canım yaa her zamanki gibi besledim ama :26: dün ilk kez tek başıma yıkadım,o anda üşüttüm sandım bende :26:Vilin, Dr Kadir Tuğcu nun yazısını paylaşmistim daha önce yeşil kaka çok beslendiği anlamına geliyormuş canım.
bamya yedimdi dün acep ondan mı yeşil oldu kibende hiç kundak yapmadımda az önce bizimle aynuı zamanda doğum yapmış bir arkadaşımla konuştum. kundak yapmazsan şöyle olur böyle olur bir sürü şey söyledi möoralim bozuldu. bizimkide hep eliyle uyandırıyo kendini, bırak kundak yapmayı ellerini örttürmüyo bile...
vilin canım yeşil kaka üşüttü demek değilmiş. bana da annem öyle söyylemişti. bende doktora sordum yeşil kaka yaptı üşütmüş olabilir mi diye adam güldü bana. kakanın rengi ve kokusu benim yediğim şeylerle alakalı olabilirmiş. hala ara sıra yapıyo benim oğlan.
morgokyüzü bizde geçen hafta yaptıracakmış olmadı. lokal anestezi iyiymiş, genelanestezi de çocuğun aç kalması zor gelmişti bana. bakalım bizim doktor hangi anesteziyi kullanacak. senin oğlan adam olacak desene, hadi hayırlısı.
benim oğlanın burnunda sümük, kulaklarında normla bizde ki gibi kulak kiri oluyo. yine aynı arkadaşım sen üşütmüşsün çocuğu dedi. sizin bebişlerin burnu ve kulağı nasıl.
herkese hayırlı cumalaaaar....
ya ne zormuş çocuk büyütmek :))
bugün 44 günlük olduk ama ne 44 gün bişey sormek istiyorum sizlere bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunzu bazılarından duyuyorum kendi kendine uyuyor diye çok imreniyorum bizim ne battaniyede sallamadığımız kaldı ne ayağımda sallamadığım ancak böyle uyuyor kendisi uyusun diye bırakıyrm bazen ağlamaktan çatlıycak( varmı bunun için bir yöntem bir püf nokta bilen bi söylesin Allah aşkına .....
canımm benim,sütü arttırmak için yaptıklarımı yazmak istedim muhtemelen biliyosundur ama annem yanımda o da yaz yaz diye ısrar edio... humana çayı günde 3 bardak, bir fincan suya 3 incir at kaynat günde bir kere en az, onun dışında bol bol yeşillik (ama bol yani ben ıspanağın yanında yeşil salata yediğimi bilirim) boool boool su bomboş göğsümü dolduruyor iki gün içinde... paylaşayım dedim canım... inşallah işe yarar. stres de çok önemli bak.
bende hiç kundak yapmadımda az önce bizimle aynuı zamanda doğum yapmış bir arkadaşımla konuştum. kundak yapmazsan şöyle olur böyle olur bir sürü şey söyledi möoralim bozuldu. bizimkide hep eliyle uyandırıyo kendini, bırak kundak yapmayı ellerini örttürmüyo bile...
vilin canım yeşil kaka üşüttü demek değilmiş. bana da annem öyle söyylemişti. bende doktora sordum yeşil kaka yaptı üşütmüş olabilir mi diye adam güldü bana. kakanın rengi ve kokusu benim yediğim şeylerle alakalı olabilirmiş. hala ara sıra yapıyo benim oğlan.
morgokyüzü bizde geçen hafta yaptıracakmış olmadı. lokal anestezi iyiymiş, genelanestezi de çocuğun aç kalması zor gelmişti bana. bakalım bizim doktor hangi anesteziyi kullanacak. senin oğlan adam olacak desene, hadi hayırlısı.
benim oğlanın burnunda sümük, kulaklarında normla bizde ki gibi kulak kiri oluyo. yine aynı arkadaşım sen üşütmüşsün çocuğu dedi. sizin bebişlerin burnu ve kulağı nasıl.
Kızlarr, saçlarınızı boyuyor musunuz? Ya da düşünüyor musunuz boyatmayı.. Ben süte geçer diye boyatmıyorum ama bir yandan da değişime çok ihtiyacım olduğunu hissediyorum..:/ napim bilemedim..sizler napıyorsunuz boya işlerini??
canım ben bebiş doğmadan hep kundak taraftarıydım hata aldım bile amakızlar bebişlerinize kundak yaptınız mı?
Cnm benim kizim aksamlari kendi uyuyor..ben banyosundan sonra yagliyorum mamasini icirip opup yatiriyorum uyuyor..oglenleri sirf kucagimda uyuyor sonra yatiriyorum...biz ilk bastan oyle yaptik..
Dün 2. Ay aşımızı olduk gitmeden banyo yaptırmıştım bugün bebişi yıkasam bişey olurmu aşıdan sonra birkaç gün yıkamayın diyorlar ebe bize bişey söylemedi ne yapayım aşıdan sonra yıkayan varmı.
Dün 2. Ay aşımızı olduk gitmeden banyo yaptırmıştım bugün bebişi yıkasam bişey olurmu aşıdan sonra birkaç gün yıkamayın diyorlar ebe bize bişey söylemedi ne yapayım aşıdan sonra yıkayan varmı.
ben 1. ay aşısına gittiğimde hemşire 2. ay mutlaka yıkayıp gelin aşı yapıldıktan sonra 3 gün yıkamıycaksınız demişti vardır bir bildikleri yıkama bence 2. ay aşısı ateş falan yapıyor bebek hasta oluyor diyolar oldumu sizde böyle bir rahatsızlık?? (olmamıştır inşallah diyerek sorayım)
ay ne güzel ya, nereye gidiyomuş canım arkadaşın doktora ben de iyi bi doktor arıyorum da
buraya da nolur yaz tarifleri, telafi edebiliriz inş.
yaaa ne güzel maşallah yarım saat 1 saat battaniyeyle salladığımızı biliyorum ya bu vakitten sonra alışmazmı acaba denesem diyorum ama ağlayınca hiç kıyamıyorum başlıyrz sallamaya cadı battaneiyeyle sallayınca hemen susuyo nasıl unutturcam battaniyeyi yaaa
alınca yazarım daha çok var gerçi.arkadaşım ataşehir şifada ilknur (soyadını hatırlamıyorum netten bakılabilir) a gidiyor ben memorialda prof. metin karaböcüoğluna gidiyorum.çok memnunum kendisinden. yalnız dikkat ettim drlara 1 ay öncesinden bile zor rand alıyosun aklında olsun gideceksen.
Alisir cnm bebeklerin egitimi en erken 8aydan sonra basliyor diye biliyorum o zamana kadar ne simartilir nede birseye alisir..sen yinede dene istersen kendine yakin tut yat yanina oyle uyursa git gide uzaklasirsin..bana esimde yok yardimci oldu hep diyordu bebegi uyanikken koy yatagina yatagini ve nerde uyumasi gerektigini bilsin diye..belki onunda etkisi olmustur
deneyeyim bakalım inşallah faydası olur olmadı bir müddet daha battaniyeye eninde sonunda bırakcaktır bu alışkanlığı e battaniyeye sığmadığı zamanlar gelecek neticede :)) çok teşekkürler
arkadaşlar mrb burda kalabalık varken sorayım dedim.bebişleri nasıl yatırıyorsunuz?benimkini sırt üstü yatırıyorum ama kafa yana çevriliyo e öyle oluncada kafası arkaya doğru sivrileşiyo.kafasının kenarlarına destek koysamda yine yan çeviriyo başını..varmı bu sorunu yaşayan
Spor sütü çoğaltırmı bilmem ama tadını acılaştırıyormuş diye duydum biraz sabredin minikler ayaklanınca peşlerinde yeteri kadar spor yapıcaz zaten tığ gibi oluruz.
ofelyam peki bebeğin kafa şekli nasıl canım??ben yan yatış yastığı ile yan yatırıyorum genelde, bazen debelensin diye de yüz üstü bırakıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?