 6 kez masaj yapıyorsunuz ve tekrar 10 saniye bacakları dikiyorsunuz yukarı bu esnada zaten bebek gaz çıkarmaya ve kakasını yapmaya başlıyor bu yüzden altında bezi serili olsun:)))kolay gelsin işinize yarar umarım benimki güzel gaz çıkarttı bu masajla..

29 yazmışım yanlışlıkla.. 20 şer dk emzirip üstüne mama, çok acıktığında hırslanıyor memeyi tutmuyor o zaman 30 ml mama yapıyorum sakinleşiyor sonra memeye tutuyorum baktım hala aranıyor bir 30 ml daha mama yapıyorum, dr bebek güçsüzleştiği için memeni de tutamamış halsiz düşmüş dedi.. Kaç günlük senin bebeğin? 12. Günde 60 ml mama veriyordum ben beni emsin emmesin kalan sütü de pompayla sağıyorum

Geceleri bazen meme almıyor bas bas bağırıyor o zaman mama verip sütümü saüıyorum gündüz çıkan sütü veriyorum.. Bu arada ben hastaneden çıktığım günden beri yatak yüzü görmedim gece uyku yok gündüz de sağ olsunlar ilk günden başladılar her gün bi misafir gwliyor gelen de çakılıp 5 saat oturuyor annem 60 yaşında kocaman kadın onlara hizmet ediyor diye hep ayakta kaldım. 12. Günün sonunda dr misafir işini keseceksin sen dinlenmezsen de sütün olmaz dedi.. Şimdi gercekten de 1 haftadır kimseyi kabul etmiyoruz fırsat buldukça çocuk uyudukca bende yatıyorum hem sütüm eskisine göre iyi hemde bebek toparladı..

bana da doktorum ılık kaynamış soğumuş su ve pamukla silmemi önerdi zeytinyağı da çok işe yarıyor

Bugun 1 haftalik oldu kucuguz daha, doktor bana sadece seni hic emmezse 60 ml sut sagip ver demisti, emme dirumuna gore 60a tamamlamaya calusirim artik, suan icin toplamda 40 dk emmek imkansiz bizim icin

bende bikaç gündür oğluşumun göbeğinde kan görüyordum, siz burda yazınca önemli bişey olduğunu... göbeği düştükten sonra doktor gördü, güzel düşmüş herhangibir problem yok demişti. birazda o yüzden önemsememiştim. bazen böyle sebepsiz yere ağlıyor acaba ondan mı ki... yarın bi doktora götürelim bizde.
size de geçmiş olsun canımi sadece böyle bişeyden ameliyat olması garip geldi bana biraz...

her süt içişinden sonra mı yapacağız bu masajı, daha da çok kıvranmaya başladı yavrum. ama anlamadığım bişey var, kakasını ve çişini yaparken de kıvranıyor. yapamama durumu yok halbuki... acaba zorlanıyomu ki...

Amaaan bu göbek ısinden nefret ediyorum dogunca yaksalar bitse
Erken dusen göbek sorunlu oluyor imiş
Benimkilerde gec dusmeyle (min.10 gun)beni terbiye ederlerdi.ama gördüm ki iyiki gec düşüyorlarmış
Bunda korkuttu kotu dusmus dedi kucuk bir kabuk vardi oda dustu ama normalmiş zaten.

Acaba iyi yakmadılar mı Yada yakilmaktan başka bir çözüm varmi?
Allah yardımcıniz olsun
Ayseminde...

ben sürekli yapmıyorum ki bi de rahata alışma durumları oluyomuş bu miniklerin.bi daha desteksiz yapamıyorlarmış.ben çok fazla gaz sancısıyla ağladığında ve kakasını yapmak için ıkınıp yapamadığında yardım amaçlı yapıyorum. bu arada dün bi arkadaş sölemişti burda henüz kaka ve çişi ayırt edemediğinden çişe de ıkınıyorlarmış diye. benimki de kakasını yapıp ıkınmaya devam edenlerden normal diyolar ama insanın içi parçalanıyor

Son düzenleme:

Valla hic bilmiyorum erken de düşmedi ki.. İgnelerle dokuzuncu gun düştü yani ( belki de o iğneleri hic yaptirmayacktik.. Yarın bir görsün başka çözüm dipten baglamakmis ama o acı verici bir işlenmiş üstelik bizimkinin kalıntısı bağlamaya yetmezmiş .. Ameliyat falan diye beni urkuttu bakalım nasıl bitecek bu göbek ısı.. Cocuk cok huysuzlaniyor her pansumanda.

Damdan düşer gb birşey soracağım
doktorum 40 gün bitince kontrole çağırdı hem kontrol hem korunma yöntemleri hakkında konuşacağız
spiral istersen takarız dedi sizler ne karar verdiniz bu konuda ???
Spiral yaptıranlar memnun kaldılar mı nasıl bir işlem yapıyorlar ???

Gecenlerde bir başka topicte kızının resmini gormuştum

Genelde foto koyunca bir kac gün sonra bebekler huysuzlaniyor.nazar mı ki?
Yada ben öyle bir izlenimde bulunuyorum bilemem:26:

bilmiyorum ki canım yaa
ama huysuzlanmadan bi gün önce misafirlerim gelmişti...bizim hanımda mışıl mışıl uyuyodu...
belki de onların nazarı değdi...
ya da o günün akşamı kv gelmişti,o gidince başladı huysuzlanmaya ,onun nazarı da değmiş olabilir
sağ olsun maşallah falan demez hiç
dün bugün biraz düzeldi gibi...
voltaj,sen tecrübelisin bilirsin,göğsümdeki yaralar geçmedi bi türlü...
garmastan ve bepanten denedim bugüne kadar...
başka ne yapsam ki :26:
gerçi bizim kıza hangi krem dayanır ki,vakum gibi çekiyo zilli

bizim dr da çağırdı...spiral valla hiç cesaret edemedim bişey bilemiyorum o yüzden.. adetin 3 günü sanırım takılıyor.. ben kayar falan diye korkuyorum zor takılıyor gibime geliyor..

slm kızlar nasılsınız ben çok yorgunum 2 çocukla uğraşmak çok zormuş annemde gitti artık tek başıma kaldım tabi kocam ve kv de de var ama hizmet yapan ben .... takip etmeye çalışıorum ama yorum yazamıorum daha doğum hikayemi bile yazamadım ...

oğlumun gögüsleri şişti süt toplarmış taş gibi oldu kuzum ağlıo durmadan zeytin yagı sürdük bakalım geççekmi bugün hiç uyumadı bende çok bitkin düştüm diğeri desen ilgi bekliyor sürekli tepemde allahım bana güç ve sabır versin....

canım benim ya allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum benim de durum senle aynı..yarın 5 yaşına girecek olan oğlumda emmek isteyecek yakında her dakka tepemde süt ver bana da bebek de.. annenin rolü çok büyükmüş anneyi kıskandıkları için böyle yapıyorlarmış gözüme bakıyor nasıl davranıyorum diye.. tahtları sallandı diye düşünüyorlar.. rabbim yardımcın olsun..

oyyy cok fenayimmm aksama kadar kuduran oglum aksam misafirlerin yaninda uyudu da uyudu onlar kapidan ciktigindan beri kaldigi yerden devam ediyor aglamaya. cildirmak uzereyimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…