2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
merhaba kızlar doğumdan sonra ilk kez giriyorum, düzeni ancak tutturabildim sanırım...temmuz ben de uyku konusunda çok müzdariptim. 2 saat arayla uyanıyodu, sonra birden bir gün 4 saat uyudu uyandı sonra 2 saat aralıklarla sabah etti. şimdi o 4 saati 5-6 saate çıkardık. Kundaklamanın faydası oldu sanırım, bi de milupanın rezenesinden veriyorum 20 cc kadar akşam. altını değiştirip yatak odasına gidiyoruz her akşam tam 9:00 da. loş ışıkta karyola üzerinde yatar vaziyette emziriyorum her iki gögsüde, emme sırasında uyuyor yerine koyuyorum, emdi uyudu derken saat 10:00 oluyor işte 4 gibi uyanıyor, altını kesinlikle açmıyorum açınca bir daha uyutmak 1-2 saat sürüyor çünkü. emzirip geri yerine koyuyorum. bundan sonra da genelde 2-2.5 saat uyur ama bu uykusu biraz benim müdehalemle oluyor. nedense bu saatlerde kıvranıp durdugundan yüzüstü yatırıp poposuna vurarak uyutuyorum uyanır gibi olunca tekrar pışpışla derken sabah oluyor. ama ben de onunla birlikte uyuduğum için 6 saat uyku yetiyor bana da..umarım senin bebişte en kısa zamanda alışır..

Ay canım İNŞALLAH bizimki de uslu durur..haklısın bırakıp gidemeyeceğim galiba...

aynı benimki de gündüz öle canım yaaa napcaz bilmiyorum....

mervecim gözünüz aydın. dua grubunuza katılamadım, annenin iyi olmasına çok sevindim.
bayıldım ya uyku düzeninize o 6saatte neler yapılmazki... Allahım bende görecekmiyim acaba o günleri.

mervecim gözünüz aydın. dua grubunuza katılamadım, annenin iyi olmasına çok sevindim.

bayıldım ya uyku düzeninize o 6saatte neler yapılmazki... Allahım bende görecekmiyim acaba o günleri.

görürsün merak etme, ben de hiç hayal etmiyodum. bu arada sanmaki uzun zamandır böyle, daha 1 hafta falan oldu düzeleli. bu arada gündzleri ne kadar sıklıkla besliyosun yani kaç saatte?

700 tl ne kadar pahalıymış canım yaa
tüm gün mü bakıcak?
bu fiyata ev işi,yemek de dahil mi?
bizim burda daha ucuza bakıyolar...
bi de ben olsam kv'me bırakmazdım,evimde bakıcıya baktırırdım...

benim kızım ilk doğduğunda bile başını azıcık tutabiliyodu,hatta dr şaşırmıştı...
şimdi tamamen tutabiliyo cnm...
ama her bebeğin gelişimi farklı oluyo...
bi bakmışsın bi kaç gün içinde tutmaya başlamış kafasını...
bi günleri diğer günlerine uymuyo,çok çabuk gelişiyolar,merak etme cnm...

gazlı bebekler öyle oluyo cnm...
sen elalemin dediğine bakma...
benimki de gazının çok olduğu ilk dönemler öyle yapıyodu...
gazı azaldıkça bıraktı öyle yapmayı...

kızım 2 haftadır başladı böyle uyumaya cnm...
geceleri süt de sağsam,mama da versem 60 ml veriyodum önceden ve geceleri 1,5 saatte bi uyanıyodu...
gündüz de aynı miktarda veriyodum ama son zamanlarda ağlamaya başladığı için mamayı/sütü 90 ml'ye çıkardım...
gündüz yine çoğunlukla 1,5 saatte acıkıyo ama geceleri kendiliğinden uyku saati arttı...
doğduğundan beri gece-gündüzü ayırt etsin diye hiç konuşmadım...
hep gece lambasını kullandım,ışığı da hiç açmadım...
belki bunların da etkisi olmuştur,bilmiyorum :26:

gözünüz aydın cnm çok sevindim...

Evet, kullandım genelde evde kullanıyorum durmayınca. Dışarı çıkarken bir defa kullandım çok yorulmadım benim bebişim henüz 5 kilo olduğu için olabilir ama :) Bahsettiğin oyun halısını ben de incelemiştim ama birkaç olumsuz yorum vardı onları görünce elemiştim. Kararsızım hâlâ Kafasını benimki de tam tutamıyor sallanıyor ama 3 aylıkken tam tutabildiklerini dinlemiştim tvde bir doktordan.

gndnlar hepinze

ürünün arkası nasıl
arkadan resmini çekmeolasığın varmı ?

benim evde iki tane var ama tek başıma Doruk u koyup çıkarmak çok zor oluyor oyüzden kullanamıyorum

Eklemeye çalışıyorum ama çektiğim fotoları kabul etmiyor sistem kırmızı bir ünlem çıkıyor yanında ( Nasıl halledebilirim bu sorunu bilen varsa yardımcı olur mu?

Oyun halısı önerileriniz için teşekkür ederim kızlar şimdi fisher price yağmur ormanı ve playgro mutlu çiftlik oyun halılarına baktım şimdi. Fiyatları yakın sayılır ama ben canlı görmek istiyorum yaaa Aynası olsun istiyorum bir de bebeklerin kendilerini aynada görmeleri gelişimleri açısından iyiymiş :)

Başka halı önerisi olan varsa yazar mı??

MERVE, çok geçmiş olsun sevindim çok, Allah hepimize sağlık sıhhat versin.

görürsün merak etme, ben de hiç hayal etmiyodum. bu arada sanmaki uzun zamandır böyle, daha 1 hafta falan oldu düzeleli. bu arada gündzleri ne kadar sıklıkla besliyosun yani kaç saatte?

gündüzleri 1,5-2 saatte acıkıyo.
acaba bebişleriniz benimkinden daha mı büyük yani tek umudum o hani belki bizimkide öyle olur... oğlum bugün 62 günlük oldu.
vilin mama verdiğim zamanlar 110 ml i içiyo benimki ve o zaman 4-5 saat uyuduğu oluyo. bazen zalimlik edip uyusun diye mama veresim geliyo ama süt varken vermeyeyim deyip vazgeçiyorum.
gece gündüzü ayırt etsin diye aynı taktikleri bizde uyguluyoruz. hatta kaka yapmadıysa bezini bile değiştirmiyorum.
bende anlaştım bi bakıcıyla 600tl ye. tam gün gelecek temizlik, ütü gibi şeyleri de yapacak.

benim oğlum 64 günlük..okuduğu bir kitapta beslenme aralarının 2.5-3 saat olması gerek yazıyor.ben 3 saat yapmaya çalışıyorum, eğer daha kısa sürede beslenmeye alışıksa gece uykuları kısa olurmuş o açıdan sordum. bence sen de bu süreyi uzatmaya çalış. kitaba göre bir döngü var beslenme-uyanık geçen zaman-uyku ve bu döngü 3 satte bir tekrar etmeli. yani emzirmeye başladığında süre başlıyor, sonra altını değişip oyalıyorum 1.5 saat geçiyo böylelikle ve uyutuyorum 1.5 saatte uyuyup uyanıyor tekrar aynı döngü.ben bunu oturtunca gerçekten gece uykusu uzadı birden..kitaba göre şuan 8 haftalık bir bebek gece aralıksız uyuyabilirmiş meme almadan ama sapmalar olabilir yazıyor bizimki de 2 kez emmek için uyanıyor ama ben baştan beri uygulayamadım bu döngüyü ondan sanırım. 4 ay olunca beslenme arlıkları 4 saate çıkarak bu döngü tekrar edecekmiş..

valla canım ben gece çok uyuduğu zaman da gündüz de 90 ml veriyorum...versem daha da içer ama onların midesi küçücük zaten,doyduklarını bimiyolar diye fazla vermek istemiyorum...
biz bugün 68. günümüzdeyiz canım...
bence seninki de girer artık yakında düzene...
ben de burdan okudukça benimki ne zaman uyuyacak geceleri diyodum,bi gece kendliğinden çok uyudu,sonra da devamı geldi
geceleri kakasını yapmazsa ben de almıyorum bezini...

Tossamavisi. Biz 8 saat kendi aracimizla yolculuk yaptık.. Ter icin sırtına bez koydum sürekli .. Her tesiste durduk diyebilirim genelde uyudu alt açma sadece sorun oluyordu her yerde bebek odası yoktu

Hangi ilde oturuyorsun canim 700 bizim buraya gore bana fazla geldide

Canim benimkide gece kesinlikle cikarmiyor dakikalarca ugrasiyorum sonra uyanmasin diye pes eden ben oluyorum sabah sanciyla uyaniyor bu yuzden

Gozunuz aydin canim cok gecmis olsun tekrar

Selam canlar ben 2 haftadir bursadayim annemi hastaneye yatirdilar 1 hafta icinde 2 kere ameliyat oldu once mide borusunu ve bagirsak temizlendi sonrada bagirsakta kanser başlangıcı varmis bide bagirsaga baski yapan kist varmis bunlardanda ameliyat oldu simdi 2 hafta iyileşme süreci kritik ins. Bunuda atlatacak. Ben 2 cocukla evde ev islerini yapiom aradada annemi gormeye gidiom bide grip olduk buyuk oglumla beraber iyilesmeye calisioruz.. eski sohbetlerimizi cok ozledim vallahi ne gunlerdi...
Ben ogluma mama vermiorum hast. Gidersem mecburen 90ml verioz onun disinda hep beni emio geceleride 4-5 saat uyuo sallamaya alistirmadim iyide yapmisim kendi kendine uyuyup kalio ilk oglumda bole olsaydi keske.
Kendinize ve minik mucizelerinize iyi bakin.....

Selam arkadaslar ne var ne yok kac gundur giremedim gecmisten haberim yok. İnsallah herkes iyidir.

ben pazartesi karin agrisiyla acile gittim apandisit baslangiciymis yatirdilar sali ameliyat oldum. apandisitim alindi bi de kistim patlamis o temizlendi. Dun eve ciktim ama cok agrim sancim var kuzularima bakamiyorum istedigim gibi

Merhaba kizlar uzun zamandır giremedim.hafta içi oğlum evde artik göndermiyorum okula ama bütün enerjimizi alıyor. . Birde yemek filan derken bir sürü is oluyor. . Akşam ne ara oluyor anlayamıyorum. .hepinizi çok özledim. .

Geçmişe göz attım. . Hatta olanlar ve annesi hafta olanlara çok geçmiş olsun diyorum tek tek Alıntı yapamadım. . Bir de Temmuz sormuştu sanırım. Şurubu vermenin kolay yolunu. . Ben şırınga kullanıyorum cok ise yarıyor. ..

Bir de aşı yapılan bebişlerimize hemen ateş düsürücu vermeyin, ateşi yükselirse 38 ve yukarısına o zaman verin ama 37 derece gayet normal ilaca boğmayın çocukları. .tabii bu benim düşüncem...benim kıza ben hiç vermedim 37 den yukari cıkmadı ateşi ve geçtı..

Fotoğraf larını gördüm bebişlerimize maşallah. .

Günaydın ,
Dmt gecmis olsun.

Birde Bir turist gördüm sanki
Dun asiyi yaptırdım.boy kilo iyi.Ondan da kurtuldum.bugunde karne ohhh.
Gerci iki haftadır okula gitmiyordu oglus.hem çiçek hemde giden yok.ise gidiyor babasıyla erkeğim.cok şükür daha tenha oluyoruz.

Kizlarimla vakit geçiriyoruz.
Birde Bebeci ile aksama kadar kaynatiyoruz.birbirimize baci olduk,cok şükür .sunu da deyim bunu da derken aksam olmuş bile.

Bizlerden haberler boyle iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…