benimde kv geldi. kayınbabam ve kaynım bugün döndüler.
kadın 15 gün kalıcam diyor. ama bu gidişle ben kafayı yicem.
kucağıma vermiyor çocuğumu gaz çıkartçakmış.
2 yudum süt emiyor zaten hemen alıyor kucağına pat pat sırtına vuruyor
kusturuyor çocuğu. 10 gündür kusmayan çocuk kusmaya başladı.
ıkınması yok bişeyi yok ne gazı çıkartacak bağırsaklarına inmesin gazı diyor.
altını o alıcakmış nasıl uyuz oluyorum anlatamam hem almayı beceremiyor
bezi bağlayamıyor hem inat ediyor
akşam her yeri kaka içinde bıraktı.
emzik veriyorum emziği alıp saklıyor gaz yutuyormuş.
annem benim oğlum bu diye seviyor.
sanki o doğurmuş. herşeyi batıyor herşeyi...
offf çok sinirliyim çokkkk.
Kızlar benim kv tam bir ruh hastası gibi davranıyor hatta eşim de beni dinledikten şaşırıyor torun sendromuna girmiş diyor
benim kucağımdan pat diye almalar güya gaz çıkaracak hemen kucağına yatırıyor kucağa alıştırma derdi kucağından indirmiyor dün yanıma yatırdım iki dak oğlum da bana bakıyor dinliyor pat diye aldı götürdü içeriye seslendim arkasından , anne seviyordum ben oğlumu diye , yarim Ağız güldü bende tam kaynana oldun he dedim sonra içeriye gittim 10 dk sonra kucağa sen alıştıracaksın dedim hih yaptı ,koca kadın ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum birgun biz tam uyuduk oğlusla bu geldi oğlum beşikte ben yatakta tam uç kez daldi odaya sonra beni kaldırdı bebis de iki mısırsanız diye hemen kaldırdı daha uyuyacaktı sonra altını aldı , diyor ki oy uyuyacak annesi memeye koy sen bunu , sert bir sekilde onun saatleri var uyuyacaktı o daha zaten dedim cocuk uyudu haliyle koyduğum yerde
sonra uyandı gaz sancısı vardı karnını ovaliyorum koy bakalım memeye saldıracak mı dedi gazı var almaz dedim nitekim de almadı hemen geldi aldı cocuğu güya gaz çıkaracak nasıl ağlıyor terledi geri verdi bende aldım sakinlestirdim memeye koydum bir süre almadı en sonunda aldı hasta kadın diyor ki " sen anneye mı sinirlendin memeyi geç verdi ona mı kızdın " şeytan diyor çarp kapıyı arkasından yolla evine sesli sesli haspinallah dedim birşey diyemedi bana her gidişinde kapıda sen uğurlama sütun kaçar diyor güya Lohusa kadın geleni uğurlarsa şutu kaçarmış birgun bunu derken diyeceğim böyle Süt kaçmaz sen tavırlarına benim sütümü kaçıracaksın diycem iyice gicik kaptım geliyor arada anneme hizmet ettiriyor oturduğu yerden cayı ayağına geliyor kızdım anneme bir daha seni görmeyim dedim ama nafile , dün misafir geldi kaynana diyor ki bir tane daha börek yer mısın , yersin yersin annemden getir diyor annem de kalktı getirdi suratımı astım esimin yanında oturuyordum dedim annem de gelin oldu bu evde . Esim kalktı çayları döktü suratı asıldı sınır oluyorum sınır Allahtan annem yanımda yoksa basım beladaydi
Ayy benim kv ne zaman gidecek acaba vır vır bütün gün vaaz veriyor az öncede bebeşin battaniyesine ayağını uzattı tam biberonu vericem ben vereyim diyor hadi tamam diyorum bitiyo bi bakıyorum sütün yarısı çocuğumun boynunda tulum ıslanmış Off Offçıldırmak üzereyim annemi özledim
Kızlar benim kv tam bir ruh hastası gibi davranıyor hatta eşim de beni dinledikten şaşırıyor torun sendromuna girmiş diyor
benim kucağımdan pat diye almalar güya gaz çıkaracak hemen kucağına yatırıyor kucağa alıştırma derdi kucağından indirmiyor dün yanıma yatırdım iki dak oğlum da bana bakıyor dinliyor pat diye aldı götürdü içeriye seslendim arkasından , anne seviyordum ben oğlumu diye , yarim Ağız güldü bende tam kaynana oldun he dedim sonra içeriye gittim 10 dk sonra kucağa sen alıştıracaksın dedim hih yaptı ,koca kadın ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum birgun biz tam uyuduk oğlusla bu geldi oğlum beşikte ben yatakta tam uç kez daldi odaya sonra beni kaldırdı bebis de iki mısırsanız diye hemen kaldırdı daha uyuyacaktı sonra altını aldı , diyor ki oy uyuyacak annesi memeye koy sen bunu , sert bir sekilde onun saatleri var uyuyacaktı o daha zaten dedim cocuk uyudu haliyle koyduğum yerde
sonra uyandı gaz sancısı vardı karnını ovaliyorum koy bakalım memeye saldıracak mı dedi gazı var almaz dedim nitekim de almadı hemen geldi aldı cocuğu güya gaz çıkaracak nasıl ağlıyor terledi geri verdi bende aldım sakinlestirdim memeye koydum bir süre almadı en sonunda aldı hasta kadın diyor ki " sen anneye mı sinirlendin memeyi geç verdi ona mı kızdın " şeytan diyor çarp kapıyı arkasından yolla evine sesli sesli haspinallah dedim birşey diyemedi bana her gidişinde kapıda sen uğurlama sütun kaçar diyor güya Lohusa kadın geleni uğurlarsa şutu kaçarmış birgun bunu derken diyeceğim böyle Süt kaçmaz sen tavırlarına benim sütümü kaçıracaksın diycem iyice gicik kaptım geliyor arada anneme hizmet ettiriyor oturduğu yerden cayı ayağına geliyor kızdım anneme bir daha seni görmeyim dedim ama nafile , dün misafir geldi kaynana diyor ki bir tane daha börek yer mısın , yersin yersin annemden getir diyor annem de kalktı getirdi suratımı astım esimin yanında oturuyordum dedim annem de gelin oldu bu evde . Esim kalktı çayları döktü suratı asıldı sınır oluyorum sınır Allahtan annem yanımda yoksa basım beladaydi
benimde kv geldi. kayınbabam ve kaynım bugün döndüler.
kadın 15 gün kalıcam diyor. ama bu gidişle ben kafayı yicem.
kucağıma vermiyor çocuğumu gaz çıkartçakmış.
2 yudum süt emiyor zaten hemen alıyor kucağına pat pat sırtına vuruyor
kusturuyor çocuğu. 10 gündür kusmayan çocuk kusmaya başladı.
ıkınması yok bişeyi yok ne gazı çıkartacak bağırsaklarına inmesin gazı diyor.
altını o alıcakmış nasıl uyuz oluyorum anlatamam hem almayı beceremiyor
bezi bağlayamıyor hem inat ediyor
akşam her yeri kaka içinde bıraktı.
emzik veriyorum emziği alıp saklıyor gaz yutuyormuş.
annem benim oğlum bu diye seviyor.
sanki o doğurmuş. herşeyi batıyor herşeyi...
offf çok sinirliyim çokkkk.
KiZlar dile getirememistim ama çatlayacağım sanırım.
Dun tatil gunu hic isim yok hava güzel esimin de başka uğraşı yok.cocuklari dışarı çıkardı biraz sonra beni götürecekti.anlamsiz yere birbirimize o kadar kızıp kırılıyoruz ki anlatamam.Benim en cok kızdığım nokta arkadaşlarına asiri düşkün elbette duş ama aileni 2. Plana atma birde arkadasın yeri başka biz başka.
Bir Arkadaşına ve esine o kadar destek ki işinde evinde herseyde...
Dun onların yanına gideceksen git bak dedim kızgın bir sekilde,kizmakta haksız miyim bilmiyorum uç tane cocuk ve ucude destek ilgi bekliyor bana ev isleri bana yemekleri uç öğün ve herseyi yemezler öyle ekmegine çikolata surim de ye degillerdir alıştırmak lazimmis.kv zaten bir halta yaramadı hala batirdiklarini temizliyorum 2 hafta gölge etti sadece annem gelemez imkansız .her Allah'ın gunu böbrek ağrım cabası birde dişlerim cok ilginç sırayla apse yapıp şişiyorlar sismese kimse inanmayacak oda ayrı.beni ayakta is yaparken gören tez canlılıktan sansa da hepsi mecburiyet.su an kızım memede digeri dizimde ayağımda sırtımda ...wc gitmek demek benim için kendine vakit ayırmak demek.1 saat sonra oglum yemeğe gelecek o gidecek topla yıka aksama yemek meme kaka su çamaşır...
Neyse kızdım iste (arkadasina gitti oda isine yardim icin gidiyor adam karisinida ayni ise goturuyor diye aciyor kadini eve yollatiyor)beni anlamadığına inanarak aksam dedim ki onun durumuna uzulebilirsin ama ben daha kötüyüm evde olmam yemem icmem lüks evet ama suan en cok yardıma benim ihtiyacım var.canim acıyor benim karnım böbreğim dişlerim basur bacağım migrenim ve burnumun ici tamamen yara ...kizi emzirirken zehraya yediriyorum bir yandan oglanla ilgileniyorum.ben bir cana değil dört cana bakıyorum birde sen 5...Ne yapabilirim dedi isten gelip cocuklara mı bakayım sen söyle sunu yap diye ben yapayım dedi...
Bn sunu yap demedim icinden gelirse yaparsın.birde kiyamam ki sabah 6 dan aksam 9,5 çalışıyor uyusun diye gece sesimizi duyurmam.
Bilmiyorum uyumak yalnız kalmak tuvalete girmek banyo yapmak yemek yemek istiyorum...
Bugun nesesiZ ve bunalimdayim depresyon mü bu normal mı bilemem.
Birde hep "artık 3 cocuk annesisin "denmesi ne yani
Tek Yada iki cocuğum varken sanki değişik mı simdi daha zor sanki bu alışkanlık Yada başka birsey ...
Tuhaf.[/QUOT
zaten depresıf haldeyım gozlerım doldu okurken.
cok uzuldum arkadasım allah kolaylık versın.
guclu olmalısın dıyemıyecem zaten cok guclu bır annesın...
bır bebegı emzırırken dıgerını sallamak buyuguyle ılgılenmek hepsı senın ayakta dımdık durmanın gostergesıdır...
kızlar, bebekleri 1 aylık olanlar diym
aşınızı yaptırdınızmı?
sağlık ocağındamı yaptırdınız?
EVet canım biz bugün yaptırdık saglık ocağında..bir ay sonra yine bir ası varmış ozelmis arayacağım sizi dedi hemşire
kızlar bana akıl verin
sütüm yetmiyo galiba
kızım mamayı da içmiyo
ne zaman versem tükürüyo
sütüm olduğu zamanlarda da 5 dk çekip uykuya dalıyo
tabı kısa süreli oluyo uyuması, 10-15 dk sonra uyanıyo
şimdi emzik ağzında uyudu yine
arada ağlama krizi tutuyo, galiba açlıktan ağlıyo
ben napıcam?
kızlar bana akıl verin
sütüm yetmiyo galiba
kızım mamayı da içmiyo
ne zaman versem tükürüyo
sütüm olduğu zamanlarda da 5 dk çekip uykuya dalıyo
tabı kısa süreli oluyo uyuması, 10-15 dk sonra uyanıyo
şimdi emzik ağzında uyudu yine
arada ağlama krizi tutuyo, galiba açlıktan ağlıyo
ben napıcam?
gercekten butun kv.ler ayni. ilk dogumumda delirtmisti beni bebek konusunda. hemde bende arti olarak kayinpeder de var. surekli altini aldin mi cocugun diye soruyordu kp. sanki salagim. kv. desen apayri
bu sefer kv. geldigi gun basladi sutun az ac bu cocuk mama ver demeye esiminde aklina girdi.
gazini cikarcam diye alip yarim saat kucakta uyumaya alistirdi.
hele buyuk oglumla ilgili kendi cocugu gibi konusmalarina deli oluyorum. uykusundan yemesine kadar her seye o karar veriyor gorseniz inanamazsiniz.
yani bebek buyudukce de devam ediyor bu halleri. ben esime bile fazla sikayetlenmedim. tavrimi koymadim tepeme cikti. size tavsiyem tatsizlik olmasin diye susmayin.
yoksa kendilerini gercekten anne saniyorlar.
ağladımı kız çok:) bizde perşembe gidicez
KiZlar dile getirememistim ama çatlayacağım sanırım.
Dun tatil gunu hic isim yok hava güzel esimin de başka uğraşı yok.cocuklari dışarı çıkardı biraz sonra beni götürecekti.anlamsiz yere birbirimize o kadar kızıp kırılıyoruz ki anlatamam.Benim en cok kızdığım nokta arkadaşlarına asiri düşkün elbette duş ama aileni 2. Plana atma birde arkadasın yeri başka biz başka.
Bir Arkadaşına ve esine o kadar destek ki işinde evinde herseyde...
Dun onların yanına gideceksen git bak dedim kızgın bir sekilde,kizmakta haksız miyim bilmiyorum uç tane cocuk ve ucude destek ilgi bekliyor bana ev isleri bana yemekleri uç öğün ve herseyi yemezler öyle ekmegine çikolata surim de ye degillerdir alıştırmak lazimmis.kv zaten bir halta yaramadı hala batirdiklarini temizliyorum 2 hafta gölge etti sadece annem gelemez imkansız .her Allah'ın gunu böbrek ağrım cabası birde dişlerim cok ilginç sırayla apse yapıp şişiyorlar sismese kimse inanmayacak oda ayrı.beni ayakta is yaparken gören tez canlılıktan sansa da hepsi mecburiyet.su an kızım memede digeri dizimde ayağımda sırtımda ...wc gitmek demek benim için kendine vakit ayırmak demek.1 saat sonra oglum yemeğe gelecek o gidecek topla yıka aksama yemek meme kaka su çamaşır...
Neyse kızdım iste (arkadasina gitti oda isine yardim icin gidiyor adam karisinida ayni ise goturuyor diye aciyor kadini eve yollatiyor)beni anlamadığına inanarak aksam dedim ki onun durumuna uzulebilirsin ama ben daha kötüyüm evde olmam yemem icmem lüks evet ama suan en cok yardıma benim ihtiyacım var.canim acıyor benim karnım böbreğim dişlerim basur bacağım migrenim ve burnumun ici tamamen yara ...kizi emzirirken zehraya yediriyorum bir yandan oglanla ilgileniyorum.ben bir cana değil dört cana bakıyorum birde sen 5...Ne yapabilirim dedi isten gelip cocuklara mı bakayım sen söyle sunu yap diye ben yapayım dedi...
Bn sunu yap demedim icinden gelirse yaparsın.birde kiyamam ki sabah 6 dan aksam 9,5 çalışıyor uyusun diye gece sesimizi duyurmam.
Bilmiyorum uyumak yalnız kalmak tuvalete girmek banyo yapmak yemek yemek istiyorum...
Bugun nesesiZ ve bunalimdayim depresyon mü bu normal mı bilemem.
Birde hep "artık 3 cocuk annesisin "denmesi ne yani
Tek Yada iki cocuğum varken sanki değişik mı simdi daha zor sanki bu alışkanlık Yada başka birsey ...
Tuhaf.
Yok cok enteresan ama cok az ağladı.. Uyuyordu hemsire uyandirdi. İgne batinca başladı ağlamaya iğneyi çekince sustu uyumaya devam etti :)) ama geceden cok uykusuzdu onsan sanırım :)) dün gece 12 de başladı ağlamaya sabah 6 da sustu uyudu ama ne ağlamak ortalığı inletti nasıl yorulmuyor oyle aglamaktan bilmiyorum
demekki uykuları olunca iğne filan farketmiyomuş:)) bakalım bizimki ne yapıcak.
benimkide gündüz nası güzel uyuyo, korkup yanından ayrılamıyorum
gecede tam uyudu diyorum yatıyorum hemen başlıyo,
ne zaman öğrenicekler geceyi gündüzü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?